![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Član
|
![]()
E sad kad smo već kod tog famoznog Golden Gate Bridgea, on se je pretvorio iz prelijepog mosta sa kraja Runawaya u takoreći makeshift vodopad u našem New Beginningu
![]() ![]() Runaway: ![]() ![]() ![]() A New Beginning: |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SweetDalilah na korisnoj poruci: | ||
dijego_ (15.7.2011) |
![]() |
#42 |
Član
Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 82
Zahvaljeno 59 puta na 23 poruka
|
![]()
Bravo, bravo
![]() Avanture koje imaju Golden Gate? ![]() Kako ide drugi chapter...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 188
Zahvaljeno 505 puta na 323 poruka
|
![]()
...Glasovna gluma mi je u globalu bila ok (mada je to kao i uvek subjektivno
![]() ![]() Što se zaglavljivanja tiče, najviše me je, ko što spomenuh, zadržao prokleti ključ (koga nisam primetio i pored označavanja vrućih tačaka ![]() ...Jedna fina panoramica sa početka igre: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Starosedelac
|
![]()
Posto sam danas vise spasavao sebe od udruzenih snaga Gos'n-ova Celzijusa i Farenhajta brckajuci se na apokalipticno visoko posecenom i muljevitom ekoloskom gradskom moru, nisam puno odmakao. Forest mi dade ideju, pa eve me ovde:
a ova scena mi se posebno dojmi i nekako me podseca na The Dig Muzika je ![]() ![]() Citat:
a posto ste se vec raspricali oko mosta, evo i neizbezne pesme, u finoj obradi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
Sada mogu da komentarišem prvi deo. Mene je takođe sam uvod podestio na čuvenu legendu o prvim letačima Dedalu i Ikaru. I odmah mi se po glavi počela vrteti pesma History Repeating.
O, kakvo prijatno iznenađenje kada sam videla kobinaciju stripa i igre. Stipove sam nekada dosta čitala, a eto sada igram igre. Te moje dve pasije su sada spojene u jedno. Fenomenalno! Uvod je za mene bio veoma lak. Ključ sam pronašla a da nisam ni znala da su vrata od podruma zaključana. U prvom delu sam se jako iznervirala dok sam sklapala antenu. Tačnije, sklopila sam je odmah, jer je sve lepo nacrtano na slici na poklopcu kofera. Međutim, dok sam pokušavala da sklopim one kocke na vrhu antene, setila sam se da mi je baterija prazna i htela sam da izađem, da pronađem mesto gde bih je napunila. I onda sam kliknula ono prokleto dugme skip, jer sam mislila da ću tako izaći odatle, pa ću se naravno vratiti kasnije. ![]() ![]() Kasnije je sve išlo lagano. Malo sam zastala u drugom delu kod zagonetke sa terminalom i lampama. Nisam ni videla da mogu da uzmem ključ jer su mi sva tri servera bila podignuta. I naravno kuvanje u igri. O, ne. Kada mi je onaj nerzvozni čovečuljak rekao da mu skuvam nešto, odmah sam otrčala u kuhinju da mu nešto i skuvam. Kad ono, kuhinja je totalno beskorisna. Čak sam u jednom momentu pomislila, da treba da uhvatim onu mačku što se krila iza bureta, pa da nju možda skuvam. ![]() I još nešto. Imam izvesnih problema tokom igranja, često mi igra prekida, tj. iskače. Ali, to sam rešila tako što često čuvam igru i nastavim tamo gde sam stala, bez ikakvih problema. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku snežana stanković na korisnoj poruci: | ||
dijego_ (15.7.2011) |
![]() |
#46 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Član
|
![]()
Ok, tu smo, kraj drugog chaptera...
Prvo - famozni voiceacting. Fay mi vrlo cesto djeluje pretenciozno i vjestacki, narocito kod komentara raznih predmeta... Hm. Instalirao sam i njemacku verziju, cisto da cujem kako zvuci... I uz neko moje relativno skromno znanje njemackog, sve zvuci mnogo, mnogo prirodnije i bolje odglumljeno. Ali dobro, mozda sad ja tu nesto tripujem ![]() Prolog i prvi chapter - su bili stvarno jedna fina shetnja. Zagonetka sa antenom - me nekako najvise podsjetila na milion slicnih u malo ozbiljnijim casual igrama, npr. iz Drawn serijala... jos sa sve skip dugmetom ![]() ![]() ![]() E sad, drugi chapter, malo cemo da se igramo sa spoilerima, posto imamo zabushante. ![]() Prvo, zagonetka sa Spoiler za terminalom i serverima:
Drugo, zagonetka sa Spoiler za nashom malom kuhinjicom:
Trece, zagonetka sa Spoiler za fotoaparatom, paketima, videokasetom i drugim terminalom:
Eto... idemo dalje, ja sam vrlo zadovoljan, prica se odmotava, igra ima svoj tempo koji je dobar i za sada super drzi paznju... Za sada me nije izbacivala, svidja mi se sto su se dizajneri potrudili da jedan los engine koga vise nikad nece koristiti dovedu do neke tacke preko koje ocigledno tesko da mogu sto se optimizovanosti tice - makar meni igra se mnogo brze ucitava nego TWW, prelasci sa ekrana na ekran, load snimljene pozicije, sve je brze... Pricu jos ne mozemo komentarisati, crtez je naravno savrsen. 3i, 4i, i 5i chapter... Do ponedeljka u podne...? Uhvatih po njemackim forumima da je 4i chapter najduzi u igri, Tako da ce biti posla... Od starta nas ocekuju malo drugaciji izazovi, dizajneri su se potrudili da ubace raznovrsne zagonetke, a i prica se odmotava brzo... Nastavljamo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Starosedelac
|
![]()
Treće poglavlje je ultra kratko, al' zato u sledeća dva ima baš puuuno posla (mene je najviše zadržalo peto). Zagonetke postaju maštovitije i bolje kako se napreduje
![]() ![]() GTZ (Glavna Tačka Zaglavljivanja - ovog puta preko sat vremena ![]() Spoiler za ćorava posla:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Starosedelac
|
![]()
status report: trazim neki kiosk brze hrane
![]() Dakle, u potrazi sam za hranom, tako da cu nesto vise reci tek kad na'ranim "nervoznog coveculjka" ![]() samo da nisu "kolacici" iz Still Lifea... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Starosedelac
|
![]()
Predjoh famozni drugi chapter, pa i treci danas. Nema dobre avanture bez "bezanja iz zatvora":
i fine su zagonetke u ovom delu, a ona sa diktafonom iako je jos jedan "deja-vu", nesto je bolje resena nego npr. slicna fora u Back to the Future jer nije skroz servirano igracu resenje. Odmah da se pohvalim da sam resio jedan problem tehnicke prirode - naime, kao i u The Whispered Worldu, igra je preterano dugo ucitavala deo pre glavnog menija odmah po pokretanju igre, pa sam slucajno alt-tabovao igru dok je "merach" jos radio i kad sam se odmah vratio u igru - voila!, ucitavanje je instant obavljeno. Drugi chapter je interesantan i najtezi za sada. Najveci problem mi je zapravo bilo da pronadjem izgubljeni kristal, i to pre svega jer sam i ZAMISLIO tacno resenje ali nisam to odradio na pravom mestu vec na vodopadu pored, i onda sam sve to i precrtao kao moguce resenje - ovde je zamerka koja bi mogla da se odnosi i na jos par mesta u igri - a to je da je moglo da bude raznovrsnijih komentara na pogresne poteze, POSEBNO onda kada odradite nesto priblizno resenju zagonetke. Ovaj deo igre je interesantan i tematski, jer je to bliska buducnost Bentovom i vremenu gde ce se verovatno i najveci deo igre obaviti, ali i dalje predstavlja proslost iz perspektive Fej. Ova scena u tom smislu posebno nalichi na izgubljenu "u vremenu" i prostoru jer i sama kao Arhiva sadrzi stvari iz proslosti u sada razrusenom svetu. "Kristalko" je lep detalj ![]() ![]() a kao i omaz Falloutu, izgleda da su veseli kompjuterski interfejsi tipicni za apokalipticnu buducnost ![]() Svidja mi se "rezija" sa flashbackovima, i posebno su interesantni razgovori Benta i Fay koji komentarisu igraceve poteze, sto podseca na Hejstingsa i Poaroa u Evil Under the Sun. Ipak, jedva cekam da malo vise zagazim u "sadasnjost" gde smo ocigledno dobili jos jednog negativca: ![]() koji u stilu latino-americkog bosa lichi i na nekog tipicnog "nemesisa" Dilan Doga ili Mister Noa Od zamerki, nekako na momente maaaalo stvari deluju nelogicne u scenariju - sta je sa Najdzelom i kristalima i zasto je cekao da objasni ostalima situaciju, zasto Bent cas deluje kao da veruje u citavu pricu pa onda ne... Uz to, Salvador za sada lagano moze da ponese nagradu na izboru za najiritantnijeg negativca, mada jos treba videti kako ce se stvari odvijati. Poslednja ispravka: dijego_ (15.7.2011 u 17:03) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
getawayblues (15.7.2011), SweetDalilah (15.7.2011) |
![]() |
#52 | |||||||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() ![]() da, a uspanichio sam se kad mi se to desilo dok sam bio vezan ![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Citat:
|
|||||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
snežana stanković (18.7.2011) |
![]() |
#53 | |||||
Član
|
![]()
Završila i ja juče treći Chapter pa evo da napišem
Prvo dakle o drugom Chapteru On mi se nije toliko svidio prvo dakle zbog toga što sam se onoliko nervirala onim zagonetkama 1. Zagonetka sa bušilicom, nećete vjerovati koliko mi je trebalo da skontam da nakon što sam je poboljšala, trebam još da dodam i filter koji napravim, pogodite od čega, od slova L na onom svijetlećem znaku, koje dotle nisam ni primjetila ![]() ![]() 2. pronalaženje kristala Citat:
![]() ![]() ![]() 3. Zagonetka sa terminalima: Ja ovdje nisam imala nešto pretjerano problema, osim što me je nerviralo što sam morala onoliko da slušam onog glupog Quickija ![]() ![]() 4. zagonetka sa kuhinjom I ja sam otišla prvo u kuhinju, čak sam išla i da pitam Delvina da mi nešto skuha (pošto mi je reklo da on oko toga zna) ali me je odbio ![]() ![]() Citat:
![]() ![]() ![]() I sad šta da kažem, što se tiče zagonetki 2 Chapter je bio ono što se kaže "pain in the ass" ![]() ![]() Voice acting još jednom kažem je po meni odličan Citat:
![]() E sad o Salvadoru: Citat:
![]() ![]() ![]() E sad ono što mi se posebno svidjelo je naravno noćno okruženje, i kako sve lijepo svijetli u mraku ![]() Naravno tu je i soba sa coca cola aparatom, koja mi je baš onako steam punk ![]() Citat:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Član
|
![]()
Da li još nekoga Salvador podsjeća na Boba Rocka iz Grupe TNT
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: SweetDalilah (15.7.2011 u 20:23) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SweetDalilah na korisnoj poruci: | ||
getawayblues (15.7.2011) |
![]() |
#55 |
Član
Član od: 3.3.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 31 puta na 19 poruka
|
![]()
Мени ми личи на Елвис-а
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||
Starosedelac
|
![]()
meni je mnogo teze od same busilice bila membrana i katanac
![]() eh, avanturisticka znatizelja ![]() Citat:
Citat:
ok idemo dalje ![]() Citat:
koju pamtim pa ulozi kucne pomocnice Ruze sa Robertom Divalom |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||
Član
|
![]()
Ja to za sekundu skontala
![]() ![]() Eh, znaš ti ono znatiželja je ubila mačku ![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Evo i pjesmica koja ide uz cijelu igru: The Final Countdown |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
![]() pocetak 4. dela ima lepu klavirsku muziku, podseca me uz one jelke iza na temu iz Tvin Piksa i "glavonja" koji zabranjuje ulazak. Klasika ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Član
|
![]()
E sad o Trećem Chapteru
Prvo čim sad ušla u treći chapter, naišla sam na jedan bug tako da mi je cijeli ekran crn, nije se čulo šta Bent govori, a subtitles su prolazili previše brzo ![]() Hvala bogu pa sad se sjetila da izađem iz igre pa ponovo uđem. Nakon restarta igre sve je bilo u redu. E sad najviše mi se dopalo što su pozajmili Edninog zeku i učinili da Bent sa njim razgovara na simpatičan način ![]() ![]() A tu je naravno i još šaljivo/sarkastičnih rečenica koje je Bent izgovorio ![]() ![]() ![]() Tako da sam ja provela cijeli ovaj Chapter smijući se ![]() ![]() ![]() A što se tiče zagonetki, one su bile odlične, ni preteške ni prelagane ![]() I još jedna neobična slika u trenutku u kojem se time capsule materijalizovala ![]() Poslednja ispravka: SweetDalilah (16.7.2011 u 0:04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||
Član
|
![]()
Ja predjoh 4i chapter, prilicno lagano, samo u glavnom holu nemojte promasiti jedna vrata koja su malo zavucenija, i sve ce biti ok : ) I opet - par bas finih zagonetki, koje djeluju savrseno logicno.
5i chapter je najduzi, to ostavljam za sledeca dva dana ![]() Ovaj.. za sve koje interesuju te neke ekolosko-antropoloske teme... topla preporuka za film/documentary, a eto i malo muzike, tek se zalijecem ![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Playthrough #4] - The Whispered World | dijego_ | Avanturističke igre | 241 | 2.1.2015 21:37 |
[Playthrough #3] Beneath a Steel Sky - "Do you know a guy called Overmann?" | getawayblues | Avanturističke igre | 58 | 5.9.2012 22:22 |
[Playthrough #2] Bad Mojo (Redux) - protrčavanje na način bubašvabe (takoreći runthrough) | zoran845 | Avanturističke igre | 190 | 1.3.2012 12:56 |
[Playthrough #1] Machinarium | Ketchua | Avanturističke igre | 69 | 16.11.2009 2:45 |