![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 14.6.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nadam se da sam postavio u pravom podforumu. Nisam uspeo da pronadjem to sto mi treba, pa ako moze da postavite linkove ka odgovarajucim temama i da mi odgovorite na sledeca pitanja.
Pitanja su u vezi pravljenja web prezentacija i web dizajna: 1. Koji se programski jezici najcesce koriste za pravljenje web prezentacija. Gledam onaj umetak- na naslovnoj HTML, PHP, MySQL, JavaScript. Da li jos nesto treba da se zna i sta? 2. Koji programi su potrebni za kreiranje web prezentacija? Koji je najosnovniji program (front page?). Takodje napisite mi i neke programe koji automatizuju proces (za pocetnike). 3. Koji su najbolji programi za WEB dizajn? Takodje napisite neke za pocetnike ("dva klika misem i zadovoljavajuci skromni rezultati") 4. Kako da ubacim dugme radjeno u Fleshu u Front Page. Kako da ubacim one menije radjene u fleshu na sajt? 5. Kako da pravim 3D dugmice koji se presijavaju (znam to da radim u fleshu pomocu layera, ali ne uspeva mi uvek, pa da li postoji nesto sto automatizuje (prilozene slike). Hvala svima. I najkraci post je dobrodosao... |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Kao prvo batali ti Front Page, tu je Dreamweaver (MX,2004, 8)!
Sto se tice flasha, kupi knjigu pa raspali!To ti je osnovno, a efekte koji su primenjeni na primerima koje si okacio mozes naci na netu! Licno preporucujem www.flashkit.com |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
ovako,vidim da si pochetnik i nerazumes se puno u Web dizajn,najbolje za tebe je da savladas dobro html(hyper text markup language),ako njega dobro savladas onda ti kasnije neces imati problema.dalje... PHP open source, da je izuzetno popularan i da ima barem 1000 knjiga,i on je jako popularan scripting jezik,www.php.net,MySql ti je osnovna baza podataka u koju ces da smestas arhivu www.mysql.net ,A Java Script je takodje programerski jezik namenjen Internet programiranju! Ako savladas sve ove tehnike ti sajt mozes napraviti u notepadu,ali da se nebi mucio imas jako korisna programska resenja kao sto su easy site builder,web page maker...u njima ti nije potrebno poznavajne jezika nego samo malo razmisljanja i imati smisla za dizajn same strane.Kada to savladas prebaci se na DW mx 2004 koji je mnogo profesionalniji od maloopre navedenih,u njemu mozes napraviti profi web stranu.Polako pocni da proucavas tutore!
Srecno sa web designom! |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 14.6.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hvala na korisnim informacijama. Sada pitam informativno:
1.Da li JavaScript ima veze sa Java Virtual Machine, tj. u cemu je pravljena pricaonica? 2. Da li je Java Script isto sto i JAVA programski jezik? |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
JavaScript se koristi i izradi web sajtova kao dopuna html-a, ima neke slicnosti sa javom, ali nije JAVA. JAVA je programski jezik koji sluzi za izradu programa koji se izvrsavaju na komjuterima (client-side).
Java Virtual Machine je cini mi se radno okruzenje u kome mogu da se izvrsavaju java .class fajlovi, tj. iskompajlirani java programi i neophodno je ako nameravas da se bavis JAVA programiranjem. Za pricaonicu stvarno ne znam, ali vrlo moguce da je pisana u JAVI. |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Da,samo da dodam da je Pricaonica radjena u Javi!Nemoj da zalazis u Javu dok nesavladas osnove. Samo jedan savet,znam da ti dosta osnovnih pojmova nisu jasni, mi bi ti mogli pricati danima o tome,nemoj sebe da zatrpavash nekim nepotrebnim informacijama!
|
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
"And then there was AJAX
![]() And AJAX changed the way internet used to be! Praised should the AJAX be for delivering us the way to develop web applications in a manner we never could even imagine being possible" ![]() Šala mala ali ukoliko nameravaš da se orijentišeš ka tehnologijama koje imaju budućnost u web designu nemoj da zapostaviš glavne komponente AJAX-a, Java Script, DOM, CSS i naravno neku vrstu server-side jezika (PHP, ASP,...) |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Web dizajn | [Imzadi] | Grafički softver i radovi | 25 | 14.12.2008 21:51 |
Pravljenje muzike i obrada zvuka | MilanSM | Aplikativni softver | 57 | 21.8.2008 17:39 |
Program za pravljenje image fajlova | hacker_aca | Aplikativni softver | 31 | 26.7.2006 15:25 |
Dizajn za "tablo" | B@NE | Grafički softver i radovi | 7 | 17.4.2006 17:45 |
Dizajn | absonic | Forum o forumu | 25 | 28.3.2006 19:39 |