![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Novi član
Član od: 27.3.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
i jos jedno pitanje
vidim po oglasima dosta povoljno se prodaju televizoti iz madjarske. ako je pan evropska garancija, panasonik je priznaje i kod nas |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 245 puta na 227 poruka
|
![]()
ja bi kupio plazmu. sto se tice digitalizacije, ako nemas kablovsku onda bi ti odgovarao neki koji podrzava DVB-T2. valjda noviji to imaju. takodje mislim da bi bilo dobro da ima CI slot.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Novi član
Član od: 27.3.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
sta mislite o ovom modelu
Samsung LCD LE-40D550 ima da se nadje za 460 evra |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.068 puta na 2.438 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Veteran
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 135 puta na 114 poruka
|
![]() Citat:
ja sam dobio 5 godina garacije dok je traja promo perio ako se desi nesto tv za 3 godine menjaju ga a za 4 i 5 vrsi se popravka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Član
Član od: 13.11.2010.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 11 puta na 6 poruka
|
![]()
Kupio sam LG 42lk450 lcd tv full HD.Imam total tv risiver,onaj standardni echolite.Povezan je sa tv-om preko scarta,ali nije bas kvalitetna slika sto je bilo i ocekivati.Doduse kad se gleda iz daljine izgleda ok.Interesuje me da li je neko uzimao i total tv DVB risiver i da li se isplati uzimati ga,tj.da li se dobija puno na kvalitetu slike,posto on ima hdmi izlaz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Novi član
Član od: 3.11.2010.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Dakle novi televizor, 42" veličina. LCD u svakom slučaju. LG je navodno odličan, ali ima problem sa DTS-om. Neka druga preporuka? Samsung? Panasonik? u rangu od oko 550 Evra. Bitno mi je isto tako da pušta filmove i titlove preko USB i slično.
Šta preporučujete? pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]()
Mene zanima dal da uzimam Samsung LED 3D 40UE ES7000 ili da predjem na Panasonic paslmu TX-P42VT30 recimo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Novi član
|
![]()
Koji od ovih 5 tv-a
Izbor je sledeći: LG 42LK530 (oko 500 evra) LG 42LV4500 (oko 600 evra) Samsung UE-40EH5000 (oko 600 evra) Sony KDL-40CX520 (oko 600 evra) Sony KDL-42EX410 (oko 600 evra) Sve tehničke specifikacije su pročitane. E sada najradije bih uzeo LCD sa CCFL osvetljenjem (u ovom slučaju to su LG 42LK530 ili Sony KDL-40CX520), dok su ostali EDGE LED. Ja sam normalan kućni korisnik, znači ne treba mi ništa posebno. Dovoljno je da TV ima dobru sliku i da preko USB reprodukuje različite formate i titlove. (znam da LG ne pušta DTS). Šta mislite? Kakav je ovaj Samsung? Napominjem da niti jedan od tri modela sa EDGE tehnologijom nema lokalno zatamnjenje, pa se bojim toliko para dati, a dobiti "problem". Pozdrav svima i hvala na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja bih samo da te podržim u kupovini LCD-a sa CCFL osvetljenjem. Skoro svi LED televizori u ovom cenovnom rangu imaju velikih problema sa uniformnošću osvetljenja. Zapravo je vrlo teško teško postižu čak i u najskupljim modelima.
Primeri: Najskuplji Sony LED iz serije HX900: Spoiler za Slika:
Samsung LED serije 6: Spoiler za Slika:
Sony CX520 sa CCFL: Spoiler za Slike:
Što je najžešće, LED lampice nisu ništa krive same po sebi, već tanak dizajn kroz koji ne može lepo i ravnomerno da se rasprši svetlost sa ivica. Ipak, većini ljudi je očigledno važnija tananost od kvaliteta slike. ![]() Gledano između tog modela Sonija i LG-a, Sony ima S-PVA panel sa dobrom dubinom crne ali tankim uglovima gledanja. LG ima IPS sa boljim uglovima i 100Hz osvežavanjem, tj. poseduje engine za glatkiju interpolaciju pokreta slike. Oba su dobra ali svaki sa svojim prednostima i manama, pa ti odluči šta ti je primamljivije. Edit: Nevezano za ovo gore pitanje, Panasonic G30 42" se sada kod nas redovno može naći nova (garancija 2god) za ~550€ u oglasima. A ja ovog leta konačno počinjem da radim... ![]() ![]() Poslednja ispravka: Aibo (15.6.2012 u 17:49) |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Zanima me koji 32 LCD uzeti od ovih najjeftinijih? Doduše to uzimam tek u avgustu, ali polako bi trebalo da se raspitujem. Dakle, nema nikakvog ulaganja, 300-350, a jedino što mi je bitno da mu nije spor tuner (veoma me nervira kod šaltanja kanala da traje 1s kao što sam vidio na jednom jeftinom tvu).
Drugo, postoji li kakav tv u razmjeru 200-250 da valja, dijagonala nije bitna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako hoćeš nešto tako jeftino (do 250€), ima par varijanti da dođeš do pristojnog TV-a. Jedna je da nahvataš na akcij neki TV pristojnog brenda. Npr. Kod nas su sad po nekim marketam bile Toshibe od 32" na akcijama za taj novac. Sa jednom sam imao prilike da se igram celo veče i prijatno me je iznenadila, IPS sa 1366x768, dobrim uglovima, uniformnim osvetljenjem, pristojnim bojama i oštrinom... Znači iako je ta konkretna Toshiba ne baš najsvežiji model, šije Vox-ove i slične uzduž i popreko. Skoro sam baš imao prilike da se igram sa Vox-om od 26000 din i blejao sam u onu grozotu sav u neverici, tako zamrlja i razlije kanale da ne vidim zašto bi iko želeo ono u kući za džabe a kamoli da plati 26h.
Druga varijanta je da za**** naše gramzive prodavnice i odeš na kupujemprodajem.com i lepo nahvataš neki TV (nov+garancija 2god uredno)... Za 250€ npr ima ovih koliko hoćeš: Samsung 32 D400 Edit: Ta Toshiba je imala dobar tuner i brzo je menjala kanale, za ovaj Samsung ne znam, ali to se lako može proveriti u nekoj prodavnici. Poslednja ispravka: Aibo (15.6.2012 u 23:06) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
NjegovaWisost (16.6.2012) |
![]() |
#473 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
Uzeo bih LCD TV pa da pitam ovde, i neki moji opsti uslovi su:
1) HD (1920x1080) 2) 32 inca 3) brzo menjanje kanala 4) USB prikljucak 5) mogucnost povezivanja sa grafickom kartom 6) do 40.000 din. da li imate neki savet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Član
Član od: 18.10.2006.
Zahvalnice: 1
|
![]() Citat:
Na primer ovaj Sony je LED.. Sta mislite o ovom modelu? Sony KDL-42EX410 Full HD LED TV Ili bi se mozda pre ipak odlucili za ovaj model Sony KDL-40BX440B Full HD LCD koji je mislim CCFL Jedino sto ne znam da li citaju mkv i DTS zvuk.... Ili na primer ovaj Samsung, koji je LED i 3D Samsung UE40EH6030 3D Full HD LED http://www.emmezeta.hr/multimedija/t...-hd-led-mpeg4/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Starosedelac
|
![]()
ja gledam LED i običan LCD i razlika je mizerna. Jel ovo do modela koje sam gledao ili je LED marketinški trik da se narod istroši pa će onda da nam ponude OLED tehnologiju po normalnim cenama, pa ponovo trči po radnjama : )
I da li je istina da će OLED imati sliku kao kod plazme što se tiče crne boje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]() Citat:
Istina je malo drugacija i kaze da je kod ulaznih modela CCFL jeftiniji a definitivno nije losiji i jedina, uslovno govoreci, mana mu je sto je rec o pravom debeljku u poredjenju sa twiggy LED televizorima. Kod skupljih modela i drugog tipa LED tehnologije je situacija vec malo drugacija po pogledu kvaliteta ali koliko je procenta ljudi spremno da odmah i bez razmisljanja plati bar 2+k evrica za te televizore. Sto se tice OLED tehnologije ona je svakako bolja ali jos uvek sa odredjenim ogranicenjima i decijim bolestima i mislim da cemo se poprilicno nacekati dok ona na veca vrata dodje kod nas a narocito dok budemo u mogucnosti da je kupujemo, pri cemu govorim o obicnom narodu koji crnci cele nedelje da bi napabircio platu. Jedno od osnovnih ogranicenja je velicina dijagonale koju su uspeli da naprave a da se moze masovnije upotrebljavati - doduse ljudi iz Samsunga su tvrdili da je 40" trenutno najveca moguca dijagonala koja se moze napraviti, da bi ove godine i oni i LG predstavili najvece OLED ekrane od 55" sto je po meni i vise nego dovoljno. Ono sto je negativno u celoj toj prici jeste cinjenica da je izrada ovih i ovakvih ekrana tj. TV-a paprena a cene ovih vecih su takve da otpadaju usi. Prednosti OLED tehnologije bi po tvrdnji ljudi koji rade na njihovoj proizvodnji trebale biti visestruke u odnosu na trenutne ekrane i to kroz veci ugao gledanja, bolju osvetljenost, manju potrosnju iliti vecu efikasnost (ali pod odredjenim uslovima o kojima ne bih sada), daleko bolji odziv koji bi se trebao kretati teoretski do ispod 0,01 ms sa ponudjenim osvezavanjem slike od cak 100000 Hz (ovo je ipak samo teoretski), bolje boje itd. Naravno neizbezni su i odredjeni nedostaci koji se prvenstveno ogledaju u vec pomenutoj ceni proizvodnog procesa sveukupno, ograniceni zivotni ciklus organskih materijala koji bi mogao odrediti i rok trajanja ovih televizora mada najnovija istrazivanja rade na tome da se ovo vreme drasticno unapredi, zahtevi za balansom boja gde dolazi do znacajnije degradacije plave svetlosti u odnosu na ostale sto s vremenom moze dovesti da plavi subpiksel bude skoro dvaput veci nego crveni i zeleni itd. Ipak, obzirom da je ovo tehnologija koja je jos uvek u razvoju ko zna sta se sve moze ocekivati u buducnosti, pa mozda cak i ono sto pojedinci najavljuju a to je da bi cena proizvodnje ovakvih panela koja je sada paprena mogla cak da postane jeftnija od proizvodnje LCD i plazma panela... Zato je najbolje stati ovde i nastaviti o OLED televizorima kada udju u prodaju na sira vrata - u stvari kada udju u prodaju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Član
Član od: 18.10.2006.
Zahvalnice: 1
|
![]()
A negde sam procitao i LED plus.. Jel to kao neki bolji LED ili???
I samo uporeda ova dva Sony-a? I jedan Smasung koji je na ekstra akciji u Osijeku, a radi se o Samsungu 6 serije.. Na primer ovaj Sony je LED.. Sta mislite o ovom modelu? Sony KDL-42EX410 Full HD LED TV Ili bi se mozda pre ipak odlucili za ovaj model Sony KDL-40BX440B Full HD LCD koji je mislim CCFL Jedino sto ne znam da li citaju mkv i DTS zvuk.... Ili na primer ovaj Samsung, koji je LED i 3D, snizili su ga za nekih 2000 kuna.. a iskeno zagrejao sam se za njega, ali me strah da nije nesto u redu sa njim.. mora da ima neku manu kad mu je cena toliko pala?? Ipak je to Samsung 6 serije, ovogodisnji i 40" ??? Samsung UE40EH6030 3D Full HD LED http://www.emmezeta.hr/multimedija/t...-hd-led-mpeg4/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Taj Samsung za tu cenu ti je jako dobra kupovina.
Tacno je da se radi o osnovnom modelu serije 6 i da bi mu dobro doslo jos par stvarcica kao npr. jos po neki HDMI ali za tu cenu je sasvim dobar i po meni nema potrebe da trazis bolje jer tesko da ces u prodavnici za te novce naci bolje. Inace cita dts i uz njega bi trebao/morao da dobijes 2 para aktivnih naocara sto svakako proveri. Sony bih definitivno zaobisao posto oni vec davno nemaju pravu ponudu u smislu povoljnog odnosa kvalitet/cena. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
lcd, plazma |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Plazma TV - korisničko iskustvo (opis) Panasonic tv-a | N_i_k_o_l_a | Grafika | 10 | 15.2.2010 11:24 |
Prodaja plazma televizora u EU | M.C. | Brbljaonica | 8 | 24.1.2009 20:31 |