![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 5.3.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pre jedno mesec dana mi se cesto javljao problem da komp odjednom 'pobrljavi' ... krene tako sto ne mogu normalno da selektujem neki text,npr od 5 reci koje selektujem on selektuje trecu i cetvrtu samo,i onda za par minuta od toga se sve ukoci,cak ne reaguje ni desni klik na desktopu,vrti onaj krug
![]() posle restarta je sve normalno ... tada sam probao svasta,memtest nije nasao problem,reinstalirao sam razne drivere,skenirao na viruse,defragmentisao i popravilo se ... medjutim od pre par dana mi se desava slicna stvar,ali ipak razlicita od toga ... odjednom dok sam na chromu(mozzili,svejedno) internet prestane sa radom (modem uredno 'svetli') i nakon toga posle par minuta se ukoci komp,mis se krece po ekranu ali nista ne moze da otvori,on nesto 'radi' ali se zakuca totalno opet nakon restarta se ponasa kao da nista nije bilo,ali nema pravila,moze nakon pola sata od restarta da se javi isti problem,a moze da izdrzi i ceo dan bez njega recimo da mi je komp ukljucen 5-6 sati dnevno,a da mi se ta stvar desava 2-3 puta na dan ... memtest opet nista ne vidi da nije problem do pregrejavanja ? jer je ovde pakleno u sobi ![]() neka ideja ? i |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 17.5.2011.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Prvo provjeri da nisu u pitanju kakve napasti ! Skeniraj sistem nekim AV resenjem i iskljuci tu opciju....(Malwarebytes)
A onda u biosu pogledaj temperature procesora, hard diska itd...ili ako nisi vican skini neki od programa za monitoring hardvera ! ps: Jesi li probao da korsitis kompjuter u SAFE MOD-u i sta se tada desava ?! Ako je sve Ok vrlo moguce da su virusi u pitanju ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 2.5.2009.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 64 puta na 42 poruka
|
![]()
Imam skoro isti problem vise od godinu dana,u 95 % slucajeva se desava samo dok sam na netu,komp se zamrzne totalno i ne reaguje na nista sem na restart.
Mislio sam ne valja win,neki virus,klokovao sam procesor- mozda sam mu dosao glave itd. Kako je krenulo ovo toplije vreme poceo da se zamrzava skoro svaki 2-3 dan.Jednom ga upalim i posle 5 minuta se zamrzne ceo,otvorim kuciste i pocnem da gledam sta se desava,pipnem hladnjak od cipseta,a on se usijao za 5 minuta rada,sad drzim otvoreno kuciste i nema vise zamrzavanja,ploca je gigabyte. Mozda i nije ovo kvar,nisam strucnjak ali sam siguran 99% da je do cipseta,verovatno je i kod tebe problem temperatura .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
- skenirao malwerbutesom i nodom (koga stalno updateujem),nadjeno par gamadi,ali su to uglavnom krekovi programa koje sam skidao sa 'proverenih' trakera,i za koje je i receno da ih nod prepoznaje kao viruse,obrisani svi
- temperature su uredu,bar preko ovom programu ![]() sad koliko je ovo relevantan program ne znam,ali u BIOSU ne umem da gledam ![]() - u safe modu nisam probao,aj videcu ako imam vremena da ga drzim tu pa da vidim sta ce da bude ... @zoca meni oni prvi problemi koje sam napomenuo idu jos od pre 2-3 meseca (napisao sam mesec dana u prvom postu ali su sigurno od ranije),znaci tad su bile normalne tempreature ![]() neki drugi predlog ? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka
|
![]()
Da nije ovih 6.69v malo za +12 v granu,a i temperature ti nisu bas sjajne ako je ovo mereno u mirovanju
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
^
duduk sam ja za te voltaze,ovaj komp imam 3 godine i tek su sad krenuli ovi problemcici ... kad sam udario ovaj printscreen,komp je bio ukljucen jedno 3 sata (gledao neki dugacak film),i radio je samo chrome i winamp ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 4.12.2009.
Zahvalnice: 271
Zahvaljeno 275 puta na 235 poruka
|
![]()
Previsoke temperature procesora i graficke, mogu da mislim sta bi bilo da si pokrenuo neku igru...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
|
![]()
sta onda tu pomaze ?
otvoreno kuciste,dodatni kuler,nesto trece ?] edit: sad nakon paljenja procesor je 51/54 dok je graficka 71 ... Poslednja ispravka: estranged (8.6.2011 u 16:37) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka
|
![]()
Kompresor,izduvaj prasinu sa kulera, ali ih fiksiraj da nebi od prevelike brzine prosvirali nabrzinu,ako to ne pomogne menjaj pastu na procesoru i grafickoj,mada verujem da ce kompresor da uradi svoje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]() Citat:
Rupice na kućištu i položaj ventilatora su napravljene planski tako da vazduh struji najboljom putanjom kroz kućište. Otvaranjem kućišta ti dovedeš do toga da ventilator usisava vazduh spolja i baca ga opet napolje. Nikakvo strujanje kroz najveći deo kućišta više ne postoji (osim ako nisi postavio veći ventilator da produvava kućište ili si nabo klimu uz računar). Pročisti (a ja bih umesto čišćenja gotovo uvek kupio nove) kulere na procesoru i grafičkoj, obavezno obriši kuler i CPU dobro, kupi neku bolju pastu i nanesi je u tankom ujednačenom sloju na procesor pa nalepi kuler. Nekad se dešavaju ovakve stvari ukoliko je napajanje preopterećeno ili je pred crkavanje. Proveri i to usput. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Pazi, kućišta najčešće imaju rupice dole-napred ili dole-nazad i onda lepo uvlače vazduh kroz te rupice, vazduh kruži kroz CELO kućište i gore-nazad izlazi preko napajanja (usput hladeći najviše samo napajanje). Kada otvoriš kućište, ventilator iz napajanja uvlači vazduh direktno sa otvora, dakle, NEMA cirkulacije vazduha kroz celo kućište što značajno hladi celu ploču, hard disk-ove i ostalo, već hladi najčešće samo napajanje. Ako su ti temperature niže u slučaju otvorenog kućišta onda ti je garant promaja u sobi, drugog rešenja tog problema nema teoretski. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dbaja na korisnoj poruci: | ||
Bujosh (10.6.2011) |
![]() |
#15 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Veteran
|
![]() Citat:
A možda je pasta izgubila vremenom provodljivost pa i ona remeti hlađenje. Pastu bi trebalo menjati barem jednom u 15 meseci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Recimo Speedfan: http://www.filehippo.com/download_sp...7743432608db4/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pc zamrzne prilikom instalacija. | laki1991 | Kvarovi | 3 | 9.2.2011 13:49 |
Instalacija Windowsa 7 se zamrzne | smc14 | Kvarovi | 26 | 21.1.2010 20:02 |
Kompjuter se po nekad zamrzne, WinXpSp3 | Zoranb007 | Operativni sistemi | 17 | 9.1.2010 22:36 |
Kompjuter se zamrzne, molim vas pomozite | Zoranb007 | Kvarovi | 24 | 11.9.2009 13:16 |
Fedora se zamrzne, hard disk se restartuje | fingerprint | Slobodni softver | 1 | 6.6.2009 21:02 |