![]() |
![]() |
|
„Prst na čelo” O istoimenoj kolumni Momira Đekića |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.136
Zahvaljeno 4.198 puta na 1.261 poruka
|
![]()
Ako imate neko svoje misljenje na temu aktuelne kolumne molimo vas da ga podelite sa ostalim forumasima u ovoj temi.
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Ne znam meni taj geekizam deluje folirantski. Nisam siguran sta pravi geekizam treba da bude ali definitivno je prepun pozera. Danas je to postao neki mainstream tipa svako deriste sa kompjuterom se ponasa "vidi mene ja sam cool ja sam geek"
Ti stereotipi iz americkih filmova geek, nerd i siledzije me stvarno zamaraju i ja takve pojave kod nas nisam primetio. "Lopta istorije je uvasem dvoristu" mi deluje smesno i preterano. Naravno informacije su moc ali zna se sta je moc i kako to funkcionise. Mislim da se nista krupno u istoriji ne menja. I dalje moc drze "njihovi nalogodavci" Spominje se i flame koji je ocigledno delo ujka sema i koji nikakav kreativni i slobodni geek ne bi mogo ni da napravi ni da ubije. Sajber ratovanje je samo nova vrsta ratovanja izmedju postojecih velikih igraca a ne revolucija geekova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]()
Gik je "rebrendovani" Štreber.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 90 puta na 55 poruka
|
![]()
Ali to poluproizvoljno definisanje pojmova, i onda najbanalniji bigotizam prema nerdovima, i onda oduševljena glorifikacija geekova... prva polovina kolumne zaslužuje masivna facepalm.
Šteta što autor nije uključio i treći u američkoj srednjoškolskoj terminologiji redovno korišćen termin - dork. Baš me zanima šta bi tu smislio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Meni konstatacije autora deluju malo (više) preuveličane, više podsećaju na priču iz nekog SF filma, pogotovo kraj: gikovi posedju veliko znanje koje njihovi gospodari ne mogu da kontrolišu, dolazi do pobune i gikovi postaju gospodari planete...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 22.6.2011.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 166 puta na 110 poruka
|
![]()
Ma text je smešan k'o crtani film. Ima tu ideje, to ne sporim, ali tako je sve bezveze napisano, izmešano, nekako mi nit' smrdi nit' miriše.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
7/2012 "Lažiranje Lare" | oluja | „Ja, igrač!” | 23 | 8.8.2012 14:08 |
Svet kompjutera 7/2012 | Nenad Vasovic | Sadržaj novog broja SK | 87 | 25.7.2012 21:16 |