Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Sportske simulacije
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Sportske simulacije Svi sportovi, fliperi i druge takmičarske igre...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.1.2014, 4:09   #1561
Pele10
Veteran

Član od: 28.8.2009.
Zahvalnice: 1.356
Zahvaljeno 92 puta na 70 poruka
Određen forumom Re: Pro Evolution Soccer 2014 (PES 2014)

Hahahaha besramnici lepo si ih nazvao. Kao nisu znali sta su napravili, jelte, a oni kao nisu igrali fudbal, pa da i unutar konamija testiraju ono sto su uradili ili su igru testirali degeni koji nemaju veze sa fudbalom. Next gen ovo-ono i nista, bukvalno su ovu igru zakopali, a ne uznapredovali kao sto su najavili. Meni je odmah bilo sumnjivo sto dema nije bilo, a sad se pokazuje da je bilo uradjeno smisljeno i napravljena pompa sa tim fox endzinom i animacijama, a ostalo jadac. Veoma prefidno i bezobrazno podmetnuto da bi dobili kintu od kupovine dvd-ija. Ovo je bruka i sramota za Konami kako su nam podvalili igru.
Pele10 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2014, 5:31   #1562
bacacar
Veteran

Član od: 3.1.2009.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 388 puta na 234 poruka

Sta je ovo? Pljujete po PES 2014? A kad se samo osetim kako ste me napali kad sam reko da nevalja! Ahahaha! Nema nam ga maremas da cujemo i njegovo misljenje sada! Salu na stranu, sa svim se slazem!
bacacar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2014, 11:02   #1563
Lampard
Veteran

Član od: 26.2.2013.
Zahvalnice: 257
Zahvaljeno 174 puta na 128 poruka

Japanska posla...
A da oni prvo krenu od osnovnih stvari, pazite sad paradoks sa ovim heart sistemom.
Igrac je motivisan a neraspolozen, kako ce on odigrati, i kakva je situacija kad je raspolozen a nemotivisan? Ko tu koga z**...?
Prvo da izbace ta raspolozenja, ma sve novo temeljno, ili pes 6 remake, sa ovim animacijama, novom grafikom, ne ovom blatnjavom i nek ubace ovaj manual sut.
I bilo bi pozeljno da uvedu online modove, posto ovo danas u 2014oj je na nivou sege dreamcast na kojoj je bio prvi online dostupan...
Lampard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2014, 11:54   #1564
brajko85
Veteran

Član od: 23.11.2007.
Zahvalnice: 122
Zahvaljeno 259 puta na 162 poruka

PES 14 traži dosta strpljenja i kontrolisanu igru, pametnije pasove, više mudrovanja,dosta vežbe i naravno, obavezno korišćenje OBA analoga i finti kad je potrebno, bez toga nije to to. U početku mi je bilo teško, i sam sam pljuvao, ali sad dajem golove i van 16, mogu lepo akciju da organizujem i sve ide kao podmazano. Taj ko nije spreman da izdvoji vreme da nauči kako ovaj novi funkcioniše (ili nema vremena) onda nek se vrati na 13 ili još gore na onaj pes6 koji igraju samo ljudi koji neće da prihvate novine a taman posla da se nauče da igraju na analog. Kad čujem nekog da igra PES 14 na tastaturi i krene da pljuje po igri odma mi muka. Tastatura ne dolazi u obzir, mora na gamepad da se pređe pa makar i na silu. Sam sam igrao ranije na tastaturi i na silu sam se trudio dok nisam navikao na gamepad. Igranje onda dobija sasvim neku novu dimenziju. Tek kad se to sve usavrši onda je lepo igrati. PES 13 igram i dan danas sa društvom jer dosta njih imaju taj stav da pes 14 ništa ne valja. Meni je 13 prelak u odnosu na ovaj novi, nikakav izazov.

Ima i ovaj novi bagove, naravno, to će svaki pes imati, čak i 2020, ali po meni je bolji od 13 i igra je približena realnosti.
brajko85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku brajko85 na korisnoj poruci:
herrnikolic (6.1.2014)
Stara 6.1.2014, 11:56   #1565
Lampard
Veteran

Ako uopste opstane do 2020e ovom logikom kojom idu zadnje 3 godine otprilike..
Stara 6.1.2014, 12:31   #1566
Lampard
Veteran

sve ja tebe razumem, ali neko da mi objasni ono za motivaciju+raspolozenje ?
Stara 6.1.2014, 13:40   #1567
real022
Veteran

Član od: 26.7.2007.
Zahvalnice: 444
Zahvaljeno 171 puta na 117 poruka

Citat:
Osbourne kaže: Pregled poruke
@real022

Pod "ovim" podrazumevas samo pes 2014 ?

Ako je tako, molim te objasni mi sta je to "pes" sto imaju "pesovi" pre ovog i sto ih cini takvim...

U cemu to covek uziva uz pes 6 i pes 2013 a ovde to fali?

Mogu i ostali da se ukljuce u diskusiju, daj da razbucamo vise jbn mit...
Mislim samo na pes 2014...Ne bih o problemima drugih pesova jer je to odavno rečeno..Ono što pes čini pesom (barem za mene), je osećaj da je svaki igrač preslikan iz stvarnog života po stilu igre. Znam kako igra Pirlo, znam šta može Roben. Posle odigrane utakmice budem oduševljen nekim elementom igre, npr kako je Ivanović zaustavljao napade protivnika po krilu...U zavisnosti od mogućnosti igrača postavljam taktiku... Toga sada u najvećoj meri nema. Svaki igrač se ponaša isto, ocene nemaju veze ni sa čim. Ovo je glavni gamebreaker za mene..Jednostavno nije mi zanimljivo da identično igraju Totenhem i Olimpijakos..Mada su ovo i najavili pre izlaska igre, na neki način. Eto, igrom slučaja da je ovaj pes ispao bruka za serijal, utakmicu za utakmicom sam veoma "zagrizao" u konkurenciju.. Sad tek kapiram šta sam propuštao svo ovo vreme. Znam da su zabranjene rasprave na temu "jedni vs drugi", (mada ne razumem zašto je i posebna tema gde bi se o tome raspravljalo zabranjena), ali samo mogu reći da sve što bih hteo u pesu, već se nalazi u drugoj igri.
real022 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2014, 15:21   #1568
Osbourne
Veteran

Član od: 21.4.2010.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 206 puta na 138 poruka

Citat:
real022 kaže: Pregled poruke
Mislim samo na pes 2014...Ne bih o problemima drugih pesova jer je to odavno rečeno..Ono što pes čini pesom (barem za mene), je osećaj da je svaki igrač preslikan iz stvarnog života po stilu igre. Znam kako igra Pirlo, znam šta može Roben. Posle odigrane utakmice budem oduševljen nekim elementom igre, npr kako je Ivanović zaustavljao napade protivnika po krilu...U zavisnosti od mogućnosti igrača postavljam taktiku... Toga sada u najvećoj meri nema. Svaki igrač se ponaša isto, ocene nemaju veze ni sa čim. Ovo je glavni gamebreaker za mene..Jednostavno nije mi zanimljivo da identično igraju Totenhem i Olimpijakos..Mada su ovo i najavili pre izlaska igre, na neki način. Eto, igrom slučaja da je ovaj pes ispao bruka za serijal, utakmicu za utakmicom sam veoma "zagrizao" u konkurenciju.. Sad tek kapiram šta sam propuštao svo ovo vreme. Znam da su zabranjene rasprave na temu "jedni vs drugi", (mada ne razumem zašto je i posebna tema gde bi se o tome raspravljalo zabranjena), ali samo mogu reći da sve što bih hteo u pesu, već se nalazi u drugoj igri.
Poredjenje je sto se mene tice nesto najnormalnije, posebno u ovakvom trenutku kada ljudi ovaj "disfunkcionalan" (i genijalan) PES ne igraju. A tema postoji.

Inace, ne mogu da se slozim oko toga sto kazes da je sada svaki igrac isti, ne vidim da je tu nesto nazadovalo, i te kako se vidi ko je na terenu Toti ko Pirlo ko Vucinic ko Roben. Ima ovaj PES brdo problema koji ga kolju, ali to sto kazes meni ne stoji. A to o cemu pricas je generalno bila prednost PESa u odnosu na sve Fife pre 2011ice, sada je situacija drugacija, EA vodi racuna o tim stvarima. Ali daleko su oni od dobrog fudbala... Bili su blizu sa NG enginom koji je svoj vrhunac dostigao sa World Cup 2010 i Fifom 11 na konzolama i to je po mom misljenju nesto najbolje sto je ikada napravljeno. 12,13, 14 je obicno pro*eravanje i lickanje za balavce koji to gutaju. A uspeli su cak da nazaduju sto se tice fizike i treba ih streljati zbog toga. Ali koga boli briga kada imas sve dresove licence ultimate timove qrce palce...

Da se vratim na PES... Konami je svoj vrhunac dostigao 2003. godine na ps2 sa Winning Eleven 6 Final Evolution. Uporedite te animacije iz te igre pre 11 jbnih godina sa onim sto rade od tada sa svim jbnim pesovima pa i PES 6 i PES 2013. Znaci prosto neverovatno koliko neko moze da usere sve sto je radio... Winning Eleven 2002 za ps1 ima bolje animacije nego PES 2013.

1. World Cup 2010/Fifa 11 konzole
2. Winning Eleven 6 Final Evolution ps2 (http://www.youtube.com/watch?v=rMfvHWJWKtg , pazi Ronalda i Rivalda, pazi model igraca, pazi animacije i kretanje lopte kad krenu sa centra, to je KONAMI a ne ova sra*a koja prave od tad)
3. Winning Eleven ps1

Recimo da je poredjano hronoloski... Nije ni vazno. Poenta je da ne razumem kako neko moze pored ovih igrica da igra bilo koji drugi fudbal. Nikad mi nece biti jasno. I voleo bih da cujem da me neko razuveri cinjenicama. Sta to cini PES 6 boljim od ovoga sa liste? PES 2013?

Inace, nazad na temu, PES 14 ima nesto sto sije sve ovo gore o cemu sam pisao. Ima perverzno dobar engine, animacije, najbolju fiziku ikada napravljenu za bilo koju sportsku igru, ali je AI neverovatno uzasan, tragikomican i to potpuno ubija volju ljudima da igraju. Golmani, sutevi, mnooooogo toga treba da se sredi da bi sve bilo makar igrivo. Nisu smeli sebi da dozvole da izbace ovakav proizovod. Mada se nadam da ce ih to naterati da PES 2015 bude bolji nego sto su i planirali da bi nam nadoknadili... Da ce da sabija, i da ce biti najbolja fudbalica ikada, u to sam sve sigurniji...
Osbourne je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Osbourne na korisnoj poruci:
nikolapfc89 (6.1.2014)
Stara 6.1.2014, 15:39   #1569
Edit
Član

Član od: 14.1.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 17 puta na 15 poruka

Ja sam poceo po malo da igram od kada sam instal Smoke patch Gold 6.01. Moze da se igra, ali je dosta tesko na najjacem nivou. Jedino sto mi najvise smeta jeste AI pritisak kad napadam, jbt. ne mogu da zadrzim loptu 20 sek. to je malo preterano i nerealno. Svidja mi se ponasanje igraca, sutevi su realniji van 16m, golmani dobro brane, ali je igra dosta teska i treba vremena da se "svari" i navikne na nju.
Edit je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2014, 15:42   #1570
brajko85
Veteran

Citat:
Sta to cini PES 6 boljim od ovoga sa liste? PES 2013?
Evo ja odgledao taj klip i ne vidim šta ti vidiš bolje u tim animacijama nego onim u pes 13? Igram i sad pes6 sa drugarom (tvrdoglavim) i ono je smešno kako nemaš kontrolu, slobodu ama ništa apsolutno. Problem je što on neće 13 jer veze nema, ne ume da se poveže i kaže odma a to glupo, pes6 zakon.
Stara 6.1.2014, 15:43   #1571
maremas
Starosedelac

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 165
Zahvaljeno 1.210 puta na 500 poruka

Pišete gluposti.
maremas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku maremas na korisnoj poruci:
brajko85 (6.1.2014), doctor (6.1.2014)
Stara 6.1.2014, 16:28   #1572
Osbourne
Veteran

Citat:
brajko85 kaže: Pregled poruke
Evo ja odgledao taj klip i ne vidim šta ti vidiš bolje u tim animacijama nego onim u pes 13? Igram i sad pes6 sa drugarom (tvrdoglavim) i ono je smešno kako nemaš kontrolu, slobodu ama ništa apsolutno. Problem je što on neće 13 jer veze nema, ne ume da se poveže i kaže odma a to glupo, pes6 zakon.
Ako ne vidis razliku animacije pasa konkretno ovog sto sam kacio i pesa 2013 onda samo cepaj... Sta da ti kazem.
Ako ti ne smeta sto fizika lopte nema veze s vezom, sto je kontakt lopte sa kopackom igraca i kretanje posle toga katastrofalno neprirodno i vestacki, onda samo cepaj 2013 i uzivaj... Da posle 10 godina i u 2013oj neko napravi onakvo *****e od animacija i fizike je meni neverovatno.
Stara 6.1.2014, 16:41   #1573
real022
Veteran

Jako je teško taksativno, a opet argumentovano, nabrojati stvari zbog kojih je nekome bolji ovaj ili onaj fudbal. Mislim da je u pitanju jednostavno celokupan utisak koji ostane posle utakmice.

Meni je recimo najbolji fudbal sa arkadnog aparata koji sam igrao pre 20-tak godina. Mislim da je pogled odgore, ima možda 6 timova (sećam se Reala, Bajerna, Atletiko Madrida i Napolija). Fora je bila dati gol posle centar šuta ili šutem po zemlji sa ivice 16m. Zaboravio sam naziv igre, a pre koju godinu sam ga igrao na m.a.m.e. emulatoru. (ako neko može da se seti?)

Pes 6 se nekako najviše igrao, pa ga se ljudi uglavnom ne odriču lako. Tek od pesa 6 počeo da kapiram igru kroz sve detalje i da igram nekako "advanced" taj pes. Bilo je dobrih pečeva, a pogotovo Sholymov peč, koji naprave baš kompletnu igru. Sa druge strane tu sam i provalio kako je igra skriptovana i šta mi generalno smeta..A tako je i svaki naredni pes u suštini funkcionisao. Ali to je sve kada se igra "u sitna crevca", par sezona master lige npr..Ili sa ortakom entuzijastom za taktiku i slično. Druga stvar je kada online dođe lik i odere te 7-1, koristeći gličeve, brzince i slično, pa ti da bi pobeđivao igraš isto tako, i onda to više nije fudbalska igra, nego ponavljanje jednog te istog u nedogled. Pa ko brže to odradi i koga skripta počasti.

Odigrao sam barem 50 utakmica pes-a 14, i možda sam propustio da obratim pažnju na ponašanje igrača, ili je to nekako neprimetno zbog generalno idiotskog ponašanja kompletnog AI-a. Meni se stvarno čini da nema nikakve razlike kada kontrolišem Arbelou ili Isca..I jedan i drugi se isto okreću, isto reaguju, isto "zalamaju" na 2xRT...Svi isto šutiraju, ma samo se modeli razlikuju. Pogotovo kada ih AI kontroliše, kada treba da se otvore za pas ili utrče na centar šut, pokupe neku loptu itd..nema veze sa vezom.

Što se tiče heart sistema i sistema raspoloženja, tek to je smejurija. Ubačeno je jedino da donekle opravda retardsku skriptu, koja je tu da veštački učini utakmicu zanimljivijom. Nije loša ideja, da ima više varijabli koje utiču na utakmicu, ali ne vredi kad je AI u startu oboleo, a heart sistem ga šalje u potpunu mentalnu materinu.

Poslednja ispravka: real022 (7.1.2014 u 2:57)
Stara 6.1.2014, 16:56   #1574
brajko85
Veteran

Citat:
Osbourne kaže: Pregled poruke
Ako ne vidis razliku animacije pasa konkretno ovog sto sam kacio i pesa 2013 onda samo cepaj... Sta da ti kazem.
Ako ti ne smeta sto fizika lopte nema veze s vezom, sto je kontakt lopte sa kopackom igraca i kretanje posle toga katastrofalno neprirodno i vestacki, onda samo cepaj 2013 i uzivaj... Da posle 10 godina i u 2013oj neko napravi onakvo *****e od animacija i fizike je meni neverovatno.
A u starijim serijalima je to bolje odrađeno? Pa možda jeste ako bi se gađali tramvajima. Ništa, ti idi unazad a ja ću da uživam u novim izdanjima i svi srećni.
Stara 6.1.2014, 17:06   #1575
Osbourne
Veteran

Citat:
A u starijim serijalima je to bolje odrađeno? Pa možda jeste ako bi se gađali tramvajima. Ništa, ti idi unazad a ja ću da uživam u novim izdanjima i svi srećni.
Ne znas da citas ili namerna zamena teza?
Stara 6.1.2014, 17:09   #1576
real022
Veteran

Citat:
maremas kaže: Pregled poruke
Pišete gluposti.
A da se uključiš u raspravu bolje, nego što pišeš gluposti?
Stara 6.1.2014, 17:41   #1577
brajko85
Veteran

Citat:
Winning Eleven 2002 za ps1 ima bolje animacije nego PES 2013
Evo tvoja rečenica. Pa šta dalje da ulazim u raspravu kad je ovo neviđena glupost što si rekao. Baš pustio sad klip i ono je smešno. Daj gledajmo realno ljudi. Isto me jedan ubeđuje da je Tottiju bolje urađena faca na pes6 nego na pes13. Stavim sliku do slike i on mi i dalje to tvrdi.
Stara 6.1.2014, 17:57   #1578
nikolapfc89
Starosedelac

Član od: 27.10.2008.
Zahvalnice: 1.181
Zahvaljeno 801 puta na 358 poruka

Mozda pes 6 nije najsavrseniji sto se tice fizike/gameplay itd.
Patchevi ga cine velikim.
Jednostavno,ovaj fudbal nema toliko realizma (lazem,ima),ali ima ono sto nijedan drugi posle njega nema - ZABAVU i dusu.
Ne moze da smori.

Face su ipak doterane do maksimuma.I vise nego odlicne.

nikolapfc89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2014, 18:00   #1579
brajko85
Veteran

Za sad je meni ova zadnji najbolji. Nekako je težak i izazov za igranje. Treba da se pomučim i dobro da smislim akciju da dođem do gola. Trenutno vežbam one finte i jako mogu da budu korisne u igri kad se koriste kako treba.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku brajko85 na korisnoj poruci:
doctor (7.1.2014)
Stara 6.1.2014, 18:02   #1580
Osbourne
Veteran

Citat:
Evo tvoja rečenica. Pa šta dalje da ulazim u raspravu kad je ovo neviđena glupost što si rekao. Baš pustio sad klip i ono je smešno. Daj gledajmo realno ljudi. Isto me jedan ubeđuje da je Tottiju bolje urađena faca na pes6 nego na pes13. Stavim sliku do slike i on mi i dalje to tvrdi.
Glupost? Jesi ti ikad igrao ili video Wining Eleven za ps1? Povrh svega, jesi gledao nekad fudbal? Jesi probao da sutnes loptu, da vidis sta se desava, kako reaguje, da vidis kako se ona krece kad sutnes unutrasnjim kako spoljasnjim delom stopala?

ps1

Da mi neko kaze da je to najbolji fudbal svih vremena ja ne bih smeo da mu kazem nije.

Ovakvu fiziku lopte PES 2013 moze samo da sanja. Stvar elementarna fizike i Njutnovih zakona ako nista drugo.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Osbourne na korisnoj poruci:
NaraYan (9.1.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Game-o-Kwiz Patton Opšta kultura 15955 9.6.2017 14:42
Pro Evolution Soccer 2011 Devilish Soldier Sportske simulacije 2913 1.10.2011 16:49
[Symbian] Pro Evolution Soccer 2010 - problem milosh-96 Igre za mobilne telefone 5 28.2.2011 20:37
Pro Evolution Soccer 2008 PC resenje za sve relja1234 Sportske simulacije 7 3.6.2008 10:01
Laptop za Pro Evolution Soccer? Sledge_Hammer ŠDK - Prenosni računari 20 20.10.2007 22:14

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:54.