Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.7.2010, 8:53   #1361
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv
Određen forumom Re: Telekom ADSL

Pre 2-3 nedelje je pušten direktan peering do Google-a u Mađarskoj, pa je ping niži nego obično. Čisto da se zna jer će ping prema Google-u od sad uvek biti niži.

Sa bivših prosečnih ~40, sad je ~15ms.

Što se tiče Sezama, radili su na optici oko 3 dana pa je bilo nekih problema. A za Telekom, ko zna...
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci:
doctor (3.7.2010)
Stara 3.7.2010, 23:15   #1362
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

ping do googla average 28 ms ranije mi je bio nešto veći, al mi se i net u prethodnih par dana kilavio samo tako
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ping google.jpg
Viđeno:	47 puta
Veličina:	101,6 KB
ID:	35237  
Predrag Stankovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.7.2010, 1:08   #1363
Game fever
Starosedelac

Član od: 3.4.2007.
Zahvalnice: 2.477
Zahvaljeno 283 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Game fever

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
To je još ok, makar imaš internet. Kod mog provajdera, sekund posle isteka roka nema interneta. Pa mi se još dešavalo da uprkos mojoj uplati 2-3 dana pre isteka pretplate, ona istekne, pa zivkanje, trte-mrte...

U principu, ono što 'oću da kažem, uplati u ponedeljak i stvarno ne vidim razlog zbog kojeg se opterećuješ.
Sad cu ja opet sa Sezamom, ako se slucajno ne izvrsi uplata na dan isteka pretplate dobija se dodatnih 15 dana koristenja interneta bez dodatne nadoknade. Na dan isteka salju vam mail sa obevestanjem da pretplata istice i obevastavaju vas da imate jos 15 dana. Ne znam kako se to njim isplati ali znam ljude koji to redavno iskoristavaju, u svakom slucaju vrlo zgodna opcija.
Game fever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2010, 21:29   #1364
Zoran_KS
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 274 puta na 209 poruka

Znaci meni je ping "super".

Zoran_KS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2010, 21:55   #1365
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Da te utešim da nisi jedini, i meni danas katastrofa, a youtube je misaona imenica
Stara 9.7.2010, 0:26   #1366
treci
Veteran

Član od: 17.8.2007.
Zahvalnice: 124
Zahvaljeno 79 puta na 74 poruka

Vi pricate o losem pingu, a ja prethodna 3 meseca nisam imao net svaki drugi,treci dan na po sat,dva da bi situacija bila jos gora kada mi je krajem prethodnog i pocetkom ovog meseca nestao net na par dana.
A pozivanjem jednog broja nisam dobio odgovor zbog cega se to desava, a da ne pricamo koliko je potrebno da se neko javi na taj broj
treci je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.7.2010, 11:22   #1367
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

A šta da radimo kad nas loš ping iskošta gubitka na nekoj aukciji, meni se to par puta desilo, jednostavno malo više se oduži refresh-ovanje stranice, zakasniš i gotovo, posle toga im pominjem užu i širu familiju, ali šta vredi. Ovo što telekom radi je bezobrazluk, umeju samo da uzimaju pare, a ne daje im se za povećanje kapaciteta tj. proširenje linka kako ne bi bilo zagušenja, već na postojeće kapacitete otvaraju nove portove za nove korisnike i naravno to mora da se oseti
EDIT: primetno je kukanje po telekom adsl-u i na drugim forumima, evo na bench-u
Stara 13.7.2010, 12:45   #1368
miša topola
Deo inventara foruma

Član od: 9.4.2009.
Zahvalnice: 1.028
Zahvaljeno 1.400 puta na 1.155 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku miša topola Slanje poruke preko AIM-a korisniku miša topola Slanje poruke preko MSN-a korisniku miša topola Slanje poruke preko Yahooa korisniku miša topola Slanje poruke preko Skypea korisniku miša topola

Jel ima neko problema sa konekcijom od oko 11h pa do 12.45h? Ja nisam mogao da se konektujem na Internet, kao i svi korisnici iz mog naselja.
miša topola je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2010, 15:39   #1369
Leonidas
Član

Član od: 3.6.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 17 puta na 15 poruka

Meni je sinoć od negde 02:00 do danas u 15:00 internet bio u raspadu; jednostavno čas je bilo neta, čas nije, pa dioda na ruteru svetli crveno, pa uopšte ne svetli... Evo tek sad radi (recimo) kako treba.
Leonidas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.7.2010, 21:42   #1370
planetm
Banned

Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka

Promenitre ip adrse,da modem uhvati neki drugi opseg,meni recimo na 109. sve radi fenomenalno
planetm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.7.2010, 2:43   #1371
d_drazic
Član

Član od: 12.12.2007.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Citat:
planetm kaže: Pregled poruke
promenitre ip adrse,da modem uhvati neki drugi opseg,meni recimo na 109. Sve radi fenomenalno
А је л' можеш да објасниш како то да одрадим, јер имам неке сличне проблеме као и људи из претходних постова?
Крајем прошлог месеца сам уплатио онај студентски пакет од 4 мегабита и користим га на лаптопу. Преко дана ради без проблема и бежично и жично, док преко ноћи (када користим бежично) конекција ми нестаје сваких 5 минута и тако је нема по пар минута. Тотално је немогуће да се било шта одради.
Је л' има неко представу у чему је проблем пре него назовем ове мајмуне из Телекоња и нај****м им се миле мајке?
Унапред хвала.

Edit: Ево сад сам малтене цео дан користио нет преко кабла и пар сати у ноћ и нисам имао ниједан једини прекид. Зашто ми онда увек на бежичном прекида везу?

Poslednja ispravka: d_drazic (15.7.2010 u 2:42) Razlog: dopuna
d_drazic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 4:22   #1372
Xinix
Novi član

Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom mucenje, maltretiranje i iscrpljenost od Telekom ADSL-a....

ovaj forum mi je zadnja nada za resenje problema sa adsl om,posle maratona lomljena jezika sa tehnicarima iz Telekoma,ne znam koliko unetog nikotina i cofeina u organizmu caprkanje po kucnoj instalaciji uz pomoc majstora legenderne reputacije u ovom okrajku bogu iza nogu menjanje uticnice izoliranje kablova ne znam vise sta dalje raditi.ali sad opis problema naime pre nekoliko meseci postao sam ponosan korisnik Click 6 paketa koji je i prvih nekoliko meseci odlicno obavljao posao ali...sada vise ne pre jedno dva meseca knekcija je krenula da puca kako kad nekada samo jednom u dva tri dana a kasnije na svakih nekoliko minuta pa onda opet radi nekoliko dana bez problema pa krene trcati istim krugom opet,sada sala na stranu,u kucnoj instalaciji stvarno nesto nije bilo u redu i snr je znao nekada da padne i na -10,to je reseno sada je snr konstanta izmedju 20,5/25 i ponekad 17/20,a atenuacija 18/14,CRC 78/0,FEC 114/0,HEC 124/0.Ali sada imam sledeci problem,prvo se internet skroz zamrzne i nista vise ne mogu da otvorim,posle nekoliko sekundi konekcija pukne ali snr i ostale vrednosti su i dalje iste kao navedene,moje pitanje je da li je to mozda ruter krenuo da se oprasta ili je nesto drugo u pitanju ostale informacije su od centrale sam udaljen manje od 1,5km imam samo jedan telefon i jedan comp na mrezi pozz,molim vas klecim ako uspem ovo da izvucem ne moram da se selim jer bez interneta ne mam mogucnosti za spremanje seminare i materiala koji mi je potreban za fax!plz plz plz a da a doticni uredjaj je huwai hg520s.pozz svima

Poslednja ispravka: Chivan (16.7.2010 u 10:20) Razlog: Telekom nije T-com (T-Com je provajder u Hrvatskoj i ne treba unositi zabunu)
Xinix je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 19:24   #1373
RaKuN_s_NeOnKoM
Član

Član od: 27.9.2006.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 51 puta na 31 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RaKuN_s_NeOnKoM Slanje poruke preko Skypea korisniku RaKuN_s_NeOnKoM

Jel se samo meni desava da u poslednje vreme skoro svaki dan predvece oko 7-8 net crkne na neko vreme? Evo juce od 7 do 11 [bas kad imam raid u WoW, p im m @%!23] Zapravo desava se i preko dana ponekad al na par minuta... Dobro kad pocne da pada kisa to sam vec navikao da necu imati net dok ne prestane. -_-'
Bas raspad, prvih godinu-dve od kako koristim ADSL nije ni jednom bilo da ostanem bez neta, a sada...

edit: evo lepa stvar sto sam primetio je da je ping ka google pao na 25ms, bio je 55ms pre, ali to im nije izgovor da 20% vremena budem offline -.-
RaKuN_s_NeOnKoM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 22:11   #1374
ANGELDEAD
Veteran

Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka

U poslednje vreme sam skidao nesto sa t*****a. I na svakih pola sata sat se routher restart-ovao, SAM. I kad se startuje sve o5 ok i o5 za 30 ili 60 minuta restart.

Jutoros oko 04:00 nestade internet-a. Bio mi je na USB i nece pa nece. Iskljucim komp i legnem spavati, ujutro ukljucim ista stvar nece. Samo power i link rade. Ukljucim ga na LAN i sve ok, do malo pre. Preko MSN error-a prijavljuje da port-ovi i DNS-ovi, nisu u redu. i ja onda START/conrol panel/network Connections/Local Area Connection/Properies/Internet Protocol/Properties/Obtain DNS server address automatically/ok/close

I evo ga sad radi, morat cu preko onog programa naci DNS servera

DNS server koji sam do malo pre koristio (vise od 2 i po godine) je:
Preferred DNS server: 216.146.35.35
Alternate DNS server: 216.146.36.36

Izgleda da su oni upali u mnoge probleme, trenutno, citajuci prethodne post-ove...

Eto ako ko znapadne u ovaj problem kao sto sam ja, da zna kako da ga resi

ANGELDEAD je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 22:28   #1375
miša topola
Deo inventara foruma

Član od: 9.4.2009.
Zahvalnice: 1.028
Zahvaljeno 1.400 puta na 1.155 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku miša topola Slanje poruke preko AIM-a korisniku miša topola Slanje poruke preko MSN-a korisniku miša topola Slanje poruke preko Yahooa korisniku miša topola Slanje poruke preko Skypea korisniku miša topola

Citat:
START/conrol panel/network Connections/Local Area Connection/Properies/Internet Protocol/Properties/Obtain DNS server address automatically/ok/close
To piše u svakom uputstvu koje dobiješ uz opremu.
miša topola je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 23:41   #1376
ANGELDEAD
Veteran

Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka

Citat:
miša topola kaže: Pregled poruke
To piše u svakom uputstvu koje dobiješ uz opremu.
Vjeruj mi da ona uputstva nisam ni gledao.

Nego malo pre otidjoh na whatism...
i doceka me ovo:

Do sada sam uvek imao dynamic, odkud sada static?
Brzina net-a je isto 1mib. (testao sam na speetest-y)
Svaki mesec od kada sam dobio ovo ubrzanje na 1mib sam placao isto 29KM, nisam zvao Telekom, niti sam isao tamo do njih i trazio da mi stave static. Moze li ovo neko da pojasni?

Evo malo otidjoh na lelokomov sajt i docekame ovo:

Umesto speed-a oni price povecavanju
Citajuci vesti na njihovom sajtu, povecanje cijene ce dobiti oni koji su iskljucili fix tel. (kao ja)
Oni koji imaju tel ostaje cijena ista.

Poslednja ispravka: ANGELDEAD (17.7.2010 u 13:34)
ANGELDEAD je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2010, 15:26   #1377
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Citat:
RaKuN_s_NeOnKoM kaže: Pregled poruke
edit: evo lepa stvar sto sam primetio je da je ping ka google pao na 25ms, bio je 55ms pre, ali to im nije izgovor da 20% vremena budem offline -.-
Što se pinga prema google-u tiče, barem kod mene on zavisi od IP adrese koju dobijem, pošto sam prijavljen na speedup ja dobijam IP adrese samo iz ova dva opsega 93.86.5 i 91.150.118
kada mi je IP na primer 93.86.5.112 ping do googla bude oko 48ms
a kada mi je IP 91.150.118 onda bude oko 26ms

A Zašto?
Stara 18.7.2010, 15:30   #1378
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Verovatno peering ka Mađarskoj još uvek nije odrađen na svim linkovima.

Da dodam i ovo, video sam da pojedinci sa JetSpeed ruterima kad isključe firewall na ruteru dobijaju duplo manji ping/jitter.

Poslednja ispravka: dzonihsv (18.7.2010 u 15:40)
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2010, 19:36   #1379
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Znam i ja sam ga isključio pre neki mesec, pročitao sam na Benchu za taj problem. Manji je ping i jitter na merenju sa isključenim firewall-om, a što je najbitnije sa uključenim firewall-om packet loss se ne može izmeriti ili u retkim slučajevima kad bude izmeren packet loss bude preko 70% i naravno Grade F, a sa isključenim firewall-om Packet Loss ikad ne bude više od 0% i naravno Grade A, inače u surf-u jedva da primećujem ubrzanje ali znači kod youtube-a i TV stream-ova.
Stara 18.7.2010, 23:10   #1380
d_drazic
Član

Član od: 12.12.2007.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Citat:
Predrag Stankovic kaže: Pregled poruke
Znam i ja sam ga isključio pre neki mesec, pročitao sam na Benchu za taj problem. Manji je ping i jitter na merenju sa isključenim firewall-om, a što je najbitnije sa uključenim firewall-om packet loss se ne može izmeriti ili u retkim slučajevima kad bude izmeren packet loss bude preko 70% i naravno Grade F, a sa isključenim firewall-om Packet Loss ikad ne bude više od 0% i naravno Grade A, inače u surf-u jedva da primećujem ubrzanje ali znači kod youtube-a i TV stream-ova.
А како може да се искљући заштитни зид на рутеру? Имам модем Huawei HG520c. Како могу да проверим ping, jitter, packet loss? Да ли на тај начин могу на оштетим модем?
d_drazic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
adsl, telekom

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
sezam pro adsl sokratbg Internet usluge 44 26.3.2008 12:57
aDSL stize ?! Mare-kg Internet tehnologije 0 14.9.2006 15:46
ADSL u Crnoj Gori hacker_aca Internet usluge 9 21.6.2006 14:11
Telekom ADSL Milos_SD Internet usluge 1 11.5.2006 21:14
Adsl Dingo Internet usluge 13 22.12.2005 2:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:16.