![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 8.7.2008.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
E ovako, nikada nisam bio u situaciji da menjam OS na ovaj nacin. Dizao sam sistem sa XP-a na XP i instalirao windows 7, ali nikad nisam instalirao windows 7 na vec postojeci XP i jos na laptopu.
Moja sestra ima jedan hard disk i jednu particiju C na kojem se nalaze svi njeni podaci. Pokusao sam da udjem u BIOS klikcuci delete, ali bez uspeha. Jednostavno ignorise komandu i podigne sistem. Takodje sam probao da instaliram windows 7 direktno sa CD-a pokrecuci setup.exe ali kada bih otisao na custom install(cista instalacija), na njenom hard disku nema prostora za tu instalaciju. E sad, mene buni jedna stvar. Kako da obrisem citavu C particiju(vec smo uradili backup podataka) i da na nju instaliram nov OS (7)?? Pokusavao sam da pokrenem boot sekvencu sa CD-a klikcuci random dugmad na tastaturi dok se sistem dizao ali ni to nije uspelo. Probao sam da obrisem C particiju kroz kontrolni panel, ali delete partition nije osenceno i ne mogu da kliknem na to. Defragmentacija ne bila dobar izbor jer nema dovoljno prostora za deljenje na 2. Imate nekih saveta? Hvala unapred ![]() PS: Nije htelo da mi otvori temu na Operativni sistemi, pa sam otvorio ovde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Koji je laptop u pitanju? Nije kod svih dugme delete podrazumevani taster za bios.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
amilo m1450g je model lap topa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
F2 ti je ulazak u bios.... ako slučajno nije F2 onda probaj Esc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
U biosuu samo trebas da podesiš but sekvencu tako da se laptop prvo podiže sa CD-a. Kako bi instalacija krenula. A zatim pratiš instalaciju i kad bude došao taj korak onda pobrišeš particije i kreiraš nove kako ti vecćodgovara i to bi bilo to...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
weljko94 (10.8.2012) |
![]() |
#8 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Naime, na f2 sam usao u BIOS i namestio da cita boot sa CD/DVD-a ali umesto da otvori instalaciju, komp ne prepoznaje da se na CD-u nalazi sistem.
Mozda sam trebao da napomenem da je u pitanju "narodna" verzija Winows 7-ice? Imate li neko resenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dual-Boot Windows Server 2008 R2 sa Windows 7 koristeci Virtual-Hard-Disk (VHD) | Iceman_37 | Operativni sistemi | 1 | 4.2.2012 11:23 |
Posle obaranja sistema windows ne detektuje kameru | NIx Car | Kvarovi | 2 | 9.7.2010 21:34 |
dizanje sistema - problem | ekvi | Operativni sistemi | 4 | 1.7.2010 15:43 |
Windows 7 - Release Candidate (RC) | oluja | Operativni sistemi | 944 | 24.10.2009 12:29 |
Windows Vista Podizanje Sistema | Axis | Operativni sistemi | 5 | 7.5.2007 19:29 |