![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 4.10.2006.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 10 puta na 9 poruka
|
![]()
Imam dve particije pod Fat-om 32, na jednoj je xp, a na drugoj programi, filmovi i zeleo bih bezbedno da predjem u Ntfs?Postoji li nacin na koji to mogu da uradim?Imam disk Hirens boot i u okviru njega postoji program Particion magic, ali on mi ne nudi opciju konvertovanja u ntfs (polja su neaktivna) vec promenu velicine particije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Koliko se ja secam Partition Magic to radi prilicno uspesno, secam se da sam ceprkao nesto sa njime. Ali naravno, uvek budi vrlo oprezan, da ne prepariras svoj HDD u NTFS a da isti ostane bez podataka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
convert /fs:ntfs
ovom komandom se radi konverzija bez gubitaka podataka, a ako je particija sistemska, komp mora da se resetuje (slicno kao kad se radi chkdsk). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Može, zašto ne bi moglo? Čak i ne moraš koristiti dodatan softver, može se sve uraditi iz Windows-a:
http://support.microsoft.com/kb/307881 Naravno, bekapuj podatke za svaki slučaj pre nego što probaš bilo šta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Znaci, mora se postupno uraditi jedna, pa druga particija...convertc: /fs:ntfs, a zatim...convertd: /fs:ntfs.Naravno, bekapovacu bitnije podatke za svaki slucaj.Hvala vam na pomoci.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Uspesno je sve odradjeno....nisam primetio da je nesto poremeceno sto se tice fajlova prilikom konverzije.Hvala vam jos jednom na pomoci.Interesuje me samo jos jedna stvar?Imam napravljeni imidz fajl preko Norton Ghost programa na fat-u 32...interesuje me kada ga nekada budem vracao na C particiju hoce li biti nekih problema jer sam sada presao na ntfs?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Presao sam uspesno na Ntfs, isto to je uradio i brat sa svojim racunarom, ali nam se javio problem sa lokalnom mrezom.Ranije smo normalno razmenjivali podatke i sve je bilo ok. sada mi vidimo jedan drugoga, ali su folderi kao prazni i ne mogu se otvoriti.U cemu je problem...kako ovo otkloniti?Sve je savrseno radilo dok je bio Fat32.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]() Citat:
Naravno, morao sam reinstalirati Windows i ubiti onaj koji je restauriran Norton Ghostom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Da li uopšte uključen File sharing?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Kod fata svako moze da pristupa svuda, a prava pristupa se mogu odrediti samo share dozvolama. Kod ntfs korisnik mora da ima i ntfs dozvole da bi mogao da pristupi nekom fajlu. E sada vi kad pristupate jedni drugome verovatno koristite korisnicko ime i sifru (sifra mora da postoji inace sharing nece raditi na xp-u) korisnika koji radi na tom kompu lokalno tako da ntfs dozvole ne bi trebalo da predstavljaju problem. Treba proveriti kao sto rece Bryan da li je ukljucen file sharing. Idi na start->run ->fsmgmt.msc , otvorice se konzola u kojoj mozes da vidis da li ima sharovanih foldera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vicevi | Oblivion | Cvet kompjutera | 5473 | 27.5.2022 5:52 |
Grebovanje ikona iz .exe i .dll fajlova | Predrag Stankovic | Aplikativni softver | 5 | 2.4.2007 16:13 |
Iz jedne boje u drugu? | Isko | Aplikativni softver | 2 | 4.1.2007 17:39 |
Kako videti NTFS particiju iz Linux-a | The Finest Serbian Since '82 | Slobodni softver | 9 | 7.3.2006 1:55 |