![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#141 | |
Mythbuster
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#142 | |
Banned
|
![]() Citat:
Ja NISAM napisao da mi ne radi modem ili graficka kartica, ali takvo tvoje izvrtanje tudjih reci mi je vec poznato. Napisao sam da mi ne radi Cutter, a za tvoju informaciju to je masina koja reze pvc ili flok foliju i radi kao ploter. I koja mi uzgred donosi lep profit. Druga stvar koju sam napisao je E-banking, bilo koji od moje 2 banke naravno ne radi na Linux-u. I da je samo to, dovoljno mi je da kazem da je Linux smece koje mi ne treba. Linux se ne moze ni koristi za poslove kojim se mi bavimo, prosto receno. Sto se mene tice profil 99% korisnika Linuxa je sledeci: besposlena osoba koja ne zna sta da radi i ima visak slobodnog vremena pa pokusava da dokaze kako je 90% covecanstva glupo sto koristi windows, i uz put ceka 10 tak godina da omiljeni joj program dodje do prve stabilne verzije. I ne budi sebican nego nam otkrij te tajne zbog kojih je Linux najbolji ![]() ![]() I da ne zaboravim. Poznajem ljude koji su se kleli u Linux i pricali kako je on najbolji, kako sa njim sve moze i trosili silno vreme da nadju drajver, adekvatan softver. Medjutim, kad su poceli da zaradjuju za zivot na Windows-u isti ti ljudi su pricali o Linux-u ovo sto ja sad pricam ![]() Ocigledno ne koristimo kompjuter za iste stvari, ja ga koristim jer od njega zaradjujem za zivot, a ti ocigledno za ubijanje vremena i ovakve rasprave po forumima. |
|
![]() |
![]() |
#143 | |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
Cutter vau.....to mora da je sastavni deo svake konfiguracije Da,sad kada treba da se nabraja hardver,sve radi sem Cutter-a ![]() To bi hteo da se svi korisnici kompjutera ravnaju prema TVOJIM potrebama... Sto samo pokazuje koliko si sitna dusa... I ja nesto da ne zaboravim-dovoljno je bilo da u samo nekom kontekstu neko(ja) pomene linux,i da ti nanjusis,kao lovacka dzukela,potencijalni flame i iniciras jos jednu raspravu,sto te verovatno vrlo zabavlja,a nisi samo to radio i u ovoj temi,ima njih jos.... Kao sto sam rekao najobicniji spamer,sve izvlaci iz mog ili necijeg drugog konteksta(jer iz svoje glave ne moze i posto nema pojma zapravo o cemu se ovde prica),i jos spamer pa drugima soli pamet o kolicni vremena koje ljudi imaju na raspolaganju.... Poslednja ispravka: Covenant (20.9.2006 u 2:33) |
|
![]() |
![]() |
#144 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#145 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sva sreca pa ATI zna o cemu mi pricamo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#146 | |||
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
#147 | |||
Banned
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
#148 | |||||
Banned
|
![]() Citat:
Citat:
Možda deluje neverovatno ali za većinu ljudi u Evropi i SAD modem je zaista egzotičan hardver jer samo sirotinja u Srbiji,Albaniji,Rumuniji i sličnim državama koristi dial up. Citat:
Citat:
Neće se menjati hardver zbog Linuxa,već upravo zbog Windowsa(Viste).Vista neće korektno raditi na 70% mainstream mašina,za nju će egzotičan hardver biti neki Athlon Xp ili Pentium 4,512 mb ram-a,ili neka low-end grafička kartica. Citat:
|
|||||
![]() |
![]() |
#149 | ||||
Banned
|
![]() Citat:
S druge strane neuki korisnici windowsa kojima se “sistem sruši čim ga instaliraju”,prilično su slabo upućeni u sam Windows i neće im pasti na pamet da prave ext2/ext3 particije i upuste se u nešto takvo kao što je instaliranje Linuxa. Citat:
Citat:
Pogledaj malo oko sebe videćeš da su 90 % korisnika Windowsa deca koja igraju igre,službenici koji se satiru od igranja tetrisa i Zume,i ljudi koji ne znaju ni wallpaper da promene sami.Preko 90 % korisnika Windowsa u našoj zemlji su izuzetno besposleni ljudi koji ubijaju slobodno ili radno vreme uz zabavu na računaru. Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
#150 | |
Banned
|
![]() Citat:
Ili ipak čitava fama o cutter kompatibilnosti počiva na činjenici da je neki proizvođač cuttera iz Zambije ili Bangladeša,stavio na prateći cd samo drajvere za Windows. Stvarno ne znam kako 99,999 % vlasnika PC-ija može da živi bez cuttera,ja već danas trčim da nabavim jedan za sebe i željno ću čekati izlazak Viste koja će sigurno imati cutter-aplet u control panelu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#151 | |
Banned
|
![]() Citat:
Najgore od svega je što Windows uopšte ne radi "po sistemu sipaš i ne misliš",već stalno moraš brinuti o antivirusu,firewallu,antispyware-softveru uz dodatne utilities za sređivanje registra i održavanje sistema u upotrebljivom stanju.Pored toga dodaj fragmentizaciju i stalno drljanje Windowsa po pagefile umesto da koristi fizičku memoriju. |
|
![]() |
![]() |
#152 | ||||
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Poslednja ispravka: urke (20.9.2006 u 10:28) |
||||
![]() |
![]() |
#153 | ||
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
|
||
![]() |
![]() |
#154 | |||||
Banned
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() Citat:
Mislim da je Marko_L bio u pravu, prica sa vama je samo gubljenje vremena, samo vi uzivajte u blagodetima Linux-a i hvalite se kako znate da instalirate modem u njemu ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
#155 |
Član
Član od: 20.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nepotrebno je Linux i Windows porediti u smislu da je Linux "kupusara" ili da Windows ima jedino sarene ikonice i lepo zeleno dugme start.Ja vise volim da posmatram Linux i Windows kao ravnopravne clanove dual-boota u kojem svaki od njih ima svoje prednosti i mane.Windows ima bolju podršku za hardver i igre,dok je Linux bezbedniji za internet i stabilniji je.Instalacijom linuxa lepo se rastereti windows jer ti vise ne treba firewall niti neki antivirus,posto se celokupan surf netom moze raditi preko Linuxa.
Bolje je imati 2 sistema i znati osnovne stvari iz oba nego biti ogranicen na samo jedan.Danas od ozbiljnijih desktop sistema postoje samo Windows i Linux,eventualno jos BSD a sve ostalo je marginalno cak i taj toliko izvikani MAC OS.Svaki malo upuceniji korisnik bi trebao da ima bar Windows i Linux,bar zbog opste kulture,a Linux nije i ne moze biti kopija Windowsa i to ne treba ni ocekivati,jer kome treba Windows-klon pored originala. |
![]() |
![]() |
#156 | ||||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Moj drugar zaradjuje par hilljada eura mesecno odrzavajuci servere raznim klijentima i nudeci te iste servere sa Solarisom,BSD-om,Linuxom(opet sva sreca pa ATI zna o cemu pricam ![]() No nasem ATI-ju Win donosi milione ![]() Citat:
Tako da to zavisi od browsera,a ne od operativnog sistema-ali ti nisi dovoljno upucen da shvatis razliku izmedju ta dva ![]() Citat:
Citat:
![]() Spam anyone? Super je sve,ti si nas idol-a sad trk kuci da se igras s svojim cutterom i plastikom(to mora da je neki sastavni element domacinstva ![]() |
||||
![]() |
![]() |
#157 | |
Banned
|
![]() Citat:
Kao sto rekoh samo uzivajte u "blagodetima" Linux-a, vase prosvetljenje mi ne treba. |
|
![]() |
![]() |
#158 | ||
Banned
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Ja se kroz maglu sećam tih cuttera iz detinjstva,kada su domaćice pravile sa njima kese za zamrzivače i tada nije toliko koštao,mora da te je neki vešti trgovac grdno zavrnuo za toliku lovu. |
||
![]() |
![]() |
#159 | |
Banned
|
![]() Citat:
Ja sam verovao da prosečnim windows-korisnicima kod linuxa možda najviše stvara poteškoće instaliranje i podešavanje winmodema,konzola/terminal,kompajliranje i druge stvarčice kojih nema u Windowsu.A sada mi je ATI otvorio oči,glavni problem je e-bank i nepodržani sekač najlona. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#160 |
Banned
|
![]()
http://www.sk.co.yu/forum/showthread...koji+koristite
Ovih 95,32 % je verovatno neupuceno ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dual Boot između Windows XP i Vista RC1 sistema | Kostarum Rex Persia | Operativni sistemi | 5 | 26.12.2008 22:05 |
windows Vista! | Master Neo | Operativni sistemi | 316 | 5.11.2006 17:35 |
Windows Vista | Sale2322 | Operativni sistemi | 117 | 20.5.2006 1:42 |
linux i windows | kole racunic | Slobodni softver | 27 | 6.3.2006 16:44 |
windows Vista theme pack | Master Neo | Modovi | 1 | 6.12.2005 20:09 |