Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.1.2012, 10:43   #1
Tomas Srbija
Član

Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Tomas Srbija
Određen forumom Predlog za grafičku

Molim vas za pomoć. Ujak me već danima cima, jer opet njega njegova deca cimaju, da im kupi novu grafičku. Da vas ne davim mnogo sa pričom oko njihove situacije sa kupovinom računara, evo šta oni trenutno imaju od konfiguracije:
  • Athlon 64 x2 Dual Core 5000+ 2.52 GHz
  • Radeon x1550
  • 1 gb RAM

Cenovni rang je oko 5.000 do 6.000 hiljada pa vas molim ako možete da preporučite nešto za zamenu ove kartice. I jedno pitanje od mene, da li bi možda trebalo povećati i RAM memoriju jer moje je mišljenje da je ovi 1 gb malo. To su deca od 8 i 11 godina tako da je naravno njihova namena računara isključivo igranje igrica.

Hvala unapred!
Tomas Srbija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2012, 10:54   #2
sale94
Deo inventara foruma

Član od: 26.4.2011.
Zahvalnice: 2.080
Zahvaljeno 1.638 puta na 1.357 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku sale94
Određen forumom Re: Predlog za grafičku

Citat:
Tomas Srbija kaže: Pregled poruke
Molim vas za pomoć. Ujak me već danima cima, jer opet njega njegova deca cimaju, da im kupi novu grafičku. Da vas ne davim mnogo sa pričom oko njihove situacije sa kupovinom računara, evo šta oni trenutno imaju od konfiguracije:
  • Athlon 64 x2 Dual Core 5000+ 2.52 GHz
  • Radeon x1550
  • 1 gb RAM

Cenovni rang je oko 5.000 do 6.000 hiljada pa vas molim ako možete da preporučite nešto za zamenu ove kartice. I jedno pitanje od mene, da li bi možda trebalo povećati i RAM memoriju jer moje je mišljenje da je ovi 1 gb malo. To su deca od 8 i 11 godina tako da je naravno njihova namena računara isključivo igranje igrica.

Hvala unapred!
sto se tice graficke u kategoriji do 60 evra ova ti je best buy http://www.itsvet.com/proizvod/sapph...p_vga/130/2647
a sto se tice rama tebi ide ddr 2 memorija nadji naziv maticne ploce pa proveri koje memorije su komfatibilne sa tom plocom.
sale94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sale94 na korisnoj poruci:
Tomas Srbija (23.1.2012)
Stara 23.1.2012, 11:07   #3
Tomas Srbija
Član

Citat:
sale94 kaže: Pregled poruke
sto se tice graficke u kategoriji do 60 evra ova ti je best buy http://www.itsvet.com/proizvod/sapph...p_vga/130/2647
a sto se tice rama tebi ide ddr 2 memorija nadji naziv maticne ploce pa proveri koje memorije su komfatibilne sa tom plocom.
Hvala na savetu, Sale. Jedva sam i ovo iskopao od njih, pošto nismo iz istog mesta, a deca bolje znaju od njih na računaru. Hteo sam da ih uputim da mi preko Everesta izdiktiraju sve neophodne podatke ali sad nemaju internet da im pošaljem program tako da se sve nekako bezveze poklopilo. Potrudiću se da u toku dana nabavim i naziv matične. Koliko još rama bi bilo poželjno da se nadogradi?
Stara 23.1.2012, 11:20   #4
sale94
Deo inventara foruma

Citat:
Hvala na savetu, Sale. Jedva sam i ovo iskopao od njih, pošto nismo iz istog mesta, a deca bolje znaju od njih na računaru. Hteo sam da ih uputim da mi preko Everesta izdiktiraju sve neophodne podatke ali sad nemaju internet da im pošaljem program tako da se sve nekako bezveze poklopilo. Potrudiću se da u toku dana nabavim i naziv matične. Koliko još rama bi bilo poželjno da se nadogradi?
pa zavisi od maticne kolko ima slotova ram i zavisi da li imaju 64 bitni sistem operativni sistem jer samo 64 bitni sistem moze preko 4 gb rama da podrzi. a inace ddr 2 je skuplja od ddr3 memorije zato sto je ddr2 zastareo. i da prilikom promene graficke vazno je da ako je napajanje dosta godina korisceno da se promeni novim da ne bi dolazilo do nekih problema problema kao sto je pregorevanje. i kazi mi iz kog su mesta ta deca i ostali
Tomas Srbija (23.1.2012)
Stara 23.1.2012, 11:28   #5
Tomas Srbija
Član

Citat:
pa zavisi od maticne kolko ima slotova ram i zavisi da li imaju 64 bitni sistem operativni sistem jer samo 64 bitni sistem moze preko 4 gb rama da podrzi. a inace ddr 2 je skuplja od ddr3 memorije zato sto je ddr2 zastareo. i da prilikom promene graficke vazno je da ako je napajanje dosta godina korisceno da se promeni novim da ne bi dolazilo do nekih problema problema kao sto je pregorevanje. i kazi mi iz kog su mesta ta deca i ostali
Trenutno imaju još XP instaliran jer su na njega navikli i najlakši im je za korišćenje tako da se radi o 32-bitnom sistemu. Napajanje jeste starije, nisam sto posto siguran ali bar 4,5 godina tako da je verovatno i to potrebno zameniti kako kažeš. Ja sam iz Sombora, a ujak mi je iz Gakova, nije to nešto mnogo daleko, 12 kilometara od Sombora ali me je sinoć zvao da idemo da kupimo to danas, a ja nebi da uđemo u prvu radnju i uzmemo nešto što im posle neće odgovarati. Zato sam hteo malo detaljnije da se informišem.
Stara 23.1.2012, 11:38   #6
sale94
Deo inventara foruma

sto se tice napajanja ovo http://www.itsvet.com/proizvod/lc-po...supply/204/452 bi bilo odlicno za takav kompjuter i graficku. neznam gde bi u somboru mogao da ga pazaris. mada u svakom slucaju moze da se naruci u nekoj od ponudjenih radnji preko neta pa da vam stigne na kucnu adresu.
jos da vidimo za ram memoriju koju bi mogli da stavimo.
Tomas Srbija (23.1.2012)
Stara 23.1.2012, 11:45   #7
Tomas Srbija
Član

Citat:
sto se tice napajanja ovo http://www.itsvet.com/proizvod/lc-po...supply/204/452 bi bilo odlicno za takav kompjuter i graficku. neznam gde bi u somboru mogao da ga pazaris. mada u svakom slucaju moze da se naruci u nekoj od ponudjenih radnji preko neta pa da vam stigne na kucnu adresu.
jos da vidimo za ram memoriju koju bi mogli da stavimo.
Vidim na spisku prodavnica Win Win Shop, ima ga u Somboru tako da nije problem da se uzme kod nas. Dogovorio sam sa ujakom da donese računar do mene, pa ćemo da vidimo koja je matična ploča u pitanju, tako je najlakše pošto će svakako pazariti u Somboru.

Sale, hvala ti puno!
Stara 23.1.2012, 11:53   #8
sale94
Deo inventara foruma

Smile Re: Predlog za grafičku

Citat:
Vidim na spisku prodavnica Win Win Shop, ima ga u Somboru tako da nije problem da se uzme kod nas. Dogovorio sam sa ujakom da donese računar do mene, pa ćemo da vidimo koja je matična ploča u pitanju, tako je najlakše pošto će svakako pazariti u Somboru.

Sale, hvala ti puno!
nema na cemu i drugi put nego sto se tice ovoga za ram ja moram u skolu sad popodne pa necu biti tu da te posavetujem e sad mogli bi da danas utvrdite ti i ujak koja je ploca i napisete pa da vidimo za ram a sutra da odete u kupovinu svega. ili druga solucija da napisete u svakom slucaju u toku dana naziv maticne i mozda vam neko odgovori od ostalih clanova. i treca solucija je malo ipak nesigurna da zapisete negde na papiru naziv maticne i kad budete isli u win win u kupovinu da kazete prodavcima naziv maticne pa da vam oni daju odgovarajucu ram memoriju.
Stara 24.1.2012, 10:06   #9
sale94
Deo inventara foruma

hteo sam da pitam jel si isao sa ujakom po delove graficku napajanje i dal si video koja ploca je u pitanju da bi smo nasli ram memoriju.
Stara 24.1.2012, 11:40   #10
Tomas Srbija
Član

Citat:
hteo sam da pitam jel si isao sa ujakom po delove graficku napajanje i dal si video koja ploca je u pitanju da bi smo nasli ram memoriju.
Nažalost nisam mogao da se izborim sa njegovom tvrdoglavošću. Iako sam mu sve ovo o čemu smo pričali dva puta objašnjavao nije bilo pomoći. Juče je popodne bio do mene i kao ićemo po radnjama da vidimo šta se nudi od grafičkih, kupio je prvu na koju smo naišli MSI Radeon 6570. Uspeo sam ga ubediti da ako neće sad u skorije vreme uzme i novo napajanje kao i da doda još rama ali i to je pitanje da li će biti. Everest mi nije očitao tačan naziv matične osim čipseta, u pitanju je nVidia MCP65, a na samoj matičnoj sam video toliko da je u pitanju Gygabite. Pošto je već pazario grafičku, a ništa od ovog ostalog, nisam ni gledao na koliko je MHz ram memorija ako je to bitno. Ako ti nije problem da iz ovih podataka predložiš neku pa da ja imam to spremno ukoliko ga nagovorim da izdvoji još koji dinar.

Pozdrav
Stara 24.1.2012, 13:14   #11
sale94
Deo inventara foruma

sto se tice tvog ujaka stvarno je blesav sto te nije poslusao pogotovo sto nije uzeo 6670 al dobro i 6570 je dobra graficka bas ali 6670 je jednu lestvicu iznad nje . ( tvoj Ujak je imao srecu sto nije naleteo na ati 5450 zato sto je to najveci raspad od graficke 6570 i 6670 su miljama bolje) sto se tice ploce otkrio sam da je ta ploca ustvari gigabyte GA-M52S-S3P . e sad evo ti memorija pogodna za tu plocu evo posto ploca od tvog ujaka ima 4 slota za ram a zauzet mu je ja mislim jedan. ako je to slucaj onda moze da stavi dve ovakve memorije http://www.itsvet.com/proizvod/kings...mp_ram/71/1149

a iako su mu zauzeta dva opet moze da uzme dve onakve memorije i onda bi imao 3gb ukupno sto je sasvim dobro bolje nego sadasnjih 1gb bicemu bolje za rad i sve ostalo sa 3gb rama . inace te memorije ako bude tvoj ujak hteo naruci iz radnje te druge radnje sa spiska na g sto pocinje
pozdrav drago mi je sto smo i to resili
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
predlog za masinu Longituda Šta da kupim? 3 28.4.2011 18:04
Predlog za CMS draganva Web dizajn 9 17.5.2010 17:45
Koju grafičku kupiti i uklopiti u ovu konfiguraciju? LoneWolf ŠDK - Grafika 14 23.10.2009 23:54
Za koliko da prodam grafičku i koje napajanje da kupim? M1los Šta da kupim? 23 7.8.2007 1:03
DelFun-ov predlog ! DelFun11 Programiranje 13 24.5.2007 20:31

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:42.