Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.3.2013, 2:25   #5481
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Мислим да ме ниси сконтао
Они сваког дана дорађују по нешто, па онда тај "мали печ" (hot fix) шаљу бета-тестерима (Дарко је бета тестер) и онда они тестирају да ли то лепо ради итд, све мора да буде по ПС-у. Након тога се пријаве бугови (ако их има) и то се пакује у тај "главни" печ па онда још хот фиксова избацују и тако у круг док не одлуче да избаце нови печ и за нас..
Ma razumeo sam ja tebe bre, nego covece sta im je falilo da to sve ubace u ovaj patch koji sada igramo? Da su nam rekli sta sve ubacuju u njega i da im treba jos vremena, ja bih licno radije sacekao taj nego ovako da se bedacim sa necim bzv.

P.S.
A Darko hteo da ne odaje informacije jer je to beta-testerima zabranjeno.

Hvala ti Laxi druze, ulepsao si mi vece

E moj Darko...
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2013, 10:01   #5482
moravatz
Član

Član od: 14.10.2010.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 326 puta na 164 poruka

Citat:
Alchemist kaže: Pregled poruke
Ne kontam sta ti treba, limiter do 90km/h ili preko? Ili ovo da se kamioni vuku 70km/h mislis na AI kamione, a ne na svoj?
U medjuvremenu sam sredio deo problema, limitirao sam brzinu svog kamiona na 90kmh.
Samo jos nekako da ubrzam AI saobracaj, jer nerealno je i opasno da putnicki automobil na auto-putu ide sporije od kamiona, a desava mi se da sustizem automobile iako vozim propisanih 90 na sat.

A ai kamioni se vuku kao da su svi do jednog nase FAP 13ice, ako se iko seca kako to izgleda
moravatz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2013, 11:54   #5483
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

moravaty neznam kako su kod tebe ai takoo spori ,kod mene auta idu i 140 a kamioni oko 100 ,al znaju i da ga use*u pa da na nekom krivudavom putu voze 30 a ja mogu da teram 60-tak ali nemogu da ih obidjem jer ko uz ku*ac tada je i sa druge strane gust saobracaj
PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2013, 12:45   #5484
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
ma razumeo sam ja tebe bre, nego covece sta im je falilo da to sve ubace u ovaj patch koji sada igramo? Da su nam rekli sta sve ubacuju u njega i da im treba jos vremena, ja bih licno radije sacekao taj nego ovako da se bedacim sa necim bzv.

P.s.
A darko hteo da ne odaje informacije jer je to beta-testerima zabranjeno.

Hvala ti laxi druze, ulepsao si mi vece

e moj darko...
Хаха, нема на чему. :d
А, одакле ти то да је забрањено бета-тестерима да избацују? Он нам само каже шта је ново, нити нам шаље видео, а камоли да нам шаље те хот-фикс печеве.. Па није он човек глуп
Не брини ти ништа, зна он шта ради :d
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2013, 13:32   #5485
moravatz
Član

Citat:
PREDATOR 011 kaže: Pregled poruke
moravaty neznam kako su kod tebe ai takoo spori ,kod mene auta idu i 140 a kamioni oko 100 ,al znaju i da ga use*u pa da na nekom krivudavom putu voze 30 a ja mogu da teram 60-tak ali nemogu da ih obidjem jer ko uz ku*ac tada je i sa druge strane gust saobracaj
Nem' pojma
Automobili jos i nekako. Preticu me, vidi se da gaze dobrih 120, 130+, ali cesto pocnu da se vucaraju na auto-putu. Aj razumem na lokalnim putevima, ogranicenja, grad, to je u redu. Ali kamioni... Retko kad se pomucim da preteknem nekog, cesto kad ih sustignem i usporim iza drugog kamiona da sacekam da mi se ocisti leva traka za preticanje, pogledam u cajger i vidim 70kmh. Malo me frustrira to. Imam mod za limiter na 90 i jos jedan mod koji "ubrzava" AI saobracaj na realnu brzinu i taj mod izgleda da radi samo za automobile.
Pritom, da li se jos nekom desava sa Volvoom da se cesto potpuno zagusi motor? Obrtaji spadnu na 0, a zvuka uopste nema. To mi se cesto desava. Takodje, ako neko koristi mod za povecanu tezinu prikolica, desava li vam se da ne mozete da krenete uzbrdo? Meni se desilo na prilicno blagoj uzbrdici u Maroku, sa normalnim teretom od 30 tona, a vozim Volvoa sa motorom od 750ks!
Da ne pominjem da zbog limitera na 90km/h 12. brzinu skoro da ne mogu da koristim jer mi pri brzini od 90khm obrtaji padnu na 800rpm i skoro da nemam obrtni moment.
1.3.1 je MNOGO bagovit i sve je dalje od SIMULATORA. Necu se ljutiti na neku preporuku modova koji bi peglali gorepomenute probleme
Stara 1.3.2013, 16:03   #5486
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Која ти је то верзија игре?
To je 1.3.0 verzija.
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2013, 16:37   #5487
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.877
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

@moravatz

Ja sam i dalje na stock mapi i koristim 1.3.1 patch! AI je jednostavno tako odradjen i malo modova moze tu da pomogne! Oko same brzine SCS tim se trudio da bude realan i ozbiljan sa zeljom da igra edukuje igrace o saobracaju i postovanju propisa i zakona! U jednu ruku to je OK, ali napravili su prilicno dosadan , jednolican i jednostavan AI! (ali opet jedan od boljih)
Brzina je diskutabilna! Maksimalna dozvoljena brzina kamiona tegljaca moze biti 90km, ali ako se voze LOMLJIVA ROBA, OPASNE MATERIJE, ZIVOTINJE, TEZAK TERET itd itd onda neki ne smeju da predju cak ni 60-70km i to na auto putu! Velika vecina profesionalaca u EU vozi oko 80km na autoputu zbog potrosnje goriva, osiguranja itd itd i recimo ako se na tahogrfu vidi da je duze vremena cepao 90km biva sankcionisan od strane poslodavca sa manjom dnevnicom i ko zna sta jos! Pak neki cepaju i preko 90km (ima nas raznih) itd!
U realnom zivotu na putu uvek sam naletao na ljude sto u kolima idu 50km na autoputu, pa na one sto na Ibarskoj i to obocino zene koje celu Ibarsku voze 40km/h, pa na Kopaonik kad idem lik sto vozi drva i to u novoj Skaniji ide 25-30km bez da se pomeri i propusti kolonu .... Tako da to kad vidim u igri ne pada mi tesko
Sta meni smeta kod AI, za pocetak: 1) Kada sam u brzoj traci i preticem i recimo zaboravim da se vratim u srednju auto iza mene mogao bi da mi ablenduje 2) Brzina ostalih kamiona bi trebalo da bude raznolika od sporaca koji idu 60km do "ludjaka" koji cepaju 90km i ne mogu da se stignu 3) Da AI kamioni mogu da preticu (ako ja vozim 70-80km lepo da daju zmigavac i da me preteknu na auto-putu i to ne samo mene nego i ostale kamione koji se vuku) 4) Da AI kamioni ne idu uvek desno na iskljucenje nego da se prestroje i nastave pravo na petlji!!! 5) Da ako ja ablendujem i pozdravim neki kamion on to isto odradi meni ( ne svaki i ne uvek ) !!!
Ove sitnice za AI u igri i samo igranje bi ucinili mnogo zanimljivijim
p.s sem "1)" ovo ostalo sto sam nabrojao manje vise je bilo u 18WOS Haulin (ali je isti bio i prilicno BAGOVIT i nestabilan) koju je isto pravio SCS!

Poslednja ispravka: Filip89x (1.3.2013 u 17:45)
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Filip89x na korisnoj poruci:
moravatz (1.3.2013)
Stara 1.3.2013, 17:19   #5488
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Citat:
Filip89x kaže: Pregled poruke
@moravatz

Ja sam i dalje na stock mapi i koristim 1.3.1 patch! AI je jednostavno tako odradjen i malo modova moze tu da pomogne! Oko same brzine SCS tim se trudio da bude realan i ozbiljan sa zeljom da igra edukuje igrace o saobracaju i postovanju propisa i zakona! U jednu ruku to je OK, ali napravili su prilicno dosadan , jednolican i jednostavan AI! (ali opet jedan od boljih)
Brzina je dikutabilna! Maksimalna dozvoljena brzina kamiona tegljaca moze biti 90km, ali ako se voze LOMLJIVA ROBA, OPASNE MATERIJE, ZIVOTINJE, TEZAK TERET itd itd onda neki ne smeju da predju cak ni 60-70km i to na auto putu! Velika vecina profesionalaca u EU vozi oko 80km na autoputu zbog potrosnje goriva, osiguranja itd itd i recimo ako se na tahogrfu vidi da je duze vremena cepao 90km biva sankcionisan od strane poslodavca sa manjom dnevnicom i ko zna sta jos! Pak neki cepaju i preko 90km (ima nas raznih) itd!
U realnom zivotu na putu uvek sam naletao na ljude sto u kolima idu 50km na autoputu, pa na one sto na Ibarskoj i to obocino zene koje celu Ibarsku voze 40km/h, pa na Kopaonik kad idem lik sto vozi drva i to u novoj Skaniji ide 25-30km bez da se pomeri i propusti kolonu .... Tako da to kad vidim u igri ne pada mi tesko
Sta meni smeta kod AI, za pocetak: 1) Kada sam u brzoj traci i preticem i recimo zaboravim da se vratim u srednju auto iza mene mogao bi da mi ablenduje 2) Brzina ostalih kamiona bi trebalo da bude raznolika od sporaca koji idu 60km do "ludjaka" koji cepaju 90km i ne mogu da se stignu 3) Da AI kamioni mogu da preticu (ako ja vozim 70-80km lepo da daju zmigavac i da me preteknu na auto-putu i to ne samo mene nego i ostale kamione koji se vuku) 4) Da AI kamioni ne idu uvek desno na iskljucenje nego da se prestroje i nastave pravo na petlji!!! 5) Da ako ja ablendujem i pozdravim neki kamion on to isto odradi meni ( ne svaki i ne uvek ) !!!
Ove sitnice za AI u igri i samo igranje bi ucinili mnogo zanimljivijim
p.s sem "1)" ovo ostalo sto sam nabrojao manje vise je bilo u 18WOS Haulin (ali je isti bio i prilicno BAGOVIT i nestabilan) koju je isto pravio SCS!
Podvlacim sve sto si rekao a posebno ono da neki idu 80 km/h zato da bi ustedeo na gorivu.
U ovoj igri, nazalost, nisu ugradili dinamicku potrosnju goriva pa zato mozes da cepas koliko hoces i kamion ce uvek isto da trosi goriva.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2013, 17:56   #5489
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.877
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

@Ksrele

Kao sto je i potpuno svejedno ako vozish neku teshku hemikaliju i niko te ne kazni i na kraju pishe EXCELENTE i ako si vozio prekovremeno i 90km konstantno, nema ostecenja robe ili neke sankcije! isto vazi i za lomljivu robu! E sad bilo bi krajnje dosadno da se u igri cepidlaci za sve i svasta i da se kaznjava ubitacno, ali recimo mogu da te cepnu malo XP i malo kesa , pa ko voli neka ide 120km+, a ko oce realno da vozi nega dobije malo vishe XP i kesha po turi! Ima tu dosta finesa, bice verovatno nesto od ovoga u nekoj narednoj SCS simulaciji
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2013, 18:52   #5490
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
moravatz kaže: Pregled poruke
Nem' pojma
Automobili jos i nekako. Preticu me, vidi se da gaze dobrih 120, 130+, ali cesto pocnu da se vucaraju na auto-putu. Aj razumem na lokalnim putevima, ogranicenja, grad, to je u redu. Ali kamioni... Retko kad se pomucim da preteknem nekog, cesto kad ih sustignem i usporim iza drugog kamiona da sacekam da mi se ocisti leva traka za preticanje, pogledam u cajger i vidim 70kmh. Malo me frustrira to. Imam mod za limiter na 90 i jos jedan mod koji "ubrzava" AI saobracaj na realnu brzinu i taj mod izgleda da radi samo za automobile.
Pritom, da li se jos nekom desava sa Volvoom da se cesto potpuno zagusi motor? Obrtaji spadnu na 0, a zvuka uopste nema. To mi se cesto desava. Takodje, ako neko koristi mod za povecanu tezinu prikolica, desava li vam se da ne mozete da krenete uzbrdo? Meni se desilo na prilicno blagoj uzbrdici u Maroku, sa normalnim teretom od 30 tona, a vozim Volvoa sa motorom od 750ks!
Da ne pominjem da zbog limitera na 90km/h 12. brzinu skoro da ne mogu da koristim jer mi pri brzini od 90khm obrtaji padnu na 800rpm i skoro da nemam obrtni moment.
1.3.1 je MNOGO bagovit i sve je dalje od SIMULATORA. Necu se ljutiti na neku preporuku modova koji bi peglali gorepomenute probleme
Зашто користиш мод за повећану тежину приколица кад је у новом печу (Том који ти користиш, 1.3.1) направљено да СВАКА приколица има своју тежину и физику.. ?
Друго, то са Волвом ти се вероватно дешава када идеш и станеш нагло он спадне на 0 обртаја док му не даш мало гаса? Ако јесте - и мени се дешава са скоро свим камионима.
Зашто користиш лимитер на 90 км/ч кад је тако по дефаулту?
Ако користиш ТСМ мапу, јави ми се на ПМ (да не гушимо овде тему, ако хоћеш, може и овде) да ти објасним како да промениш лимит. (Извор: Далибор )
То са АИ ти је објаснио Филип, тако је направљено, ретко који мод може ту да помогне..
Што се тиче тих обратаја при брини од 90км/ч, немам коментар, не знам да објасним
Ево је Сашина слика (Сканија је у питању)

Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laxi na korisnoj poruci:
moravatz (1.3.2013)
Stara 2.3.2013, 0:31   #5491
sens988
Banned

Član od: 30.10.2012.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku sens988 Slanje poruke preko AIM-a korisniku sens988 Slanje poruke preko Yahooa korisniku sens988 Slanje poruke preko Skypea korisniku sens988

ima li neko economy mod za 1.3.1?
sens988 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2013, 15:54   #5492
LemaX
Član

Član od: 2.11.2010.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 122 puta na 76 poruka

LemaX je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LemaX na korisnoj poruci:
ksrele (3.3.2013)
Stara 2.3.2013, 17:13   #5493
moravatz
Član

Inace, upravo skinuh tvoj svetleci Globetrotter mod, na fotkama izgleda super, odoh da probam, odlicna ti je ideja!

Poslednja ispravka: DeCoy (3.3.2013 u 10:01)
Stara 3.3.2013, 1:59   #5494
Borko Motorko
Veteran

Član od: 20.8.2010.
Zahvalnice: 593
Zahvaljeno 97 puta na 86 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Borko Motorko

Vratite se na igricu :P :P

Kako da nateram one lenjivce da rade?
Imam jednog zaposlenog, kupio sam mu i kamion i on opet RESTING
Sta da mu radimmmmm?
Borko Motorko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2013, 2:42   #5495
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka

Citat:
Borko Motorko kaže: Pregled poruke
Vratite se na igricu :P :P

Kako da nateram one lenjivce da rade?
Imam jednog zaposlenog, kupio sam mu i kamion i on opet RESTING
Sta da mu radimmmmm?

Ne mozes da ga nateras da radi, mozes samo da ga otpustis. Ako odmara, a vec je vozio (mislim presao je nesto i zaradio bilo sta), onda nije strasno, povecavace se zarada vremenom. Ali ako je presao 0 (nula)km i nikako i ne pocinje da vozi, odmah ga otpusti, nece nikad ni poceti. Ima ih nekoliko takvih, nisi valjda zaposlio bas njega. Idi u rubriku "vozaci" i pogledaj da li je ista presao, ako nije - otkaz!

Nemoj se mnogo zamlacivati oko toga, debilno je odradjeno. I ja sam u pocetku mislio kao ti, a onda sam shvatio da je to bezveze. Uzmi kredu za prvi kamion i budzenje i posle to isplati, a vozaci... kad ih urade kako treba, onda cu ih zaposljavati.
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Alchemist na korisnoj poruci:
Borko Motorko (3.3.2013)
Stara 3.3.2013, 10:03   #5496
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.659
Zahvaljeno 11.213 puta na 7.170 poruka

Za priče o RL kamionima potražite neki drugi forum!
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2013, 14:22   #5497
Borko Motorko
Veteran

Primetio sam al radi pomalo, dnevno donese oko 400-500e, zavisi, nekad ode na turu od 500+ km a nekad na 120km

Kako god uzeo sam MANa i budzim ga, njemu sam kupio IVECO-a fabrickog i neka vozi, sad cu da zaposlim jos jednog i skaniju cu da mu kupim pa neka radeeeeee

p.s

Za sta sluzi rejting? Npr moj vozac dnevno ima zaradu od oko 300€ a ja 2600€ i on ima rejting 3.3 a ja 1.7?

Poslednja ispravka: Borko Motorko (3.3.2013 u 15:38)
Stara 3.3.2013, 16:31   #5498
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka

Rejting sluzi za dobijanje boljih poslova, veci rejting - bolji poslovi. Ima vecu ocenu od tebe, jer je verovatno poceo sa vecom ocenom, a ti od nule. Kako god, nema mnogo veze tvoj i njihov napredak, nemoj to porediti. Ti ces uvek biti najprofitabilniji, a njima ce ocene rasti jednakom brzinom kao i tebi. Ali kazem ti, sve je to povrsno odradjeno, tek da ga ima, ne treba se time baviti uopste.
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Alchemist na korisnoj poruci:
Borko Motorko (3.3.2013)
Stara 3.3.2013, 18:49   #5499
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Za priče o RL kamionima potražite neki drugi forum!
ali ovo je ipak igra gde se sve vrti oko kamiona , a nadamo se da ce ovi koji sada izlaze iz fabrika (o kojima se mora malo i raspraviti) naci i u ovoj igri
PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2013, 19:51   #5500
Borko Motorko
Veteran

Sta radite kad vam nestane goriva? Vozim 150km bre i nigde pumpe
Evo me sada u tunelu i cekam
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:56.