![]() |
![]() |
|
|||||||
| Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
#1 |
|
Veteran
Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 124
Zahvaljeno 239 puta na 154 poruka
|
https://www.youtube.com/watch?v=aQoEd5rnxiQ
Ne nalazim na forumu da je neko posvetio malo prostora ovom remek delu, igra koja kratko traje a daje neverovatno mnogo. Teško je ovo žanrovski uopšte i svrstati. Ovo je više od igre, pravo tinejdžersko iskustvo. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Deo inventara foruma
|
Izgleda mi OK i zanimljivo, ali su odredjeni likovi i oko ovoga uspeli da naprave politicki diskurs. Razumem odredjene kritike i razumem problematicnu pozadinu igre (po onome sto sam citao), ali kao u uvek mislim da se o igri pljuje samo da se pljuje (kao i milion puta do sada)
Ali ajde, da odigramo prvo pa da vidimo sta je i kako. Ne izgleda mi nesto preterano drugacije od legendarnog Life is Strange (prvenac) i slicnih...interesantno je da te igre nisu dobile ovoliko pljuvanje a ova jeste. Zivo me zanima
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.643
Zahvaljeno 3.809 puta na 1.865 poruka
|
![]() Ovo i trajanje od 3h su najveći problem. A verovatno je i woke do bola, no to je više normalizovano |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci: | ||
player1 (12.5.2026) | ||
|
|
#4 |
|
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.688
Zahvaljeno 11.413 puta na 7.272 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.970
Zahvaljeno 1.085 puta na 686 poruka
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.978
Zahvaljeno 4.150 puta na 2.713 poruka
|
|
|
|
|
| Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci: | ||
DeCoy (13.5.2026), polarnimeda (12.5.2026) | ||
|
|
#8 |
|
Deo inventara foruma
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Veteran
|
Ovo treba odigrati i doživeti, igra je genijalna i krajnje jednostavna, scene koja vas direktno teleportuju u najlepse dane mladosti. U jednom momentu se smejete u drugoj plačete, toliko vas likovi i ambijent usisaju da je za magiju dovoljan jedan klik. Ah saundtrek je genijalan. Posle ovog naslova mogu reći samo da je Anapurna nešto najlepse sto se desilo u gejmingu. Njihovi naslovi su više od igre, to je iskustvo pravi art.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat:
Po onome sto sam video igra je svakako manje interaktivna ali nivo interakcije ne menja cinjenicu da je ovo ipak igra u specificnom zanru a da su ljudi besni zato sto se nekima igra dopada i kako sme da im se dopadne.... Prica koja se vrti vec decenijama. Uostalom, OK, visual novel...Ne vidim problem? I dalje ne vidim zasto bi to prizvalo toliko negativne reakcije. Doki Doki i jos stotine visual novela je na Steam-u sve sa jako pozitivnim recenzijama...Niko ne pravi problem..... @polarnimeda Naravno da je kritika, nije to nista lose, samo kritika. Ja svakako smatram da gledanje neke igre na Youtube, ma koliko ona bila minimalno interaktivna, nikako nije i ne moze biti isto. Po meni, naravno |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Deo inventara foruma
|
Pa dobro, svakom svoje.
Ja sam se recimo odavno zasitio igara ciji prelazak ne predstavlja izazov i uglavnom igram souls-like igre ili nesto hororisticno, pa na nekoj hard tezini. U poslednje vreme Lies of P, Wuchang Fallen Feathers, Dead space remake, The Last of Us 2, trenutno Hollow knight Silksong koji je na momente brutalan (ne mozes da maltene neograniceno nabudzis lika i sebi olaksas), ali uzivam. I cekaju me Black Myth Wukong, Stellar Blade, Jedi Survivor, RE Requiem i jos ponesto. I onda ako mi se dopadne neka mirnija igra u kojoj je prica 90% iskustva, mogu i da odmorim prste i mozak. Ukljucis uvece neciji prelaz bez komentara, stavis 4k @60hz, podesis sleep na TV-u i lagano... Mada ono, kapiram i prednosti igranja takvih igara, svako ima svoj pejs, koliko dugo zeli da upija neku scenu i slicno. Odigrao sam ne tako davno Life is strange, bilo je OK, za promenu.Ali, ako cemo iskreno, mnogo cesce se u tim situacijama, kad hocu pricu bez da drzim gamepad, opredelim se za neki film ili seriju, ne za YT. Ali ono, ako mi se nesto bas svidi, pogledacu. Malo mi je falilo da odgledam Hellblade 2, ali sam odustao od te ideje (dovoljno mi je bilo sto sam odigrao prvi deo).
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Deo inventara foruma
|
I meni tako dodje ponekad, padne mi neka "minimalna" igra kao kec na desetku kad hocu da se odmorim
![]() A neki put me uzasno smori, sve zavisi od raspolozenja iskreno ![]() Videcemo jos za ovo, rekoh da nisam igrao samo su mi ove kritike (i jedne i druge) jako sumnjive ![]() A internet ko internet
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.219 puta na 1.371 poruka
|
Meni je vrlo smesan marketing oko ove "igre", kao mala indie igra, a ono iza nje stoji milijarderka koja drzi Anapurna Interactive (mladjana dama iz dinastije Elison) gotovo svi "gaming" sajtovi su dali 10ke (ispada da je ovo cudo u rangu Zelde
) mnogi yt recenzenti (Shill Up je jedan od njih) botuju za ovu "igru" danima...a onda odes na Steam i vidis da i pored svih thih placenih recenzija Mixtape jedva nagurao nesto vise od 2K igraca...Ovde nema ni G od gameplaya, jedino vredno je muzika, igra se igra sama , dijalog je ala 2026 ( a ne 90s kao sto bi navodno trebalo da bude) nema nikakve inicijative ni konsenkvenci, prosto ovo je visual novela ili film od tipa tri sata. Nema ovde realno nikakvog "wokness-a" (vise ima onog creepinesa koji je danas prisutan na zapadu) nego je ovaj Mixtape savrsen primer gaming industrije in 2026, ako se slucajno GTA VI ne pojavi ove godine, ova "igra" ima da nagura zilion nagrada na game award-sima i slicnim, jer je ovaj Mixtape savrsen primer onog naziva "industry plant" |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 313
Zahvaljeno 1.552 puta na 1.072 poruka
|
Činjenica da je vlasnik Anapurne milijarderka ne menja činjenicu da je ovo 'mala indie igra' (developer ima samo 15ak zaposlenih). Taj publisher ima jedan od najboljih i najraznovrsnijih kataloga na Steamu. Da Team Cherry bude publisher sledećeg Assassin's Creed naslova nećemo njega svakako nazvati indie naslovom.
Lično nemam nikakav problem što je igra ovakva kakva jeste. Odigrao sam desetak odličnih VN igara i uživao u njima mnogo više nego u mnogima sa 'normalnim' gameplay elementima. Bolje i ovo nego da su ih na silu ubacili samo da bi bili tu. Ovako ljudi bace pogled na kritiku i znaju šta mogu da očekuju i na osnovu toga da li je ovo za njih i vredi li para. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M.C. na korisnoj poruci: | ||
rendzer25 (14.5.2026) | ||
|
|
#15 |
|
Veteran
|
Treba čovek da bude baš zlonameran da ovo hejtuje, nisu tamo svi prodani ćaci kao u srbistanu da pišu svašta ako im se ponudi sendvič, Anapurna i developeri koji su blisko sarađivali sa njom su proizveli remek dela kao što su Cocoon, Stray, Outer Wilds, Journey, Limbo, Inside, Abzu, Sword of the Sea, i na kraju Mixtape. Kome se ovo ne sviđa u redu, neka igra neki azijski grind od 100 sati dok mu ne sagore ono malo sivih ćelija što mu je ostalo, a ovu drugačiju formu interaktivne umetnosti neka ostavi na miru.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.688
Zahvaljeno 11.413 puta na 7.272 poruka
|
U pravu si, IGN se ne prodaje za sendviče, samo za pare.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Deo inventara foruma
|
Ja kad hocu da dobijem utisak kakva je neka igra odem na IGN review na youtube, pogledam odnos like/displike-ova i procitam desetak top komentara na ocenu koju je dobila.
Po kolicini sprdnje vidis na cemu si.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.219 puta na 1.371 poruka
|
Annapurna koja se ovde hvali je nestala 2024 godine kada je gazdarica uspela da otera gotovo sve kljucne ljude (jer ocigledno nepo beba nema pojma o gamingu i toj industriji) pod cijim okom su gotovo sve one igre koje se gore pominju izdate (dake pre 2024te) i koji su se reaoganizovali i prosle godine otkupili onaj Private Division od strane Take Two, rebrandovali u Fictions i sada imaju punu slobodu.
Ova sadasnja Annapurna koja izbacuje ovakva remek dela tj "10/10 " poput ovog Mixtape-a nema vecih dodirnih tacaka sa Annapurnom iz "golden day". Mogu neki ljudi ovde da se nadju uvredjeni koliko zele ali cinjenica je da ove visoke ocene nisu realne nego naduvane od strane ljudi koji placeni da astro turfuju ovu igru. Mixtape je finansiran dobrim delom od vlade drzave Australije (tj gradjana koji placaju porez) sa je jedne strane a sa druge od strane od miljarderke/nepo bebe, taka da prica od nekakvom skormnom timu i budzetu nemaju veze sa vezom, pa sam novac koji je potreban da bi se lincencirala sva muzika koja se cuje u igri je veci nego celi budzet nekog (zapravo) indie studija koji je radio pod Annapurninim patronatom. 2026 je, internet je sirok pojam tako da su inforamacije javno dostupne...malo se treba informisati. |
|
|
|
| Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Exia na korisnoj poruci: | ||
player1 (15.5.2026) | ||
|
|
#19 | |
|
Deo inventara foruma
|
Citat: