![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
^^ upravo to. (secam se da je i mene bunilo nesto slicno, cak duze nego sto je trebalo...
![]() 1 bajt = 8 bita... 256 kilobita = 32 kilobajta... kradu ti oko 5 kilobajta, kao i uvek, tj. kao i svima nama. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Član
|
![]()
E ovako. Imam Telekom ADSL 1024/128 i radi dobro, ali pojavio se jedan problem, naime juce sam reinstal komp i danas dok sam nesto skidao sa neta primetio sam da u My network pleaces>Internet connection nema interten conection
Kod mene ima samo ovo: ![]() A treba i jos jedan ikonica, internet conection i kod nje ima opcija connect/ disconnect Kako da vratim ovo??? ovo mi treba jel nece vise ruter da mi se rekonect, mora da je do tog,,.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
^Ja sam isto preko Telekoma, imam ruter Huawei HG520s i tako isto se i kod mene vidi. Obicno se kod rutera konekcija uspostavlja pritiskom na power dugme na ruteru (kod HG520s se to dugme nalazi pozadi) i nije potrebna nikakva nova konekcija sa connect/ disconnect opcijom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
^^ ali je moguce da si podesio (ili ti je neko to ranije uradio) da se kacis preko ikonice na net- kad pozelis... u tom slucaju moras da napravis konekciju ili da podesis modem da ti se automatski kaci na net... precesljaj po temi- neko je ostavio sva potrebna uputstva...
![]() ![]() e i da.. ako si slucajno povezan preko usb-a.. moras da iskoristis instalacioni disk koji si dobio uz modem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da nisi možda ranije imao instalirane original drajvere za mrežnu kartu sa diska, a sad su samo instalirani oni iz windows-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#628 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() Citat:
![]() Npr. Adsl paket 1/128 je u bitima, tj. brzina downloada je 1 megabita/s sto mu dodje brzina skidanja od 107 kilobajta/s. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kako beše, do koje dužine je potpuno funkcionalan UTP ethernet mrežni kabli, tj na koju metražu počinje da slabi signal, 2 prijatelja treba da podele adsl, ali treba ima dužina kabla možda 100m, koliko bi slabljenje adsl protoka tu bilo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
100m. Ali u praksi vec posle 75m nije bas najsjajnije
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#631 |
Starosedelac
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka
|
![]()
Pozdrav svima.
Imam sledeci problem koji se vuce jos od prethodnog rutera(hg 510) i mislio sam da je problem u njemu. Naime,kada ostavim preko noci da mi radi download preko jdownloadera(stavio sam skriptu za promenu IP) i ujutru ustanem i imam sta da vidim.Nema neta,jedino pomaze gasenje rutera na dugme a ponekad i samo reset.To se desavalo pri skoro svakoj promeni IP adrese,bilo rucno bilo automatski. Sad imam hg520c i opet mi se ponekad desi ovo.Sinoc sam ostavio da mi se skida nesto i posle skinutih ~2GB nestala je konekcija,a sto je jos cudnije net na laptopu(prikacen preko wirellesa) je radio bez problema a to mi nesto nema logike.Ima li neko neki savet ili objasnjenje za ovo? Hvala P.S. Net je proradio rucnim gasenjem rutera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da nije možda uključena hibernacija na računaru? Obično ako je uključena hibernacija Internet konekcija se prekida.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Starosedelac
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka
|
![]()
Ne.Iskljuceno je sve sto bi moglo da remeti(gasenje harda,spavanje,hibernacija).
Da nije mozda problem u telekomovim IP adresama?Mozda neke ne rade kako treba.Malo je cudno da bude problem u oba rutera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A da probaš neki drugi PC ili laptop isto tako, pa metodom eliminacije ćeš videti do čega je
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Uošte ne mora da znači da je problem u ruteru i slično. Već nekoliko nedelja Telekom non stop nešto radi noću i mnogi se žale da im veza puca, i to tako da posle mora da se resetuje ruter.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Novi član
Član od: 9.5.2009.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ja dobih konačno juče ovaj čuveni adsl posle godinu i po čekanja(živim u selendri, šta da se radi). Burazer potpisao ugovor za studentski paket 4096/256, plaća se kao da je 1mb, međutim speedtest mi pokazije download od malsimalno 0.88 mbps, upload 0.1mbps. Pozovem ja njih i kažem da mi nisu pustili paket za koji je burazer potpisao ugovor(4mb), a oni počeli da me farbaju kako zbog antivirusa(ESS) imam sporiji net, i tako to.... Neka pametna iz korisničkog servisa mi reče da par dana koristim net bez antivirusa pa da im se javim!?? Čuo sam priče od ljudi da oni to redovno rade, zakeraju na protoku iako je ugovor potpisan za veći paket. Ne znam šta mi je činiti, dal da ih zovem svakodnevno dok im ne dosadim, ili da im šaljem tabadžije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da koristić Internet bez anti - virus programa
![]() ![]() Bilo bi lepo kada bi zaposleni u Telekomu imali test opšte kulture iz oblasti informacionih tehnologija. Idi u poslovnicu gde su uzeo opremu i tamo se raspitaj šta i kako? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku miša topola na korisnoj poruci: | ||
StarTrack (16.7.2010) |
![]() |
#639 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
aaahaha, meni na wireless kad sam se žalio kažu da imam virus, a tebi kažu antivirus
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
StarTrack (16.7.2010) |
![]() |
#640 |
Član
Član od: 26.4.2007.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam adsl telekomov vec 3 godine gotovo od pocetka.E sada me interesuje sestra upisala skolu i dobila indeks pa sam razmisljao da predjem na studentski paket,4/256,pitao sam u psolovnici u smederevu,treba da se sve vrati oprema raskine ugovor i ponovo potpise i cekas da te pozovu.Koliko se ceka obicno,posto mi je net potreban za posao.Ona mi je rekla nekoliko dana"ljubazni gospodin"iz telekoma kaze mozes da cekas 3 sata mozda 3-4 dana a mozda i mesec dana .Interesuje me vase misljenje za koliko bi recimo dobio ponovo net?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, internet |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |