![]() |
![]() |
|
|||||||
| Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
|
|
|
#1 |
|
Član
Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
Imam Samsung SyncMaster 551s i kad pokusam da pokrenem ubuntu on se ugasi. Imao sam isti problem i sa ostalim linux distribucijama ali sam uspeo da ga resim. Na SuSU 10 na kraju instalacije ima Yast pa sam ga odatle namestio, na Slackweru 10.2 sam prepravio /etc/inittab i u jednom redu sam umesto trojke stavio cetvorku. Mozda tako moze i ovde ali ne znam da prepravim taj fajl. Na sleckweru sam koristio komandu mc i onda je lako ali ovde ne moze.
Sigurno imate neko resenje. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
Šta se dešava sa monitorom kada pokušaš da bootuješ Ubuntu u Safe modu (ona opcija u GRUB boot loaderu na početku)?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Član
|
Tu opciju imam samo ako sistem dizem sa cd-a (odnosno DVD-a) i radi savrseno. U GRUB-u imam samo da dignem sistem klasicno, text mod i windows. I text mod radi kako treba.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
Onda najverovatnije nisi nešto dobro uradio jer MORAŠ da imaš opciju Safe moda na početku.
Osim ako naravno nisi čačkao neke napredne opcije Pitao bih te da li si menjao bootloader file u /boot-u ali pošto kažeš da nemaš sliku čim krene da se učitava
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Član
|
Safe Mode ne postoji, postoji samo single user mode i tada sistem ide u init 2; inace, ne bih rekao da je u pitanju init, vec da monitor nije pravilno prepoznat/konfigurisan, i da su hsync i vsync vrednosti neodgovarajuce pa se monitor gasi: moras da ih rucno prepravis u fajlu /etc/X11/xorg.conf - koristi editor pico koji radi u tekstualnom rezimu...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Član
|
Citat:
Hvala za odgovor probacu posle pa cu da javim sta sam uradio. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Član
|
Nisam nista cackao. Moze nekako drugacije da se podesi?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Banned
|
Citat:
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks sajtovi |
| Alatke vezane za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme
|
||||
| tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Agere Lucent modem i Ubuntu 6.06 | K'R' HooD | Slobodni softver | 13 | 12.7.2006 10:25 |
| HELP! Ubuntu i Modem! | Lord_Master | Slobodni softver | 26 | 5.7.2006 1:19 |
| Ubuntu 6.06 vs. Kubuntu 6.06 | K'R' HooD | Slobodni softver | 8 | 3.7.2006 14:22 |
| ubuntu | LordofBlood | Slobodni softver | 5 | 29.5.2006 23:17 |
| Ubuntu 5.10 i root lozinka | DanijelP | Slobodni softver | 10 | 12.4.2006 13:55 |