Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.11.2010, 16:02   #641
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
bela lampa kaže: Pregled poruke
Man From Earth

Evo upravo ga pogledah i utisci su skroz pozitivni, vredeo je svakog minuta gledanja
Sto se tice radnje filma tu nebi moga nesto puno da pricam, jer ako bi nesto rekao otkrio bi radnju, al evo recu nesto sto je ne bitno, tj. sto se sazna odmah na pocetku a nema veze sa radnjom. Profesor sa fakulteta okuplja svoje pijatelje zato sto se seli-odlazi, a razlog zasto to radi ce im obrazloziti...
Ima naravno par zamerki ali se one zanemaruju jer je film ,originalan, drzi ti paznju, neobican, zanimljiv........ vredi ga pogledati
U potpunosti se slažem sa svim što si o filmu rekao. Ima neke propuste i rupe, pa šta, da vidim koji nema? Najbitnije od svega je da je film neverovatno zanimljiv i potpuno uvlači u priču. Pored ovako teške teme i zapleta, očekivao sam smotan rasplet, kako to obično biva, ali to ovde nije bio slučaj. Pravi niskobudžetni biser, svaka preporuka.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
>>ScReAmEr>> (15.11.2010)
Stara 9.11.2010, 19:44   #642
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
dijego_ kaže: Pregled poruke
Schindler's List (1993)

Dobar, ali takodje pomalo precenjen, iako necete naci bolji film o ovoj tematici.
Naravno da postoje bolji filmovi sa sličnom tematikom! Prvo film Good Evening, Mr. Wallenberg, koji je i bio inspiracija za Šindlerovu listu, zatim TV film The Courageous Heart of Irena Sendler, kao i Au revoir, les enfants. Ima ih još, ali trenutno ne mogu da se setim naslova...

Usput pročitajte i ovo interesantno štivo

Citat:
dijego_ kaže: Pregled poruke
Can't Buy Me Love (1987)

Sve sto predstavljaju pozne 80-te i americki tinejdz filmovi u to vreme se nalazi u ovom filmu. Prosta prica, glupi dijalozi, nerd koji posta faca, zanosna i popularna riba u skoli...sve to cini da cete od starta do kraja biti zalepljeni za film.
Da, ali si propustio da dodaš da je to jedan od prvih filmova tog tipa i kao takav začetnik svih ostalih holivudskih tinejdžerskih hitova o ružnom pačetu i njegovoj ekipi; interesantno je i da glavnu ulogu igra Patrick Dempsey, koji se posle ovog ostvarenja "sušio" dobrih 20 godina, da bi se proslavio posle uloga u TV serijama The Practice i Grey's Anatomy...
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
dacajak (9.11.2010), dijego_ (9.11.2010)
Stara 9.11.2010, 19:51   #643
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Pa Sindlerova lista je tolika propaganda od filma da je to prosto neverovatno

Naravno da ima daleko boljih filmova na ovu tematiku kao sto je "Pijanista" od Polanskog

http://www.imdb.com/title/tt0253474/

Svaka preporuka, ko nije gledao
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Covenant na korisnoj poruci:
bela lampa (9.11.2010)
Stara 9.11.2010, 20:43   #644
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.659 puta na 4.092 poruka

Citat:
Covenant kaže: Pregled poruke
Pa Sindlerova lista je tolika propaganda od filma da je to prosto neverovatno

Naravno da ima daleko boljih filmova na ovu tematiku kao sto je "Pijanista" od Polanskog

http://www.imdb.com/title/tt0253474/

Svaka preporuka, ko nije gledao
Odgledao najmanje 5 puta i mogu jos 20 ako treba film je odlican preporuka i od mene
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.11.2010, 20:44   #645
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 761 puta na 415 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Naravno da postoje bolji filmovi sa sličnom tematikom!
da, ali nisam mislio na tematiku 2. svetskog rata, pa cak ni samo bavljenje jevrejima vec vise kao zapis i polu-dokumentarac svih ovih desavanja u Poljskoj.

Pijanista je po svakom osnovu bolji film od Sindlera, ali na Pijanistu pre svega gledam kao na emotivno delo nevezano za vreme i prostor desavanja, pa tek onda kao ratnu pricu.
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.11.2010, 1:01   #646
Highlander
information junkie

Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Upravo sam odgledao Session 9. Solidan psiho-triler sa elementima horora. Volim filmove koji ostavljaju gledaoce da se pitaju šta se zapravo desilo, koji teraju na razmišljanje i posle završetka, pa me ovaj nije razočarao.
Ipak, mislim da je moglo sve malo bolje, ne bi škodilo da se radnja malo brže odvija. Ja bih mu dao ocenu 8/10. I naravno, preporuka.
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.11.2010, 2:38   #647
bela lampa
Veteran

Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 925
Zahvaljeno 890 puta na 357 poruka

Fargo

Odavno nisam gledao ovako dobra, kvalitetan film, radnja je po istinitoj prici koja je dosta neobicna. Inace, u filmu je rec o Dzeriju, kome su jako potrebne pare kako bi ostvario svoje cilje, zato smislja plan o otmici sopstvene zene kako bi njen bogati otac otplatio otkupninu a on naravno pokupio kintu, ali naravno kao sto to obicno i biva ne ide sve po planu.......
Film je dugaciji, par situacija koje se ne vidjaju cesto u filmovima, ima po malo i humora koji je dosta jedinstven, naravno to je sve odlika brace Koen koji potpisuju film, jer cini mi se kad bi neko drugi rezirao ne verujem da bi film bio toliko specifican. Sve u svemu film je vredan paznje
bela lampa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bela lampa na korisnoj poruci:
kikko (13.11.2010)
Stara 13.11.2010, 3:28   #648
Ohanzee
Član

Član od: 23.8.2010.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 50 puta na 27 poruka

Winter's Bone

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	MV5BMjA0OTM3MDMxNF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDY1MjI0Mw@@._V1._SX214_CR0,0,214,314_.jpg
Viđeno:	12 puta
Veličina:	18,7 KB
ID:	37298

Kako bi se branio sa slobode otac polaze kauciju zalazuci kucu i okolno imanje. Kada on neposredno pred sudjenje nestane njegova sedamnaestogodisnja kcerka mora da ga pronadje kako bi zadrzala kucu i porodicu na okupu( mladjeg brata, sestru i obolelu majku).
Tom prilikom mora da okrene naopacke rednek&zatucani americki zaseok gde je svako svakome rod, otkrivajuci pritom mnoge nelegalne radnje i stvari koje tiho plutaju ispod vidljive povrsine.
Bez problema jedan od najboljih filmova koje sam gledao ove godine.
Sve je na vrhunskom nivou: prica, okruzenje, atmosfera, americka folk mjuza, gluma...
Film je inace pobednik Sundance filmskog festivala, mozda taj podatak moze da posvedoci o necemu.
Svaka preporuka sa moje strane!
Ohanzee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ohanzee na korisnoj poruci:
mp3lopov (13.11.2010)
Stara 13.11.2010, 19:16   #649
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

L'immortel (22 Bullets)
117 min

Film pogleda' samo zato što vido' da su producenti Taken-a ''umešali prste'' i u ovaj (francuski) film. Skraćena verzija teksta koji sledi jeste ta da je film dobar, ali ne na nivou Taken-a. Naime, radnja se vrti oko mafijaša u penziji (Jean Reno) koji biva upucan sa 22 metka i (nekim čudom) preživljava svo to rešetanje. Uz neko kolebanje, kreće da im se sveti svakom ponaosob. Mada, nemojte očekivati film na foru Max Payne-a, ipak je 22 Bullets mnogo više triler nego akcija i verujem da će pojedine ljude jednostavno da smori jer je radnja veoma spora, još kad se na to doda 2 časa filma, ima dosta da se gleda. Sama izvedba, priča i gluma su uverljivi, ima par nepotrebnih scena za koje se na kilometar vide da bezveze produžavaju radnju filma, ali osim toga, sve na nivou nekog filma iz B+ klase. Ako volite trilere ili ako vam se Jean Reno sviđa (kao glumac), onda je ovo film za Vas jer da njega nije bilo u filmu, bio bi to ''još jedan francuski film''.

Preporuka samo onima koji vole trilere sa nešto manjom dozom neizvesnosti.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2010, 2:35   #650
Aibo
Deo inventara foruma

Citat:
Ohanzee kaže: Pregled poruke
Winter's Bone

Kako bi se branio sa slobode otac polaze kauciju zalazuci kucu i okolno imanje. Kada on neposredno pred sudjenje nestane njegova sedamnaestogodisnja kcerka mora da ga pronadje kako bi zadrzala kucu i porodicu na okupu( mladjeg brata, sestru i obolelu majku).
Tom prilikom mora da okrene naopacke rednek&zatucani americki zaseok gde je svako svakome rod, otkrivajuci pritom mnoge nelegalne radnje i stvari koje tiho plutaju ispod vidljive povrsine.
Bez problema jedan od najboljih filmova koje sam gledao ove godine.
Sve je na vrhunskom nivou: prica, okruzenje, atmosfera, americka folk mjuza, gluma...
Film je inace pobednik Sundance filmskog festivala, mozda taj podatak moze da posvedoci o necemu.
Svaka preporuka sa moje strane!
Pogledao sam film i svideo mi se ali ne onoliko koliko je hvaljen. Priča mi je ok i ništa više, nekako linearna. Sviđaju mi se režija, atmosfera i spor tempo filma. Sve u svemu, ja bih ga ocenio kao ok film ali ne i kao vrhunski jer nema ništa zbog čaga bih ga duže pamtio.
Stara 14.11.2010, 9:38   #651
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Odgledao Taken sinoc .

Veoma dobar film . Prvih 20 minuta je mozda dosadno , ali kada krene akcija ...

8.0/10

http://www.imdb.com/title/tt0936501/
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2010, 21:51   #652
chetvrti sharlov akrobata
Novi član

Član od: 3.2.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
Wink Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
bela lampa kaže: Pregled poruke
Fargo

Odavno nisam gledao ovako dobra, kvalitetan film, radnja je po istinitoj prici koja je dosta neobicna. Inace, u filmu je rec o Dzeriju, kome su jako potrebne pare kako bi ostvario svoje cilje, zato smislja plan o otmici sopstvene zene kako bi njen bogati otac otplatio otkupninu a on naravno pokupio kintu, ali naravno kao sto to obicno i biva ne ide sve po planu.......

Film nije radjen po istinitoj prici, vec su to braca Koen namerno stavila kako bi jos vise uvukli i uverili gledaoca u pricu.
chetvrti sharlov akrobata je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2010, 12:35   #653
Aibo
Deo inventara foruma

Sky Blue (Poznat još i kao Wonderful Days)

Reč je o animiranom filmu iz Južne Koreje, mada postoji i verzija sa engleskom sinhronizacijom (koju sam inače i gledao). Priča je varijacija na temu mračne budućnosti i napredne tehnologije. Vrti se oko poslednjeg grada ECOBAN, koji je povoljan za život ali ugošćava samo malobrojne. Ostali žive i rade u zagađenoj spoljašnosti, stvarajući gorivo za ECOBAN, a tretiraju se kao potrošna radna snaga. Jasno je da ovi koji su napolju žele promene a ovi u gradu ne. Što se tehnike tiče, imamo mix crtanja i animacije (slično kao Disney-jev Treasure Planet npr.) i on izgleda odlično. Zvuk i muzika su takođe odlični ali meni je hilight sama atmosfera i osećaj postapokaliptične teskobe. Od mene preporuka.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
Iris (15.11.2010), pentraksil (15.11.2010)
Stara 15.11.2010, 15:55   #654
Master_Touch
Banned

Član od: 19.9.2010.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 27 puta na 16 poruka

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Odgledao Taken sinoc .

Veoma dobar film . Prvih 20 minuta je mozda dosadno , ali kada krene akcija ...

8.0/10

http://www.imdb.com/title/tt0936501/
Film slican - Death Sentence. Ocena 9/10.

Kao i film Four brothers. Ocena 10/10.
Kao i film Max Pain. Ocena 9/10.

... The Rundown Ocena 10/10.

Da dopunim post sa jos nekim filmovima koje sam odgledao i koji su mi se svideli.

Guess Who (2005) Muskarac belac devojka crkinja dovodi svog momka belca kod kuce da ga upozna sa svojima. Posto je cale quasi rasista tu nastaje negativno-pozitivan smeh. Postoji jos neki noviji film sa slicnom tematikom ali ne mogu da se setim kako se zove. Valjda ce me neki forumas podsetiti . Inace film Meet the Fockers (2004) i drugi deo je sa slicnom tematikom samo nije rasisticka.

Film Groundhog Day (1993) dan koji se ponavlja. Film slican njemu samo sto je replika na onaj skupoceni eksperiment, simulacija velikog praska, razbivanje atoma itd 12:01 PM (1990) odlican film.

I film koji jos nisam odgledao ali nameravam posto je trailer dobar je Buying the Cow (2002).

Nadam se da ce moderatori odkljucati moju temu koja je rezervisana samo za komedije koje su kao smeh lek za dusu.

Poslednja ispravka: Master_Touch (15.11.2010 u 16:49)
Master_Touch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2010, 22:24   #655
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

The Sorcerer's Apprentice
109 min

Prijatan filmić. Kažem ''filmić'' jer čim Disney umeša prste, tu nema krvi, preteranog nasilja i raspadanja delova tela kad te pogodi elektromagnetna/vetrena kugla. Film se može svrstati u klasu sa Jumper, Push i sličnim filmovima, kako po kvalitetu priče, tako i po CGI efektima koji su zapravo najsvetlija tačka ovog filma. Priča je stvar za sebe, malo je mega glupa, malo ok, pa opet mega glupa, pa ok i tako kroz ceo film, prosto ti dođe da uđeš u film, uništiš tog koga treba da uništiš, izađeš napolje iz filma i odeš da spamuješ po forumu o nekom prosečom filmu. Sve u svemu, film od mene ima prolaznu ocenu, na trenutke zanimljiv, na trenutke smoran... ali je za neko subotnje jutro kao stvoren. Preporuka za subotnje jutro!

PS: Da nije bilo Tesle (Nikole), film ne bi ni postojao u ovom obliku u kojem je danas.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2010, 0:41   #656
Iris
détente

Get him to the Greek

Neočekivano dobra komedija, i fantastičan glavni glumac. Ne znam gde ga nađoše, ali Russell Brand je zaista lud k'o struja u ovom filmu, i zaslužan za 80% dobrih fora. Dodajte na to cameo većeg dela filmske i muzičke industrije, oduzmite Sean Combsa (koji je, ruku na srce, imao nekoliko dobrih scena) i oni koji vole komedije koji naginju ka britanskoj školi i odluče se da gledaju ovu će imati ok veče...

Sherlock Holmes

Meni je film više delovao kao avanture Betmena i Robina ili Cheech & Chong's Next Movie nego kao film o Šerloku Holmsu. Idiotski scenario, gomila bespotrebnih specijalnih efekata, Šerlok Holms u fazonu Džeki Čena u potpuno suludim i nerealističnim situacijama postavljaju ovo ostvarenje u nivo većine američkih rimejka i ekranizacija rađenih u poslednjih 10-15 godina - među bezbojne mediokritete. Dodajmo tome činjenicu da Robert Downey Jr nije ni znao puno o karakteru koji treba da igra pre nego što je počeo rad na filmu! Ljubiteljima Jeremy Bretta, Sir Arthur Conan Doyle-a i ranijih ostvarenja Guy Ritchie-a predlažem da ovo zaobiđu.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
iMa_NeKo_PljUgU (16.11.2010)
Stara 16.11.2010, 1:15   #657
acaf
Veteran

Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka

Citat:
Sherlock Holmes

Meni je film više delovao kao avanture Betmena i Robina ili Cheech & Chong's Next Movie nego kao film o Šerloku Holmsu. Idiotski scenario, gomila bespotrebnih specijalnih efekata, Šerlok Holms u fazonu Džeki Čena u potpuno suludim i nerealističnim situacijama postavljaju ovo ostvarenje u nivo većine američkih rimejka i ekranizacija rađenih u poslednjih 10-15 godina - među bezbojne mediokritete. Dodajmo tome činjenicu da Robert Downey Jr nije ni znao puno o karakteru koji treba da igra pre nego što je počeo rad na filmu! Ljubiteljima Jeremy Bretta, Sir Arthur Conan Doyle-a i ranijih ostvarenja Guy Ritchie-a predlažem da ovo zaobiđu.
Nije los film, samo treba da se zaboravi sve sto se zna o Serloku Holmsu. Jednostavno su napravili akcioni film i nalepili Serlok Holms nalepnicu na njega, tako da nema smisla uporedjivati ovo sa Bretovim Holmsom, koji je i dalje neprikosnoveni nambr van.
acaf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2010, 2:51   #658
Iris
détente

Citat:
acaf kaže: Pregled poruke
Jednostavno su napravili akcioni film i nalepili Serlok Holms nalepnicu na njega
Onda je recept da uzmemo bilo koje g.v.o i nalepimo etiketu po zelji, pa cemo da dobijemo dobar akcioni/horor/muzicki... film?! Nece moci. Nazovimo stvari pravim imenom, i recimo otvoreno da smrde.
Stara 16.11.2010, 3:06   #659
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Ne znam meni se svideo film i ako dok sam ga gledao nisam ga smatrao serlok holmsom, shvatam sta hoces da kazes
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2010, 12:40   #660
GagiPappa
Član

Član od: 17.12.2007.
Zahvalnice: 82
Zahvaljeno 37 puta na 28 poruka

Citat:
Sherlock Holmes
Bas sinoc odgledao film, meni je skroz ok. London iz tog doba su prilicno dobro odradili, efekti su ok a i Robert D. Jr je dao neki svoj smek filmu. Slazem se da je S.H. kakvog znamo nesto sasvim drugo ali nije ni ovo lose, naprotiv.
GagiPappa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GagiPappa na korisnoj poruci:
player1 (16.11.2010)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:37.