Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.6.2009, 18:43   #381
NaraYan
Starosedelac

Član od: 11.11.2005.
Zahvalnice: 855
Zahvaljeno 326 puta na 204 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko MSN-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko Skypea korisniku NaraYan
Određen forumom

Hm... Instalirao sam G II Gold edition i ne mogu da ga pokrenem nikako.
Dobijem samo onaj početni ekran i kada odem na "New Game" izbaci mi ovo na slici...

Je li imao neko sličan problem ili sam negde pogrešio...?

Unapred hvala.

Reinstalirao sam i opet isto...
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ScreenShot001.jpg
Viđeno:	78 puta
Veličina:	22,6 KB
ID:	29686  

Poslednja ispravka: Ketchua (22.6.2009 u 0:57) Razlog: merger
NaraYan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.6.2009, 0:48   #382
wolfgm
Član

Član od: 12.5.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 57 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku wolfgm
Određen forumom Re: Gothic II Gold Edition

Ovako nešto prvi put vidim- da li ti je windows/direct X u redu?
wolfgm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.6.2009, 14:00   #383
NaraYan
Starosedelac

Član od: 11.11.2005.
Zahvalnice: 855
Zahvaljeno 326 puta na 204 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko MSN-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko Skypea korisniku NaraYan

DirectX 9.0c. Nemam pojma šta je, ne znam ni šta da radim..
NaraYan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.6.2009, 10:10   #384
Mobius
Član

Član od: 28.2.2007.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka

Citat:
NaraYan kaže: Pregled poruke
DirectX 9.0c. Nemam pojma šta je, ne znam ni šta da radim..
DirectX 9.0c se update-uje svakih par meseci i poslednji je uvek poželjno imati, imaš ga npr ovde. Ovo mi liči na unikatne Windows brljotine, kojima je lek reinstalacija celog sistema (pogotovo ako ti je sistem stariji od 6 meseci, jer tada često registry baza zna da zaglupi). Meni je reinstalacija sistema i update najnovijim driver-ima, uvek rešavala takve probleme.
Mobius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mobius na korisnoj poruci:
NaraYan (23.6.2009)
Stara 23.6.2009, 13:00   #385
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 508
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Citat:
NaraYan kaže: Pregled poruke
Hm... Instalirao sam G II Gold edition i ne mogu da ga pokrenem nikako.
Dobijem samo onaj početni ekran i kada odem na "New Game" izbaci mi ovo na slici...

Je li imao neko sličan problem ili sam negde pogrešio...?

Unapred hvala.

Reinstalirao sam i opet isto...
Los lekic. Skini neki drugi lek pa probaj.
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci:
NaraYan (23.6.2009)
Stara 12.9.2009, 12:00   #386
Lord Of Midnight
Član

Član od: 13.7.2008.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 11 puta na 9 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Lord Of Midnight
Smile Re: Gothic II Gold Edition

Da li je neko uspeo da sredi Gothic II da radi na Windows 7. Ja sam morao da instaliram iz Safe Moda, a kad sam instalirao pojavio se jos gori problem. Kad udjem u igru i krenem iz pocetka, sve lepo radi dok sam u Xadras Tower, ali cim izadjem iz njega igra pocne da laguje i sve texture oko lika nestanu. U daljini se samo vidi neka klupa. Zatim ekran pocrni i igra se zapuca. Probao sam da je reinstaliram, da uzmem starije drajvere, instaliro DX8.1...sve zivo ali nista ne pomaze. Probao sam i compatibility mod, ali dzabe.

Jel moze neko da mi pomogne, ili da instaliram XP...
Lord Of Midnight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.9.2009, 22:24   #387
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Gold Edition je potežak, ja sam ga igrao bez da sam prije toga igrao obični G2, i to je možda greška. Puno je teži od G3. Uz to tada kad sam igrao mislim da sam pravio pauze, nisam mogao u kontinuitetu zbog škole. A onda mislim da sam imao neke čudne bugove kada sam se vratio iz Jarkhendara (bez da sam sve tamo uradio) u Khorinis pa su me presretali oni neki magovi na svakom koraku, dotle sam stigao i dalje nisam igrao, više se ni ne sjećam koji bugovi su bili u pitanju ali znam da se jedam moj kolega takođe žalio da je naletio na tako neke bugove, kao da se igra ponaša da neke stvari još nije prešao ili tako nešto, pa je odustao.

Sjećam se da sam volio igrati Gold Edition, ali i da je bio dosta težak, sporo se napredovalo, gledao se svaki experience bod da bi se napredovalo i polako izgrađivalo, pogotovo u početku. Da sam igrao obični G2 možda bih ga i prešao.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.9.2009, 22:47   #388
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.173
Zahvaljeno 5.001 puta na 2.914 poruka

A i nebalansiran je preterano, sa mejdžom jedva može da se igra...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.9.2009, 13:05   #389
wolfgm
Član

Član od: 12.5.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 57 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku wolfgm

Da aili bez NotR je smešno igrati, koliko se lako napreduje. Bez obzira na sve bagove koji nisu ni približno strašni koliko je bagovit bio G3 po izlasku a da ne pominjem G3FG i u sadašnjem stanju, ovo je igra koju VREDI odigrati iako je po priči slabija no G1.
wolfgm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.9.2010, 12:48   #390
evil_geko
Starosedelac

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 586
Zahvaljeno 641 puta na 299 poruka

Ima li resenja za ovo na Windows 7?
Svasta sam probao....

http://img27.imageshack.us/img27/2096/82167228.jpg

Poslednja ispravka: DeCoy (2.9.2010 u 12:59) Razlog: kad već hostuješ na imageshack, stavi u thumbnail
evil_geko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.9.2010, 9:52   #391
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.173
Zahvaljeno 5.001 puta na 2.914 poruka

Probaj da instalaciju započneš tako što desno klikneš na setup pa run as administrator.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.9.2010, 18:35   #392
evil_geko
Starosedelac

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 586
Zahvaljeno 641 puta na 299 poruka

Probao sam i to nije htelo, mada sam uspeo, jedino iz Safe Mode-a sam uspeo ali dzaba kad nije htelo posle uopste da se ni startuje, odustajem...
evil_geko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.9.2010, 16:26   #393
Shobe
Član

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 61 puta na 22 poruka

nVidia drajveri koji bi trebalo da rese problem s Gothicom 1/2 bi trebalo da izadju narednih dana (mozda vec i sledece ili one tamo nedelje), a pojavila se leaked beta verzija i kazu da resava problem. Jos nisam probao:

http://midsofts.com/archives/nvidia-...-download.html
Shobe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.10.2010, 11:40   #394
Paladin
Starosedelac

Citat:
evil_geko kaže: Pregled poruke
ali dzaba kad nije htelo posle uopste da se ni startuje, odustajem...
Ja sam jedva pokrenuo G2 Gold na Windows 7, proces je u Task Manageru ali se igra ne pokreće, pokušavam od sinoć i evo maloprije sam uspio nekako. Problem imaju mnogi, i oni koji su kupili igru na Steamu ili GOG-u. Probao sam svašta, ono što je uspjelo (ako se dobro sjećam) je što sam nakon instalacije običnog G2 stavio "lijek" za 1.32 verziju, nakon toga sam instalirao dodatni Gold CD (Night of the Raven). Nakon toga ide ovo sa Steam foruma, tj. stavi se taj gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe sa ove adrese.

A ovaj GII_Win7_Nvidia_Workaround-1.0.exe koji takođe pominje meni nije pomogao, naprotiv, igru ne mogu pokrenuti kad njega stavim. On ubacuje neke DLL-ove koji se mogu naći i ovde u nekoj sličnoj verziji a koji bi trebalo da riješe ovaj problem sa nVidija grafičkim, ovo sa pucanjem igre čim se izađe iz tornja na početku, kad stavim te DLL-ove sa ovog prethodnog linka igra se pokrene ali nVidia problem nije riješen, bar kod mene, na ovom zadnjem linku je uputstvo pa možete probati, ako vam uspije javite šta se uradili.
Stara 19.10.2010, 13:50   #395
Paladin
Starosedelac

Evo konačno je nVidia izbacila nove drajvere (260.89), čak tri mjeseca poslije prethodnih. Sad sam ih instalirao i G2 radi savršeno

Improves compatibility for older PC games (DirectX 7 to DirectX 9) running on Windows 7 (examples: Gothic, Gothic II, Falcon 4.0: Allied Force, Links 2003, Independence War II - Edge of Chaos, and X2: Wolverine's Revenge).

Drajveri koje sam do sada koristio su stari godinu dana (191.07)

Sad da pitam o Night of the Raven. Igrao sam ga davno i mučio se jer je težak a nisam ranije igao obični G2. Otišao sam i u Jarkhendar pa se vratio i stekao sam nekako (više se ne sjećam tačno kako) utisak da se neki bug pojavio, kao da se igra ponaša da nešto nisam uradio u Khornisu što jesam, sličnu čudnu situaciju je imao jedan prijatelj. Dočekali su me neki u mantijama koji su me napadali i to je OK, ali je nešto drugo bilo čudo, ne sjećam se tačno šta, pa sam nažalost (a i zbog obaveza) prestao igrati. Sad bih igrao NotR ponovo i nadam se da ću ga moći završiti. Skinuo sam drugu instalaciju i instalirao.

Da li je još neko imao bugove? Koliko vidim nema patcha za NotR. Može li neko od vas ko ima instaliran NotR da pogledau Properties za Gothic.exe koja je verzija exe fajla. Ja sam stavio ovaj neki 2.6.0.0 koji sam pomenuo u prethodnom postu, iako je originalni exe za NotR verzije 2.7.0.1 ali sa njim igra meni neće da se pokrene i koliko sam vidio nisam jedini sa tim problemom. Kada pokrenem igru dole desno mi stoji da je verzija "2.6 fix" a to je taj exe koji sam stavio. On iako je 2.6.0.0 datira navodno iz 2007. godine pa se nadam da je bolji od onoga iz 2005 godine koji je 2.7.0.1. Samo me brine da ne bude bugova.

Zanima me da li mi exe može stvoriti neke bugove a to nikako ne bih volio jer sam jednom već odustao od igre zbog tako nečega a dosta sam se namučio da pređem i toliko jer je poteška.

Ima li neko generalnih savjeta za igranje, pošto je NotR potežak? Neću ići na maga, inače igram kao ratnik a ovde je čujem sa magom dosta teško. Ići ću vjerovatno na paladina što i nije čudno . Ima li kakvih savjeta za početak, oko ulaganja u skillove, šta je korisno a šta beskorisno? Ako se ne varam one napitke za Strenght ne treba praviti ni piti dok se ne počne dobijati manje Strenght bodova kod trenera, do tada treba kod trenera ići na Strenght što više a kada budu davali manje STR za skill bodobe tek onda piti napitke za STR.
Stara 19.10.2010, 22:59   #396
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka

ja sam NotR presao preko 20 puta, tako da mene mozes da pitas sta hoces . Za pocetak, pre nego sto dodjes do grada, savetujem ti da odes kroz pecinu levo ( kad izadjes iz kule, i dodjes do one ovde, ubijes je, naicices na goblina, njega ubijes takodje, udjes u pecinu, pobijes i pokupis sve, nastavis dok ne dodjes do udoline, pricas sa lesterom, i tu pobijes sve sto ima, vratis se, nastavis putem i resavas sve questove do grada). Kad dodjes u gra, mislim da ces biti 3. lvl, tu naucis prvo one handed weapons do 30%, onda do 5. cini mi se ulazes u snagu, naucis da pravis maceve (najprofitabilnije, a i uvek ces imati mac za odgovarajuci lvl), napravis obican mac, picis tim dok mozes (i resavaj svaki quest na koji naidjes, jer je svaki poen u pocetku vazan), onda prvo idi u Jarkhendar, pa tek onda u VoM (orkovi su mnogo jaci u NotR nego u obicnom G2). Ja ti savetujem da ides sa placenicima (meni su oni najzanimljiviji), neces moci da naucis magiju, ali ces zato moci da dostignes najvise snage, ako preferiras blisku borbu. Nemoj dex da ucis uopste u pocetku, nece ti mnogo pomoci, a str je daleko vazniji ukoliko ides s macevima). Ne znam sta jos da ti kazem, ovo je samo ukratko sta trebas da radis. Ako ti zatreba pomoc s nekim questom, samo pitaj, najverovatnije cu znati, iako nisam igrao godinu dana
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.10.2010, 11:10   #397
MacGruber
Starosedelac

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka

Koji je najbolji graficki patch? I sta preporucujete od modova koji mogu da unaprede izgled i izvedbu u igri?

Kako se igra ponasa na W7 64bit?
MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MacGruber na korisnoj poruci:
nameless1 (20.10.2010)
Stara 20.10.2010, 17:52   #398
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka

Citat:
MacGruber kaže: Pregled poruke
Koji je najbolji graficki patch? I sta preporucujete od modova koji mogu da unaprede izgled i izvedbu u igri?

Kako se igra ponasa na W7 64bit?
ne znam za w7, evo mod za texture i graficki deo igre. Ako zelis potpuno novu pricu, skini mod Velaya: A Tale of a Warrior sa istog sajta koji cu ti sad dati

http://forum.worldofplayers.de/forum...d.php?t=849385 Tu imas instrukcije kako da instaliras
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Krilce na korisnoj poruci:
MacGruber (21.10.2010), nameless1 (21.10.2010)
Stara 21.10.2010, 9:12   #399
MacGruber
Starosedelac

sjajno, hvala!
Stara 2.11.2010, 15:10   #400
MacGruber
Starosedelac

Instalirao Gold edition + nature pack na WIN7 64bit i.... NISTA.

Krene da ucitava i stoji tako.. proces radi u task menageru ali ne mrda nigde.

Postoji li nacin da se pokrene nekako na 64bit sedmici?
Konfiguracija je iz potpisa.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
gold edition, gothic, gothic 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
6600 nedovoljna za Gothic 2.Kako je moguce? Jim Bravura Grafika 24 9.8.2007 20:40
Izrada mapa: DotA Marvel comics edition Adonai037 Mrežne igre 5 1.8.2007 2:03
Windows 98 Second Edition Night Hawk Operativni sistemi 32 16.12.2005 15:19

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:48.