Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.2.2012, 9:39   #1
dragan u
Član

Član od: 7.11.2009.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
Određen forumom micro sd kartica klase 4 i klase 6-razlike?

imam huawei u 8110.zadovoljan,osim sto izgleda kada popuni 15-tak % memorije na kartici od 1 gb koja je stigla sa njim,nece da otvara ostale snimke,nacinjene posle.znaci,sledi kupovina kartice veceg kapaciteta.pitanje:molim da mi neko objasni razliku izmedju kartica klase 4 i klase 6.mislio sam da uzmem karticu od 4 ili 8 gb zbog fat-a 32-brzi upis i citanje inace, unutra ide micro sd (sdhc).gledao sam kartice 4 gb klasa 4,a na forumu sam video preporuku da se uzme kartica klase 6
dragan u je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2012, 14:59   #2
Lanikor
Starosedelac

Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
Određen forumom Re: micro sd kartica klase 4 i klase 6-razlike?

Najbitnija razlika ti je bas u tome Class 4 i Class 6, Class 4 znaci da ces imati (minimalnu garantovanu) brzinu upisa na karticu od 4 MB/s, dok ces na Class 6 kartici imati (minimalnu garantovanu) brzinu upisa od 6 MB/s. U praksi ti to znaci da ako upisujes podatak od 100 MB, ova druga ce ga za krace vreme upisati.

Ja na primer u telefonu imam MicroSDHC Class 4 karticu od 8 GB. Kostala me 850 dinara, a ubacena je u Samsung Star II, i odlicno radi.

Brzina upisa ti je bitna ako recimo karticu koristis u fotoaparatu (kao ja) pa opalis rafal fotki i potrebna ti je kartica na koju aparat moze da upise vecu kolicinu podataka za krace vreme (veci broj fotki odredjene rezolucije) pre nego sto se bafer u aparatu zagusi i pocne da usporava celokupan proces.

Za telefon? Class 4 ce ti zavrsavati posao isto kao Class 6, ova druga je malo skuplja, a razlika izmedju Class 4 i Class 10 ti je oko 500 dinara za 8 GB karticu, s tim sto ova druga ima upis od 10 MB/s.

Pitaj ako ti jos nesto nije jasno, pozdrav.
Lanikor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2012, 22:42   #3
dragan u
Član

Član od: 7.11.2009.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
Određen forumom Re: micro sd kartica klase 4 i klase 6-razlike?

hvala,samo to.sada znam da je oznaka klase-brzina upisa.skroz se slazem da ce klasa 4 zavrsiti posao.hvala jos jednom,pozzz svima na forumu!
dragan u je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Samsung Star II i Transcend Micro SDHC 8 GB Class II kartica Lanikor Aparati i oprema 0 21.12.2011 10:57
Izvedene klase (C++) clzola Programiranje 3 31.5.2011 1:57
SDHC Sundisk kartica i sony hdr-cx115e zhaki Nosači podataka 1 3.12.2010 18:55
Isplati li se kupovina bilo koje od sledećih kartica trenutno? holodoc Grafika 13 26.10.2010 6:36

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:13.