Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.6.2011, 18:04   #1
estranged
Novi član

Član od: 5.3.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom win 7 se zamrzne ...

pre jedno mesec dana mi se cesto javljao problem da komp odjednom 'pobrljavi' ... krene tako sto ne mogu normalno da selektujem neki text,npr od 5 reci koje selektujem on selektuje trecu i cetvrtu samo,i onda za par minuta od toga se sve ukoci,cak ne reaguje ni desni klik na desktopu,vrti onaj krug i to je to ...
posle restarta je sve normalno ...
tada sam probao svasta,memtest nije nasao problem,reinstalirao sam razne drivere,skenirao na viruse,defragmentisao i popravilo se ...
medjutim

od pre par dana mi se desava slicna stvar,ali ipak razlicita od toga ...
odjednom dok sam na chromu(mozzili,svejedno) internet prestane sa radom (modem uredno 'svetli') i nakon toga posle par minuta se ukoci komp,mis se krece po ekranu ali nista ne moze da otvori,on nesto 'radi' ali se zakuca totalno
opet nakon restarta se ponasa kao da nista nije bilo,ali nema pravila,moze nakon pola sata od restarta da se javi isti problem,a moze da izdrzi i ceo dan bez njega
recimo da mi je komp ukljucen 5-6 sati dnevno,a da mi se ta stvar desava 2-3 puta na dan ...
memtest opet nista ne vidi
da nije problem do pregrejavanja ? jer je ovde pakleno u sobi ali mene cudi jer se to kocenje desava dok sam na netu (jako retko igram igrice,ali desavalo se i da ukoci dok igram)
neka ideja ?
i
estranged je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.6.2011, 18:19   #2
rocknrolla
Član

Član od: 17.5.2011.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
Određen forumom Re: win 7 se zamrzne ...

Prvo provjeri da nisu u pitanju kakve napasti ! Skeniraj sistem nekim AV resenjem i iskljuci tu opciju....(Malwarebytes)

A onda u biosu pogledaj temperature procesora, hard diska itd...ili ako nisi vican skini neki od programa za monitoring hardvera !

ps: Jesi li probao da korsitis kompjuter u SAFE MOD-u i sta se tada desava ?! Ako je sve Ok vrlo moguce da su virusi u pitanju !
rocknrolla je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.6.2011, 19:56   #3
zoca
Član

Član od: 2.5.2009.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 64 puta na 42 poruka

Imam skoro isti problem vise od godinu dana,u 95 % slucajeva se desava samo dok sam na netu,komp se zamrzne totalno i ne reaguje na nista sem na restart.
Mislio sam ne valja win,neki virus,klokovao sam procesor- mozda sam mu dosao glave itd.
Kako je krenulo ovo toplije vreme poceo da se zamrzava skoro svaki 2-3 dan.Jednom ga upalim i posle 5 minuta se zamrzne ceo,otvorim kuciste i pocnem da gledam sta se desava,pipnem
hladnjak od cipseta,a on se usijao za 5 minuta rada,sad drzim otvoreno kuciste i nema vise zamrzavanja,ploca je gigabyte.
Mozda i nije ovo kvar,nisam strucnjak ali sam siguran 99% da je do cipseta,verovatno je i kod tebe problem temperatura ..
zoca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.6.2011, 22:19   #4
estranged
Novi član

- skenirao malwerbutesom i nodom (koga stalno updateujem),nadjeno par gamadi,ali su to uglavnom krekovi programa koje sam skidao sa 'proverenih' trakera,i za koje je i receno da ih nod prepoznaje kao viruse,obrisani svi
- temperature su uredu,bar preko ovom programu

sad koliko je ovo relevantan program ne znam,ali u BIOSU ne umem da gledam
- u safe modu nisam probao,aj videcu ako imam vremena da ga drzim tu pa da vidim sta ce da bude ...

@zoca
meni oni prvi problemi koje sam napomenuo idu jos od pre 2-3 meseca (napisao sam mesec dana u prvom postu ali su sigurno od ranije),znaci tad su bile normalne tempreature ,ali je tacno da se ovi novi 'modifikovana verzija prvih' problemi javljaju od kako su +30 C ...

neki drugi predlog ?
tnx
Stara 8.6.2011, 1:15   #5
planetm
Banned

Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka

Da nije ovih 6.69v malo za +12 v granu,a i temperature ti nisu bas sjajne ako je ovo mereno u mirovanju
planetm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2011, 9:22   #6
estranged
Novi član

^
duduk sam ja za te voltaze,ovaj komp imam 3 godine i tek su sad krenuli ovi problemcici ...
kad sam udario ovaj printscreen,komp je bio ukljucen jedno 3 sata (gledao neki dugacak film),i radio je samo chrome i winamp ...
Stara 8.6.2011, 16:07   #7
Luka.
Starosedelac

Član od: 4.12.2009.
Zahvalnice: 271
Zahvaljeno 275 puta na 235 poruka

Previsoke temperature procesora i graficke, mogu da mislim sta bi bilo da si pokrenuo neku igru...
Luka. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2011, 16:18   #8
Bujosh
Starosedelac

Član od: 4.1.2011.
Zahvalnice: 548
Zahvaljeno 171 puta na 144 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Bujosh

Citat:
estranged kaže: Pregled poruke
- skenirao malwerbutesom i nodom (koga stalno updateujem),nadjeno par gamadi,ali su to uglavnom krekovi programa koje sam skidao sa 'proverenih' trakera,i za koje je i receno da ih nod prepoznaje kao viruse,obrisani svi
- temperature su uredu,bar preko ovom programu

sad koliko je ovo relevantan program ne znam,ali u BIOSU ne umem da gledam
- u safe modu nisam probao,aj videcu ako imam vremena da ga drzim tu pa da vidim sta ce da bude ...

@zoca
meni oni prvi problemi koje sam napomenuo idu jos od pre 2-3 meseca (napisao sam mesec dana u prvom postu ali su sigurno od ranije),znaci tad su bile normalne tempreature ,ali je tacno da se ovi novi 'modifikovana verzija prvih' problemi javljaju od kako su +30 C ...

neki drugi predlog ?
tnx
ako je ovo u mirovanju onda su stvarno visoke...
Bujosh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2011, 16:29   #9
estranged
Novi član

sta onda tu pomaze ?
otvoreno kuciste,dodatni kuler,nesto trece ?]

edit:
sad nakon paljenja procesor je 51/54 dok je graficka 71 ...

Poslednja ispravka: estranged (8.6.2011 u 16:37)
Stara 9.6.2011, 18:53   #10
planetm
Banned

Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka

Kompresor,izduvaj prasinu sa kulera, ali ih fiksiraj da nebi od prevelike brzine prosvirali nabrzinu,ako to ne pomogne menjaj pastu na procesoru i grafickoj,mada verujem da ce kompresor da uradi svoje...
planetm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.6.2011, 19:46   #11
estranged
Novi član

hvala
Stara 9.6.2011, 22:57   #12
dbaja
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka

Citat:
estranged kaže: Pregled poruke
sta onda tu pomaze ?
otvoreno kuciste,dodatni kuler,nesto trece ?]

edit:
sad nakon paljenja procesor je 51/54 dok je graficka 71 ...
Šta misliš da rešavaš otvaranjem kućišta???
Rupice na kućištu i položaj ventilatora su napravljene planski tako da vazduh struji najboljom putanjom kroz kućište. Otvaranjem kućišta ti dovedeš do toga da ventilator usisava vazduh spolja i baca ga opet napolje. Nikakvo strujanje kroz najveći deo kućišta više ne postoji (osim ako nisi postavio veći ventilator da produvava kućište ili si nabo klimu uz računar).
Pročisti (a ja bih umesto čišćenja gotovo uvek kupio nove) kulere na procesoru i grafičkoj, obavezno obriši kuler i CPU dobro, kupi neku bolju pastu i nanesi je u tankom ujednačenom sloju na procesor pa nalepi kuler.
Nekad se dešavaju ovakve stvari ukoliko je napajanje preopterećeno ili je pred crkavanje. Proveri i to usput.
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.6.2011, 12:02   #13
Bujosh
Starosedelac

Citat:
dbaja kaže: Pregled poruke
Šta misliš da rešavaš otvaranjem kućišta???
Rupice na kućištu i položaj ventilatora su napravljene planski tako da vazduh struji najboljom putanjom kroz kućište. Otvaranjem kućišta ti dovedeš do toga da ventilator usisava vazduh spolja i baca ga opet napolje. Nikakvo strujanje kroz najveći deo kućišta više ne postoji (osim ako nisi postavio veći ventilator da produvava kućište ili si nabo klimu uz računar).
Pročisti (a ja bih umesto čišćenja gotovo uvek kupio nove) kulere na procesoru i grafičkoj, obavezno obriši kuler i CPU dobro, kupi neku bolju pastu i nanesi je u tankom ujednačenom sloju na procesor pa nalepi kuler.
Nekad se dešavaju ovakve stvari ukoliko je napajanje preopterećeno ili je pred crkavanje. Proveri i to usput.
npr. ja kad skinem poklopac sa kucista temperatura svih komponenti padne za 10%...
Stara 10.6.2011, 12:44   #14
dbaja
Veteran

Citat:
Bujosh kaže: Pregled poruke
npr. ja kad skinem poklopac sa kucista temperatura svih komponenti padne za 10%...
Onda su tvoje kućište projektovali pijani ili naduvani kinezi
Pazi, kućišta najčešće imaju rupice dole-napred ili dole-nazad i onda lepo uvlače vazduh kroz te rupice, vazduh kruži kroz CELO kućište i gore-nazad izlazi preko napajanja (usput hladeći najviše samo napajanje).
Kada otvoriš kućište, ventilator iz napajanja uvlači vazduh direktno sa otvora, dakle, NEMA cirkulacije vazduha kroz celo kućište što značajno hladi celu ploču, hard disk-ove i ostalo, već hladi najčešće samo napajanje.
Ako su ti temperature niže u slučaju otvorenog kućišta onda ti je garant promaja u sobi, drugog rešenja tog problema nema teoretski.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dbaja na korisnoj poruci:
Bujosh (10.6.2011)
Stara 10.6.2011, 12:54   #15
Bujosh
Starosedelac

Citat:
Onda su tvoje kućište projektovali pijani ili naduvani kinezi
Pazi, kućišta najčešće imaju rupice dole-napred ili dole-nazad i onda lepo uvlače vazduh kroz te rupice, vazduh kruži kroz CELO kućište i gore-nazad izlazi preko napajanja (usput hladeći najviše samo napajanje).
Kada otvoriš kućište, ventilator iz napajanja uvlači vazduh direktno sa otvora, dakle, NEMA cirkulacije vazduha kroz celo kućište što značajno hladi celu ploču, hard disk-ove i ostalo, već hladi najčešće samo napajanje.
Ako su ti temperature niže u slučaju otvorenog kućišta onda ti je garant promaja u sobi, drugog rešenja tog problema nema teoretski.
ima rupice dole nazad i odmah ispod ventilatora za napajanje..grafa ima pasivno hladjenje pa mi za nju i nije cudno...ali za processor jeste zato sto ima cooler sa ventilatorom, ali sam primetio da se ventilator pomalo sporo vrti, i da slabo izbacije vazduh...
Stara 10.6.2011, 14:02   #16
dbaja
Veteran

Citat:
Bujosh kaže: Pregled poruke
ima rupice dole nazad i odmah ispod ventilatora za napajanje..grafa ima pasivno hladjenje pa mi za nju i nije cudno...ali za processor jeste zato sto ima cooler sa ventilatorom, ali sam primetio da se ventilator pomalo sporo vrti, i da slabo izbacije vazduh...
Ako je čist potpuno, proveri podešavanja u BIOS-u, možda je loše podešen, tj. čeka da se baš dobro ugreje procesor pre nego što ubrza.
A možda je pasta izgubila vremenom provodljivost pa i ona remeti hlađenje. Pastu bi trebalo menjati barem jednom u 15 meseci.
Stara 10.6.2011, 14:30   #17
Bujosh
Starosedelac

Citat:
Ako je čist potpuno, proveri podešavanja u BIOS-u, možda je loše podešen, tj. čeka da se baš dobro ugreje procesor pre nego što ubrza.
A možda je pasta izgubila vremenom provodljivost pa i ona remeti hlađenje. Pastu bi trebalo menjati barem jednom u 15 meseci.
pastu sam menjao jednom pre godinu ipo dana, kompjuter je star 3 godine, ...da mozda ne postoji program pa da ja sam ubrzavam cooler kada mi je potrebno ?
Stara 10.6.2011, 14:53   #18
dbaja
Veteran

Recimo Speedfan: http://www.filehippo.com/download_sp...7743432608db4/
Stara 10.6.2011, 15:11   #19
Bujosh
Starosedelac

Citat:
speedfan sam imao i pravio mi je mnogo problema, nije mi davao tacne rezultate, merio mi je graicku 132 stepena (celzijus), ima li neki drugi....
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pc zamrzne prilikom instalacija. laki1991 Kvarovi 3 9.2.2011 13:49
Instalacija Windowsa 7 se zamrzne smc14 Kvarovi 26 21.1.2010 20:02
Kompjuter se po nekad zamrzne, WinXpSp3 Zoranb007 Operativni sistemi 17 9.1.2010 22:36
Kompjuter se zamrzne, molim vas pomozite Zoranb007 Kvarovi 24 11.9.2009 13:16
Fedora se zamrzne, hard disk se restartuje fingerprint Slobodni softver 1 6.6.2009 21:02

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:35.