![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 58 puta na 43 poruka
|
![]()
Jeste da se Windows 7 pojavio jos pre tri,cetiri godine ali ja se i dalje dvoumim da li da predjem na njega (dok ja predjem izacice Windows 10
![]() 1)Da li da predjem na Windows 7 i sta cu sve novo dobiti sto nema u Windows Xp(a korisno je) 2)Znam da se Vista nije proslavila pa me zanima da li je Windows 7 ,,kompatibilniji,, sa starijim(i novijim) hardwerom i softwerom(ako mozete recite mi u %) Hvala (Moguce su pravopisne greske i gutanje slova ali ne zamerite mi,malo sam brz na rukama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 14.6.2011.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 7 puta na 5 poruka
|
![]()
Veliko DA!
1.) Prelazi, ne znam sta si cekao do sad. Dobices daleko bolji, stabilniji, po vecini i lepsi operativni sistem. 2.) Evo ja koristim Windows 7 64bit vec dosta dugo i mogu ti reci da skoro sve sto sam probao od software-a bilo starije ili novije je radilo savrseno, a sto se tice hardware-a tu nema price, sve prepoznaje. Nadam se da ces preci na Win7 i ako predjes javi utiske. Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 721
Zahvaljeno 1.279 puta na 981 poruka
|
![]()
Zavisi koji racunar imas - ako je stariji neces osetiti prednosti Sedmice - naprotiv (iako generalno ne guta resurse racunara i dobro se skalira tj prilagodjava hardveru). Ja sam jos uvek dominatno na XP-u jer mi je sav poslovni softver na njemu i u firmi pa ne bih da eksperimentisem. Kompletni prelazak na novi operativni sistem cu uraditi verovatno tek 2014 kada Microsoft ukine podrsku za XP (ako je ne produzi). Noviji hardver je svakako optimizovan za Sedmicu ali ce odlicno raditi i na XP-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Možeš bez problema preći na Windows 7, koristi x86 verziju(32bitnu) jer imaš 3 GB RAM-a,
sada šta ćeš dobiti, pa ništa revolucionarno, malo fensi izgleda, malo optimizacije, i to je to. Ali nemaš šta izgubiti možeš samo dobiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.771
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Ako predje na 64bit verziju, moze da izgubi podrsku za 16bit aplikacije (npr. nece moci da porekene Civ1 za windows ili Civ2
![]() Ali u globalu, malo kome to treba danas. Takodje, neki stari uredjaji mozda nemaju drajvere kompatibilne sa novim sistemom (cesce problem sa 64bit verzijom). Eto meni ne radi ISDN modem (preko USB-a). Koji naravno, ne koristim pored kablovske, ali ipak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.793 puta na 1.852 poruka
|
![]()
2+ godine koristim windows 7 bez obaranja istoga...dok sam sa xp-om morao posle nekoliko meseci da reinstaliram sistem sto zbog loseg rada, sto zbog virusa...
Dakle, stabilniji, lepsi, laksi i generalno najbolji win do sada...btw mnogo kasnis |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci: | ||
Dzeki (10.2.2012) |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Odgovor je u svakom slucaju DA ali uz moderniji hardver i ako nece da kosta mnogo (a kod nas najcesce ne kosta nista osim nesto ulozenog vremena). Poslednja ispravka: Laskaris (7.2.2012 u 23:45) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 13.10.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
Imam original Win 7 Profesional i mogu reci da jos ni jednom nije zabagovao a koristim ga 1.5 godinu. Po meni najstabilniji Win do sada bez nekih glupih pucanja i dont sendova. Topla preporuka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
DA
Zasto? U stvari pokusavam da nadjem bar neki razlog zasto da ne osim ukoliko nemas bas neku prastaru masinu, ali za sada ne uspevam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka
|
![]()
Sta se novo dobija sa Windows 7... mozda za obicnog korisnika lepsi (zavisno od ukusa), stabilniji, sigurniji i vise user friendly OS ali za korporacije je ovo realno jedini sistem koji je izasao proteklih godina od XP koji moze da ga zameni kao korporativni standard. Sta donosi za korporacije varira ali recimo neke od Windows 7 tehnologija korisne za firme:
EFS, Remote Desktop Host, AppLocker, DirectAccess, BitLocker, BitLocker to Go, BranchCache, Boot sa VHD-a, UAC, Group Policy Enhancments, Bolji Power Managment, Windows XP mode(besplatna licenca za XP uz Sedmicu) i niz drugih, a za to sto se tice poslovnih aplikacija za koje se sumnja da li ce raditi na sedmici postoje alati preko kojih se pre migracije na windows 7 zna situacija da li ce nesto raditi ili ne i samim tim uopste po meni nije tacno da Windows 7 nije ili ne moze biti dobar za radno okruzenje, naprotiv, obezbedjuje vecu produktivnost u radu sa svojim UI funkcijama ako se ljudi koji rade sa njim obrazuju zavisno od njihovih zadataka. Sobzirom da je sigurnost podataka jedna od najbitnijih stvari za velike korporacije, Windows 7 donosi dosta poboljsanja na tom polju. DA. Ukoliko komp ima minimum 2GB rama i DualCore procesor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 4.355 puta na 3.596 poruka
|
![]()
Mnogo logičnije pitanje je zašto u 2012. godini ne preći na Win7? Pod ovim mislim na kućne korisnike, ne na firme. Jedini razlog može biti neki specijalan program koji se koristi, a koji ne radi pod Win7 (ako takvi u današnje vreme postoje).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 659
Zahvaljeno 1.064 puta na 834 poruka
|
![]()
И мени је досадио икс пе, па сам прешао на седмицу, сад ми је досадила седмица. Имам седмицу скоро две године и не видим разлику између ње и икс пеа. Чак је икс пе једноставнији рецимо у опоравку система, ту је седмица подбацила. Ако те добро служи икс пе и ако нећеш играти бетлфилд и нфс не видим разлог зашто би прешао на седмицу.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 58 puta na 43 poruka
|
![]()
Ljudi instalirao sam Windows 7 Ultimate i naprosto me oduvao!Nego imam samo mali problem ne zanam kako da ukljucim Language bar (za kucanje).stisnem desni klik na taskbar i idem Toolbars ali ga nema tamo. Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 4.355 puta na 3.596 poruka
|
![]()
Control Panel - Change keyboard language ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Naravno da treba da pređeš, ako ni zbog čega drugog, onda barem zbog toga što ga nećeš morati reinstalirati svakih nekoliko meseci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
1. razlog: drajveri.
Xp je star 10 godina i jednostavno ne podržava samostalno sav divni hardver koji je izmišljen kasnije. Dešava se ljudima da moraju na net po specijalne drajvere za XP, a ne radi im ni mrežni adapter bez drajvera, što mu dođe kvaka 22. Sa druge strane, 99% hardvera radi u Win7 čim se podigne prvi put. Što se tiče oporavka sistema...pa... sa današnjim ogromnim diskovima nije problem odvojiti 1-2Gb za system restore i onda je sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Jedino što mi nedostaje jeste EAX i ne znam da li su najzad izbacili drivere za SoundBlaster 5.1 Live! - mada sad imam novu mašinu i nekoristim nju već OEM X-FI ,a li je smorno podešavati preko OpenAL zvuk za svaku igru. Inače i ja i matori koristimo Windows 7 i meni skoro traje bez reinstal oko 2 god, dok je na ćaletovoj mašini oko 7-8 meseci (inače XP sam morao da mu menjam na 15 dana-ne pitajte me ni kako ni zašto).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 18.11.2010.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 29 puta na 26 poruka
|
![]()
Windows 7-DA!!!Koristim ga dve godine i prezadovoljan sam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
wolfgm (12.2.2012) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
XP i Windows 7 | srga88 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 31.12.2009 21:12 |
Widnows XP pitanje | Reloader | Operativni sistemi | 10 | 12.1.2006 0:56 |