Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.10.2011, 22:46   #1
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka
Određen forumom HTC ChaCha PROBLEM S NAVIGACIJOM

Pozdrav!

Uzeh ovaj telefon nedavno, i istim sam veoma zadovoljan, ali po obicaju nesto mora da zeza.

Naime nece da mi uhvati GPS lokaciju, stalno govori "Cekanje na lokaciju" iliti "Waiting for location" i tako doveka. Medjutim, ako idem preko bezicnih mreza, signal uhvati za nekoliko sekundi. Tj. u aplikaciju "Mape", trazi bezicne/mobilnu mrezu i onda to radi...

U cemu je problem? Jer treba nesto dodatno instalirati ili mozda nesto nije u redu sa gps antenom? Samo pise ovo gore navedeno, a vidim da ljudima hvata signal za 50-60 sec ovaj telefon... Drugo, neko mi rece da ako instaliras iGo, moras rootovati fon, a posto tako gubim garanciju to ne bi radio... pa ako moze neko da mi pomogne da ovo fabricki iskoristim )

P.S. izvinjavam se ako sam omasio forum tj. ako je trebalo u softversku diskusiju...
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2011, 23:49   #2
pharaon.92.bc
Starosedelac

Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 395
Zahvaljeno 646 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pharaon.92.bc
Određen forumom Re: HTC ChaCha PROBLEM S NAVIGACIJOM

Imao sam iskustva sa jacim android telefonima i svakom je trebalo bar 20 min da po prvi put uhvati GPS signal. Svaki drugi put signal se hvatao za 10 sec. Skini program GPU status i vidi da li uopste hvatas signal. Ako ga uhvatis program ce ti napistai nadmorsku visinu, brzinu kojom se kreces i jos par informacija. Tako ces znati da li ti je GPS prijemnik ispravan.
Sto se tice Google-ovih mapa one zahtevaju Wi-Fi li 3G tako da ce te to ograniciti ili ce te malo vise kostati ako nemas free MB. Mislim da sam negde procitao da mozes da ubacis offline google mape i onda da koristis samo GPS bez Wi-Fi ili 3G ali o tome ne znam puno tako da se moras malo raspitati ili sacekati da ti neko drugi odg.
Tacno je da moras da root-ujes fon da bi instalirao iGO pogotovu zbog rez tvog ekrana jer sama aplikacija mora biti modovana kako bi video sav sadrzaj programa na fonu. Mada uvek postoji opcija da se fon unroot-uje ako nesto krene naopako pa se isti mora nositi na reklamaciju.
pharaon.92.bc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2011, 11:48   #3
Mr.Simpson
Veteran

Član od: 7.11.2008.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 189 puta na 157 poruka

Citat:
buraz kaže: Pregled poruke
Naime nece da mi uhvati GPS lokaciju, stalno govori "Cekanje na lokaciju" iliti "Waiting for location" i tako doveka. Medjutim, ako idem preko bezicnih mreza, signal uhvati za nekoliko sekundi. Tj. u aplikaciju "Mape", trazi bezicne/mobilnu mrezu i onda to radi...
Jesi siguran da ti je GPS uopste ukljucen?
Elem, kao sto pharaon.92.bc rece, instaliraj aplikaciju GPS Status & Toolbox, kad je pokrenes ona ce ti prvo reci ako GPS nije ukljucen, ako jeste neces dobiti nikakvo upozorenje pa ce kroz nekoliko sekundi/minuta ispisati status, koliko satelita hvata itd... Budi strpljiv, potrebno je neko vreme...

Citat:
buraz kaže: Pregled poruke
Drugo, neko mi rece da ako instaliras iGo, moras rootovati fon, a posto tako gubim garanciju to ne bi radio...
Citat:
pharaon.92.bc kaže: Pregled poruke
Tacno je da moras da root-ujes fon da bi instalirao iGO pogotovu zbog rez tvog ekrana jer sama aplikacija mora biti modovana kako bi video sav sadrzaj programa na fonu.
Nije tacno da moras da root-ujes telefon za iGO. Radi i bez root pristupa najnormalnije. Instalirao sam iGO na nekoliko telefona koji nisu bili root-ovani i imali su razlicite rezolucije (Wildfire S, Desire HD itd.).

Citat:
pharaon.92.bc kaže: Pregled poruke
Imao sam iskustva sa jacim android telefonima i svakom je trebalo bar 20 min da po prvi put uhvati GPS signal. Svaki drugi put signal se hvatao za 10 sec.
Meni recimo treba oko 20-30 sekundi da po prvi put uhvatim signal ("hladan start"). Svaki drugi put se hvata za nekoliko sekundi...
Mr.Simpson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2011, 12:58   #4
toxic
Deo inventara foruma

Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka

Koliko sam razumeo, GPS radi kada koristi asistenta, odnosno GPRS/WiFi da skine podatke sa neta o lokaciji satelita. Ako je tako, onda je manje-vise normalno, bez asistenta GPS na telefonu ne radi bas savrseno i mora da je bas na cistom nebu da bi nasao satelite. Slobodno koristi to, kada nema WiFi-a koristice GPRS, ali su podatci vrlo mali i skinuce tek koju paru sa kredita.
toxic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2011, 17:40   #5
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka

Evo danas sam probao jos jednom da uhvatim signal kroz opciju "NAVIGACIJA", dakle ne mape, i uhvatio je signal. Medjutim, morao sam biti konektovan da bi mogao upisati lokaciju gde zelim da idem, predpostavljam da je to normalno? Probao jos jednom posle toga BEZ KORISCENJA BEZICNIH MREZA i uspelo je...

E sad me zanima, kako instalirati iGo na ne-rootvan fon???
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2012, 22:10   #6
seizmos
Član

Član od: 7.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci

Jel nasao neko nekakvo resenje kako ubaciti igo na nerutovan htc chacha drugari ?
seizmos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.4.2012, 17:35   #7
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
Određen forumom

Skines, instaliras, smestis mape i licencu na sdcard i to je to. Ne vidim zasto bi trebao root za igo.

sent by tT
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.4.2012, 21:21   #8
seizmos
Član

Određen forumom

Smestim ja u root kartice igo folder ali ga igo ne vidi, pa ne bih pitao da je drugacije, ubacivao sam u druge android uredjaje i sve je sljakalo ok.

TT by Galaxy S
Stara 12.4.2012, 21:53   #9
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
Određen forumom

Hm... ja sam kuci instalirao na lg, htc i xperiu i samo instal, kopi foldera i to je to.

sent by tT
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.4.2012, 13:09   #10
seizmos
Član

Stavljao i ja u galaxy s, sII, note, huawei telefone i tablete ali za ovaj htc chacha mora da ima neka varijanta..

resio sam problem, ne radi svaki 480x320 apk sa nerutovanim telefonima, ovaj sam nasao i sad sve radi kako treba Igo_8.4.3.179971_HVGA_Pepenem_v1.2.apk.

Poslednja ispravka: seizmos (13.4.2012 u 13:27)
Stara 16.4.2012, 12:59   #11
seizmos
Član

Određen forumom

Samo da javim da se sad na htc chacha u verziji s-on lako otkljucava bootloader jer na oficij. sajtu htca se dobija kljuc, nakon toga se za 2 secunde ubaci recovery , uradi full backup i fleshne root...

S-off su poceli da se rade tek od februara tako da je vise ovih sa zakljycanim bl-om.

TT by Galaxy S
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa zvukom - da li je do hardware-a ili nesto drugo? FiresnakE Kvarovi 6 5.3.2010 12:08
Problem sa adapterom i baterijom DELL Ispiron 1300 maximusbrut Kvarovi 0 12.11.2009 11:15
Problem sa Adobe Flash performansama na Windows Vista x64 Home Premium OS-u VladimirBalt Kvarovi 0 23.8.2009 0:29
Gigabyte NX96T 9600GT, čudan problem De_Italiano Grafika 7 19.7.2009 19:31
Veliki problem sa RAM memorijom leka Kvarovi 10 27.7.2006 10:17

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:36.