Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Pregled rezultata glasanja: Koji vam je najbolji nastavak Thiefa?
Thief: The Dark Project 22 19,13%
Thief II: The Metal Age 13 11,30%
Thief: Deadly Shadows 80 69,57%
Glasova: 115. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.7.2013, 20:53   #61
Blaine
Član

Član od: 10.8.2012.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 133 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Thief

Igra li neko od vas ovde fan made misije za Thief 1,2,3?
Odigrao sam ovu pre par dana:
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=140990
Jedna od više hajpovanih misija u poslednje vreme i... OK je. Postojao je jedan pixel hunt deo na samom početku zbog koga sam morao da koristim walktrough
Spoiler za pixel hunt:
Malecni ključić na dnu rezervoara, postoji hint u jednom dokumentu da je neki radnik izgubio ključ i da je isti možda završio u drugom rezervoaru ali tako ga je ****** teško uočiti. MRZIM takve stvari.

Postoji još par stvari koje mi se nisu baš svidele. Jedan deo nivoa je zaključan dok se ne završi tehnički potpuno nepovezan deo misije. Nakon toga sledi in engine cinematic sa bombastičnom muzikom. Stvarno. To... ne izgleda previše dobro u dark engine-u.
Misija izgleda sasvim pristojno, dosta raznovrsnih okruženja. Manastir je (imo) najslabiji deo misije. Prilično siromašno i jednolično okruženje, prilično jednostavan dizajn. Kao nešto što bih očekivao da vidim u prvom Thief-u. Dosta slabo, posebno zato što bi trebao da bude jedan od najstarijih i najbogatijih manastira u Gradu što se često ističe u raznim dokumentima, pismima, dnevnicima koji su razbacani u tom delu misije. Par dosta stupidnih momenata
Spoiler za wtf:
lažni "inkvizitor" ima privatni paganski oltar u tajnom delu svoje sobe (lol) a zvuk koji isti proizvodi se uz to čuje u ostatku prostorije

Misija je RELATIVNO laka. Važni predmeti su (osim samog kodeksa) na lako dostupnim mestima, na primer ogrlica u katakombama ispod manastira je skoro na samom početku a katakombe se mogu dalje istraživati ako igrač to želi. Dosta loota, dosta tajni razbacanih po celoj misiji.
Spoiler za kul tajna:
na samom početku u kanalizaciji postoji tajni prolaz do malih ruševina sa izvesnim starim znancima iz prve igre, svidelo mi se da je neko uložio solidan trud u deo misije koji je lako propustiti

Nema obaveznih konfrontacija, završio sam misiju sa čini mi se dva-tri onesvešćena, plus jedan ubijen pauk. Na kraju sam pokupio samo oko pola plena i propustio većinu tajni, ne gine još jedan prelazak. Nema ni preteških zagonetki koje su na žalost relativno česte u fan made misijama, samo par lakih u ruševinama pre nego što se dočepate kodeksa.

Oh, postoji i jedan deo katakombi koji su Hammeri (sa dobrim razlogom) zaključali ali je dostupan pre nego što se stigne u manastir. Nema zombija, utvara, kostura i ostale ekipe ali... ne želite da idete tamo.
Blaine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2013, 23:22   #62
Gamer Z
Banned

Član od: 10.2.2013.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 142 puta na 89 poruka

HD mod za prvi Thief stize za nekih nedelju dana!
http://www.moddb.com/mods/thief-gold-hd-texture-mod
Spoiler za VAU:

Covek je uradio stvarno neverovatan posao!
Taman da se igra ponovo obrne u novom ruhu pre izlaska cetvrtog dela.
Gamer Z je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Gamer Z na korisnoj poruci:
Krilce (3.12.2013), Marko Radonjic (3.12.2013), Skenderevo (3.12.2013)
Stara 2.4.2014, 11:50   #63
Blaine
Član

Ljudi..
http://www.ttlg.com/forums/showthrea...3658&p=2244669
Thief 3 Gold projekat je konačno ušao u betu,
Citat:
This version has the following "features":
- No loading zones or blue fog in all nine proper missions (excl. the Inn tutorial)
- Re-designed transition zones (as faithful to the game as possible)
- Various fixes of broken/incomplete patrols, missing shadow-casting, un-ghostable AI positions
- Fixed Keeper enforcers, especially on HARD/EXPERT
- Reduced ambient fog
- Removed transition zone symbol from hand-drawn maps
- From the Sneaky Upgrade side the game was tweaked to allow slightly larger maps (content-wise) which was necessary for the Cradle and Museum maps

Plans for the future:
- Turning the tutorial mission into a proper mission on HARD/EXPERT (this is a lot of work)
- Tweaking/balancing remaining bugs etc.
- Including proper briefing videos like in this test
- Including proper hand-drawn maps (artists, volunteer!)
- Proper tweaking UI for the Sneaky Upgrade (AI awareness, equipment prices, HUD and font sizes etc.)
- Tweaking the movement of Garrett, maybe altered mesh
- Whatever comes up
Najvažniji deo:
Citat:
- No loading zones or blue fog in all nine proper missions (excl. the Inn tutorial)
Citat:
- No loading zones
Jep:http://ubuntuone.com/4i67xyFMw90gtCDOjvgW3r
Sve misije osim (užasnog) tutorijala su sada u jednom "komadu", bez odvojenih zona koje se zasebno učitavaju.
U prvom postu imate link za preuzimanje bete.
Stara 27.12.2014, 19:03   #64
Blaine
Član

Thief 3 Gold je pre par dana izašao iz bete, pa ako ste planirali da skoro opet prelazite Deadly Shadows...
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=143659
http://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=138607
Fino je upakovan u "fat" verziju Sneaky Upgrade-a, zajedno sa Texture Pack-om i Minimalist Project-om (pre je bilo teško naterati T3 Gold da fino radi sa drugim modovima jer je instaliran kao FM). Jedna instalacija i još dobijate alatku pomoću koje kasnije možete da aktivirate/deaktivirate ili detaljno podesite pojedinačne elemente svakog moda u pakovanju.
Stara 21.7.2024, 11:29   #65
Malik Tintilinic
Starosedelac

Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 326
Zahvaljeno 386 puta na 275 poruka

Thief: The Black Parade, nezvanicna ekspanzija za Thief GOLD.
trailer
Malik Tintilinic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Malik Tintilinic na korisnoj poruci:
doctor (24.7.2024), Laskaris (17.3.2025), Vlajk@ (23.7.2024)
Stara 17.3.2025, 1:45   #66
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.373
Zahvaljeno 3.319 puta na 2.293 poruka

Pfff kakav mod bato. Odigrao sam tek skoro T1 i T2 back-to-back i nisam mogao da se zasitim igre pa sam dohvatio i ovaj mod danas - neverovatan kvalitet. Samo na prvom nivou sam proveo sat i po-dva pa na narednom još toliko. Naravno, i dalje za nijansu ispod kvaliteta originalne igre, ali opet sjajno.

Ono što nije sjajno je da posle Thiefa nismo imali nijednu šunjalicu ovog kalibra. Thief je začetnik žanra koji je praktično odmah peakovao. Jedino SC Chaos Theory može da mu prismrdi, i to zato što je i sam SC pokrao gomilu ideja iz T1/2. Ali ako se uzme u obzir i kompletna atmosfera i premisa igre - igra nema premca u stealth žanru.

Ranije sam je počinjao i bataljivao jer nisam lepo zakrpio igru. Sa community patchevima i, najvažnije, OpenAL + HW audio efektima - igra šuri. Zvuk je neverovatno važan i igra mi je legla ko šamar budali onog momenta kad je zvuk proradio kako treba. I sve ostalo mi se dopalo - kretanje ima težinu, gadgeti imaju smisla, nivoi su predobro odrađeni. AI neprijatelja, za to vreme kad je igra napravljena, bez premca. Kad sam posle dužeg igranja skontao koji efekat ima otvaranje/zatvaranje vrata na propagaciju zvuka kao i da mogu da leanujem uz vrata da čujem šta je s druge strane tu sam igri upisao 10/10 u tefter.

Prosto je neverovatno da niko od indie developera nije ukrao formulu i uzeo da napravi nešto na ovaj fazon, kad su ovi već posle totalno ukanalili franšizu...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci:
Filip89x (17.3.2025), Laskaris (17.3.2025)
Stara 17.3.2025, 9:59   #67
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 709
Zahvaljeno 1.272 puta na 976 poruka

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Pfff kakav mod bato. Odigrao sam tek skoro T1 i T2 back-to-back i nisam mogao da se zasitim igre pa sam dohvatio i ovaj mod danas - neverovatan kvalitet. Samo na prvom nivou sam proveo sat i po-dva pa na narednom još toliko. Naravno, i dalje za nijansu ispod kvaliteta originalne igre, ali opet sjajno.
Lord Bafford's Manor i Cragscleft Prison su medju najboljim nivoima ove legendarne igre u kojoj zapravo i nema losih mesta.
Thief 2 je jos veci a misija Life of the Party je verovatno jedna od najboljih misija u PC gamingu ikada.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Filip89x (17.3.2025)
Stara 17.3.2025, 22:39   #68
doctor
Deo inventara foruma

Mene su izbacile iz takta neke misije koje je dodao Thief Gold, totalno su nepotrebne. Srećom, postoji skip i preskočio sam onaj The Thieves Guild i Escape! (koja je i u vanili) na pola, kad sam skontao o čemu se radi u tim misijama. Srozavaju kvalitet igre.

Dvojka je sjajna igra, utegnuta maksimalno. No, ipak kao i u slučaju mnogih igara sa nastavcima kec već sada ima posebno mesto u mom srcu jer je mnogo zabavniji i totalno je nepredvidiv. The Lost City je apsolutno neverovatna misija, Down in the Bonehoard je prezebavni tomb raiding, pa onda The Sword kad uletiš u onaj opšti weirdness... Prosto neverovatno. Nastavak je imao mnogo manje iznenađenja.

EDIT: Sad vidim da ova tema ima glasanje i da su ljudi većinski glasali za Deadly Shadows. Probaće se i to sa onim modom koji spaja nivoe ali čim igra nije originalno "skuvana" u tom formatu već vidim da ću imati problema da je svarim. TDS sam probao na PC-u i Xbox-u u puno navrata i nikad me nije zadržao duže od par sati... Videćemo
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci:
Laskaris (19.3.2025)
Stara 18.3.2025, 1:28   #69
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.384 puta na 713 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Ti nisi odigrao Shalebridge Cradle, au... filpane gde su packe?
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.3.2025, 10:27   #70
filpan
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2012.
Zahvalnice: 3.939
Zahvaljeno 2.134 puta na 1.186 poruka

Moram da priznam - nikad nisam igrao Thief serijal.
Velika greska, jednom od mojih najboljih drugova je to najbolja igra, a ja je nisam ni probao.
filpan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.3.2025, 13:27   #71
doctor
Deo inventara foruma

E ovome se nisam nado.

Šefe, pod hitno, patchuj to sa Tfix, instaliraj OpenAL i imaš ceo vikend pred sobom da ispraviš nepravdu koju si naneo hardkor gejming zajednici...
Stara 18.3.2025, 14:13   #72
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 455 puta na 294 poruka

Sinoć me skroz uništila "Adolescence" a jutros ova informacija...
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.3.2025, 12:20   #73
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 709
Zahvaljeno 1.272 puta na 976 poruka

Citat:
Mene su izbacile iz takta neke misije koje je dodao Thief Gold, totalno su nepotrebne. Srećom, postoji skip i preskočio sam onaj The Thieves Guild i Escape! (koja je i u vanili) na pola, kad sam skontao o čemu se radi u tim misijama. Srozavaju kvalitet igre.
Meni je obican kec bolji od gold verzije. Slazem se da su obe misije nepotrebne. Nisu lose ali prosto nisu morale da postoje i nekako mi ometaju dinamiku price. Moguce je da mi to smeta jer sam obicnog keca presao bar pet puta a pojedine misije i mnogo vise.
Treci deo ipak ne moze da se meri sa prva dva. Neke misije mogu i one su vrhunske. Obavezno instaliraj mod, videces na TTLG forumu. GUI trojke moze da se namesti da izgleda kao u prve dve igre. GUI mehanizma brave iskljucis a oslanjas se na zvuk cesljanja mehanizma kao pravi provalnik. To je vrhunski uradjeno.

Poslednja ispravka: Laskaris (19.3.2025 u 12:38)
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
doctor (21.3.2025)
Stara 23.4.2025, 23:47   #74
doctor
Deo inventara foruma

Citat:
Da se vratim na The Black Plague jer sam nastavio da ga igram - zaista apsolutno neverovatan mod. Kad god sednem zaglavim se, sinoc sam legao u pola 4. Treba mi bar 3-4h za svaki nivo u igri.
Ko je fan Thiefa apsolutno mora ovo da odigra, zaista fantasticno iskustvo. Jedva da se nazire da je u pitanju nesto sto se nije izrodilo iz Looking Glassa, najvise sto se tice pisanja (prica, dijalozi, voice overi) ali cak i ti elementi su iznad svih ocekivanja.
Stara 27.4.2025, 10:00   #75
Malik Tintilinic
Starosedelac

Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 326
Zahvaljeno 386 puta na 275 poruka

Ne zaboravite mod T2X: Shadows of the Metal Age
https://www.thief2x.com/about/
T2X
Malik Tintilinic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Malik Tintilinic na korisnoj poruci:
doctor (27.4.2025)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
stealth, thief

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:31.