![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 8.1.2013.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam problem sa matičnom pločom (pretpostavljam) pa mi je potreban vaš savet.
Naime, dešava mi se da se komp sam od sebe isključi prilikom restartovanja ili prilikom promene hardware-a. Ploča je kupljena pre 6 meseci i od samog početka su se javljali problemi, ali sam ja mislio da je u pitanju napajanje mada sada kada sam ga promenio javljaju se isti problemi. Kada se komp ugasi, on se upali, ali ne pokazuje sliku na monitoru, onda krenem da vadim sve komponente i CMOS bateriju i nakon pola sata ubacivanja i izbacivanja komponenata dobijem sliku na integrisanoj grafici, pa onda posle nekoliko ubacivanja i izbacivanja uspem da dobijem sliku i na eksternoj grafici. Kada konačno upalim komp, sve radi kako treba bez ikakvih problema do sledećeg "isključivanja". Ako postoji neki način da se ustanovi da je sigurno ploča u pitanju jer ne mogu nikako da se pozovem na garanciju, pošaljem ploču jer predpostavljam da će oni da je ubace i da vide da radi i da je pošalju nazad. Izvinite na velikom postu, ali objasnio sam najkraće i najbolje što sam mogao. Hvala vam unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 18.7.2012.
Zahvalnice: 105
Zahvaljeno 238 puta na 210 poruka
|
![]()
Probaj sve iste komponente na nekoj drugoj ploci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Nemam rezervnu plocu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
koji procesor, koja verzija biosa, koja revizija matične...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
Eightball (15.7.2013) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Ga-b75-d3v revision 1.1
pentium g860 8gb ddr3 Bios F7 2012/08/20 3 HDD-a 2 green verzije i SSD Thermaltake napajanje Vidim da ima novija verzija biosa, da li da postavim novu verziju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Hvala na brzim odgovorima, stavio sam novi bios i sve za sada radi. Ozivecu topik ako dodje do problema.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Evo mene opet, prosle nedelje sam probao da iskljucim HDD i opet se desilo ono sto sam opisao u prvom postu. Na najvecoj vrucini sam uzeo da rasklapam kompletno kuciste i rastavio sam ga skroz i ponovo sastavio i opet nije hteo da se pokrene, onda je nastalo vadjenje baterije i premestanje jumpera i nakon pola sata sam uspeo da ga upalim i evo opet sada radi kao da nista nije bilo.
![]() Problem je taj sto i ako pozajmim drugu plocu i ubacim postojece komponente trebace dosta vremena da to iztestiram jer ova konfiguracija ume da radi i po dva meseca sa tim da niko ne iskljucuje/ukljucuje komponente sa nje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka
|
![]()
Glupo pitanje, ali moram. Da li ti prilikom paljenja masine, izlistaju se komponente, pa krece windows ili zakucava na tom mestu? Drugu sam na slicnoj ploci resio problem tako sto sam stavio da je racunar "always on" i stavio "performance" u power opcijama. Zvuci kao daleka opcija, ali ne skodi. Mozda je i do felericnog kabla za Sata uredjaje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Pritisnem power dugme sve stoji 2 sec, onda se pokrecu ventilatori i sve kao radi, ali nema slike na monitoru, ni preko klasicne grafike ni preko integrisane. Iskljucim ga na dugme dovoljno je samo da ga pritisnem ne moram cak ni da drzim 3-4 sec i on se ugasi i ako probam ponovo ista prica.
Onda krenem da cupam sve i da vracam i nakon 2 sata se on upali i radi do sledece avanture koja moze biti vec za 2-3 dana ili za mesec, dva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
pa ništa, probaj da reklamiraš valjda neće ovi iz servisa iz prve da ga upale
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Član od: 23.6.2010.
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 95 puta na 73 poruka
|
![]()
Probaj blago meni sa nekim drugim napajanjem pa javi sta se dogadja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Nije do napajanja, probao sam i sa ThermalTake i sa LC Power napajanjima. I oba su i vise nego dovoljna za ovu konfiguraciju, nego jedino mi ostaje da cim mi sledeci put zaglavi da je spakujem i posaljem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
Član od: 3.7.2008.
Zahvalnice: 1
|
![]() Citat:
Ne znam sto se zezas sa plocom koja je u garanciji, nosi to nosiocu garancije i nek ti daju novu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gigabyte is faking again? - GV-R567HM-1GI | Thaedass | Vesti | 1 | 13.9.2010 15:20 |
@Bios Gigabyte GA-M720-US3 (Rev. 1) | jakonicki93 | Osnovne komponente | 1 | 17.8.2010 19:37 |
Gigabyte Open Overclocking Šampionat - GO OC (finale u septembru 2010.) | Chivan | Dešavanja i događaji | 7 | 30.7.2010 6:37 |
Gigabyte Radeon HD4670 512MB pitanje! | vvinokic | Overklok | 3 | 5.3.2010 12:59 |
::GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event and contest! Regionalno takmičenje! | psyman | Dešavanja i događaji | 14 | 27.4.2009 20:58 |