Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.5.2010, 22:30   #1
Gutts
Novi član

Član od: 14.10.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Eksterni hard u mreži

Pozdrav svima,

Kupih skoro big screen tv i nesto mi je palo na pamet mozda neko ima ideju dal je to izvodljivo. Tv ima ulaz za USB i vrlo lep player koji pusta i HD i sve ostale formate. Samo par video fajlova nece ali skoro 95% onoga sto je meni bitno sljaka super. Ja sam naravno tu planirao ceo komp kao media centar ali moram da priznam da sam prijatno iznenadjen playerom. Ima sve sto meni treba trenutno.

Trenutno video pustam sa eksternog harda. E sad bih voleo da nadjem neki eksterni hard koji mogu u isto vreme da ukopcam u tv i da mu pridjem preko mreze da ubacim nove fajlove. U sustini neka kombinacija NAS-a i eksternog usb harda. Nesto sam slabo video da ima tako nesto na netu pa mozda neko od vas zna. Isto sam imao ideju da samo nakacim neki mali komp samo da sluzi kao NAS pa da nakacim neki external drive emulator pa da komp ukljucim direks u tv preko usb-a ali kolko sam citao po netu tako nesto ne postoji posto ima nekih fora sa slave master usb uredjajima pa nije izvodljivo na obicnom kompu.

Da li neko mozda zna nesto vise o ovome?

Hvala
Gutts je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2010, 22:55   #2
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
Određen forumom Re: Eksterni hard u mrezi

Što se tiče eksternih HDD-a sa Lan priključkom, kod nas možeš kupiti nešto ovako, ali to košta od 150E pa naviše (u zavisnosti od kapaciteta ugrađenog harda).
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.5.2010, 0:08   #3
Gutts
Novi član

Član od: 14.10.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Eksterni hard u mreži

Hvala na odgovoru ali nisam siguran da je to sto meni treba. Koliko vidim na tom linku uredjaj ima samo jedan USB port koji sluzi za dodavanje eksternih hardova (there is only a single USB slot (for adding external storage)) tj ovo je obican NAS. Meni treba uredjaj koji u isto vreme mogu da povezem u mrezu i da ga koristim kao eksterni hard.
Gutts je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li hard disk koji se ugrađuje u kućište može da služi kao eksterni hard disk? touch_master ŠDK - Nosači podataka 20 14.10.2010 13:30
Eksterni hard ne reaguje iz cista mira! Brelf Kvarovi 1 20.11.2009 13:21
Crče eksterni hard disk Schnak3 Nosači podataka 2 1.8.2009 10:25
WD eksterni hard disk Milan123 Kvarovi 3 26.4.2009 12:04

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:00.