![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Informisao sam se poslednjih par dana o exFAT-u, pa me interesuje... da li mi se isplati da sistem prebacujem sa NTFSa u exFAT? Koristim win7... hard je WD caviar blue 1tb, mada mi je on nesto preglasan, pa i kad bih menjao sistem prebacio bih ga na seagatea 250gb barracudu (jedna od dobrih serija koja me savrseno sluzila) ili maxtor diamond max od 500gb (takodje jedna od boljih).
Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Za sistemski disk, pa makar to bio i SSD, ne isplati se.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci: | ||
Lazman (9.11.2010) |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hmmm... i dalje ne znam sta da radim, a ova specifikacija mi bas i ne pomaze, posto i nisam neki ekspert.
![]() Ono sto sam ja shvatio je da minusa prakticno i nema, osim sto exfat ne funkcionise ni na jednoj platformi osim viste i 7ice... a plusevi su stabilnost, velicina klastera, brzina pristupa... tj. bar sam ja to tako interpretirao. Cisto me zanima da li neko ima iskustva sa tim i da li su eventualne razlike "vidljive". Sistem mi (da kucnem u drvo) odlicno funkcionise i ne bih se bacao u neki poduhvat bez potrebe, prakticno mi je najbitnije da utisam ovaj hard, posto mi se cini da je glasan samo zato sto je sistemski, pa sam mislio ako bih vec prebacivao sistem na drugi hard, da krenem sa exFATom. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Izgubila mi se jedna particija pri formatiranju HDD | turbina | Nosači podataka | 2 | 30.10.2008 11:52 |
Nepostojeća particija kvari čari neta.Pomozite | Radovan Brčin | Operativni sistemi | 5 | 13.9.2008 16:54 |
Dva OS - razlicite oznake particija | Marti Misterija | Operativni sistemi | 4 | 20.12.2007 2:25 |
Primarna particija | alien | Operativni sistemi | 8 | 26.9.2007 20:52 |
Aktivna particija??? | bole083 | Operativni sistemi | 1 | 25.9.2007 19:44 |