![]() |
![]() |
![]() |
#1361 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pre 2-3 nedelje je pušten direktan peering do Google-a u Mađarskoj, pa je ping niži nego obično. Čisto da se zna jer će ping prema Google-u od sad uvek biti niži.
Sa bivših prosečnih ~40, sad je ~15ms. ![]() Što se tiče Sezama, radili su na optici oko 3 dana pa je bilo nekih problema. A za Telekom, ko zna... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
doctor (3.7.2010) |
![]() |
#1362 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ping do googla average 28 ms ranije mi je bio nešto veći, al mi se i net u prethodnih par dana kilavio samo tako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1363 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 274 puta na 209 poruka
|
![]()
Znaci meni je ping "super".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da te utešim da nisi jedini, i meni danas katastrofa, a youtube je misaona imenica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
Veteran
Član od: 17.8.2007.
Zahvalnice: 124
Zahvaljeno 79 puta na 74 poruka
|
![]()
Vi pricate o losem pingu, a ja prethodna 3 meseca nisam imao net svaki drugi,treci dan na po sat,dva da bi situacija bila jos gora kada mi je krajem prethodnog i pocetkom ovog meseca nestao net na par dana.
![]() A pozivanjem jednog broja nisam dobio odgovor zbog cega se to desava, a da ne pricamo koliko je potrebno da se neko javi na taj broj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A šta da radimo kad nas loš ping iskošta gubitka na nekoj aukciji, meni se to par puta desilo, jednostavno malo više se oduži refresh-ovanje stranice, zakasniš i gotovo, posle toga im pominjem užu i širu familiju, ali šta vredi. Ovo što telekom radi je bezobrazluk, umeju samo da uzimaju pare, a ne daje im se za povećanje kapaciteta tj. proširenje linka kako ne bi bilo zagušenja, već na postojeće kapacitete otvaraju nove portove za nove korisnike i naravno to mora da se oseti
EDIT: primetno je kukanje po telekom adsl-u i na drugim forumima, evo na bench-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel ima neko problema sa konekcijom od oko 11h pa do 12.45h? Ja nisam mogao da se konektujem na Internet, kao i svi korisnici iz mog naselja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Član
Član od: 3.6.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 17 puta na 15 poruka
|
![]()
Meni je sinoć od negde 02:00 do danas u 15:00 internet bio u raspadu; jednostavno čas je bilo neta, čas nije, pa dioda na ruteru svetli crveno, pa uopšte ne svetli... Evo tek sad radi (recimo) kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1370 |
Banned
Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka
|
![]()
Promenitre ip adrse,da modem uhvati neki drugi opseg,meni recimo na 109. sve radi fenomenalno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Član
Član od: 12.12.2007.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
Крајем прошлог месеца сам уплатио онај студентски пакет од 4 мегабита и користим га на лаптопу. Преко дана ради без проблема и бежично и жично, док преко ноћи (када користим бежично) конекција ми нестаје сваких 5 минута и тако је нема по пар минута. Тотално је немогуће да се било шта одради. Је л' има неко представу у чему је проблем пре него назовем ове мајмуне из Телекоња и нај****м им се миле мајке? Унапред хвала. Edit: Ево сад сам малтене цео дан користио нет преко кабла и пар сати у ноћ и нисам имао ниједан једини прекид. Зашто ми онда увек на бежичном прекида везу? Poslednja ispravka: d_drazic (15.7.2010 u 2:42) Razlog: dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Novi član
Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ovaj forum mi je zadnja nada za resenje problema sa adsl om,posle maratona lomljena jezika sa tehnicarima iz Telekoma,ne znam koliko unetog nikotina i cofeina u organizmu caprkanje po kucnoj instalaciji uz pomoc majstora legenderne reputacije u ovom okrajku bogu iza nogu menjanje uticnice izoliranje kablova ne znam vise sta dalje raditi.ali sad opis problema naime pre nekoliko meseci postao sam ponosan korisnik Click 6 paketa koji je i prvih nekoliko meseci odlicno obavljao posao ali...sada vise ne pre jedno dva meseca knekcija je krenula da puca kako kad nekada samo jednom u dva tri dana a kasnije na svakih nekoliko minuta pa onda opet radi nekoliko dana bez problema pa krene trcati istim krugom opet,sada sala na stranu,u kucnoj instalaciji stvarno nesto nije bilo u redu i snr je znao nekada da padne i na -10,to je reseno sada je snr konstanta izmedju 20,5/25 i ponekad 17/20,a atenuacija 18/14,CRC 78/0,FEC 114/0,HEC 124/0.Ali sada imam sledeci problem,prvo se internet skroz zamrzne i nista vise ne mogu da otvorim,posle nekoliko sekundi konekcija pukne ali snr i ostale vrednosti su i dalje iste kao navedene,moje pitanje je da li je to mozda ruter krenuo da se oprasta ili je nesto drugo u pitanju ostale informacije su od centrale sam udaljen manje od 1,5km imam samo jedan telefon i jedan comp na mrezi pozz,molim vas klecim ako uspem ovo da izvucem ne moram da se selim jer bez interneta ne mam mogucnosti za spremanje seminare i materiala koji mi je potreban za fax!plz plz plz
![]() Poslednja ispravka: Chivan (16.7.2010 u 10:20) Razlog: Telekom nije T-com (T-Com je provajder u Hrvatskoj i ne treba unositi zabunu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Član
|
![]()
Jel se samo meni desava da u poslednje vreme skoro svaki dan predvece oko 7-8 net crkne na neko vreme? Evo juce od 7 do 11 [bas kad imam raid u WoW, p im m @%!23] Zapravo desava se i preko dana ponekad al na par minuta... Dobro kad pocne da pada kisa to sam vec navikao da necu imati net dok ne prestane. -_-'
Bas raspad, prvih godinu-dve od kako koristim ADSL nije ni jednom bilo da ostanem bez neta, a sada... ![]() edit: evo lepa stvar sto sam primetio je da je ping ka google pao na 25ms, bio je 55ms pre, ali to im nije izgovor da 20% vremena budem offline -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
U poslednje vreme sam skidao nesto sa t*****a. I na svakih pola sata sat se routher restart-ovao, SAM. I kad se startuje sve o5 ok i o5 za 30 ili 60 minuta restart.
Jutoros oko 04:00 nestade internet-a. Bio mi je na USB i nece pa nece. Iskljucim komp i legnem spavati, ujutro ukljucim ista stvar nece. Samo power i link rade. Ukljucim ga na LAN i sve ok, do malo pre. Preko MSN error-a prijavljuje da port-ovi i DNS-ovi, nisu u redu. i ja onda START/conrol panel/network Connections/Local Area Connection/Properies/Internet Protocol/Properties/Obtain DNS server address automatically/ok/close I evo ga sad radi, morat cu preko onog programa naci DNS servera DNS server koji sam do malo pre koristio (vise od 2 i po godine) je: Preferred DNS server: 216.146.35.35 Alternate DNS server: 216.146.36.36 Izgleda da su oni upali u mnoge probleme, trenutno, citajuci prethodne post-ove... Eto ako ko znapadne u ovaj problem kao sto sam ja, da zna kako da ga resi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1375 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
Vjeruj mi da ona uputstva nisam ni gledao.
![]() Nego malo pre otidjoh na whatism... i doceka me ovo: ![]() Do sada sam uvek imao dynamic, odkud sada static? ![]() ![]() ![]() Brzina net-a je isto 1mib. (testao sam na speetest-y) Svaki mesec od kada sam dobio ovo ubrzanje na 1mib sam placao isto 29KM, nisam zvao Telekom, niti sam isao tamo do njih i trazio da mi stave static. Moze li ovo neko da pojasni? Evo malo otidjoh na lelokomov sajt i docekame ovo: ![]() Umesto speed-a oni price povecavanju ![]() Citajuci vesti na njihovom sajtu, povecanje cijene ce dobiti oni koji su iskljucili fix tel. (kao ja) ![]() Oni koji imaju tel ostaje cijena ista. Poslednja ispravka: ANGELDEAD (17.7.2010 u 13:34) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
kada mi je IP na primer 93.86.5.112 ping do googla bude oko 48ms a kada mi je IP 91.150.118 onda bude oko 26ms A Zašto? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Verovatno peering ka Mađarskoj još uvek nije odrađen na svim linkovima.
Da dodam i ovo, video sam da pojedinci sa JetSpeed ruterima kad isključe firewall na ruteru dobijaju duplo manji ping/jitter. Poslednja ispravka: dzonihsv (18.7.2010 u 15:40) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Znam i ja sam ga isključio pre neki mesec, pročitao sam na Benchu za taj problem. Manji je ping i jitter na merenju sa isključenim firewall-om, a što je najbitnije sa uključenim firewall-om packet loss se ne može izmeriti ili u retkim slučajevima kad bude izmeren packet loss bude preko 70% i naravno Grade F, a sa isključenim firewall-om Packet Loss ikad ne bude više od 0% i naravno Grade A, inače u surf-u jedva da primećujem ubrzanje ali znači kod youtube-a i TV stream-ova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 | |
Član
Član od: 12.12.2007.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
|