![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Starosedelac
|
![]()
Nije mi trenutno dostupan komp na kome mi je XP da ti pokažem šta tačno da uradiš
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Član
Član od: 9.3.2011.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
objasnite vi meni postupak rezanja na ovaj DVD,koristim Neru...
A skinem dva fajla,prvi za bot,a drugi je za testiranje,ali kada ubacim taj iso u NERO ne mogu nista vise da dodajem,on hoce smao njega da nareze jer omah samo izleti opcija burn... Tako da mi to malo pojasnite,i jel se ovaj test ekstraktuje pa reze bez ili sa folderom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Starosedelac
|
![]()
To je taj rad
![]() Nema šta više da dodaješ nego odmah i reži.Samo,ako može,izaberi neku nižu od Max brzinu rezanja . Znači,u Nero ubaciš samo taj jedan Memtest86_3.5a.iso fajl bez foldera i ništa više. p.s. Upiši glavnu mahinu u profil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Član
|
![]()
Snasao sam se,testiranje nije gotovo jos uvek,ali evo slike do sada...
Koliko vidim moja RAM je propast... Evo slike: http://prntscr.com/1mayn Sta imate da mi kazete,ima li sta od nje,i da li mi je zbog nje propala prva konfiguracija??? Osim toga koliko traje ovo skeniranje,presao sam za drugi komp sad... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Starosedelac
|
![]()
Test obično ostave po celu noć da se vrti mada,pošto je već počeo da javlja greške ... neka ga jedno sat vremena još pa gasi.
Da budeš 100% siguran da ti je RAM za Recycle Bin ![]() E sad,pošto kažeš da si jedan komp već škartirao zbog sličnih problema ... 99% je ovaj modul za đubre ![]() Za ovaj 1% do 100,prebaci modul u drugi slot na ploči pa probaj onda opet malo Mem da vrtiš. Toliko od mene noćas ![]() 10-4 ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Flavio na korisnoj poruci: | ||
M_I_R_K_O (9.3.2011) |
![]() |
#1247 |
Član
|
![]()
Hvala puno na odgovorima,vec sma prekinuo test dosao na 6000 greski dalje mi se ne gleda...
![]() Ubacucu je sutra u ovaj drugi komp,mislim da imam 1 slot za DDR-1 memorije.. Ako bude ona idem da zadavim onog sto mi je prodao,pa zbog nje sprzih jedan komp... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Član
|
![]()
Momci veliki propust od moje strane,ja u kompu imam dve RAM memorije od po 256 Mb,a obe su iz prethodnog kompa...
E sada vise nisam siguran da je samo RAM u pitanju,ali se molim da jeste... E da treba mi neko d ami ispise podesavanja za bios,imao sam neki problem pa sma morao da ga resetujem na default,a sad bih da ga podesim kako treba... Evo vam verzija i sve: Tip BIOS-a Award Modular BIOS verzija F5 Tip Award BIOS-a Award Modular BIOS v6.00PG |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Starosedelac
|
![]()
Nema veze što su 2x256 ... Izvadi jednu pa pusti Test.Onda nju vrati a onu prvu izvadi pa opet udari Test.Ne mora da znači da su obe crkle
![]() Što se tiče podešavanja BIoS-a ,teško će ti neko pomoći ovako na daljinski.Nije komplikovano ali opet,sve je to slično ali dovoljno različito da bi se objašnjavalo ovim putem,ako me razumeš. Podaci koje si dao su generalni i za to što tebi treba,slabo pomažu ![]() Najbolje da sa sajta proizvođača skineš Manual za ploču,proučiš malo pa prešteluješ gde šta treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
ima veze ako su ta dva modual razlicta sto po marki sto po latencijama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Starosedelac
|
![]()
I da su različiti ne bi trebalo da mu prave baš sve te i takve probleme a da su 100% ispravna oba ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Član
|
![]()
Razlicite su,evo koje su:
DIMM1: Kingston K 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz) DIMM2: 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz) E sada danas sam ostavio da mi testira,na 62% je pocelo da izbacuje greske,skenirao je 12 sati i dalje je stojao na 62%,a imao je 30000 gresaka i prekinuo sam ga onda,jer mislim da bi jedno 3 meseca skenirao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Starosedelac
|
![]()
Probaj jednu po jednu da testiraš pa izbaci koja nevalja ... nisu valjda obe gecvrct
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Deo inventara foruma
|
![]()
nisu,nego se izgleda ne podudaraju latnecije..jedna od njih bezi sa lataneicjama onoj drugoj treba ih uskladiti..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Član
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 117 puta na 70 poruka
|
![]()
^ Chekaj, Kingston je na 2-3-3-7, a ona druga na 2.5-3-3-7, jer obe (logicno, ako nista nije ruchno namestano u BIOSu) rade na 333Mhz... Opet kazem, ako je u BIOSu sve na default vrednostima, konkretno za RAM bi ovde sva podesavanja trebala biti "by SPD", zar BIOS automatski ne bi 'naterao' i Kingstona da radi na CAS 2.5, jer je to limit sporije memorije???
Tvoj predlog, flamingo, ima smisla samo tako, ali jedino ako mu BIOS setovanja za RAM nisu by SPD. Opet, obzirom da je VIA chipset u pitanju (imao sam uvek samo pozitivna iskustva sa istim & volim VIA-u, ali znam da katkad hoce da se zaglupi), stoga Mirko, najbolje resenje ti je manuelno podesavanje memorije na CAS 2.5 (ili chak 3), iskljuci obavezno 1T (dakle podesi 2T), pa onda ponovo probaj, nista te ne kosta... Ako se opet zaglupi, jbga, onda je tu definitivno nesto vrisnulo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Član
|
![]()
Nista mi nije vise jasno,dakle izvadio sma memoriju jednu dans i sve je radilo normalno,zavrsilo testiranje bez problema,podigao sistem bez greske...
Znaci moguce je i da nije vrisnula... Samo mi to podesavanje u BIOS-u nije jasno,konkretno koju opciju treba na sta podesiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Deo inventara foruma
|
![]()
u odeljku timings trebas nadji deo cas latency i stavis na 2,5 a deo gde pise !t zaboravio sma kako se zove stavka stavis na 2t
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Član
|
![]()
nemam taj odeljak u BIOS-u nasao sam u bezi RAM memorija smao podesavanja frekvencije koje je bilo podeseno na automatski,probao sam na 266,33 i na400,ali onda nisam mogao ni da ih testiram jer na testu pise Stock i izbaci neke brojeve,a kada sam stavio na 400 izbacilo je nesto u fazonu da se CPU ne ocekivano umesao u test...
Kako je moguce da nemam taj odeljak u biosu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Član
|
![]()
Dosao sam do zakljucka da ovaj RAM ne radi...
Izvadio sma ovu prvu sto radi i ubacio ovu drugu samu i pokrenuo test,pocela je da izbaacuje greske,dakle verujemda je ona zaista neispravna,ali me kopka zasto nemam taj odeljak latency u BIOS-u... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
^ Potraži Memory Timings.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kvar, restart |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa pokretanjem računara?!? | MG-RAY | Kvarovi | 693 | 27.9.2024 22:32 |
Restartovanje racunara... i jos ponesto :P | Mithrandir | Kvarovi | 10 | 18.3.2011 22:55 |
potreban savet za osvežavanje računara | Troll | Šta da kupim? | 6 | 5.3.2007 0:28 |
Nadogradnja računara za male pare | MaliZmaj | Šta da kupim? | 3 | 25.2.2007 11:41 |
Restartovanje pri diskonektovanju???! | tarantula | Internet tehnologije | 6 | 29.6.2006 23:53 |