TEST FUN<>
042008<><>

CursorFX 2.00

Majstor za kursore

Kada je „personalizovanje desktop iskustva” u pitanju (oh, fancy li izraza), izgleda da softversku kompaniju Stardock ne možemo nikako da izbegnemo. Nema toga šta njihovi programi ne umeju da izmene, nakite, „preobrate” ili našminkaju, i to na kvalitetan način. Stoga ni štelovanje kursora nije nikakva nauka – sve što treba da uradite jeste preuzimanje i instaliranje alata pod imenom CursorFX.

Ako vam ime ovog ostvarenja zvuči poznato, to je zbog toga što smo o njegovom prethodniku, programu CursorXP, svojevremeno (daleke 2002. godine) pisali u istoj rubrici. U međuvremenu, jedan od najkvalitetnijih i najkorišćenijih alata za manipulaciju pokazivačima doživeo je brojna unapređenja (eto, i promenu imena), čime je uspeo da se održi u samom vrhu.

CursorFX možete da posmatrate kao svojevrsni kontrolni centar, mesto sa kojeg na jednostavan način vršite zamenu vizuelnih tema pokazivača, bez potrebe za posetom sekcije Mouse Properties u Control Panelu. Program dolazi sa gomilom preinstaliranih (animiranih) primera, a omogućeno je i ubacivanje novih shema koje se besplatno mogu preuzeti sa oficijelnog sajta (ima ih bukvalno na stotine). Naravno, tu je i specijalni odeljak nazvan Theme Editor pomoću kojeg se može vršiti izmena postojećih, ali i kreiranje potpuno novih shema.

Nažalost, iako je CursorFX besplatan, tek plaćanjem registracionog harača (20 „zelembaća”) i nadogradnjom na verziju Plus otključavaju se svi potencijali programa. Tako klikovi mišem mogu „pozvati” različite animirane efekte, pomeranje pokazivača po ekranu proizvodi trag, dozvoljeno je igranje sa raznim atributima prikaza...

Vladimir PISODOROV

 
CursorFX 2.00
Šta mislite o ovom tekstu?
Real Desktop Light 1.32a
Web Screen Saver 2008 build 5.0.1.1307
TimeLeft 3.33
Leopard u prozoru

Potrebno:
Windows XP/Vista
Veličina:
14,1 MB, 4,7 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .stardock .com /products /cursorfx
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera