Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Sportske simulacije
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Sportske simulacije Svi sportovi, fliperi i druge takmičarske igre...

Pregled rezultata glasanja: da li ce NBA 2k13 biti najbolja simulacija kosarke??
da 63 72,41%
ne 24 27,59%
Glasova: 87. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.11.2012, 15:24   #361
djsinisaxxx
Novi član

Član od: 3.11.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: NBA 2k13

treba mi informacija kako ove godine radi nba 2k13 onile pc verzija jel ima lagova?
djsinisaxxx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2012, 19:29   #362
NastyB
Banned

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 902 puta na 538 poruka

Citat:
Rainman kaže: Pregled poruke
To radi komp? Ma nemoguce.
Desilo se samo jednom onako drastično.

Probao sam još dva puta, dolazio do poluvremena i odustajao, jer prosto je neverovatno kako u toj prvoj utakmici moji AI saigrači iz Memfisa uopšte ne igraju odbranu. Ne samo što ne igraju odbranu, nego se dve stvari previše često dešavaju -
1. Kris Pol vodi loptu, čuvam ga sa Konlijem. Kako krene u trk, iako ga čuvam, iako nema gde, igrač koji čuva Bilapsa ili Batlera bez ikakvog vidnog, smislenog, logičnog, taktičkog, košarkaškog ili bilo kakvog normalnog razloga, odlazi pod moj koš ostavljajući nekog od ove dvojice apsolutno samog na šutu za tri. Pol im doda, a ovi, bukvalno, mogu da zastanu, zapale cigaru i lagano nanišane šut, jer igrač koji bi trebao da ih čuva je pod košem i ne mrda odatle. Bar dve-tri sekunde. A onda je kasno, jer ovi neopisivo retko maše kad su nebranjeni. A i kad u ekstremno retkim trenucima omaše, tu je DeAndre Džordan sa ofanzivnim skokom i ispravkom.
2. Kad postignem koš ili posle postignutog slobodnog bacanja, CPU tim kreće sa izvođenjem ispod svog koša, ja se sa Konlijem odmah uglavim uz Krisa Pola, on vodi, kako dođe do polovine (još uvek ne vidim šta se dešava u mom reketu) dodaje nekome ko je na 3-4 metra od koša, a SVA ČETVORICA mojih saigrača sabijeni bukvalno ispod koša, kao zalepljeni jedan za drugog, svako bar tri metra od onoga koga bi trebalo da čuvaju. I onda lagani šut sa poludistance...

Naravno u obe utakmice procenat šuta Klipersa bio je između 68% i 85%, što nije ništa čudno kad odbrana ne postoji. Šta god izabrao, zonu, presing, half-court trap, dodao na svakog protivničkog igrača play tight, jednostavno u 7 od 10 napada najmanje jedan igrač je potpuno sam i nebranjen ili to postane potpuno idiotskim kretnjama nekih mojih AI saigrača. I ono što me takođe opasno nervira - nema šanse da u odbrani udvojim nekoga, jer se igrač koji je sam, ukoliko je centar, kao munja stušti pod koš ili se, ako je bek i dobar na trojkama, savršeno izvlači na slobodnu poziciju za šut na tri. Dešavalo mi se veoma često da mi udvoje, ili čak utroje Konlija i šta se dešava - pod košem prostora da padne kašikara i nikoga ne oprlji, Mark Gasol i Zak Randolf se savršeno izvlače na šut za tri, okružen dvojicom-trojicom, sa Konlijem mogu da bežim jedino ka autu, ali moji najbolji šuteri će se savršeno pobrinuti da se ubace baš tu i smetaju mi jednako koliko i protivnički igrači...

Počeo sam, igrao i još igram asocijaciju sa Oklahomom i svega ovoga nije bilo ni u tragovima (osim, retko, ovo sa udvajanjima). Ili je do tima ili do toga što je prva utakmica ili ne znam šta, ali nemam nameru da pljujem najbolji NBA 2K do sad. Sve je ovo pusta sitnica u odnosu na to koliko me je 2K12 izluđivao...
NastyB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.12.2012, 19:35   #363
joxa1970
Novi član

Član od: 8.2.2011.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Poz ljudi, imam veliki problem.. Kada udjem u NBA 2k13 sve je ok, mogu da odigram jednu utakmicu na exibition, i ako hocu da odigram sledecu sa nekim drugim timom komp mi zamrzne, samo crn ekran.. to se desava i cim hocu da igram My Player, znaci stalno mi se to dogadja, i ne mogu nista da uradim, moram da restartujem komp... jel zna neko sta da radim? Hvala unapred!
joxa1970 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2012, 14:34   #364
rebonja
Novi član

Član od: 7.6.2010.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Može pomoć oko kontrola na tastaturi?
rebonja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2012, 17:53   #365
NastyB
Banned

Citat:
joxa1970 kaže: Pregled poruke
Poz ljudi, imam veliki problem.. Kada udjem u NBA 2k13 sve je ok, mogu da odigram jednu utakmicu na exibition, i ako hocu da odigram sledecu sa nekim drugim timom komp mi zamrzne, samo crn ekran.. to se desava i cim hocu da igram My Player, znaci stalno mi se to dogadja, i ne mogu nista da uradim, moram da restartujem komp... jel zna neko sta da radim? Hvala unapred!
Reinstaliraj dirctX, drajvere za grafičku nove, pa igru ponovo i promeni lekić.

Citat:
rebonja kaže: Pregled poruke
Može pomoć oko kontrola na tastaturi?
Svaki taster može da se remapira onako kako ti odgovara, a na sajtu 2K Sports-a imaš manual u vidu PDF-a, a u samoj igri tutorial za sve pokrete i kombinacije.
Stara 4.12.2012, 22:42   #366
rebonja
Novi član

Podesio sam ali i dalje ne znam kako uraditi alej-ap, i kako igrati odbranu. Kada stanem u stav lako me pretrči.
Stara 7.12.2012, 17:15   #367
ZOGLI
Član

Član od: 2.10.2010.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 10 puta na 9 poruka

Da li moram da kreiram na pocetku nba svoj profil ili to ne mora da radim.
ZOGLI je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2012, 18:23   #368
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Ne moras, samo upisi da imas manje od 18 godina (tipa 01.01.2011) i nece te smarati da popunjavas bilo sta.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rainman na korisnoj poruci:
ZOGLI (7.12.2012)
Stara 7.12.2012, 21:39   #369
NastyB
Banned

Citat:
rebonja kaže: Pregled poruke
Podesio sam ali i dalje ne znam kako uraditi alej-ap, i kako igrati odbranu. Kada stanem u stav lako me pretrči.
Alej-ap se radi pritiskom na šut i dodavanje istovremeno. Piše u onom PDF manual-u.
A što se tiče pretrčavanja to je "greška" u gejmpleju koja se vuče od 2K9 (od tada ima i PC verzija). Igrač kojeg vodiš ponaša se relativno realno ljudskoj motorici - pre samog trka iskorak nogom pozadi, lagano ubrzanje, pa tek onda pun trk. Realno. Ali, u velikoj većini slučajeva CPU/AI igrači kreću punim trkom gotovo u milisekundi, a s obzirom da su svi bar 30-50% brži od igrača kojeg vodiš, onda su pretrčavanja uobičajena. Zbog toga izbegavam da u igri čuvam bekove. Naprimer, sa veoma brzim Vestbrukom (Oklahoma) čuvam Rouza (Čikago), Vestbruk je na vrhu reketa, ovaj oko metar ipo ispred "pimpla" lopru stojećki. Ako krene u prolaz, dok sa Vestbrukom napravim tri koraka, ovaj je već zakucao i krenuo je nazad, u prolazu bacajući "hi-five" mom igraču. Dobro, karikiram malo, ali je prosto neverovatno kojom brzinom (ponekad) igrači protrčavaju pored igrača kojeg vodim, kao i to kojom brzinom se postave u odbranu. Srećom to se u 2K13 dešava monstruozno manje nego u 2K12 u kojem su "tromi" igrači, spori centri kao što su Diop, Kejman, itd, vitlali po reketu u stilu Majkla Džordana skoro u svakom napadu.
Stara 8.12.2012, 3:07   #370
rebonja
Novi član

Citat:
NastyB kaže: Pregled poruke
Alej-ap se radi pritiskom na šut i dodavanje istovremeno. Piše u onom PDF manual-u.
A što se tiče pretrčavanja to je "greška" u gejmpleju koja se vuče od 2K9 (od tada ima i PC verzija). Igrač kojeg vodiš ponaša se relativno realno ljudskoj motorici - pre samog trka iskorak nogom pozadi, lagano ubrzanje, pa tek onda pun trk. Realno. Ali, u velikoj većini slučajeva CPU/AI igrači kreću punim trkom gotovo u milisekundi, a s obzirom da su svi bar 30-50% brži od igrača kojeg vodiš, onda su pretrčavanja uobičajena. Zbog toga izbegavam da u igri čuvam bekove. Naprimer, sa veoma brzim Vestbrukom (Oklahoma) čuvam Rouza (Čikago), Vestbruk je na vrhu reketa, ovaj oko metar ipo ispred "pimpla" lopru stojećki. Ako krene u prolaz, dok sa Vestbrukom napravim tri koraka, ovaj je već zakucao i krenuo je nazad, u prolazu bacajući "hi-five" mom igraču. Dobro, karikiram malo, ali je prosto neverovatno kojom brzinom (ponekad) igrači protrčavaju pored igrača kojeg vodim, kao i to kojom brzinom se postave u odbranu. Srećom to se u 2K13 dešava monstruozno manje nego u 2K12 u kojem su "tromi" igrači, spori centri kao što su Diop, Kejman, itd, vitlali po reketu u stilu Majkla Džordana skoro u svakom napadu.
Hvala puno.

Isto tako zanima me, kako one napade malo kombinovati, svaki moj napad njihov reket pun, ne mogu u prodor već mora šut. Kako da ih razvučem malo.
Stara 8.12.2012, 11:14   #371
NastyB
Banned

Znaš kako sam ja učio - namestio sam da mi odbranu i napade igraju automatski i da mi se ispisuje koje vrste odbrana i napada igraju u tom trenutku (vidi screen). Posle toga sam ih ubacivao u QUICK PLAY setinge ono što mi najviše odgovara, pozivao pick`n`roll-ove...nekako se nauči.
A možda ti i ovo pomogne...
PNR

polaganja
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	nba2k13 2012-12-08 10-07-25-94.jpg
Viđeno:	86 puta
Veličina:	103,6 KB
ID:	44941  
Stara 14.12.2012, 19:49   #372
stef1985a
Član

Član od: 25.3.2009.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 118 puta na 65 poruka

Koje slajdere koristite za 12min, All-star tezinu, da daje realnu statistiku?
stef1985a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2012, 20:08   #373
acaaca
Član

Član od: 12.6.2012.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 32 puta na 28 poruka

Citat:
stef1985a kaže: Pregled poruke
Koje slajdere koristite za 12min, All-star tezinu, da daje realnu statistiku?
Sto se tice suta,stavi na simulation, umesto sto ti stoji na default.
acaaca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.12.2012, 15:20   #374
batakpudla
Veteran

Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 614
Zahvaljeno 148 puta na 86 poruka

Може ли неко да окачи последње официјалне ростере? Дуго нисам играо 2к13, али ми се опет прииграло.
batakpudla je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.12.2012, 15:32   #375
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka

Citat:
NastyB kaže: Pregled poruke
Znaš kako sam ja učio - namestio sam da mi odbranu i napade igraju automatski i da mi se ispisuje koje vrste odbrana i napada igraju u tom trenutku (vidi screen). Posle toga sam ih ubacivao u QUICK PLAY setinge ono što mi najviše odgovara, pozivao pick`n`roll-ove...nekako se nauči.
A možda ti i ovo pomogne...
PNR

polaganja
Ali sve to deluje tako tropo i sporo.
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.12.2012, 17:40   #376
kapetan_Miki
Veteran

Član od: 25.8.2010.
Zahvalnice: 276
Zahvaljeno 81 puta na 67 poruka

Citat:
batakpudla kaže: Pregled poruke
Може ли неко да окачи последње официјалне ростере? Дуго нисам играо 2к13, али ми се опет прииграло.
www.nba-live.com
kapetan_Miki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku kapetan_Miki na korisnoj poruci:
batakpudla (15.12.2012), NaraYan (16.12.2012)
Stara 16.12.2012, 23:10   #377
NastyB
Banned

Citat:
batakpudla kaže: Pregled poruke
Ako hoćeš maš OVDE poslednje oficijalne rostere sa sve portretima i sajberfejsovima svih ruki igrača. Portrete sam ja preuredio (stavio novije fotke) pa ako ti se ne sviđa sačuvaj portrait.iff i portrait.cdf fajlove originalne instalacije, ali onda će ruki igrači biti "sajberfejsovani".
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NastyB na korisnoj poruci:
batakpudla (16.12.2012)
Stara 18.12.2012, 3:12   #378
NaraYan
Starosedelac

Član od: 11.11.2005.
Zahvalnice: 855
Zahvaljeno 326 puta na 204 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko MSN-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko Skypea korisniku NaraYan

a oni bezglavi jel se pojavljuju?
NaraYan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.12.2012, 9:20   #379
NastyB
Banned

Hmmmmm, nisam primetio. "Bezglavi" se pojavljuju ukoliko na rosteru igrač nije "povezan" sa svojim sajberfejsom, što ovde nije slučaj, jer sam ručno "tvikovao" roster da sve bude kako treba (provereno).
Jedino se nekima sa Moddingway-a nisu svidela nasmejana lica igrača na portretima (http://www.nba-live.com/general-file...adshots-packs/) na kojima liče na ljude, a ne na gagnsta-rap-bad-boy-in da hood morone.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NastyB na korisnoj poruci:
NaraYan (19.12.2012)
Stara 21.12.2012, 15:11   #380
Garavi
Član

Član od: 30.11.2007.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 30 puta na 26 poruka

Jel moze ovde da se napravi igrac sa svim na max i da tako igram utakmice i kampanju?
Garavi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:24.