![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Banned
Član od: 19.9.2010.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 27 puta na 16 poruka
|
![]() Citat:
"validator ti automatski blokira karticu ukoliko nisi chekirao u busu" - moze da se cekira na jos neko mesto, ne u busu? Ili kad udje kontrola ona blokira automate i automati nekako bezicno prepoznaju da imas karticu u dzepu i stave ti blokadu? "mislim da su ovo uveli da ne bi kontrola pustala ljude" - wtf? @Dreamfall hocu da budem slobodan, necu da se zna kuda idem i sta radim sa kim, nisam zlocinac. Hocu slobodu kretanja. Necu da predpostavljam da li mogu mozda da prate i vide sa kim ides. |
|
![]() |
![]() |
#102 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() Nego, podsećate me na one klince što kukaju kad se promeni nešto na fejsu, "šta će nam ovo", "vratite nam stari čet" itd, a posle nedelju dana se naviknu i sve zaborave. Ne znam kakvo je stanje javnog prevoza u BG-u, ali siguran sam da nije gori od niškog, koji ima bučne i neispravne autobuse, drske putnike i loše puteve, što čini svaku vožnju pravim zadovoljstvom. Čisto da znate da postoji i gore. Inače, slažem se da je mesto za taj čitač malo nesrećno odabrano, ali ulaz je ipak jedino mesto gde svaki putnik mora proći. A i to je manji problem, siguran sam da ne bi bila frka da se u budućnosti mesto čitača promeni. Istina je da šta god da su uveli, nove autobuse ili stjuardese, neki ljudi ne bi bili zadovoljni (pričam uopšteno), tako da čuvajte ovo što sad imate, kad su već uveli, nemojte da sj**ete nešto što bi trebalo da vam olakša putovanje. A ovi što sada znaju ko je uzeo pare, ko je koga opljačkao, preko kojih veza se išlo, pa sad laju na sva usta, pišu neke "humoristične" članke i blogove, pa gde su bili do sada, da ih čovek pita? Mislim da uvođenje ovoga traje neko vreme, sve što se zna sada, znalo se i pre dva i više meseca, zašto onda nisu nešto od toga objavili ranije, pa da narod reaguje ako treba? Lako je kritikovati sedeći na debeloj guzici iz fotelje, ali kad treba nešto konkretno uraditi, nigde nikog... |
|
![]() |
![]() |
#103 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.649
Zahvaljeno 11.178 puta na 7.147 poruka
|
![]()
Ne plaća se karta u autobusu, kupuje se na trafici i poništava u autobusu. I ne moraš da je poništiš na vratima već možeš i nakon što autobus krene sa stanice. Što sad više neće moći. Uostalom bar 2/3 putnika je do sada imalo markice. Sada će i oni morati da "validuju" karte. Možeš da zamisliš koliko vremena babi sa cegerima samo treba da se popne uz ona dva stepenika (ako nije niskopodni), a sad još treba i da stane, spusti cegere i nabode čitač karticom. LOL
I hajde mi sad objasni kako to olakšava putovanje? Srećom još uvek bar polovina ljudi ne zarezuje te automate ni 5% pa se ne prave baš tolike gužve. Uvodili su oni probe na nekim prigradskim linijama gde se ulazilo samo na prednja i zadnja vrata na kojima su bili ljudi koji su pregledali karte, a izlazilo se na srednja. I šta je bilo? Bilo je to da su autobusi putovali oko pola sata duže nego pre. |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Starosedelac
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka
|
![]()
Sam si opisao stanje:
Citat:
Citat:
Tu takođe ima problem jedan, a to je da se mnogo šta ovde obeća, a malo ispuni. Tako da se ne isplati buniti se protiv nečega, kad ne znaš još da li stvarno oće to da uvode ili je to samo klasična predizborna priča. |
||
![]() |
![]() |
#105 | |||
information junkie
|
![]() Citat:
Citat:
![]() A što se tiče baba sa cegerima, mogi bismo onako kao društvo da postanemo malo strpljiviji i tolerantniji. ![]() Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
#106 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Nije da ljudi nisu pisali ranije, samo niko nije obratio pažnju. Dok nije došlo do toga da sad mora da overava markicu svaki put, e onda kuku lele. |
|
![]() |
![]() |
#107 | |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]() Citat:
E bus plus je kriv što je vreme dovoljno katastrofalno da se proglasi vanredno stanje. Fuck logic ![]() Pa dal ti znaš kolko popravljanje autobusa više košta od ovog aparatića? Dal znaš kolko košta gorivo? Kolko si se puta švercovao? Kolko puta nisi dao kartu i samim tim dodatno oštetio taj autobus? Svi bi vi nešto da vam bude lepo a da ne dajete ništa. @Sun Tzu, daj ne lupaj gluposti. Sve je više novih autobusa i trolejbusa. Kad si poslednji put video onu narandžastu raspalu trolu? Skoro sve su nove. Pre nedelju dana sam ušao u autobus i primetio da se sija iznutra. Kad sam malo bolje pogledao bio je nov novcijat. Nisu mu ni folije sa šipki i stakala skinuli. A nove tramvaje da ne spominjem. U rangu su onih po evropskim metropolama, ako ne i udobniji. Ma znate šta, aj svi vi lepo marš u nemačku na arbajt ako vam se ne sviđa, da vidimo kako će vam se tamo dopasti. |
|
![]() |
![]() |
#108 | |||
Starosedelac
|
![]()
Iskreno se ne sećam kad sam video novu.
![]() Citat:
Citat:
A da ni ne ulazim u priču oko te nabavke, koliko je šta tu preplaćeno i pokradeno. Citat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#109 |
Starosedelac
|
![]()
Kada kontrola uđe u autobus, oni čekiraju svoje kartice i time se validatori blokiraju. Takođe, oni imaju svoje validatore kojima proveravaju da li je putnik svoju karticu čekirao u autobusu. Ukoliko imaš mesečnu, a nisi je čekirao, kontrolin validator ti automatski blokira karticu i moraš da platiš da ti je odblokiraju (tako sam bar ja čuo).
|
![]() |
![]() |
#110 | |
Banned
|
![]() Citat:
SirDuck ti kao da si pao s kruske?! ![]() ![]() Verovato ce im trebati mnogo para da poprave autobuse jer nisu odrzavani kako treba. Te su se pare verovatno podelile i pojele. A da izvines fuck the Logic ako je logicno da kupuju touch automate a autobusi su u kanta pred raspad nivou?! To sto ti kazes da ima nekoliko novih vozila nista ne znaci kad cu ja da zabodem neku kantu pred raspad. Vozio sam se sa novim tramvajem pre neki dan i bilo je ledeno unutra, toliko o tome. |
|
![]() |
![]() |
#111 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E, batalim srpska posla. Doviđenja. Ja ću da kucam kartu i stvarno me zabole za dalju priču. Bitno da srbin večito preuveličava nebitne gluposti i kuka nad sudbinom okrivljujući pritom sve i svja osim samog sebe.
|
![]() |
![]() |
#112 |
Banned
|
![]()
@SirDuck pa sta se nerviras
![]() ![]() ![]() ![]() @Zvucnjak sviras harmoniku? |
![]() |
![]() |
#113 |
Veteran
|
![]()
Ma ja realno ne znam sto dzabe pricamo. Treba da se uzima kroz infostan 500 dinara mesecno i da javni prevoz bude besplatan. I to je to.
|
![]() |
![]() |
#114 |
Deo inventara foruma
|
![]() ![]() ![]() Znači mi iz unutrašnjosti smo daleko ispred vas što se kulture tiče! ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Ma da, kao sto su se okupili da protestvuju sto placaju tv pretplatu, iako ne gledaju rts.
Mislim da je najjednostavnija varijanta bila da vrate opciju koja je postojala u proslosti - u upotrebi su bile tzv. pantljicare, dugacke papirne karte od dvadesetak polja (svako polje za jednu voznju)... Na svakom polju je automat otkucavao datum i sifru vozila, sto je jednostavno za kontrolu, a kad je istrosis, samo kupis novu. No fuss. |
![]() |
![]() |
#117 | ||||
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]() Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
#118 |
Starosedelac
Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
|
![]()
To mozda sto se vozite po blokovima je vasa stvar pa ne vidite pravu sliku Beograda
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.725
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka
|
![]()
Ma nista ne fali novom sistemu, sem sto su se malo izbezobrazili.
Ne postoji ni jedan valjan razlog zasto bi morale mesecne karte da se overavaju. -> obicno maltretiranje putnika Isto i za ono sto su najavili da bi overavanje bilo moguce samo kad je autobus u stanici. -> najbolji recept da se naprave guzve Sto se tice ostalog: imali smo automate ranije, imamo ih sad, samo drugacije. Jos je i lakse dopuniti kartu. |
![]() |
![]() |
#120 | ||
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 864
Zahvaljeno 261 puta na 147 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
BTW, prvom prilikom imam da pitam nekog advokata po kom zakonskom osnovu ja mogu da platim kaznu ako imam važeću mesečnu kartu... ![]() |
||
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
gsp |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vodič za overklokovanje grafičkih kartica | Wolfy | Tekstovi u SK | 28 | 24.9.2017 1:19 |
Razmatranje jedne veoma loše ponude grafičkih kartica | star-duster | ŠDK - Grafika | 14 | 22.1.2011 14:45 |
Isplati li se kupovina bilo koje od sledećih kartica trenutno? | holodoc | Grafika | 13 | 26.10.2010 6:36 |
Nvidijina dual-GPU kartica zvaće se GTX 490 | Dusan Despotovic | Vesti | 11 | 25.5.2010 22:42 |
S3 (VIA) Chrome dualna kartica | Nergal | Vesti | 3 | 24.2.2010 0:11 |