![]() |
![]() |
![]() |
#6561 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
The Lifeguard
![]() О Боже, шта ми је ово требало? Наша омиљена Вероника Марс, Сара Маршал, и она палчица из Fanboys-a, у купаћем костиму... Прави избор за опуштање! "Оцену" сам видео, рек`о, нема везе. А нисам читао критике, и наравно, преварим се. Филму углавном (Американци) замерају "нечистоћу", изостанак било каквог морала, удар на аксиоме велике америчке културе, традиције.. Вероватно и Цркве. И ту се нема шта говорити - филм све то јесте. И поред милион мана, са малим буџетом, филм успева да узнемири. Уопште га није лако гледати и преживљавати. Под условом да су вам године икада биле небитне - ово је мање више то. Кристен Бел изненађује поприлично слободним сценама са 12 година млађим колегом и сјајно се сналази, често као једини релевантан елемент у поставци спашава читав концепт. Сценарио не крије никаква изненађења (нема тог чувеног "преокрета" и хепи-енда), врло је линеаран, straight-forward, а очигледно и "табу", ако се сетите стотине вести о хапшењу (мало) старијих жена у најбољим годинама због више од професионалног односа са готово пунолетним н.н лицима. О томе је писао и Свет Компјутера ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6562 |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]()
Odgledao sinoc prvi deo Death Note. Nisam ni znao da postoji filmska verzija. Samo sam se javio kako bih podelio utisak da je u seriji mnogo bolje prikazana Lightova inteligencija, pa je iz tog razloga sukob Kyre i L-a prvo sukob dva blistava uma. U filmu je taj smek skroz drugaciji, sve vreme imas utisak da gledas jurnjavu macke i misa, prepametnog L-a i podmuklog Lighta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6563 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Whatever Works (2009)
![]() Stariji džangrizavi "genije", sa pesimističkim pogledima na svet, spletom okolnosti stanuje sa mladom, lepom i ne baš tako bistrom devojkom. Veseo i smešan film, pun otkačenih razgovora, situacija i ismevanja. Tipičan Vudijev film, u pozitivnom smislu te reči. Potsetio me je na takođe dobar Mighty Aphrodite (1995). Od mene 8 na 9. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
N3n0 (22.9.2013) |
![]() |
#6564 |
Član
Član od: 26.9.2009.
Zahvalnice: 223
Zahvaljeno 64 puta na 41 poruka
|
![]()
Nisam znao za ovaj film. Lari Dejvid mi je jedan od omiljenih komičara zbog serije Obuzdaj svoje oduševljenje, a poznat je i kao kreator legendarnog Sajnfelda.
U svakom slučaju ovo moram da odgledam, baš ti hvala za info. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6565 |
Član
Član od: 19.1.2013.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 46 puta na 46 poruka
|
![]()
Ljudi, ja ne pamtim da sam u zadnjih par godina odgledao neki film i da taj film ostavi neku pouku tj. kao da pročitaš neku dobru knjigu. Naravno opet sve zavisi od žandra, mada ja lično mislim da svaki film treba da ostavi neki pečat al' to se nije desilo zadnjih nekoliko godina il ja nisam primjetio. Po meni najbolji fimovi, a koje ste sigurno gledali su: Forest Gamp, Dežurni krivci, Bjekstvo iz Šošenka, Petparačke priče, Život je lep, Ulični Psi i još par njih.
U zadnje vrijeme holivud samo fura neke super heroje i njesra filmove pune specijalnih efekata, valjda zbog 3D projekcije, pa da bi zaradili što više para. I kada izađeš iz bioskopa ne znaš ni šta si gledao?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6566 |
Starosedelac
Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka
|
![]()
Ja zato uglavnom gledam starije filmove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6567 |
Starosedelac
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 405
Zahvaljeno 125 puta na 100 poruka
|
![]()
@Rokstar
Ubaci malo i proizvodno-industriskog kritickog ocenjivanja u svojim sustinski metafizickim recenzijama filmova. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku xandar na korisnoj poruci: | ||
Rockstar (23.9.2013) |
![]() |
#6568 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() Citat:
Sto se mene tice, od novijih filmova takav je Warrior. Jedan od mojih omiljenih filmova ikad. Cak je i Batman Begins (pozdrav za Rockstara ![]() ![]() Ja sam dugo mislio da su superherojski filmovi glupi/za malu decu, pa sam ih izbegavao. Onda sam pre dve godine odgledao Zelenu lampu. Iako film nije nista posebno, ima bas zanimljive teme (Rajan Rejnolds je najjaci u svom redu jer ne izbegava svoje strahove). Sto sam stariji, to mi se superherojski filmovi sve vise svidjaju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6569 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Zombie Strippers
Preskočite prvih 15 minuta (loše fore i loši pokušaji satire), onda kreću zombiji, striptizete i zombi striptizete. Film ima svojih kvaliteta... ![]() Pouka: Ako vidiš da je striptizeta neživa ili trula, ne dozvoli da te odvuče u neki ćošak. Iako je seksi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6570 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@caine - а не, тај Бетмен (са Кејти Холмс?) се и мени свиђа, но њега нико није прогласио "најбољим свих времена". Али од колико хиљада реченица, та једна је истовремено и једина у филму са тобожњим наравоученијем
![]() Што се "message" филмова тиче, то је барем лако - Fight Club, American Beauty, The Abyss/The Fountain/Paris Texas (неодлучан сам ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci: | ||
filpan (23.9.2013) |
![]() |
#6571 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6572 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Sto se Tamnog viteza tice, slazem se da je mnogo precenjen, ali ipak mislim da je dobar. Snaga Nolanove trilogije je u zanimljivim negativcima i nacinom na koji se njihova filozofija suocava sa Betmenovom. Ta kontrast cini srz tih filmova/njihove pouke. Na primer, Dzoker, sa svojom "Why so serious" filozofijom - on je potpuno raspojasan i haotican. S druge strane, susta suprotnost - stabilni, stalozeni Betmen. Na kraju, pobedjuje Betmenova filozofija, i to je poenta filma ![]() ![]() Sto se Borilackog kluba tice, genijalan film, ali ne znam koliko mi Srbi mozemo da izvucemo pouka iz njega. Da li je iko kod nas opsednut kupovinom namestaja? ![]() Poslednja ispravka: caine (23.9.2013 u 8:11) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6573 |
Veteran
|
![]()
Namestaja nije,ali sto Srbi vole da daju velike pare za mobilne telefone to je cudo.Samo pogledajte oko sebe ,ljudi nose majice od "100 dinara"a u dzepovima telefoni od 300e..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6574 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.401
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
Boy (2010), http://www.imdb.com/title/tt1560139/
Set on the east coast of New Zealand in the year 1984, Boy, an 11-year-old kid and devout Michael Jackson fan gets a chance to know his father, who has returned to find a bag of money he buried years ago. Drama, komedija, čak pomalo i fantazija. Odličan film. 8.8/10 ![]() *** *** *** After Earth (2013), http://www.imdb.com/title/tt1815862/ A crash landing leaves Kitai Raige and his father Cypher stranded on Earth, a millennium after events forced humanity's escape. With Cypher injured, Kitai must embark on a perilous journey to signal for help. Volim SF i ne smetaju mi manji propusti u priči, ali ovde se jednostavno smenjuju rupa za rupom. Moglo je to da bude mnogo bolje. 5.6/10 ![]() WTF momenti u filmu... Spoiler za .:
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ZoNi na korisnoj poruci: | ||
Oggy (23.9.2013) |
![]() |
#6575 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
Odgledao i ja After Earth pre neki dan. Rupa do rupe, sama ideja i nije losa, ali...
Spoiler za dodatak na Zonia:
Znaci film u rangu Prometeja po rupama. Odgledao sam i novog Ridika, izgleda kao rimejk, ali sasvim OK za gubljenje vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6576 |
Član
Član od: 12.12.2011.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 72 puta na 58 poruka
|
![]()
The Suspicions of Mr Whicher: The Murder at Road Hill House
The Suspicions of Mr Whicher: The Murder in Angel Lane Britanske detektivske drame, gluma i price su dobre . 7/10 9/10 Bad Boy Bubby Ocekivao sam zabavanu komediju a dobio tesku bolestinu ,evo kometar sa imdb-a This movie has it "all." To name but a few: 1. Incest (sex with mom) 2. Sodomy 3. Eating cockroaches 4. Killing cats 5. Wayward priest 6. Prostitution 7. Robbery 8. Violence 9. Full frontal nudity 10. Multiple murders 11. Paraplegic love triangle |
![]() |
![]() |
![]() |
#6577 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Prometej sigurno ima svojih rupa, ali nikako u rangu sa ovim ostvarenjem. Stvarno gomila nebuloza, film nista posebno, ne propustate mnogo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6578 |
Veteran
Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka
|
![]()
Nesto me je uvatilo da gledam road trip filmove pa evo nekoliko predloga:
Into the wild (2007)-vjerovatno ga je vecina gledala ali stvarno dobar film http://www.imdb.com/title/tt0758758/ The Motorcycle Diaries (2004)- mladi Cegevara otkriva svijet i ljude http://www.imdb.com/title/tt0318462/?ref_=tt_rec_tt The Way (2010)- Ovaj film me je iznenadio i stovrio mi je osjećaj da bih i ja krenuo tim istim putem koji je opisan u ovom filmu http://www.imdb.com/title/tt1441912/?ref_=sr_3 Elizabethtown (2005)- odlican soundtrack cak i Orlando ne iritira koliko umije http://www.imdb.com/title/tt0368709/?ref_=fn_al_tt_4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6579 |
Starosedelac
|
![]()
Flight (2012)
![]() Zanimljiva tematika, pogotovu ako ne propustate Air Crash Investigation dokumentarce, iako film zapravo pokusava da prenese neke "generalne poruke" vezane za borbu sa samim sobom... Nije los film, iako se cini kao da je zagrizao "malo vise" sve sa romanticnom pod-pricom i komicnim kameom Dzona Gudmena, pa deluje nespretno na par mesta. Denzel je dobar iako na momente previse lici na njegov lik iz He Got Game. Za ljubitelje Poaro serijala bice zanimljiv podatak da je Denzelova "simpatija" britanska glumica iz Sad Cypressa. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Miki1987 (28.9.2013) |
![]() |
#6580 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.401
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
Conquest 1453 (2012), http://www.imdb.com/title/tt1783232/
After the death of his father Murat II, Mehmet II ascends to the Ottoman throne. After braving internal and external enemies, he decides to complete what he was destined to do - conquer Constantinople. ![]() Turski istorijsko-propagandni film o osvajanju Carigrada i konačnom padu Vizantijskog carstva, kao i poslednjim danima poslednjeg vizantisjkog cara Konstantina XI Paleologa Dragaša (po majci srpskog porekla). Ljubitelji istorijskih filmova bi trebalo da pogledaju ovaj film, mada bi mogao da se svidi i onima koji vole akcione filmove, pa čak i epske fantazije (pojedine scene - masovne bitke, npr - podsećaju na LOTR i slične filmove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |