![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
U ovom textu testirali ste dve asusove ploce p5ld2/c i p5b. Rekli ste da ste u obe uboli c2d 6400 i 2x1gb ddr2 800 memorije i da je sve radilo bez problema. Za plocu p5b se i ocekivalo al je bez problema radila i ploca p5ld2/c koja po intelu ne podrzava ni c2d ni ddr2 800. E ono sto nisam uspeo da shvatim je da li ste zeleli da kazete da p5ld2/c podrzava ddr2 800???
|
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ta ploca u ovoj reviziji zvanicno podrzava C2D ali ne i DDR800 vec max. DDR 667.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
i945P ne podrzava zvanicno preko DDR2 667, ali P5LD2/C moze da se natera kao jos mnogo 945P ploca. 1066MHz FSB je i zvanicno podrzano.
Btw. DDR2 800 memorija je preskupa, to je vise poredjenja radi bilo. 533 i 667 su izbor 95% kupaca i tu je razlika jos manja. |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
E jos samo jedno pitanje, posto niko nece da mi odgovori ili mozda niko ne zna...Koja je po tebi bolja ploca asus p5ld2/c ili gigabyte 945p-s3. Cuo sam da se u poslednje vreme dosta ljudi zali na asusove ploce, navodno zato sto se asus preselio u Kinu, a da je gigabyte kvalitetniji jer se i dalje proizvodi na Tajvanu. Jel to istina?!
Poslednja ispravka: Dusan_BG (21.12.2006 u 15:18) |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Ja uzimam tog gigabajta u ponedeljak. Ne znam koja je bolja, ali mi dobavljac kaze da je ova jako dobra...
|
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 12 puta na 10 poruka
|
![]()
Pomenuste Gigabyte 945P-S3...
Zna li neko razlike izmedju te i ploce 8i945P-G-RH?? Da li je razlika SAMO u podrsci za C2D, inace su ploce pljunute iste ili se varam?!?! |
![]() |
![]() |
#7 | |
Darth Moderator
|
![]() Citat:
Smanjenje kvaliteta moze da bude, ali ne treba vezivati Kinu i nizak kvalitet. I u Kini i na Tajvanu mozete dobiti i bolji i losiji proizvod, pitanje je samo koliko hocete da platite. U Kini se pravi i vrhunska elektronika, bas kao sto iz Japana moze da stigne krsh. STo se tice Asusa, ja ne mogu da kazem da sam primetio smanjenje kvaliteta. Svi proizvodjaci imaju izlaze i u kvalitetnije i u nekvalitetnije vode, kako koji sa kako kojim modelom. Ono sto se vidi kod Asusa jeste da su se umorili od proizvodnje ploca i da im to nije vise u fokusu. Zato su i napravili zajednicku firmu sa Gigabyte-om koji ce ubuduce praviti low i mid range maticne ploce, a Asus ce praviti samo najbolje modele. Sto se tice razlika izmedju GA ploca, -S3 je naslednik kod koga je osnovna prednost podrska za C2D. Sve ostalo je vise manje identicno. Mozda je i neki PHY cip promenjen, ali to nije toliko bitno, bitno je da se -S3 proizvodi, a obican -G je jos u oktobru bio EOL i ovo sto se moze naci su poslednji primerci. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 29.12.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hvala na objasnjenju oko onoga sa kvalitetom ali ne dobismo odgovor o tome koja je ploca bolja dakle asus p5ld2/c ili gigabyte 945p-s3?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Darth Moderator
|
![]()
Kao i uvek, nepristrasan odgovor mozes dobiti samo od onoga koji je koristio obe ploce, a takvih je verovantno na planeti jednocifren broj.
Otvori topic pa sacekaj misljenje vise ljudi o plocama koje korist, ali svako misljenje uzmi sa rezerveom, posebno od onih koji hvale svoje, a tudje nisu ni probali. Topic locked, tema razjasnjena. |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Core 2 Duo, Conroe | Boris[FR] | Osnovne komponente | 218 | 3.3.2007 17:38 |
945P za C2D | vertigo | ŠDK - Osnovne komponente | 35 | 6.1.2007 16:42 |
C2D konfa | genius | Šta da kupim? | 2 | 15.12.2006 14:20 |