![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 | ||||
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() 8 Chapter nam je dao neke od najljepših lokacija dosada, uključujući neke predjele džungle, pogled na power plant, krov Indezove kancelarije itd ![]() ![]() ![]() lokacije sa džunglom su me jako podsjetile na Runaway 2 (moju najdražu igru), tako da sam posebno u njima uživala ![]() zagonetke su bile dosta teške kao ona sa dvogledom ali ona opet nije bila ni do koljena zagonetki sa odvrtanjem cijevi, kod koje ima mnogo hodanja, i oko koje sam se pravo namučila Ta scena me je takođe podsjetila na Machinarium ![]() E sad dolazimo do priče. Prvo, zaista nisam očekivala onakav preokrat. Nisam mogla da vjerujem da je Fay pristala da sa Salvadorom izazove veliku eksploziju (ona koja je protiv nasilja), i da je lagala Bentu o toliko stvari, uključujući i plavo-zelenu algu E sad ja se za Salvadora nisam iznenadila, takvo što se je od njega moglo očekivati, i sad mada ga mnogi od vas sada vjerovatno mrze ja sam još uvijek voljela njegovu "bad guy with a reason" ulogu. ![]() ![]() Bilo mi je jako žao što su na kraju umrli i on i Fay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zbog nje su Bent i njegov sin dobili potrebne resurse (novac) kako bi mogli da nastave na istraživanjima o plavo-zelenoj algi, i time mogli da spase svijet u budućnosti I za kraj jedan prelijepi background iz ending creditsa ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Starosedelac
|
![]()
bravo kako ste se oboje setili iste pesme
![]() Sta da kazem o raspletu? Pa iako se situacija brzo razvila uz neke obrte, delovalo mi je logicno i poklapalo se sa radnjom od pocetka, jer ako pricamo o razvoju licnosti mi ustvari nista novo nismo naucili - Bent je "naivni" idealista, cesto i cinik ali sa dobrim namerama, Salvador je ljudski "Terminator" i na kraju - pravdoljubiva Fej pa cak iako je pristala na prvobitni plan eksplozije, i koja je pokazace se, ipak odlucna u svojoj "borbi". Autori su eto izabrali da zacine kraj i sa toplom "father-son" pricom, koja doduse nije bila u prvom planu, i koja ce podsetiti na jos jednu igru ovdasnjeg plejtrua, a izmedju toga i da provuku neku poznatu poruku tipa "ne ostavljaj za sutra "... Ali ako se zbog teme moglo pribojavati da ce igra da bude prosta skolska lekcija, ona apsolutno to nije ispala vec mi je opet poput prethodnih Daedalicovih igara bila pre svega sveza obrada neke "golden-age" avanture, uz tu zanimljivost da je inspirisana stripom. Evo, konacno sam juce procitao jednu epizodu "Dampyra" ![]() ![]() Cak je sci-fi tematika u senci te neke drame i odnosa licnosti, iako je npr. Indez mogao biti jos zastupljeniji kao glavni negativac dok nije potpuno pao u senku Salvadora ![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() Da kapsula upućuje da je još neko iz budućnosti stigao, ali ko? Nemam pojma, ali to sigurno nije mogla biti Fay ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() a tu je jos jedna zanimljivost pored zeca iz Edne Citat:
![]() mene na Super Mario ![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
SweetDalilah (29.7.2011) |
![]() |
#105 | |
Član
Član od: 29.9.2006.
Zahvalnice: 182
Zahvaljeno 77 puta na 50 poruka
|
![]()
Završila sam i ja igru, ali nikako da se nakanim da nešto i napišem. Obećala sam sama sebi, da nikad više ni jednu avanturu neću kritikovati. Dakle, sve je prelepo
![]() Citat:
Slažem se. To je po meni najlepši deo. Bila sam presrećna kada sam se konačno dokopala kopna i prirode. Ostale lokacije poput ruševina i platformi su za moj ukus malo sumorne. Ova zagonetka je za mene bila najteža. Tri dana mi je trebalo da primetim onaj šaraf koji podseća na zarez u dnu slike sa koordinatama ![]() Nego, gde se dade šumsko drvo? Mora da je pustio korenje negde u sedmom poglavlju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |||||
Član
|
![]()
Ja bih najsretnija bila da je cijelo poglavlje bila džungla
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |||||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() takodje ![]() za ljubitelje dzungli preporucujem Flight of the Amazon Queen, pa cak i ako ne volite stare avanture ![]() ja sam relativno brzo primetio broj, ali nisam odmah povezao da nadjem presek X koordinata. Posle toga se zagonetka lepo odvija uz pracenje zapisa ali ni uocavanje na mapi nije islo bas glatko Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Član
|
![]()
Nije isparila, zar ne vidiš da joj se vidi lice, a i tijelo joj je trodimenzionalno, da je ostala samo odjeća bila bi spljoštena
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() evo i jednog lepog concept arta a zanimljiva je i ova slika koja je verovatno neka prvobitna verzija laboratorije ili demo |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
getawayblues (30.7.2011), SweetDalilah (30.7.2011) |
![]() |
#110 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
getawayblues (30.7.2011) |
![]() |
#111 |
Starosedelac
|
![]()
i malo muzike (hvala SweetD na slikama
![]() ![]() uz Phoenix plan, ali i ostatak dobro ide ovo - Blye Oyster Cult - Astronomy ![]() Ekoloske katastrofe - Riblja Corba - Na zapadu nista novo ![]() Arhiva - Pink Floyd - Hey You ![]() Atlas - Dire Straits - Down to the Waterline ![]() Indez - Santana - Samba Pa Ti |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Član
|
![]()
Nema na čemu, samo se ti slobodno posluži
![]() Bravo za Santanu, Pink Floyd i Dire Straits ![]() ![]() E sad moja lična playlista za ovu igru: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||||
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 527 puta na 337 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Soundtrackovi su mi oduvek bili omiljeni deo playthrough-a. Bravo za oboje ![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shumsko_drvece na korisnoj poruci: | ||
dijego_ (22.8.2011) |
![]() |
#114 | ||
Član
|
![]()
A Foreste, Foreste zabušantu jedan
![]() ![]() ![]() ![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Playthrough #4] - The Whispered World | dijego_ | Avanturističke igre | 241 | 2.1.2015 21:37 |
[Playthrough #3] Beneath a Steel Sky - "Do you know a guy called Overmann?" | getawayblues | Avanturističke igre | 58 | 5.9.2012 22:22 |
[Playthrough #2] Bad Mojo (Redux) - protrčavanje na način bubašvabe (takoreći runthrough) | zoran845 | Avanturističke igre | 190 | 1.3.2012 12:56 |
[Playthrough #1] Machinarium | Ketchua | Avanturističke igre | 69 | 16.11.2009 2:45 |