Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.10.2012, 12:05   #1101
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.649
Zahvaljeno 11.178 puta na 7.147 poruka
Određen forumom Re: Bus Plus kartica!

BusPlus

A komunalne ***** `ladno okreću glavu.
DeCoy je offline  
Stara 15.10.2012, 14:24   #1102
Marvi
Član

Član od: 28.7.2011.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 18 puta na 16 poruka
Thumbs down Re: Bus Plus kartica!

Aman zaman više ostavite jadne ljude na miru! Šta su vam to oni skrivili??? Ako vam je baš do protesta: Uzmite lepo stiropor i sedite ispred BusPlus-a... Neverovatno
Marvi je offline  
Stara 15.10.2012, 14:34   #1103
Arcibalde
Veteran

Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka

CCCCCcccccc. Osilila se bagra misli da je iznad zakona a KOMUNALCI stoje i aminuju. Ova drzava stalno pokriva, prikriva, sakriva i potpomaze najgoru bagru, zlocince i prekrsioce zakona!!!
Arcibalde je offline  
Stara 15.10.2012, 14:56   #1104
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.391
Zahvaljeno 1.941 puta na 1.420 poruka

Citat:
Marvi kaže: Pregled poruke
Aman zaman više ostavite jadne ljude na miru! Šta su vam to oni skrivili??? Ako vam je baš do protesta: Uzmite lepo stiropor i sedite ispred BusPlus-a... Neverovatno
To sam i ja pomislio! Dokle će više ovi papci da se šetkaju po gradu i da snimaju ljude na poslu? Šta je sledeće - da neki besposličar upadne u kancelariju i da ide od jednog do drugog zaposlenog i da ga maltretira snimanjem?!?

Razumem (i podržavam!) da se snima neko kršenje zakona i slično, ali maltrtiranje običnih zaposlenih, koji samo rade svoj posao, stvarno nije u redu.

Stvarno treba prekinuti ovo glupiranje. Kome BP ne odgovra, neka ide da protestvuje u sedištu te firme ili ispred Skupštine Beograda, ovakvo bahato ponašanje 1%, koji se predstavlja kao 99%, već je nenormalno.
ZoNi je offline  
Stara 15.10.2012, 15:05   #1105
DeCoy
Intel Inside

A kako ćeš drugačije da snimiš kršenje zakona? Da kad vidiš da se nešto dešava prestupniku kažeš: "Gospodine jel` možete da ostanete tako u prekršaju, dok ja izvadim mobilni da vas uslikam."? Da je neko non-stop snimao ili da imamo kamere u javnom prevozu (normalne, ne one što snimaju u rezoluciji 320x240 svaki 20-ti frejm) ne bi bilo nedoumica oko toga šta je radio onaj cg student što je popio batine.
Ljudi se ponašaju u skladu sa zakonom samo kada znaju da su pod prismotrom, u protivnom će interpretirati zakon kako njima odgovara.
DeCoy je offline  
Stara 15.10.2012, 15:12   #1106
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.391
Zahvaljeno 1.941 puta na 1.420 poruka

Šta je poenta onog snimka? Da se neko iznervira i da se posle pokaže kako se krši zakon?

Ma, sva ova frka oko BP-a, u zemlji koja se u svakom smislu raspada, po mom mišljenju je potpuna farsa i nebuloza. Kao da neko forsiranjem tog nebitnog problema pokušava da zamagli prikaz realnih i bitnih problema...

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Ljudi se ponašaju u skladu sa zakonom samo kada znaju da su pod prismotrom
Pa, ne može se tako generalizovati...
ZoNi je offline  
Stara 15.10.2012, 16:22   #1107
Arcibalde
Veteran

Ma normalno, najbolje da se sve to ignorise. Sve. Bahata policija, bahati komunalci, bahati BusPluscani. Svi ti bahati nek se ignorisu.Neka svi rade sta god oce i nek budu ignorisani. U potpunosti se slazem sa time. Sve to treba ignorisati.

Samo, JA to necu da ignorisem. TI ignorisi do mile volje, ne branim ti. To je TVOJ izbor. MOJ izbor je da to ne ignorisem.

Ako neko oce da snima neka snima,. Ako negde ide taj snimak bez dozvole neka podnesu tuzbu. Neka nas sve tuze. Treba svi da ih slikamo svaki dan da na youtubu bude preko 100.000 snimaka pa nek podnose 100.000 tuzbi ako nista drugo drzava ima da se nakupi para od svih taksi za pokretanje tuzbi a oni ce bankrotirati (Bus+)

@Zoni A sta ti, ja bilo ko, kao mali gradjani ove zemlje mozemo da uradimo oko tih krupnih problema? Ti to mozes da izvuces nasu privredu iz bule? Mozes da doneses neki logican zakon? Mozes da ucinis da ne postoji trzisni monopol velikih kompanija? Mozes da ispravis neku krupnu stvar? Treba da se ujedinimo i vodimo revoluciju oko cega? kakvi su to veliki problemi koje mi mozemo svakodnevno da resavamo dok zaradjujemo leba za porodicu? Ajde reci mi molim te, koji to veliki problem mogu da resim na putu za posao. Ocu da znam, pa da pocnem ga resavam.

Ko bre ima vremena za revoluciju kada trebaju da se rane deca i otplacuje kredit... Ja ne razumem stvarno, vi ljudi ko da ne zivite u istoj zemlji ili je vama toliko dobro da ne vidite svakodnevne probleme obicnog sveta. Nesto od ta dva, trecu mogucnost ne vidim.
Arcibalde je offline  
Stara 15.10.2012, 18:19   #1108
Bokile
Banned

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka

Sve ovo,je jedno veliko *****e.

Ovo je dokaz kako jedna plata,od otprilike 30.000 dinara razdvaja ljude na "stoku" i na "oslobodioce".

Od svih ovih koji snimaju,mislim da kad bi oni imali posao kontrolera BusPlusa i zaleđinu od 3 "komunalna" policajca,da bi radili.
Posao je posao,ako primaš pare za nešto ti to moraš da radiš,ako nećeš-ulica.
Nisu ni kontroleri ni komunalci krivi što mi nemamo da platimo kartu,krivi su svi ovi što su nam upropašćavali državu malo po malo,i što se od 1996 ugrubo,nismo pomerili sa standardom ni malo.

Al kao što neko reče,ovo je bure baruta,kad pukne,držte se.
Bokile je offline  
Stara 15.10.2012, 23:40   #1109
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Snimanje i objavljivanje ljudi je zabranjeno. Tačka. Ja da sam sebe našao na ovom snimku kao slučajnog prolaznika tužio bi ovog što snima, a to trebaju da urade i ovi koje je snimao.

Čovek ima pravo na privatnost, a kad bi svaka budala smela da ide okolo i da snima svakoga plus to da objavljuje na svetskom selu zvanom internet, veliki brat ne bi bio teorija zavere.

Stvarno šta vam je sa tim snimanjima, neko će da vas prebije zbog toga jednom...
SirDuck je offline  
Stara 15.10.2012, 23:47   #1110
DeCoy
Intel Inside

Privatnost na poslu u javnoj službi? Možda kad ide da vrši nuždu, ostatak vremena može da bude pod lupom javnosti. Uostalom krivični zakonik kao krivično delo smatra fotografisanje/snimanje ako isto osetno zadire u lični život osobe na snimku.
DeCoy je offline  
Stara 16.10.2012, 0:09   #1111
SirDuck
Deo inventara foruma

Sta da me je snimio kako se vracam od svalerke i posle me zena pita sta cu na zemunu kad radim u centru? A sve to jer stojim u pozadini na stanici gde budala snima.

Mani me, sve sto je snimio je kako javno ometa javnu sluzbu da vrsi svoj javni posao.
SirDuck je offline  
Stara 16.10.2012, 0:11   #1112
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

Nećemo valjda da zbog tvoje švaleracije trpimo bahatost ovih plaćenika
JohnnyNT je offline  
Stara 16.10.2012, 0:25   #1113
Luka Filipovic
Starosedelac

Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka

Protivim se busplus rezimu ali ovi sa kamerama sto snimaju kontrolere mi se gade, sta su im oni zgresili, nek idu lepo i strajkuju ispred busplusa i gspa.
Inace dosad mi je kontrola bila ljubazna i nijednom nisam video da su izbacili nekoga, cak i ako nije imao kartu (osim ako on sam nije napustio bus).
Luka Filipovic je offline  
Stara 16.10.2012, 1:15   #1114
Starface
Starosedelac

Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
Određen forumom

Meni je sasvim ok sto ljudi snimaju nepravdu ili sta vec. Skoro je usvojen zakon koji dozvoljava da se koriste video zapisi snimljeni amaterski kao dokaz na sudu. Da sve to NESTO niko nije snimio, sve bi ostalo na prici rekla kazala i ne bi mogla da se digne frka oko toga niti da se bilo sta dokaze. Mislite da ce ovi iz GSP-a da vam poveruju da vas je njihov mlatnuo u sred busa a i kako da dokazete (jedino ako su mu ostale modrice)? Rekli bi vam u fazonu YEAHHH RIGHTT ;-) i prenecemo nadleznima i javicemo vas sto sto naravno znaci da necete dobiti poziv.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Starface je offline  
Stara 16.10.2012, 1:46   #1115
SirDuck
Deo inventara foruma

Citat:
JohnnyNT kaže: Pregled poruke
Nećemo valjda da zbog tvoje švaleracije trpimo bahatost ovih plaćenika
Neće valjda moja švaleracija da trpi bahatost ovih paćenika?
SirDuck je offline  
Stara 16.10.2012, 8:00   #1116
Bokile
Banned

Citat:
SirDuck kaže: Pregled poruke
Snimanje i objavljivanje ljudi je zabranjeno. Tačka.
Mož da dođeš i kažeš to ovima kod mene,kad pređem kapiju instituta počinju da me snimaju, i snimaju sve dok ne uđem u ofis gde su tehničari.
jedino wc i sobe za presvlačenje nisu pokrpljene kamerama.
Bokile je offline  
Stara 16.10.2012, 8:30   #1117
Arcibalde
Veteran

Najbolje bi bilo da se zabrane SVI mobilni sa kamerama. Ma da, sta bre ima tu neko da snima posten narod kako radi, mulja, vara i svalerise se. Dok smo vec kod zabrana dobro bi bilo da se zabrane i mediji, oni i onako nicemu ne sluze a snimaju. A mogli bi i internet da zabranimo, pa da ako neko slucajno i ima neku kameru ili mobilni i snimi nesto da ne moze to nigde da objavi. E, tako. Mislim da bi to bilo ok. Tako bi obeshrabrili te, te beskrupulozne snimatelje sto simaju posten svet!
Arcibalde je offline  
Stara 16.10.2012, 8:37   #1118
Bokile
Banned

Sve da zabranimo,dabome!
Bokile je offline  
Stara 16.10.2012, 9:34   #1119
Arcibalde
Veteran

Tako je. Pogotovo da se ukine sloboda i sve sto pod taj pojam podpada. Gradjani Srbije ima da rade samo ono sto im se kaze. IHA milina, niko ne radi nista van onogo sto im sistem propisuje svi zivimo u miru, slozi, jedinstvu. Milina bre. Samo da ukinemo tu "slobodu i prava" i ostavimo "obaveze" i ova drzava ima da procveta.

Buducnost ce nam biti tako... Oivicena... Kao terasa
Arcibalde je offline  
Stara 16.10.2012, 10:45   #1120
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

@SirDuck:

Fotografisanje na javnom mestu je dozvoljeno. Kada neko radi javni posao na javnom mestu, može biti fotografisan ili snimljen i to je po zakonu. Švaleracija nekoga nije zakonski regulisana kao zaštićena rabota pa stoga ako te neko na javnom mestu snimi kako se vraćaš iz pomenute rabote nije počinio krivično delo. Elem, pred sudom, švaleracija u slučaju da te žena nagazi, jeste otežavajuća okolnost. Jeste, zakon je glup, švalerisanje nije krivično delo, ali se to dobrotvorno delo, koje nije lako odraditi, stavlja u otežavajuće okolnosti. Šta da radim, takva nam je zemlja. Moj predlog: pokrenuti inicijativu da se zakonski zaštite švaleri. Do tada, skrivaj tragove što bolje možeš, a kada vidiš nekoga na kilometar da snima nešto, ti beži. Što je sigurno, sigurno je, žene po nekom glupom našem običaju imaju kod kukće oklagiju koje znaju da koriste i za neke ne baš lepe stvari.

Inače, što se tiče snimka, zakonski, onaj koji je snimao je u pravu. I zakonski, čovek iz Bus Plus kontrole je počinio krivično delo fizičkog napada. I zbog javnosti njegovog rada, taj napad se ne vodi kao isprovociran napad. I tu je stvar prosta, ko radi na javnom poslu, sa ljudima, mora biti spreman i sposoban da stvari rešava na durgačiji način. Ako nije za to sposoban, tu mu nije mesto.

Da li ovo smeta nekima i neke nervira? Da. Samo odmah da podsetim mnoge ovde, kada smo prihvatili demokratiju, tada smo trebali da prihvatimo i ponašanje kakvo propada toj demokratiji. A jedno od tih ponašanja je i ovo snimanje. U uslovima kada imamo ponašanje kakvo je kod nas registrovano, i kada imamo izjave nadležnih koji slučaj spinuju na veliko, sasvim je normalno očekivati da će neki ljudi koji žele da menjaju stanje da počnu sa akcijama snimanja. I to je sasvim prihvatljiv način pritiska na one druge. Ono što bi trebalo da se postavi kao pitanje je ovo: Ako neko ko radi javni posao, radi taj posao po pravilima i kako treba, zašto bi njemu smetalo da ga neko u tome snima? Razmislite malo o tome.

@ ZoNi:

Slažem se, nama je zemlja u raspadu, i da, imamo i mnogo većih problema od ponašánja nekolicine budala. Tačno je. I stoji da većina viče da mi ne možémo ništa. E sada, jedno pitanje za tebe, ili par njih. Po čemu se onda ovo razlikuje od onog vremena kada su komunisti billi na vlasti? Suštinski, ni tada ni sada ništa te niko nije pitao i ništa nisi mogao. Da li je to ono što želiš? Ako ne želiš, što prihvataš i opravdavaš stanje?

Pretpostaviću da ne želiš. Tada moraš nešto da uradiš da promeniš stanje i da uspostavimo situaciju u kojoj onaj ko se plaća on naših para putem poreza ima da i meni i tebi prvo kaže dobar dan, da počne sa molim vas, i da završi sa hvala. A da bi to uspostavili, danas mora da se bunimo. A da bi to počelo mora da se pobunimo i menjamo sitnice i naše stavove i ponašanje. Ako se ne biniš, znači da se slažeš sa stanjem. Prosta logika. A ako želimo promene, tada ono što neko stavlja kao sitnicu, nije sitnica. Neko na šalteru nije bio ljubazan? Ima da skočimo i da tražimo rešenje problema jer je to problem. Ima da se javno izvini, minimum to. Ima da se da objašnjenje. Mi to plaćamo i imamo prava. Bus plus plaćamo mi. Ponašanje nekih nije ne samo u skladu sa lepim ponašenjem, već nije ni u skladu sa zakonom. E to nije sitnica. I ima da se traži objašnjenje, i za kršenje zakona ima da se traže glave i da se dobiju glave. Ako će mo da se pravdamo da je tamo nešto veće nikada nećemo ništa promeniti. Jer kada se ćuti, tada je postupak u redu i tada se ide dalje, do tačke kada se ljudi počnu da bune. Da ne bi išlo dalje, treba stati glupostima na rep na startu. I sada, da smo kad je trebalo nagazili one gore, a to je bilo kada je raspisivan tender za ovu glupost, ne bi bili u situaciji u kojoj smo danas. Ćutalo se, i to je na kraju rezultiralo daljim pritiskom na sve nas. I sada smo dobili status kvo, sa pričom da ima i bitnijih stvari i ignorisanjem nas građana. Možda neko voli da ga ignorišu, ja lično ne, pogotovu ako ja plaćam te koji me ignorišu.
vasiljevic je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Tagovi
gsp

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vodič za overklokovanje grafičkih kartica Wolfy Tekstovi u SK 28 24.9.2017 1:19
Razmatranje jedne veoma loše ponude grafičkih kartica star-duster ŠDK - Grafika 14 22.1.2011 14:45
Isplati li se kupovina bilo koje od sledećih kartica trenutno? holodoc Grafika 13 26.10.2010 6:36
Nvidijina dual-GPU kartica zvaće se GTX 490 Dusan Despotovic Vesti 11 25.5.2010 22:42
S3 (VIA) Chrome dualna kartica Nergal Vesti 3 24.2.2010 0:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:10.