![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 28.6.2009.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 29 puta na 24 poruka
|
![]()
Pozdrav,
Vec duze vremena osjetim kako windows prilkom pokretanja ili restartovanja racunara sporo "dolazi sebi"... Potrebno je oko ~75s da se restartuje (do pojavljivanja desktopa), sto kontam da je normalno, ali nakon sto se pojavi desktop, onda mu treba bar jos 40s da se moze koristiti. Pri tome da dodam da se cesto desi da neki programi uopste ne krenu, npr. skype i netlimiter. Hard nije pretrpan, sistem sam obarao prije 20-ak dana, najvise iz tog razloga, ali evo ponavlja se, vodim racuna o instaliranim programima, defragmentaciji i svemu ostalome... Evo spiska programa koji se pokrecu sa windowsom iz ccleaner-a: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Po meni je to sasvim normalno vreme za pokretanje win-a, ne znam cemu panika. Inace imas bespotrebne programe koji se dizu sa sistemom tipa skajp, msn, deamon tools, Logitech software, Xfire....To su skroz nepotrebni programi. To bi bilo pozeljno da iskljucis, pa po potrebi da upalis. Malo procesljaj sa Ccleaner-om, registry bazu procesljaj ako vec nisi. Za pocetak toliko, javi sta je bilo. I defragmentacija pogotovo da se radi, i to cesce ako je sistem nov, jer se svakodnevno unose programi kako bi se popunio sistem po zeljenom ukusu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
MSN i Skype koristim stalno, tako da su s razlogom na listi, xfire sam ugasio i bice da je on najvse usporavao start. Probao sam skoro svaki program paliti i gasiti, xfire najvise zeza. Logitech mi je najvazniji tu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I ja koristim dosta mesindžera pa ih uključujem ručno, a ne sa sistemom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Takodje koristim i msn i skajp, al se kod mene ne pokrecu sa sistemom, nema potrebe.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Tako znaci...
![]() Meni je uslo u naviku da su stalno upaljeni, ali vidjecu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Biće ti stalno uključeni samo što ćeš ih ti uključivati, a ne sistem. Zar ti je teško da klikneš na dva mesta da bi pokrenuo mesindžere?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mora da je crnogorac cim ga mrzi da upali
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Zašto da trošim klikove na mišu?
![]() Šalim se, nego na to sam navikao, tako mi je od kako imam računar i internet, btw, xfire je najvise kočio, njega sam samo "ukinuo". |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vicevi | Oblivion | Cvet kompjutera | 5473 | 27.5.2022 5:52 |
Sporo ochitavanje sistema | gisadrag | Osnovne komponente | 31 | 22.3.2010 2:08 |
Sporo sporo sporo | hellennis | Zaštita | 16 | 1.7.2008 19:53 |
Sporo pokretanje programa | 4th Dimension | Kvarovi | 16 | 21.8.2007 11:14 |
sporo startanje windowsa sa wirelessom | Paladin | Internet usluge | 9 | 19.7.2006 20:40 |