![]() |
![]() |
|
3D radovi Radovi korisnika iz oblasti 3D grafike, kao i video radovi... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#81 |
Član
Član od: 13.9.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 17 puta na 17 poruka
|
![]()
Haha, da mi koji duze vreme radimo nemamo pojma kako se uci, ali vazno da si ti koji blage veze nema s programom, dosao nam pokaze da smo pogresili. Procitaj moj post, pa ces da vidis da nisam rekao da je help kratak, nego da odgovara programu. Ajde nam pokazi, molim te, koji je to caroban nacin da se nauci max 10 puta brze i koji su to famozni tutorijali.
Evo jos dobrih, ko hoce da proba 'staromodan', spor nacin... http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials...c/joanmenu.php odlican tut o modelovanju, topla preporuka http://3dessentials.com/tutorials/le...arwick-part-1/ isto je tema modelovanje, mislim da mora da se uclanite da bi pogledali... http://area.autodesk.com/accessdenie...mentals_part_2 drugi deo prethodnog, ima i treci, ali ne znam link... http://cg.tutsplus.com/tutorials/3d-...nd-techniques/ opet modeling, nije za potpune pocetnike, ali ga vredi odgledati http://www.zbrushcentral.com/showpos...nt=54texturing u zb, jako korisna fora http://bit.ly/alv7Qk making of (lik pokazuje workflow, ovo nije korak po korak), ali zanimljivo http://www.youtube.com/user/Guerrill.../9/PMgjVJogIbc ovo je tut koji bih voleo da sam video dok sam pocinjao, (razne stvari koje vecina ljudi zanemari, pa im to posle pravi probleme). Smoothing grupe, normale poligona... ima jos korisnih linkova okolo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Veteran
Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka
|
![]()
@balu
Jel znaš nešto oko .ogf formata?Tu mi treba pomoć.Znam to da ga ni jedan Max ne podržava, ali ako znaš nešto ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Član
|
![]() Ovo sam izguglao, pretpostavljm da ti to treba .ogf su stalkerovi fajlovi, tj modeli(tako ih on pakuje), e sad nisam nasao konverter, ovime mozes samo da ih otvaras
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Veteran
Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Ipak hvala na trudu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Član
Član od: 11.6.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 29 puta na 27 poruka
|
![]()
Znam da je ovo pitanje za padanje sa stolice ali sta cu. Proucio sam desetine tutoriala, predloga drugih i sl. i dalje ne mogu da mrdnem sa pocetka. Vezbam cajnik, pocnem od lopte, sad treba da par polja selektujem i odatle napravim nastavak za usne, surlu kako god zovete cajnika.
Sta god pokusam nove vertekse nece da kreira, extrude opcija mi napravi neke siljke sa obe strane cije vrhove ne mogu da spojim u ravan. Znam da je ovo pitanje za osnovu osnove ali sta cu kad max jednostavno ne da ni sa poduzim eksperimentisanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Veteran
|
![]()
Druze a sto modelujes cajnik kad vec imas primitiv cajnik?
![]() Anyway stavi sliku problema slobodno. Veca je verovatnoca da ti tako neko pomogne kad vidi o cemu se radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Član
|
![]()
Vezbam ali max mi ne da nista da uradim, opcije ili zakljuca ili ne izvrsi ili nesto trece. Sliku ne mogu da stavim jer ne mogu ni da je eksportujem niti screenshot. Probam da napravim drsku preko hinge from the edge opcije (iz tuta) i on nista ne uradi.
Pukom slucajnoscu sam uspeo da zavrsim model solje i renderovao je i sad mi ne da da snimim. Poslednja ispravka: Aleks (31.5.2010 u 21:14) |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Veteran
|
![]()
Hehe joj ti si nesto tu pomesao nacisto
![]() Za screenshot ti ne treba max. Samo stisnes printscreen dugme na tastaturi i paste-ujes sliku u photoshopu. Za hinge from edge treba da budes u modu za poligone i da odaberes ivicu sa koje da cepa. A za snimanje rendera imas ikonicu koja izgleda kao flopi (valjda) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Član
|
![]()
Kako se koristi opcija extrude, pratim tutorijal ali nemogu nikako da postignem deo sa slike.
![]() Pocnem od kocke kao u uputstvu i tu staje jer extrude ne moze da uradi ovo sa slike. Evo i stranice na kojoj je tut: http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials...farc/body1.php Ne govorite mi na foru sto si poceo tako nesto komplikovano jer ova opcija se za skoro svuda koristi, pa cak i sa osnovnim box modelingom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.690
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Pa ako ocekujes da extrude odmah namesti vertekse kao sto je na slici onda se varas. Izaberi jedan fejs kocke i uradi na njemu 4 puta extrude. Nakon toga podesi odgovarajuce vertkese prema crtezu tako sto ih pomera u odgovarajucem vjuportu (levi pogled il koji vec).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Član
|
![]() Citat:
Nisam tolko glup za ovo prvo a sto se tice drugog kazem da je extrude nemoguce kontrolisati. Izaberem stranu i povucem a ona ode u piiiiiiii. Nemogu da pogodim kako ce se ponasati, on izvuce jednu ravan iz kocke umesto da deformise kocku, probao sam i sa simetrijom i nece. Naknadna korekcija polozaja vertkesa je ko da sa jednog kraja lista A4 vracam na suprotno cose. Jos nesto kako da naknadno dodam vertekse? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Član
|
![]()
Kad ides na extrude klikni na mali kvadratic pored same opcije extrude. Otvorice se mali prozor preko kojeg upravljas opcijama i tu mozes da upises tacnu vrednost. Mozes sa cut toolom da dodajes vertexe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Član
|
![]()
Cut tool ne mogu da nadjem, extrude ovo ne moze da postigne. Stavlja nove ravni gde hoce koje mi ne da da spojim u "suplje telo".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Novi član
Član od: 5.12.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Poceo sam sa 3ds maksom pre 5 godina , citajuci postove mogu da vam kazem da su neki ljudi u pravu a neki ne.
Sto se tice tutorijala na srpskom imate neke ovde:http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showforum=26 Moje iskustvo sa bilo kojim programom ,ne samo sa maksom ,kaze mi da treba da koristite vise izvora da bi ste naucili bilo sta. Svaki 3d modelar resava problem iz svog ugla .Ja sam konkretno ucio iz knjige 3ds Max 8 kroz primere od Ted Bordmana medjutim tu su samo osnove koje ce vas uvesti u svaki deo programa po malo.Koristio sam i neke Lynda video tutorijale i naravno maksove tutorijale koji su se pokazali kao najkorisniji ,ali naj naj korisniji je maksov User Reference (Help). Napravio bih ja neke tutorijale i okacio bi ih negde,ali nazalost niko me nije uputio kako da to uradim. Pa ako bi smo se slozili i otvorili jednu ovakvu temu svako od nas bi sigurno imao mnogo toga da pokaze. :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Veteran
|
![]()
cicko u kom formatu su ti ti tutovi? Pisani? Video? Ako su pisani napravi temu pa tu stavi, ako su video naravno okaci na youtube pa stavi link
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DarkNemos na korisnoj poruci: | ||
cicko100300 (4.7.2010) |
![]() |
#97 |
Novi član
Član od: 5.12.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Pravio bih video tutorijale i tekstualne sa slikama,ali imam samo veb kamericu.medjutim da bi to bilo valjano avi format posle mora da se konvertuje u flash video format da bi mogao da bude na Utubeu i tu nastaje problem , a i slike tesko je da ih stavim ovde jer treba prvo da ih stavim negde na net a onda url slike da izbacim ovde (jedna velika zamerka kreatoru foruma).Bilo bi mnogo bolje da mogu direktno da uploadujem slike u post. ali evo da ne bude da nisam pokusao .napravio sam galeriju na imageshack pa cu probati nesto da izbacim ovde cisto radi prome nadam se da ce mi neko dati par saveta za taj video fajl....kako da.Pa ako uspe pokrenucu temu.
http://yfrog.com/0gtermitmtllavacrustj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
Sto se tice video tutoriala, imas opciju da koristis neki od "screen capturing" programa, koji snimaju ono sto ti radis i pakuju u neki video fajl, ili da koristis kamericu, sto je losije resenje.
Kad snimis to sve na bilo koji nacin, obradis u nekom movie makeru (WMM, vegas, premiere...), dodas glas, ili tekst ako neces da pricas ti. Odes n YouTube i okacis to, nema potrebe nista da konvertujes, jer oni prihvataju vecinu standardnih formata. Za tekst tutorial, najbitnije da sredis screenshotove da budu jasni. Posle mozes da ih okacis bilo gde, recimo imageshack ili photobucket, sve odjednom i da prebacis linkove u temu, treba 3 minuta maksimum... napises tekst u wordu i posle kopiras u temu, malo formatiras da tekst bude uz odgovarajucu sliku i eto. Eventualno mozes sve da sasavis u wordu i konvertujes u PDF, okacis na neki sajt i das nam link ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Veteran
|
![]()
Camtasia je najbolja za snimanje ali se placa. Imas i besplatni cam studio pa probaj sa njim da snimas. Snima sve sto vidi na ekranu (ili region imas opcije) a moz i glas da snima, napakujes u neki format i na youtube ili jos bolje vimeo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Član
Član od: 1.9.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 4 puta na jednoj poruci
|
![]()
Ćao svima,
Ja sam skinuo sa interneta neku fuš verziju 3d Maxa i u njemu nemam apsolutno ništa.Ni tutorials ni referenci itd.Naročito me boli što nemam ni jedan jedini ponuđeni materijal u MTL library, pa bi zamolio neke dugogodišnje korisnike da te materijale na neki način razmijenu sa nama.da naprave torrent ![]() Pošto sumljam u vjerovatnoću ovakvog ishoda ![]() P.S. Imam ja neke fazone na našem jeziku za početnike 3D maxa.Negdje sam ih skinuo.To je dobro samo za početak, i to onaj apsolutni, nekih 30-ak strana kroz primjere.Ako neko hoće poslaću mu na email.Nisu video, mora se čitati ![]() POZZZZZZZ Poslednja ispravka: okan 1988 (1.9.2010 u 14:16) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Tutorijali za programiranje | Harmon23 | Programiranje | 232 | 10.8.2024 14:29 |
Linkovi za početnike | Eni | Fotografija | 13 | 9.4.2020 9:13 |
VideoJug i neki malo drugačiji tutorijali | Mrka Kapa | Cvet kompjutera | 4 | 15.7.2008 22:21 |
C++ tutorijali na srpskom!!! | PeTkO | Programiranje | 16 | 28.10.2006 15:57 |
TUTORIJALI | JovanK | Aplikativni softver | 0 | 27.10.2006 2:40 |