![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 6.12.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav ljudi,
dobio sam ovaj stampac od drugara. stajao je na polici dve godine jer je prestao da radi. Ja sam ga otvorio i nasao zaglaljenu jednu kesicu sa nekim dva novčića u njemu. Kada sam je izvadio , vratio plastike štampač je proradio, tj. uvlači papir kao da štampa ali ne ostavlja otisak. Toner sam rasturio i video da ima praha pa sam ga sklopio ali, naravno, opet isto. Šta da mi radim da opet počne da štampa? ![]() hvala Poslednja ispravka: Nesapancevo (9.7.2014 u 19:15) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 12.2.2010.
Zahvalnice: 108
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka
|
![]()
Ispravio sam se
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
U svakom slucaju, sutra cu da ga odnesem do nekog servisa, da probamo toner, pa ako radi odmah ga i kupim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 12.2.2010.
Zahvalnice: 108
Zahvaljeno 46 puta na 43 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Pa dobro, nije strašno, mnogo ljudi ih naziva tako, tj.meša ih...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Proradio je. Ima odstampanih samo 3300stranica. Ali problem je sto sa leve strane sirine 1cm ostavlja tragove u vidu "neprobušenih rupica", kao da na nekom roleru sa te strane ima neke prljavstine . Ja sam ga cistio ali ocigledno ne dovoljno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() Citat:
Ako to ne upali, svrati do apoteke ili nekog boljeg servisa bele tehnike i traži izopropil alkohol. To je specijalna vrsta neagresivnog alkohola koja služi baš za čišćenje elektronike. Dok si u apoteci traži da ti daju pakovanje "blaznica" a ako nemaju onda svrati do neke parfimerije. To su male okrugle pamučne "krpice" koje žene koriste za skidanje šminke i koje ne ostavljaju tragove (zato su i neuporedivo bolje od obične vate). Otvori zaštitu štampača, natopi blaznicu izopropilom i lagano prebriši valjak. Trudi se da ga ne okrećeš previše jer je prenosni odnos između motora koji pokreće valjak i njega poprilično velik i što je najbitnije ne dodiruj površinu valjka prstima. Vrati sve na svoje mesto, pusti minut-dva da izopropil kompletno ispari a onda odštampaj jednu belu stranicu iz recimo Word-a ili običnog Notepad-a. Bitno je samo da stranica bude prazna kako bi diode pečenjem osušile valjak. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Nesapancevo (11.7.2014) |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Hvala na savetima. Poslusacu te, samo mi reci zastitu sa koje strane gde se vidi valjak? Od pozadi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 365 puta na 267 poruka
|
![]()
te rupice ti ostavlja mehanizam koji sluzi da izbaci papir na kraju, tj. da ga spusti. Nailazio sam na na vise HP laserskih koji to rade, ukljucujuci i moj. Ja sam obrusio te zupcice koji ostavljaju, lai se desavalo da papir ne padne gde treba, pa kad stampam vise stranica, moram da budem blizu da lupim papir kad izadje, tako da ti ne bih preporucio taj zahvat (ja sam prevideo to pre nego sto sam uradio, covek se uci dok je zic
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku makiem na korisnoj poruci: | ||
Nesapancevo (11.7.2014) |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Taj mehanizam na samom kraju ima smao dva valjka kroh koje prolazi papir i oni su pre sredini. A tackice se javljaju na samom kraju levo. Mozda onaj veliki crveni valjak koji se nalazi malo nize iza ta dva mala valjka je prljav?
Inace sam jednom uradio ciscenje iz windowsa, ali nema razlike. sutra cu da nadjem pomenuti alkohol pa da ga jos jednom procistim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|