Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre > MMORPG igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge...

Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija?
Mesmer 12 6,06%
Engineer 19 9,60%
Thief 21 10,61%
Guardian 29 14,65%
Necromancer 25 12,63%
Ranger 27 13,64%
Warrior 41 20,71%
Elementalist 24 12,12%
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.7.2012, 23:52   #4641
Nebojsha91
Član

Član od: 17.3.2012.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 18 puta na 13 poruka
Određen forumom Re: Guild Wars 2

Citat:
cages kaže: Pregled poruke
Nacitan momak... Vidis,to pricam kao dugogodisnji WoW igrac a sad cu i da obrazlozim: (navodim WoW jer se plasim da ce se isto desiti i sa GW2) dakle: nekad si u WoWu imao osecaj da se igras u nekom epik svetu prepunom misterija,trebalo ti je puuuno vremena samo da istrazis zone,sama nabavka/kupovina vece torbice je izazivala osecaj da si postigao nesto. Fly points si morao prvo da pronadjes da bi mogao da ih koristis a nisi imao predstavu gde se vecina njih nalazi i to je samo po sebi bilo nagrada. Ima toga jos al9i da ne davim mnogo,poenta je osecaj napretka,kada se trudis da postignes nesto ma koliko sitno bilo i osecaj da si dostigao cilj. Moj vajnovanje se odnosi uopsteno na noviju generaciju MMOa gde prosto ni za sta ne moras da se potrudis i sve je na dohvat ruke,samim tim nema ni onog epik osecaja da si ispunio neki yebeno tezak cilj.... Koj ce mi qrac vece torbice ako materijale mogu da sutnem u banku iz pi..e materine? Kako cu da istrazim i vidim svet ak opostoje portali i teleporti na sve strane? Necu LFG/LFR i BG queue jer se ne igram na konzoli nego na PCu.... E to je problem,druze moj,ali kako mi se cini SVI moderni MMO sve to imaju u ovoj ili onoj meri i kako mi se cini blizi se vreme da okacim kopacke o klin jer takve debilfriendly (ko sto rekoh gore) igre nisu za mene....
Cekaj, a sta tebe sprecava da istrazis i vidis svet sa svim teleportima i teleportacijama u banku i prodavanjem putem telepatije? Ili (sad ako o wowu pricamo, iako ga nisam igrao) bacene sate u dosadnom grindu/craftu da bi dobio taj osecaj da si dostigao cilj? Ja ciljeve volim da dostizem u stvarnosti, a igre mi sluze da se od toga (malo vishe) opustim, zezam se i mozda (malo) trolujem i stvarno mi ne treba u igri da se *****avam 100 sati sa stvarima koje mi nisu zanimljive i te "debilfriendly" stvari mi bas koriste.
To ne znaci da mi ne treba izazov u igri, ali trazim izazov koji ce da testira moju vestinu, a ne moje strpljenje i/ili kolicinu slobodnog vremena. Sto se istrazivanja sveta tice, na main characteru planiram da ne predjem u 15-25 zone dok ne istrazim 100% 1-15 zone za sve rase, i sve glavne gradove i nikakav "debilfriendly" sistem me u tome nece spreciti...
Nebojsha91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 0:17   #4642
zuloom
Veteran

Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka

Citat:
cages kaže: Pregled poruke
Nacitan momak... Vidis,to pricam kao dugogodisnji WoW igrac a sad cu i da obrazlozim: (navodim WoW jer se plasim da ce se isto desiti i sa GW2) dakle: nekad si u WoWu imao osecaj da se igras u nekom epik svetu prepunom misterija,trebalo ti je puuuno vremena samo da istrazis zone,sama nabavka/kupovina vece torbice je izazivala osecaj da si postigao nesto. Fly points si morao prvo da pronadjes da bi mogao da ih koristis a nisi imao predstavu gde se vecina njih nalazi i to je samo po sebi bilo nagrada. Ima toga jos al9i da ne davim mnogo,poenta je osecaj napretka,kada se trudis da postignes nesto ma koliko sitno bilo i osecaj da si dostigao cilj. Moj vajnovanje se odnosi uopsteno na noviju generaciju MMOa gde prosto ni za sta ne moras da se potrudis i sve je na dohvat ruke,samim tim nema ni onog epik osecaja da si ispunio neki yebeno tezak cilj.... Koj ce mi qrac vece torbice ako materijale mogu da sutnem u banku iz pi..e materine? Kako cu da istrazim i vidim svet ak opostoje portali i teleporti na sve strane? Necu LFG/LFR i BG queue jer se ne igram na konzoli nego na PCu.... E to je problem,druze moj,ali kako mi se cini SVI moderni MMO sve to imaju u ovoj ili onoj meri i kako mi se cini blizi se vreme da okacim kopacke o klin jer takve debilfriendly (ko sto rekoh gore) igre nisu za mene....
Znam na sta ciljas ali GW2 gadja drugu tacku. To su konstantni epic momenti cak i dok besciljno lutas kontinentom, za ova tri vikenda sam doziveo takve epic stvari u random ili lancanim eventovima (sa prijateljima ili potpunim strancima), koje nisam doziveo za 2000 sati PvE-a u prvom GW. A ne na osecaj olaksanja posle 2 meseca grinda za neki item...

Dungeone nisam ni probao jos, ali mogu da zamislim.

Prosle nedelje kez nisam skidao dva dana, u Ponedeljak sam izgledao ko joker jbte
zuloom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 0:21   #4643
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

E ajde nemoj da kažeš da Ring of Fire misije i recimo tepanje Glint nisu bili PVE doživljaji sami za sebe u GW Ja kad sam prvi put sam ubio Glint sledeća dva dana sam tražio delove tela po kući

Ima GW itekako epskih questova/misija samo što GW2 ima više vatrometa (čitaj specijalnih efekata)
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Neky (25.7.2012), Pile_glodje_kost (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 2:24   #4644
Illuvios Nais
Član

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 263
Zahvaljeno 107 puta na 58 poruka

Jesam samo ja primetio (utripovao?!) ptičicu koja proleti i dobaci vam poštu kada otvorite mail interfejs i novopristiglu pošiljku?
Illuvios Nais je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 2:49   #4645
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Hahahahha šta ovi iz ArenaNeta linkuju na svoj profil

Check out this creative use of the Vista cinematic at the Lion's Arch diving board from the guild, Arcanix! ~RB
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 2:51   #4646
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

@Iceman_37
Znaš da sam ja skupljao ljude u Lion's Archu baš za ovako nešto ali malo njih se javilo
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 3:27   #4647
altas
Veteran

Član od: 18.4.2007.
Zahvalnice: 222
Zahvaljeno 293 puta na 156 poruka

Wow je na epski nacin odradio celokupnu igru da ti bude time waster, u fazonu sto ne mozes za danas, uplati pretplatu za sledeci mesec. Mogao bih ici do najsitnijih detalja kako su odradili igru da ti oduzme sto vise vremena, ne racunajuci raid grind.
altas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 8:22   #4648
Vecanski
Član

Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 165 puta na 70 poruka

Citat:
altas kaže: Pregled poruke
Wow je na epski nacin odradio celokupnu igru da ti bude time waster, u fazonu sto ne mozes za danas, uplati pretplatu za sledeci mesec. Mogao bih ici do najsitnijih detalja kako su odradili igru da ti oduzme sto vise vremena, ne racunajuci raid grind.
Ovo je potpuna istina za sve igre koje imaju pretplatu.
Najgore je to sto se nekima to bas svidja, daje im osecaj da su "hard core" jer su npr. izlevelovali crafting do kraja tako sto su bukvalno danima farmali materijale a za to vreme su se u stvari zabavili kao da su gledali farbu kako se susi.
I nije to jedini time sink. Razmislite zasto za questove nekad morate da idete na drugu stranu mape pa opet nazad do npc-ja, zasto morate da imate healera i tanka za bilo kakav ozbiljniji sadrzaj, zasto materijal za craftovanje moze da pokupi samo jedan igrac pa onda node nestane, zasto je nekad drop rate smesno mali, zasto u raid instancama pada samo jedan armor set kada ucestvuje 12 ili 24 igraca.
Treba nagraditi vestinu, snalazljivost i pamet a ne spremnost da se jedan isti zadatak uradi bezbroj puta bez ukljucivanja mozga.
Samo malo razmislite zasto bi ste trosili vreme na neke beznacajne stvari kao sto je odlazak do bankara ili na stojanje pored crafting station-a satima dok vas lik pravi poluge ili sije bezbroj jednih istih pantalona koje cete na kraju morati da prodate vendoru. Nema u tome niceg "hard core".

Poslednja ispravka: Vecanski (25.7.2012 u 8:30)
Vecanski je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 8:58   #4649
zuloom
Veteran

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
E ajde nemoj da kažeš da Ring of Fire misije i recimo tepanje Glint nisu bili PVE doživljaji sami za sebe u GW Ja kad sam prvi put sam ubio Glint sledeća dva dana sam tražio delove tela po kući

Ima GW itekako epskih questova/misija samo što GW2 ima više vatrometa (čitaj specijalnih efekata)
Nije da nije bilo ali ovde to ide mnogo spontanije i već u ovim startnim zonama doživljavaš epske stvari...
Stara 25.7.2012, 15:00   #4650
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Zaboravili ste najbitniju stvar za "gubljenje vremena" u igrama poput WoW-a....A to je ogranicen odlazak u raid tj. samo jednom nedeljno . Da dodamo i ogranicenu kolicinu Valor Points-a koji mozete da skupite nedeljno. A tako je namesteno da za nedelju dana ne mozete nikako da skupite poene za opremu (osim za relic). I naravno poznati item treadmill....taman skupis opremu i pojavi se nova jaca. Secam se koliko su se samo ljudi bunili zbog cinjenice da zelene stvarcice koje dobijate u ekspanziji premasuju duplo po statistikama cak i legendarne stvarcice iz prethodne ekspanzije. E pa sta hocete, takva je igra to je i svrha. Naravno nije ni to lose, ja se bas obradujem kada dobijem odlican item i bas mi je drago, tera me jos da igram ali se onda smorim jer je sve ograniceno i ne mozes nikako da skupis sve sto zelis bez ogromnog ulaganja (da ne pominjemo kako je bilo u vanili). Jos ova ogranicenja idu u prilog Blizz-u, jer ne moraju da zure previse sa izdavanjem novog sadrzaja, jednostavno ljudima treba jako jako puno da skupe sve, a imaju pretplatu tj. konstantan prilliv novca i ne moraju da brinu previse za novi sadrzaj. Ovako nemas ogranicenja ni pretplatu i Anet ce morati stalno da izbacuje novi sadrzaj kako bi zadrzao igrace, pa onda velike ekspanzije koje se placaju naravno i to je po meni mnogo bolja opcija.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
ljubo-exyu (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 15:10   #4651
Bokile
Banned

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka

Ja znam samo da je mene wow zasitio, bukvalno mogu da iskljucim mozak kad ga igram. Dodje sreda, odradis 2x lfr dobijes 500 VP, odradis BH 100 VP, i zavrsis raid istu noc i eto 1000 VP i to ti je to, hladi se do sledece nedelje. Opremu skupis za mesec dana, stavise i HC gear sam skupljao, 4 HC sam odradio imao sam 70% HC opreme mozda. Totalni no brainer na end levelu.

Dok kad sam sad igrao GW2, sve mi nekako novo, rase, klase, prica koju sam progutao iz cuga, okolina. Nekako sam se osecao kao kad sam prvi put seo da igram wow, neki leptirici me uhvatili, milina, odvajam 5000 cim se vratim sa odmora, samo imam problem, jer se osecam kao da cu biti nekako asocijalan, igracu ja igru i sve to, ali upoznavanje novih ljudi, a jos ako nesto zaserem, osuce se drvlje i kamenje na mene. Toga se jedino plasim.
Bokile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Bokile na korisnoj poruci:
ljubo-exyu (25.7.2012), pentraksil (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 15:21   #4652
zuloom
Veteran

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Ovako nemas ogranicenja ni pretplatu i Anet ce morati stalno da izbacuje novi sadrzaj kako bi zadrzao igrace, pa onda velike ekspanzije koje se placaju naravno i to je po meni mnogo bolja opcija.
Ne mora Anet ništa da izbacuje. Bar ne moraju da se opterećuju rokovima. Igra je B2P, igraš, postane dosadno, prestaneš, ubace nešto novo ili jednostavno poželiš da igraš ponovo, vratiš se i igraš. Dakle nema opterećenja sa pretplatom.

Naravno biće ekspanzije i noviteti ali ne moraju da žure. Tako je bilo i u prvom delu. Ja sam nekoliko puta počinjao i prestajao. Vraćao sam se i za svaku ekspanziju po još i tako nakupih hiljade sati
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zuloom na korisnoj poruci:
pentraksil (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 15:47   #4653
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
zuloom kaže: Pregled poruke
Ne mora Anet ništa da izbacuje. Bar ne moraju da se opterećuju rokovima. Igra je B2P, igraš, postane dosadno, prestaneš, ubace nešto novo ili jednostavno poželiš da igraš ponovo, vratiš se i igraš. Dakle nema opterećenja sa pretplatom.

Naravno biće ekspanzije i noviteti ali ne moraju da žure. Tako je bilo i u prvom delu. Ja sam nekoliko puta počinjao i prestajao. Vraćao sam se i za svaku ekspanziju po još i tako nakupih hiljade sati
Pa da u pravu si, ali ovo je mnogo veci projekat nego GW, zelece oni da zadrze igrace koliko toliko...nece valjda dopustiti da se ljudi odviknu pa da zaborave na igru

Inace sto rece Bokile, sve je ovo nama novo i neotkriveno, ja se toga i plasim. Bice nam zabavno otkrivati te sitnice tokom prvog igranja ali se bojim da ce me sve to smoriti tokom drugog igranja sa novim likom....Doduse ja sam tokom bete pocinjao par puta sa istim likovima i moram da prizanam da je svaki put dozivljaj bio drugaciji. Mada sta se brinem, nema pretplate uzivam koliko i kad me voja , sa WoW-om sam pocinjao sto puta ispocetka pa me nije bas toliko smorio, ne znam zasto bi ovo bilo drugacije . Voleo bih da pri izlasku uopste ne gledam taktike za tamnice vec da sve to sam otkrivam. Molio bih ljude sa forume da tajne prolaze i slagalice stavljaju u spojler
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 16:25   #4654
I30J4N
Član

Član od: 4.1.2012.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 35 puta na 16 poruka

Guild Wars 2 - All Dungeon Armor Sets All Races (Male/Female) HD
Armori
I30J4N je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku I30J4N na korisnoj poruci:
nicpid (25.7.2012), pentraksil (25.7.2012), Pile_glodje_kost (25.7.2012), Pixie (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 17:41   #4655
zvjer
Banned

Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka

U cemu je razlika izmedju WoW i ove igre?

---

Ljudi, verujte, meni je mnogo smesno sto pitam ova uber pocetnicka pitanja i znam, sve to pise na guglu, ali i gugl ovih dana podrazumeva da znate bar osnovno. Dakle, ponasa se kao i vi na ovoj temi i prvih nekoliko strana koje sam procitao u nadi da saznam bilo sta konkretno.
zvjer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 17:46   #4656
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka

Citat:
zvjer kaže: Pregled poruke
U cemu je razlika izmedju WoW i ove igre?

---

Ljudi, verujte, meni je mnogo smesno sto pitam ova uber pocetnicka pitanja i znam, sve to pise na guglu, ali i gugl ovih dana podrazumeva da znate bar osnovno. Dakle, ponasa se kao i vi na ovoj temi i prvih nekoliko strana koje sam procitao u nadi da saznam bilo sta konkretno.
Zasto bilo koji MMORPG mora da se poredi sa WoW-om? Postavi drugacije pitanje, "sta ovde mogu da ocekujem sto ne mogu naci u drugim mmorpg?" na primer..
Odgovor bi bio
Interesantan sistem borbe koji deluje mnogo zivlje i zabavnije, istrazujes svet i stvari se desavaju oko tebe bez potrebe da pricas s likovima sa uzvicnikom iznad glave. Jednostavno, ovo je sledeci korak u evoluciji mmorpg-ova.. Ljudi koji dolaze sa drugoh MMO ce se osecati "kao kod kuce", s tim da ce im trebati jedan dan vremena da se naviknu na novi sistem borbe i dinamiku levelinga.
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Sale013 na korisnoj poruci:
Bokile (25.7.2012), ljubo-exyu (25.7.2012), zvjer (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 17:52   #4657
zvjer
Banned

Citat:
Sale013 kaže: Pregled poruke
Zasto bilo koji MMORPG mora da se poredi sa WoW-om?
Zato sto sam u dilemu sta da kupim. Fala za odgovor
Stara 25.7.2012, 18:00   #4658
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka

Citat:
zvjer kaže: Pregled poruke
Zato sto sam u dilemu sta da kupim. Fala za odgovor
Ja sam igrao GW1 i WoW po par hiljada sati (i sad planiram gw2).. Ako si u bas velikoj dilemi, pre bih ti preporucio GW2 jer je noviji i napredniji.. Ali takodje neces pogresiti ni sa WoW-om, to je takodje legendarna i kvalitetna igra.. Obe igre imaju prednosti i mane jedna u odnosu na drugu al o tome necemo pricati ovde
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sale013 na korisnoj poruci:
zvjer (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 18:02   #4659
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka

kako ne volim sto ce toliko wow igraca doci u gw 2, i cim dodju ima da postavljaju neke glupave svoje wow-olike zahteve kao ovaj peske sistem koji ti samo trosi vreme...
nicpid je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 18:06   #4660
zvjer
Banned

Citat:
Sale013 kaže: Pregled poruke
Ja sam igrao GW1 i WoW po par hiljada sati (i sad planiram gw2).. Ako si u bas velikoj dilemi, pre bih ti preporucio GW2 jer je noviji i napredniji.. Ali takodje neces pogresiti ni sa WoW-om, to je takodje legendarna i kvalitetna igra.. Obe igre imaju prednosti i mane jedna u odnosu na drugu al o tome necemo pricati ovde
Super! Ako stvari tako stoje, ipak sam blize odluci da kupim GW2 prevashodno zbog cene.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
guild wars 2, mmorpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Guild Wars Sale013 MMORPG igre 4095 7.6.2023 18:02
Guild Wars pitanja primeyuri Mrežne igre 288 27.11.2009 17:47
Guild Wars ! !Hand-of-blood! ! Tekstovi u SK 2 19.11.2007 14:09
Guild Wars - Internet konekcija?! eXtreme Role-Play 12 25.9.2006 8:24
neka pitanja o Guild Wars... barjaktar Mrežne igre 6 11.4.2006 18:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:51.