![]() |
![]() |
![]() |
#7381 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.883
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
|
![]()
@ETR1 Pa da, slicnih problema sam imao sa M-audio pa sam na kraju stavio dualOS win7 pa jedan za igre, drugi za produkciju zvuka
![]() ![]() Kao sto je SONEJE predlozio probaj igru preko DIRECTX moda i/ili preko open GL moda. Ikonice se nalaze u start>programs>euro truck simulator 2>Troubleshooting pa probaj directX i open GL mozda pomogne , a nista ne gubish, ostaje isti profil i ostalo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7382 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Laxi na korisnoj poruci: | ||
ksrele (27.8.2013), VELPRO Team (27.8.2013) |
![]() |
#7383 |
Banned
|
![]()
Znam ja kako se menja D3D i OpenGL
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7384 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.222 puta na 7.175 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7385 |
Starosedelac
|
![]()
^^Lepo lepo
![]() ![]() Pitanje? Da li lampica za retarde koja je u novom Ivecu moze da se moduje i prebaci na ostale kamione? Da li ima neki mod za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7386 |
Veteran
Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
|
![]()
Ajd ako ti nije problem da uslikas kako izgleda ta lampica i gde se nalazi pa cu da bacim pogled.
Mada, ja sam razmisljao i bio na ivici da napravim da kod Scanije svetli zelena lampica kada se ukljuce svetla ali sam onda odustao jer ljudi kazu da to nije tako u pravim Scania kamionima. Pa ako nema ni te lampice onda to ne treba raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7387 |
Starosedelac
|
![]()
@Ksrele
Evo slike lampice za retarde kod Iveca: iskljucen: ![]() ![]() Kao za rucnu samo sto umesti ((!)) ili ((P)) stoji ((R)) i obicno je crvena, a ne zuta! Obicno ne stoji na kontrolnoj tabli vec na samoj palici ili pored plaice za retarder ( tako je na Mercedesu ). Ali to uopste nije bitno toliko za igru, neka na svakom kamionu u igri stoji na kontrolnoj table i neka samo svetli zuta ili crvena tacka... original zvuk za retarder je nikakav (slab), koristim tvoj mod za zvuk retardera ali kad ga uklopim sa nekim modom za V8 i kad pojacam muziku i kad je noc stalno mi se desi da mi retarder ostane ukljucen, a ne daje nikakv signal ,a nevidim palicu niti cujem ... Modovi zato i postoje, a ako nekome smeta sto nije to bas autenticno sa pravim kamionom neka izvine i ne mora da koristi takav mod! pitanje je samo da li moze tako nesto da se napravi??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7388 |
Veteran
|
![]()
Vidi druze, ja mislim da se ovo ne moze izvesti za sve kamione... nazalost...
Ustvari... cek, cek... necu nista da preudiciram, sada mi je upravo pala na pamet jedna ocajno luda ideja koju cu da isprobam pa vam javljam sta sam skontao. Ali, prvo da se vratim onome sto sam hteo reci. Znaci, na neki klasican nacin preko .sii fajlova, nisam siguran da se ovo moze ubaciti na sve kamione. Zato sto je to radjeno direktno iz koda igre. Textura "dashboard.dds" je podeljena na nekoliko sektora i onda igra nekako sama aktivira pojedine sektore. Ako igra nije spremna da, recimo, na Skaniji aktivira neki segment kada se ukljuci retarder onda ga dzaba ja crtam i bojim u texturi on nikad nece zasvetleti. A retarder ti mozda gazi taj mod u kome je tisi zvuk retardera ili mozda i ne, mozda ti je moj mod poslednji ali u tom V8 modu mozda imas .sii fajlove koji regulisu jacinu pa je tamo smanjena jacina. Jbg, i meni se isto desi da mi ostane ukljucen ali onda iskoci ona poruka. A sto se tice zvuka retardera, sad cu vam malo detaljisati na tu temu (koga ne zanima i koga smara neka ne cita). Slusao sam malo zvukove pravih retardera sa video snimaka na YT i dosao do zakljucka da je taj zvuk dosta slozen. Nije samo da "pisti" na jednoj frekfrenciji (kao turbo) vec je "prosut" na siri spektar i ima nekoliko harmonika (zvukova koji su skokoviti razbacani po spektru a taj skok - tj razmak - im je jednak) i nekako "talasast" znaci kao da ima blagi vibrato. Ono sto je SCS napravio, po meni, zvuci jako povrsno a plus jos i nekvalitetno. Znaci, oni su napravili JAAAAAKO (EXTREMNO) kratak zvucni zapis sa dosta jednostavnom spektralnom slikom cija osnovna frekvencija mozda jeste kao u redovnom retarderu ali fali brdo harmonika. I zato zvuci jako lose i nekako susti (jednom prilikom sam rekao da mi zvuci kao 8-bitni zvuk sa neke prastare igre). E sad, ja sam pokusao da izgenerisem zvuk retardera od nule. Znaci prvo sam stavio sinusni signal na glavoj frekfrenciji pa sam mu dodao harmonike. Pa sam to sve onda malo ubacio u neke filtere da se dobije na sirini. I tako je nekako nastao retarder verzija 1. Koji zvuci dosta dobro ali je nekako neprirodan i ravan. Onda sam naleteo na snimak nekog autobusa koji je kristalno cist i jako se dobro cuje retarder. Izdvojio sam ga i malo profiltriro i napravio verziju 2 koja zvuci mnogo slicnije stvarnom, ali, posto sam ja picajzla po tom pitanju, meni opet to nije to. Evo link ka verziji 2: https://www.dropbox.com/s/p0esvqo7v5...y_Srele_v2.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#7389 |
Veteran
|
![]()
Hmmm... nije mi uspela moja proba.
Probao sam da u interior model ubacim objekat koji bi imao materijal svetala, tako da kada bi se pritisnula kocnica ili aktivirao retarder taj bi objekat trebao da svetli. Teksturu sam namestio OK, ali nece lightmask da radi ![]() Isti objekat sam probao ubaciti i u truck.pmg i tamo radi ali se pojavljuje samo kada gledas kamion iz "treceg lica". Tako da... nista od mog pokusaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7390 | |
Veteran
|
![]() Citat:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...29775420_n.jpg Све је завршено и усклађено, али му Ligthmask фали... Не знам то никако да направим. Иначе, не ради ми нешто flickr па не могу да ставим квалитетније слике, извините на томе... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7391 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Izgleda nesto ne radi ![]() A, sto se tice ovih lampica i tih sitnih detalja, verujem da ce novi modeli kao recimo ovaj novi VOLVO sto prave imati to sve kako treba... NOVO Iveco je dobro odradjen... Hvala na trudu u svkom slucaju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7392 | |
Starosedelac
Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 327
Zahvaljeno 199 puta na 158 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7393 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Znaci, uzmes teksturu svetala i samo je izmenis i na isto mestu gde su i texture za svetla stavis boje za lightmask, i naravno Alpha kanal treba srediti isto i cao. A to sve da bi kod UV mappinga imao manje posla. Samo ispomeras sve gde treba da stoji i cao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7394 | ||
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Него, шта фали кабини? ![]() Citat:
![]() Покушавао сам али ми никако не испадне ваљано... ![]() Плава боја је за дуга светла, зелена за кратка (и позицију ваљда), црвена за мигавце. Зелена за стоп светла |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7395 | |
Veteran
|
![]() Citat:
E da, a nazad za pozicije ti ne treba boja na glavnom kanalu vec samo svetlo na Alpha kanalu a isto i za pozicije i kratka napred isto moras da prosvetlish Alpha kanal na tom mestu. U kom smislu ti ne ispadne valjano? Bude pomereno ili sta? E to ti ne mogu pokazati recima, moras da uvezbas UV mapping. Prati malo SCS forum, tamo smo se raspisali u vezi toga i 50keda nam je svima mnogo pomogao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7396 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7397 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7399 |
Član
Član od: 2.11.2010.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 122 puta na 76 poruka
|
![]()
instalirao i ja ovaj kamion simulator, sve je ok nego imam dva problema>
prvi: Zašto volan nema ffb, odnosno ima samo kad se skršim negde, ovako kao da je mrtav, baš nikakvu povratnu informaciju nemam na volanu? do igre ili ja ne znam da podesim? drugi: kako da promenim FOV da bih dobio malo realniji pogled nego što je sad? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7400 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ets2, euro truck simulator 2 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hard Truck Apocalypse | dodgeme | Simulacije vožnje | 19 | 4.3.2014 19:22 |
Truck Simulator 2009 | La.Prestige | Simulacije vožnje | 81 | 22.3.2012 23:47 |
18 WoS Euro Truck Simulator | dallyborr | Simulacije vožnje | 619 | 21.3.2012 22:49 |
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... | pinojle | Šta da kupim? | 76 | 25.12.2007 16:11 |