![]() |
![]() |
|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 7.11.2009.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
imam huawei u 8110.zadovoljan,osim sto izgleda kada popuni 15-tak % memorije na kartici od 1 gb koja je stigla sa njim,nece da otvara ostale snimke,nacinjene posle.znaci,sledi kupovina kartice veceg kapaciteta.pitanje:molim da mi neko objasni razliku izmedju kartica klase 4 i klase 6.mislio sam da uzmem karticu od 4 ili 8 gb zbog fat-a 32-brzi upis i citanje inace, unutra ide micro sd (sdhc).gledao sam kartice 4 gb klasa 4,a na forumu sam video preporuku da se uzme kartica klase 6
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
Najbitnija razlika ti je bas u tome Class 4 i Class 6, Class 4 znaci da ces imati (minimalnu garantovanu) brzinu upisa na karticu od 4 MB/s, dok ces na Class 6 kartici imati (minimalnu garantovanu) brzinu upisa od 6 MB/s. U praksi ti to znaci da ako upisujes podatak od 100 MB, ova druga ce ga za krace vreme upisati.
Ja na primer u telefonu imam MicroSDHC Class 4 karticu od 8 GB. Kostala me 850 dinara, a ubacena je u Samsung Star II, i odlicno radi. Brzina upisa ti je bitna ako recimo karticu koristis u fotoaparatu (kao ja) pa opalis rafal fotki i potrebna ti je kartica na koju aparat moze da upise vecu kolicinu podataka za krace vreme (veci broj fotki odredjene rezolucije) pre nego sto se bafer u aparatu zagusi i pocne da usporava celokupan proces. Za telefon? Class 4 ce ti zavrsavati posao isto kao Class 6, ova druga je malo skuplja, a razlika izmedju Class 4 i Class 10 ti je oko 500 dinara za 8 GB karticu, s tim sto ova druga ima upis od 10 MB/s. Pitaj ako ti jos nesto nije jasno, pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 7.11.2009.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
hvala,samo to.sada znam da je oznaka klase-brzina upisa.skroz se slazem da ce klasa 4 zavrsiti posao.hvala jos jednom,pozzz svima na forumu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Samsung Star II i Transcend Micro SDHC 8 GB Class II kartica | Lanikor | Aparati i oprema | 0 | 21.12.2011 10:57 |
Izvedene klase (C++) | clzola | Programiranje | 3 | 31.5.2011 1:57 |
SDHC Sundisk kartica i sony hdr-cx115e | zhaki | Nosači podataka | 1 | 3.12.2010 18:55 |
Isplati li se kupovina bilo koje od sledećih kartica trenutno? | holodoc | Grafika | 13 | 26.10.2010 6:36 |