![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
Pregled rezultata glasanja: Koje operativne sisteme koristite | |||
Windows XP/2000/2003 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
327 | 86,74% |
Windows 9x |
21 | 5,57% |
GNU/Linux |
101 | 26,79% |
*BSD |
6 | 1,59% |
Solaris |
2 | 0,53% |
BeOS |
2 | 0,53% |
Mac OS X |
8 | 2,12% |
Neki drugi (navedite koji) |
22 | 5,84% |
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 377. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
Koristim Win XP SP2 od prvog dana mog kompjuterskog zivota, a to je godinu dana. Za tih godinu dana dva puta je pao format c, jer tako je moralo (pobrljavio). Ali sta ces. Sto se mora nije tesko !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Član
|
![]()
I ja koristim WinXP ... do skoro sam imao i XP i SuSe 9.3, ali sam poludeo od trazenja drajvera za SuSe 9.3 Novell)... linux nije los ali realno gledano XP instaliras, podesis drajvere i vec si na netu, dok ces sa linuxom boga mi to malo teze da izvedes...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
Ja sam samo ubo kablovski modem u mrežnu karticu, uneo IP adresu, Gateway, Netmask i DNS servere i već sam bio na netu. Šta si se ti toliko smarao sa silnim drajverima? A pre kad sam koristio DIalUp, samo sam povezao modem na serijski port i podesio wvdial i to je bilo to. Nikakvi drajveri, sve radi out of the box.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Član
|
![]()
Na kucnom racunaru WinXP(za igrice,slike,filmove...)i Mandrivu 2006(iskljucuvo za internet jer mi je muka vise od virusa).Na laptopu Win 98 jer je slaba masina Petium 2 na 300 megaherza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Član
|
![]()
Trenutno koristim samo Linux (Slackware 10.2). Zasto samo Linux? Zato sto nista drugo nije potrebno (da, rade i igre)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Novi član
|
![]()
Windows xp zato sto sam navikao na njega ( svidja mi se dizajn i do sad nisam imao vece probleme)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Novi član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
win xp sp2 i mandrake 2005. sp2 na xp-u je doneo jos vise gluposti i problema nego sto sam imao sa sp1. mandrake zavrsava posao oko svega osim igara i interneta(win modem), ali je savrseno stabilan. i dosta vise oko cene software-a, kad svi dobro znamo da malo ko od nas kupuje programe.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() http://www.sk.co.yu/2005/10/skse01.html (detaljno uputstvo) Za igre: http://www.winehq.org/ (Wine) http://www.transgaming.com/ (Cedega - bivsi WineX) Ili, jednostavnija varijanta, skini ovaj fail u attachmentu moje poruke. Dekompresuj ga u svoj home direktorijum, pokreni ga iz konzole (komandom sh WineCVS.sh) i samo prati uputstva sa ekrana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Član
|
![]()
Koristim XP zato sto jos problema nemam sa njim kao sto sam imao sa 98x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Novi član
Član od: 7.12.2005.
|
![]()
Cisto Slackware Linux 10.1. Zasto? Pa, namestio sam ga bas po svom ukusu, a nemam Gentoo da njega sredim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Novi član
Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 2
|
![]()
Ja sam trenutno na XP Professional, posle 95, 95osr2, 98, 98se, ME, 2000... I posle svega mogu reci da se kao najbolji meni pokazao Windows 2000... Nesto najstabilnije sto sam probao. Mislim da cu se opet vratiti na njega jel su ovi XP-ovi (sp1 i 2) dosta problematicni (bar se meni tako pokazalo).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Član
Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 10 puta na 6 poruka
|
![]()
Na C: Windows XP Pro SP2
Na D: Windows Vista pre-beta 2 build 5231 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
Evo na poslu koristim legalniu Windows XP Pro SP2 sa hotfixevima i meni on radi stabilno. Još se nije zapatio neki „bubičasti stvor”, nema BSoD-a, fino radi, samo se ponekad istripuje sa neoptimizovanošću upotrebe resursa. Jedino što je urađeno je zabranjena upotreba ActiveX-a, IE i OE. Samo je OS plaćen, ostalo je OpenSource (OpenOffice.org, GIMP, Inkscape, Firefox, Miranda, GhostScript, Perl, CygWin i još podosta drugog softvera).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Član
Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
GRUB kazhe: Microsoft Windows XP i Fedora Core 3.
XP - za korishchenje od strane chlanova porodice i Fedora - za moju lichnu satisfakciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Novi član
|
![]()
dualboot; lilo boot loader; default OS: windowsXP; timeout 5 s.
/dev/hda1 winxp oko 75 gb ntfs /dev/hda2 Slack oko 3.2 gb ext3 storage mi je hdb<razne particije> fat32 ofskroz win koristim 80% vremena. jednostavno moc navike. Linux jos uvek ucim i trudim se da ga koristim sto vise. linux (slack) je fantastican operativan sistem ako zelite da reciklirate staru masinu. ortak se odusevio kad je video da mu rade divx filmovi na celeronu 433mhz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Novi član
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 1
|
![]()
1. Windows XP + SP2, oduvek sam koristio Windows, radi odlično, ako izuzmemo razna ograničenja koja ovaj OS nosi sa sobom.
![]() 2. SuSE Linux 9.3, oko dva meseca, spremam se za prelazak na open source OS, fantastičan za početnike, upravo završavam download verzije 10.0, ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Član
|
![]()
Pa XP koristim jer prosto sve sto postoji prvo se pravi za XP(UGLAVOM)
Ali Longhorn Vistu zbog animacije i lepog izgleda , a ono sto je bitnije zbog interneta.Manje virusa (kad je izasla sad ih ima).Eto |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Veteran
|
![]()
WinXp,jer je od kako sam kupio komp na sisitemu,na njega sam se navikao,a i programi koje koristim uglavnom "zahtevaju" XP...
najradije bi preshao na linuxa (koristim ga uporedo sa XPom),ali naravno,vetjina program se proizvodi izrichito za Windows,pokushao sam sa emulatorom (CrossOver),ali onda programi rade 3 puta sporije nego inache... |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Novi član
Član od: 10.12.2005.
|
![]()
Windows XP Pro sa Service Packom 2.
Ne razumem zasto ljudi toliko mrze taj SP 2? Odmah po instalaciji sam primetio da je sistem dobio na brzini (subjektivna ocena oko 5%), a i od firewall-ova, koristim samo integrisani iz Sp 2. Pop up blokada nije omasila nijednom, za poslednjih godinu dana. Inace, Windows, bez obzira koliko covek vodi racuna o cistoci sistema, mora da se reinstalira na otprilike svakih godinu dana. Vazi naravno za kucne sisteme, mozda u banci moze da radi vecno ;> |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |