![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Banned
Član od: 14.7.2011.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 19 puta na 14 poruka
|
![]()
Pa meni lično rimejk nije potreban i jedino bih voleo da urade nove backgrounde pošto su stari u baš niskoj rezoluciji i iako su i dalje prelepi pikselizacija čini svoje. Mislim da je full rimejk potreban da bi novi igrači koji inače ne žele da igraju FF VII zbog starosti igre konačno odlučili da ga odigraju i da vidi osete magiju te igre. Ne menjati ni priču ni dijaloge ni sistem borbe i dizajn lokacija već samo sve prebaciti u novi endžin.
He, he, he, ja imam veliko iskustvo u RPG žanru odigrao sam ja dosta RPG igara i za PC koliko i japanskih za konzole i stojim iza toga da je FF VII najbolji RPG svih vremena. To je moje mišljenje i ne moraju svi da se slože sa njim jer se ukusi ipak razlikuju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||||
Banned
Član od: 5.7.2011.
Zahvalnice: 211
Zahvaljeno 135 puta na 91 poruka
|
![]() Citat:
Један од убедљиво најсмешнијих јесте ''Tales of a Drunken paladin" ![]() ![]()
|
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nighty na korisnoj poruci: | ||
seph1rot (21.7.2011) |
![]() |
#204 |
Starosedelac
|
![]()
Postoje li kakvi modovi koji popravljaju stvaru u pogledu grafike za ff7?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Starosedelac
Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Član
Član od: 21.4.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 43 puta na 24 poruka
|
![]()
Možda bi blo drugačije da postoji neko veće interesovanje za jRPG na PC-ju. Square je pokušao da priđe PC igračima sa portom The Last Remnant-a, ne samo da je prodaja bila katastrofalno loša nego je većina PC igrača potpuno ignorisala tu igru.
Većina vas ne želi ni da čuje za jRPG. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Sto je sasvim normalno - odredjeni tip igara il' ti se dopadne il'ti se ne dopadne, tu treceg nema.
Ocito je da su PC igraci naviknuti na nesto drugo, po njima verovatno zato sto je to nesto bolje (naglasavam - cisto subjektivni utisak svakog pojedinacnog igraca), tako da im se taj tip igara ne dopada. Da ne bi bilo nepotrebnog nerazumevanja, ovim nisam rekao da te igre ne valjaju vec da ih jednostavno vecina PC igraca ne gotivi jer u njima ima ono nesto sto im se ne dopada, a sta je to, zavisi od svakog igraca ponaosob. Naravno, to je samo moje mišljenje i ne moraju svi da se slože sa njim jer se ukusi ipak razlikuju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Starosedelac
Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]() Jrpg je zanr koji je iskljucivo orijentisan na konzole. Osim nekolicine ocajnih portova nikad niko nije ni pokusao da se probije na PC trziste. Ne razumem zasto bi onda PC zajednica sa zivim interesovanjem pratila nesto sto nit moze da igra, nit je ikad bilo deo PC gaming kulture. To je isto kao kad bi ljubiteljima sporta u Srbiji zamerao to sto ne zele da cuju za bejzbol. Bejzbol je nesumnjivo lep i ultrapopularan sport, ali preko okeana, i u jednoj sasvim drugacijoj kulturi. |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku High life na korisnoj poruci: | ||
Marti Misterija (17.7.2011), Skenderevo (17.7.2011) |
![]() |
#212 |
Novi član
Član od: 5.8.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Interesuje me vase misljenje o ovoj igri?da li ste je presli celu?koliko ste lutali trazeci pojedine stvari?da li ste bas sve videli u igri,sakupili svaki predmet i isprobali sve mogucnosti koje igra pruza?
Koje su vase kombinacije magija i ratne opreme,koje su tehnike prilikom napada jacih protivnika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Banned
Član od: 5.7.2011.
Zahvalnice: 211
Zahvaljeno 135 puta na 91 poruka
|
![]()
Играо сам је и уопште ми се није допала. Сматрам је једном од најисфорсиранијих ff игара, икад.
Зачуђујуће, јако је популарна упркос чињеници да постоје бољи делови (у сваком смислу). Ово не значи да предлажем да се не одигра (напротив) већ да се мни лично није допала. Иначе сам велики љубитељ jRPG, али у овој игри нисам успео да ''нађем душу'' која представља FF у правом смислу те речи. |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Banned
|
![]()
Sa FF 12 Square je na silu pokušao da pretvori serijal u wRPG i zato ga uopšte ne smatram delom serijala. Svet i većina likova su dizajnirani u zapadnjačkom stilu i na primer Basch i Balthier izgledju i ponašaju se kao likovi iz Biowareove igre pa onda sistem borbe koji je upropašten napuštanjem potezne borbe i zasebnog battle screena i koji je pokušao da oponaša onaj iz Biowareove RPG igre KOTOR. Priča je po meni najlošije napisana i najdosadnija u svim FF igrama od VII do sada. Najgore je što su pokušali da kopiraju wRPG igre a zaboravili ono glavno a to je mogućnost igrača da prvi izbore i utiče na tok priče što je srž wRPG žanra. Tako da po meni FF 12 fejluje i kao jRPG i deo FF serijala a i kao wannabe wRPG.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.068 puta na 2.438 poruka
|
![]()
Običaj je da se teme o igrama koje postoje isključivo za konzole otvaraju u tom delu foruma. Pošto u ovom delu postoji tema "Fantazija zvana Final Fantasy", u kojoj se priča o svim FF delovima, nema potrebe za otvaranjem nove teme bilo gde.
Što se same igre tiče, upravo je igram. Relativno sam na početku jer nemam puno vremena. Za sad, neki delovi mi se sviđaju a neki ne. Recimo, nije mi se svideo sistem borbe i gambiti, mada sam se sada privikao. Ni sam stil i boje nivoa me ne oduševljava previše, za sad je sve žućkasto i nekako jednolično. Isti utisak imam i za likove. Međutim, vrlo mi se sviđa što igra dozvoljava solidnu slobodu u kretanju kroz nivoe i omogućeno je skretanje sa putanje koju nameće priča. Sada mogu da naletim na prejake protivnike za svoj trenutni razvoj i da odstupim od daljeg istraživanja te staze. Celokupna priča mi za sad deluje solidno i zanimljivo. Kako mi se za sad čini, igra će da se bori za poslednje mesto među FF-ovima sa FFX. |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Novi član
Član od: 5.8.2011.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Nisam video da vec postoji tema(nije namerno)
Ja prethodne delove nisam igrao,ali cujem od onih koji su igrali da su vrh skoro sve do jednog.......za sada sam samo presao ff12,nego me nervira sto ima puno skrivenih stvari koje ne mozes da vidis tek tako(kao cimanje za pronalazenje jakog oklopa ili neceg drugog),puno setanja i cimanja ima,cak moras da vodis racuna sta prodajes kako bi napravio dobru kombinaciju za neki item jel ako upropastis nesto ode ti neki bitan predmet,a sto je najgore onda moras igru ispocetka da igras ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Iako mi se u prvom mahu činio jednoličnim, FFXII me je potpuno uvukao negde na putu Ozmone Plain-Golmore Jungle-Paramina Rift. Konačno sam se ubacio u trip velikog putovanja preko brda i dolina, velike avanture jedne družine itd. (U principu sve ono što je po mom mišljenju najlepši deo svakog FF-a) Sada povlačim onu o borbi za najniže mesto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Banned
Član od: 23.8.2011.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
U drugoj temi sam rekao koliko volim ovaj serijal i koji mi je najdrazi nastavak. Inace pre par nedelja sam zavrsio Final Fantasy 13 po drugi put i stvarno ne razumem hate koji ta igra dobija od nekih igraca. Meni je super i otprilike je na nivou X ali ne i na nivou delova za PSX. Opet je bolja od vecine igara na RPG trzistu. Linearna jeste i to do negde poslednje trecine igre kada ima malo eksploracije ali zato su grafika i artstyle neverovatni. Blize je FF standardu nego 12 iako je taj deo zaista bi korak unapred na nekim poljima. Jedva cekam 13-2 i nastavak price.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Сloud Strife na korisnoj poruci: | ||
Nighty (23.8.2011) |
![]() |
#219 |
Starosedelac
Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 586
Zahvaljeno 641 puta na 299 poruka
|
![]()
Izasao Final Fantasy VII 2012 digital re-release with many extras!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako su podigli rezoluciju makar, pa možda i obrnem jednom, da se prisetim kako to ide.
Inače, FFXII sam batalio pošto sam već dobar deo bo odigrao. Bila mi neka frka sa vremenom a onda uključim FFXII, teram sat ipo uz jednu te istu plažu, tabajući se bezvoljno sa random pticama i vatrenim loptama... a to generičko tabanje mi postalo dosadno van svake mere - kao da satima radim (rad jer nije zabavno) da bih bio nagrađen daljim razvojem priče. Još ako slučajno zaboravim da snimim a iskoči neka beštija, izede me i natera da ponovim 40-ak min... prosto nije to više za mene. E sad jedino ne znam da li sam pre imao više vremena i tolerancije pa mi takve stvari nisu smetale ili su jRPG bili zabavniji. Možda se nakanim da probam opet FFVII, čisto da proverim... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Final Fantasy VII Advent Children | mmilos085 | Kompjuteri i film | 31 | 28.8.2008 0:46 |
Legenda zvana Wax-Works | Covenant | Stare igre | 9 | 9.4.2007 1:19 |