![]() |
![]() |
![]() |
#1381 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
Pa ne mozes ga ti osteti (ako to bas ne budes hteo) jer "zastitni zid" (samo ime sve govori) ga cuva od napada hackera, crackera... jednostavno receno iskljucivanjem zastitnog zida na routhery, bit ce veci rizik za komp, tj. manja zastita komp-a. Ako gresim neka me neko ispravi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Slična stvar kao i software-ski firewall na kompu. Ako imaš neki Internet Security paket/software ili firewall tipa Comodo, gasi hardware-ski firewall jer je očigledno da net radi mnogo ''slobodnije'' dok je izgašen. Da dodam, u globalu je najbolje ostaviti oba uključena, ali pošto već imaš neke prednosti gašenjem hardware-skog firewall-a, onda ga gasi.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
d_drazic (19.7.2010) |
![]() |
#1383 |
Deo inventara foruma
|
![]()
NEMAŠ POTREBE na njemu da ga isključuješ, jer kod Havajca ne dolazi do gubitka paketa, testiraj na pingtest.net i videćeš da će ti svaki put Packet Loss biti 0%
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Predrag Stankovic na korisnoj poruci: | ||
d_drazic (20.7.2010) |
![]() |
#1384 | |
Član
Član od: 12.12.2007.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
Наиме, уз Асусове лаптопе долази и један програмчић ( Power4Gear) за управљање радним профилима, где сваки профил има одређена подешавања која различито црпе батерију. Е сад, ја кад сам на бежичном, користим профил који највише штеди батерију, а за тај профил је у опцијама намештено да и на рачун бежичне конекције уштеди што више енергије. Проблем се решава тако што само наместим макс перформансе за бежични интернет. Извињавам се што сам омашио тему, али сам био убеђен да је овај проблем до Телекома, а не до компа. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Novi član
Član od: 17.6.2009.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima.Imam problem sa mojim netom.Naime imam Telekom ADSL 1024/128 i imam problema sa velikim pingom.Tacnije,igram C.S i od pre jedno ned.dana(mozda i duze) ping mi je neprestano izmedju 70-120.Sve to naravno prati lag dok igram.Kucao sam razne rate-ove ali nista od toga ne pomaze.Imam sasvim solidnu masinu(igram PES2010 na high,CoD5 itd...),probao sam sa ugasenim antivirusom,ugasenim FB,msn i ostalim internet stranicama,ali sve je isto. Ako je neko upoznat sa ovim problemom ili zna sta treba da uradim da bi mi se smanjio ping nek mi odgovori.Unapred zahvalan!
EDIT:Evo i rezultata sa pingtest.net ![]() imam router huawei HG510-r-B |
![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koje su ti vrednosti za Up/Down Attenuation i SNR Margin? To možeš videti u podešavanjima rutera, u address baru browser-a ukucaš 192.168.1.1
user: admin lozinka: ztonpk pogledas u status |
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Član
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
|
![]()
Kad moze da se ocekuje da TELEKOM poveca brzine ADSL interneta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Novi član
|
![]()
Pedja,dodao sam te na msn,prihvati me,pa mi se javi tamo za ovaj problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2008.
Zahvalnice: 207
Zahvaljeno 186 puta na 124 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Član
Član od: 7.1.2006.
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Nema teorije da mu ovaj studentski paket od 4Mb koji jedva radi na 3.6 prelazi 5Mb, mozda je ubo dok su nesto cackali kod njih pa je trenutno bilo pusteno na jacoj brzini
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1394 | ||
Starosedelac
Član od: 2.5.2008.
Zahvalnice: 207
Zahvaljeno 186 puta na 124 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
ja sam na sbb netu, ovo je drugar ugradio pre 15 dana pa sam bio kod njega da vidim kako radi , i eto i ja sam se iznenadio. on u glavnom skida sve preko jdownloadera a linkove sa megaupload-a i brzina mu varira izmedju 600 i 650 kB/s i ja razmisljam da se prebacim sa sbb 3mb paketa na taj studentski paket, al ne znam dal ce kod mene funkcionisati tako dobro, jer sam u zgradi, a on je u kuci, pa kontam da tu ipak ima neke razlike kad ide korz "telefonsku zicu" kolko god da su nove centrale i opticki kablovi u pitanju... Poslednja ispravka: Banko (30.7.2010 u 14:38) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Član
Član od: 24.1.2010.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 21 puta na 5 poruka
|
![]()
Da li neko zna da li i dalje moze da se uzme taj studentski paket.Takodje me zanima da li mi koji vec imamo telekomov adsl mozemo da uzmemo studentski paket?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Banned
Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka
|
![]() Citat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zasto da gasis i da pališ modem/ruter bez potrebe, kad u podesavanjima rutera imas opciju disconnect ili reconnect, tako će ti rekonekcija - promena IP adrese potrajati 10-ak sekundi , a ako gasiš i pališ (u zavisnosti od rutera) možda vise od minuta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Banned
Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka
|
![]()
Znam za to,ja znam ali dali ostali znaju?Mucime drugi problem koji otklanaj samo gasenje modema u pitanju je 520c na kome na net izlaze 2 kompa na portu 1 i 4 a port 3 za iptv.Sistemi su win 7 desava se sa vremena na vreme da komp na port 4 jednostavno nestane net,na drugom radi normalno,iptv radi normalno,primetio sam da mi se to desava na adresi koja pocinje sa 93 na ostalim adresama ne.Mrzim opseg adresa na 93 hahahaha
![]() U podesavanjima rutera imas opciju disconnect ili reconnect,nisam to video kod hg520c mislim da ne postoji,postoji samo restart,jedino da skinem skriptu za to pa rucno sa desktopa |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Član
|
![]()
Нажалост не може. Та промоција је трајала 6 месеци и завршена је 31. јуна. Сви који су имали Телекомов пакет могли су да узму и овај као и сви остали грађани. Једино је био проблем ако си био још под уговором, па ниси могао да га раскинеш да би уплатио овај студентски пакет.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, telekom |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |