![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 17.11.2007.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Kupio sam wifi ruter TP-LINK TD-W8901G na LAN portove sam prikačio dva PC računara a laptop se kači na wifi. Sve funkcioniše besprekorno, internet, deljenje fajlova, štampača...
Zanimaju me dve stvari, da li je moguće deliti fajlove između laptopa i jednog računara a da drugi računar ne može da vidi te fajlove? I koja je brzina mreže između računara i laptopa umreženih preko wifi mreže? Sve što uspevam da izvučem je 2MBps a ruter ima brzinu od 54Mbps? Znam šta je MBps a šta Mbps, ali mislim da bi trebalo da bude malo više od 2MB... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
isto onoliko koliko ti je brz net koji placas. taj net ti samo sprovodis bezicno. 54mbps je bilo i ostace samo teorijski domet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Nisam mislio na brzinu interneta, već mreže. Kad prebacujem fajlove sa računara na laptop dobijam nešto više od 2MBps...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka
|
![]()
Oprosti flamingosu, izgleda da ne koristi wlan za nesto drugo osim za internet, pa je poceo da brka babe i zabe
![]() Teorijski maksimum za 54 Mbps je 6.75 MB/s. Ja sam ostvarivao brzinu od 5-6 MB/s izmedju laptopa i desktopa putem telekomovog rutera, oba racunara su umrezena bezicno. Inace ako imas nekih smetnji od strane ostalih kucnih uredjaja moguce je da opadne brzina, zato dobra oprema je itekako plus, isto tako ako kopiras par desetina GB kroz mrezu onda protok zna da opadne. Jednom prilikom sam kopirao neku muziku i protok je padao sve vise i vise dok se nije zadrzao na oko 2-3 MB/s cini mi se. Probaj da iskljucis IPv6 podrsku ako koristis win7 ili vistu, to zna po nekad da pomogne u sredjivanju brzine kroz mrezu a narocito pomaze u sredjivanju pinga, mada nema nekog pravila... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
![]()
I - Moze, potrebno je da stavis da samo odredjeni korisnik moze da vidi te fajlove, a ne Everyone. Stavis da samo korisnik sa tog racunara ima pristup.
II- Maximum 5-6. Gde ti se nalazi lap u odnosu na ruter? Da li si probao sa nekim vecim fajlovima(1-2GB), a ne sitnim kao muzika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Na oba je instaliran Win XP sp3, a nalaze se u istoj sobi bez ikakvih prepreka između njih. Probao sam sa velikim fajlovima i uvek je ispod 3MBps, a od bežičnih uređaja jedino telefon imam ali se ništa ne menja kad isključim bazu.
Što se deljenja tiče ja nigde ne vidim izbor ko može da vidi fajlove? Sve što ima je share this folder i opcija da dozvolim da drugi korisnici izmenjuju fajlove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
3-3.5 megabajte treba da bude to je oko 27Mbps sto za ruter 54Mbps (deli se na pola jer pola pripada Rx, a druga polovina Tx) je neki maximum. instaliraj HFS pa probaj onda sa njim koliki ce ti biti protok, ali 3-3.5Megabajta je max ma da vidjao sam da u zavisnosti od fajla i na kratko skochi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 29.6.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Ako mogu da se nadovezem. Interesuje me imam TP Link WR741ND bezicni ruter.
U podesavanjima imam Bandwith control Ajde to bih podesio medjutim interesuje me ako podelim mrezu na pola, da li kada ja ne koristim internet drugi racunar ima full brzinu pa kad se ukljucim da se brzina opet deli pola pola ili ako nije ovako da li mogu na neki nacin da podesim ruter da ovako radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Probaj softversko resenje Netlimiter. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
![]()
http://www.home-network-help.com/share-file.html
Samo sto umesto onog Alice stavis korisnika na drugom racunaru, i izbrisi everyone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 29.6.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Cek mozda ja nesto nisam dobro napisao. Ovaj model ima opciju u podesavanjima Bandwidth Control Settings. Zar se ne deli ovde protok? Tj ogranicava koliko ce drugi racunar ili laptop imati maksimum download i upload?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kakvu bi bila savršena socijalna mreža za vas? | Gradimir | Brbljaonica | 2 | 11.3.2010 16:20 |
Kubuntu mreža | Jack In The Box | Slobodni softver | 10 | 12.1.2010 0:47 |
Wireless mreža | srka | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 5 | 31.12.2009 15:24 |
How to: Kućna mreža...? | voolandis | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 1.9.2009 13:58 |
Wireless mreža konstantno puca | Bojan | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 11 | 17.9.2007 21:43 |