Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.4.2009, 18:15   #1
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.159
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 265 puta na 171 poruka
Arrow How to... Visual Basic

TEMA SA POJEDINACNIM PITANJIMA U VEZI NEKOG PROBLEMA ILI NEDOUMICE U VISUAL BASIC RAZVOJNOM OKRUZENJU.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Kako da menjam backgroundimage forme uz pomocu dugmeta koje se nalazi na istoj formi kojoj zelim menjati pozadinsku sliku,a da image biram iz adrese tipa c:/myimages/redsun.jpg

Imam neka druga resenja ali to mi najvise odgovara samo ne mogu da se setim sintakse

Poslednja ispravka: VojaM (20.4.2009 u 22:05)
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2009, 22:24   #2
Marko_L
Mythbuster
 
Član od: 2.11.2005.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.207
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 370 puta na 147 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Kod:
Me.Picture = LoadPicture("c:/myimages/redsun.jpg")
Marko_L je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 1:07   #3
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.159
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 265 puta na 171 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

To ne uspeva verovatno je radilo na starijim verzijama basic-a,ja radim u 2008 expres edition.

Ja mislim da ide ovako ali ne znam da finisiram sintaksu

Me.BackgroundImage = BackgroundImage.FromFile e dalje ne znam

("c:\myimages\redsun.jpg") ovo i slicne varijante posle FromFile ne uspevaju a jedina opcija koju mi nudi posle BackgroundImage za baratanje sa specifikovanim fajlovima je FromFile.
Prokleti internet mi ne daje odgovor,a ovo ne bi trebalo da je bauk jer hocu sa dugmetom da menjam pozadinsku sliku trenutne forme(to jest na kojoj se doticno dugme nalazi).

Ps: U svakom slucaju hvala na odgovoru

Poslednja ispravka: Markonije (21.4.2009 u 1:14) Razlog: Ps
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2009, 19:34   #4
Marko_L
Mythbuster
 
Član od: 2.11.2005.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.207
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 370 puta na 147 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

A, pa onda si to trebao da naglasiš. Kada se kaže samo VB, obično se misli na starije verzije VB-a, tzv. VB classic. Elem, nisam koristio VB.NET 2008, ali jesam 2005, tako da, probaj nešto ovako
Kod:
Me.BackgroundImage = System.Drawing.Image.FromFile("c:\myimages\redsun.jpg")
trebalo bi da radi.
Marko_L je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.4.2009, 1:06   #5
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.159
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 265 puta na 171 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Uspelo je hvala puno.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2009, 11:39   #6
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 9.693
Zahvalnice: 3.312
Zahvaljeno 2.313 puta na 1.643 poruka
Lightbulb Re: How to... Visual Basic

Ej, ljudi, ova tema se tice i VB6 jel? Ovako, MNOGI imaju problema prilikom razvoja database aplikacija a glavni je taj sto na Windows XP masinama izlazi "Data access error" greska a aplikacija radi samo na racunaru na kome je napravljena.

Resenje:

1. Skinite Visual Basic service pack 5/6 (izguglajte, prvi link je taj valjda)

2. Instalirajte

3. Otvorite vas projekat, nadjite data kontrolu i podesite svojstvo Connect na "Access 2000;"

Sada vash program moze da pristupa i bazama podataka u formatu 2000-2003 dok je do sad mogao samo starim 95-97 access bazama, sto je na XP masinama (koje po defaultu nemaju Access 95-97 drivere) izaziva "Data access error"

Pozdrav!
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2009, 18:10   #7
Branislav Gavric
Banned
 
Član od: 11.4.2006.
Poruke: 385
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 31 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Ej, ljudi, ova tema se tice i VB6 jel? Ovako, MNOGI imaju problema prilikom razvoja database aplikacija a glavni je taj sto na Windows XP masinama ...

... sto je upravo glavni razlog zasto ja enormno i neopisivo mrzim ovaj programski jezik!!!

Pozdrav
Branislav Gavric je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2009, 18:35   #8
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

da, i ja mrzim automobil iz 1995. godine sto ne moze da mi pusta mp3 sa cd-a fabricki nego mora da se kupi odvojeno plejer
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2009, 18:57   #9
water wizard
Deo inventara foruma
 
Član od: 29.1.2008.
Poruke: 15.555
Zahvalnice: 357
Zahvaljeno 2.697 puta na 2.512 poruka
Cool Re: How to... Visual Basic

evo da se pohvalim sa mojim najnovijim modelom za 2010

water wizard je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2009, 21:01   #10
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 9.693
Zahvalnice: 3.312
Zahvaljeno 2.313 puta na 1.643 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Branislav Gavric kaže: Pregled poruke
... sto je upravo glavni razlog zasto ja enormno i neopisivo mrzim ovaj programski jezik!!!

Pozdrav
hehe zato sam i DAO resenje koje radi savrseno normalno
poz!
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2009, 18:01   #11
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 9.693
Zahvalnice: 3.312
Zahvaljeno 2.313 puta na 1.643 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Kako naterati VB6 da pristupi registry bazi? Konkretno, zelim da dodam kljuc u Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run i da omogucim programu da se pokrene sa sistemom.
Hvala unapred.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.6.2009, 4:47   #12
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

doktore, zaboravljas izgleda na gugl ?

samo sam otkucao "vb6 registry" i evo prvog rezultata : http://www.codeguru.com/vb/gen/vb_sy...cle.php/c12067

prvi deo stranice opisuje samo standardne savesetting i getsetting funkcije koje pisu u registry, ali samo u deo koj je posvecen vb aplikacijama, dole nize imas apije i primere za pisanje bilo cega bilo gde.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
doctor (16.6.2009)
Stara 16.6.2009, 11:21   #13
MikiSoft
Novi član
 
Član od: 21.5.2009.
Poruke: 18
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na jednoj poruci
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

VB6 je najbolji, svi to kazu, ostale verzije (2008, 2009, 2010) su totalni promasaj...
Pozdrav
MikiSoft je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.6.2009, 12:48   #14
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 9.693
Zahvalnice: 3.312
Zahvaljeno 2.313 puta na 1.643 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
doktore, zaboravljas izgleda na gugl ?

samo sam otkucao "vb6 registry" i evo prvog rezultata : http://www.codeguru.com/vb/gen/vb_sy...cle.php/c12067

prvi deo stranice opisuje samo standardne savesetting i getsetting funkcije koje pisu u registry, ali samo u deo koj je posvecen vb aplikacijama, dole nize imas apije i primere za pisanje bilo cega bilo gde.
hm, gulao sam i naleteo na neke budjave primere... ne znam kako mi je to promaklo. hvala, pozdrav!
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.6.2009, 13:25   #15
water wizard
Deo inventara foruma
 
Član od: 29.1.2008.
Poruke: 15.555
Zahvalnice: 357
Zahvaljeno 2.697 puta na 2.512 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
MikiSoft kaže: Pregled poruke
VB6 je najbolji, svi to kazu, ostale verzije (2008, 2009, 2010) su totalni promasaj...
Pozdrav
Ako ti je neki profesor to rekao to samo pokazuje gde nam je školstvo - u prošlom milenijumu
water wizard je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.6.2009, 13:51   #16
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
MikiSoft kaže: Pregled poruke
VB6 je najbolji, svi to kazu, ostale verzije (2008, 2009, 2010) su totalni promasaj...
Pozdrav
koji crni svi ?

neko koga je mrzelo da uci sve novo ?

kad god izadje nova tehnologija oni koje mrzi da ponovo uce ce je olajavati. (naravno, neki put je olajavanje opravdano, ali za vb sigurno nije)

plus, koji ti je to vb "2008, 2009, 2010" ?

postoji VB.NET (VB 7.0)
VB.NET 2003 (VB 7.1)
VB 2005 (VB 8.0) (ovde je prekinuto sa .net)
VB 2008 (VB 9.0)
i
VBx (VB 10.0)
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.6.2009, 21:20   #17
zokocx
Starosedelac
 
Član od: 8.4.2006.
Lokacija: Beograd / Padina
Poruke: 2.394
Zahvalnice: 741
Zahvaljeno 535 puta na 327 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa ja sam se prvi put na faxu sreo bas sa VB6 i isto tako je asisten rekao da je kao VB6 najbolji ,ali u kontekstu da je najbolji za oni sto trenutno radimo tj. da bi neki noviji bio samo suvisno komplikovaniji.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.6.2009, 22:50   #18
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

VB6 je jako star jezik, nikako ni u kom slucaju ne moze biti najbolji za nekoga ko pocinje programiranje.

jedino moze biti najbolji za nekoga ko nema posebne zahteve a vec dosta dugo u njemu radi.
ako mu ne treba bolje - zasto bi menjao.

medjutim, pocetnika prvo gurati na vb6 da bi bilo gde posle toga kada ode morao gadno da menja navike - nema smisla.

kao kad ucite paskal u osnovnoj i srednjoj skoli, samo jos gore. jer paskal bar ima sintaksu blizu ozbiljnijim jezicima, i lepo pokaze osnovnu logiku programiranja.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.6.2009, 11:18   #19
Lazar95
Veteran
 
Član od: 26.8.2008.
Poruke: 1.111
Zahvalnice: 391
Zahvaljeno 46 puta na 39 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Lazar95
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Dobio sma udzbenik za 8. razred iz informatike..ajd rkeo malo dap ogledam i vidim tako neke vezbe pa mi se svidelo i bilo mi zanimljivo i odlucio sam da probam da uradim neke.
Nabavio sam program uradio 9 vezba i sada imam jedno pitanje!Da li ja te vezbe mogu u .exe da pretvorim,idnosno da je koristim,ali bez Visual Basic-a?
Hvala!
P.S. ako ima lsovnih gresaka znajte da pisem bez jednog prsta..
Lazar95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.6.2009, 12:24   #20
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

ako imas pravilno instaliran VB, nista lakse

ides na File > Make x.exe gde je x ime tvog projekta (najverovatnije Project1, pretpostavljam da nisi menjao )

takav .exe fajl ces moci da pokrenes na svakoj masini koja ima vb runtime fajlove, ali o tome ne moras puno da brines jer u danasnje vreme ces dosta tesko naci komp koji nema ove runtime fajlove. eventualno neka 98-ica koja nije updateovana i slicno.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
BokiP (20.4.2011), Lazar95 (17.6.2009)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:34.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2018, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com