![]() |
![]() |
![]() |
#8141 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Vidis, meni je taj film tesko razocarenje. Stvarno ne vidim sta je tu toliko vredno hvale? Jednodimenzionalni, klise, likovi, jednostavna radnja bez nekakve preterane poruke, patetika, UZASNA borbena koreografija- ovaj segment je bezmalo odradjen gore nego u Rokiju (jos je takvim scenama dato isuvise prostora u filmu), a ovo prica neko ko je veliki ljubitelj/poznavalac MMA. Precenjeno do bola..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8142 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.795 puta na 1.854 poruka
|
![]() ![]() A Million Ways to Die in the West - Solidna komedija, bas onako u Sethovom stilu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci: | ||
ColdBoot (4.9.2014) |
![]() |
#8143 |
Veteran
Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 239 puta na 160 poruka
|
![]()
Пошто сам одавно прешао на ћирилицу, ред је био да то учиним и на овом форуму. Утиске осталих 26 филмова које сам одгледао одавно (пре јуна) ћу постављати ових дана.
![]() Jack Ryan: Shadow Recruit ![]() Ни да опишем не могу колика је ово пропаганда. Знате ли да су Амери најпаметнији, најлепши, најзгоднији...ма најбољи на свету? Тако су им рекли Спајди и Капетан Америка, па ме не држите превише за реч. -_- Ово је надреално комично, ако не и горе: надарен дечко/студент са америчком обуком (а знамо да је она 1 од најгорих на свету), надвлада, испребија, протумачи све и “спасе свет” од “злих” Руса. Дакле, овде су Амери превише у стилу God bless America (и самим тим су претерали), иако је филм пристојна акција са примесама мрачније позадине. Оцена 5,5/10. Noah ![]() Филм ког карактерише изузетно јака глума и прича коју знам оквирно, али која ми није баш много позната у детаље, јер (нажалост) нисам читао Библију. Ефекти су одлични, а и какви би могли бити. Постава је добра. Неће да се трудим много да описујем овај филм, већ ћу написати да је ГЛУМА најбољи део овог филма. Очекивао сам макар мало више, али сам добио један просечан филм, који је имао јак маркетинг (као и већина таквих). Оцена 5/10. Need for Speed ![]() 1 од најгорих дуго најављиваних филмова које сам гледао, па сам се двоумио око оцене и ипак дао благу предност филму изнад због колике толике повезаности, једног тока и изразите глуме. Овај филм, пре свега, нема везе са истоименом видео игром, нема никакву причу (превише је сиромашна, брзо приказана и лоше спроведена) и нема НИКАКВУ глуму. Од глумаца ми је било познато пар њих, али сви су у овом филму ужасно лоше одрадили свој посао и (што је још драматичније) главни глумац је можда био и најгори. Скоро сваки израз лица који је он (па и остали глумци) правио, унапред сам могао протумачити. Сценарио...катастрофа. Ефекти...ни они не помажу када филм нема сврху, па се и питам која је сврха овог филма, јер мени као обожаваоцу добрих тркачких филмова, овај филм се уопште није свидео. Све што вреди је пар сцена и то је све. За разлику од претходног филма, где је глума најбоља, дакле, овде је СВЕ лоше, али је ГЛУМА најгора. Не препоручујем га, јер...има брдо бољих филмова и нема сврхе трошити речи на овако лош филм (да га тако назовем). Оцена 3/10. Око филма Warrior - гледао сам га пре много времена, али је просечан, прецењен и не заслужује посебну пажњу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8144 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
Godzilla (2014)
![]() Dosadnjikav i jako repetativan film. Sam početak je još i ok, a posle je sve jedan isti loop. Vojska se iznova opeče na istu stvar, Gojira se bori, pada, ustaje, bori, pada, ustaje... Borba ko borba je nezanimljiva. Vizualno takođe ne vredi nešto puno, sve je jedno veliko prašnjavo sivilo. Godzila iz 98. je uprkos svemu bio zanimljiviji film koji dan danas mogu da pogledam na TV ako mi je dosadno, ovog mi je i jednom bilo previše. Mislim da će ova relativno visoka ocena na IMDB drastično da opadne sa vremenom. 4-ka bi po meni bila mnogo realnija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8145 | |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 425 puta na 351 poruka
|
![]() Citat:
http://www.imdb.com/title/tt0381681/?ref_=fn_al_tt_1 ![]() Sjajan film zaista, na trenutke se čini da je na delu Ajnštajnova teorija relativiteta, gde su tih pola sata do poletanja razvučeni u epski zapis o ljubavi ali i traganju za smislom potpunog života. Scenario je neverovatan, kao da ga je pisao natprirodno nadareni pesnik sposoban da sivu svakodnevnicu pretvori u magičnu poeziju. Na trenutke poprima karakteristike freske ljudskog života, kad akteri više nisu ni bitni, već sama monumentalnost, koja ostaje trajan zapis u prostoru i vremenu. Uživanju doprinosi i odličan prevod, u prilogu. Poslednja ispravka: Suad Novic (1.9.2014 u 4:22) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Suad Novic na korisnoj poruci: | ||
Skenderevo (1.9.2014) |
![]() |
#8146 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8147 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]() Citat:
Meni su ubedljivo najlošiji glumci, Dr. Serizawa koji služi samo za ukras i Ford Brodi i njegova porodica koji su zanimljivi otprilike kao one porodice iz reklame za instant supu ili Ariel prašak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8148 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: Suad Novic (2.9.2014 u 11:14) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8149 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
Auh, sta naprica za film. Mozda ga nisi gledao uz odgovarajuci titl?
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rainman na korisnoj poruci: | ||
caine (2.9.2014) |
![]() |
#8150 |
Veteran
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 39 puta na 32 poruka
|
![]()
Suade oces da ti posaljem moju sliku sa bratom blizancem da vidis koliko se razlikujemo. Kakav je to argument glumci ne lice na bracu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8151 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (8.9.2014), Rainman (2.9.2014) |
![]() |
#8152 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Titl je bio dobar. Poslednja ispravka: Suad Novic (2.9.2014 u 20:13) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8153 |
Deo inventara foruma
|
![]()
The Spectacular Now (2013)
![]() Fina drama o dvoje mladih koji završavaju srednju školu i njihovom međusobnom uticaju. Svakom ponekad zatreba neko da mu da makar blagi nodge u dobrom pravcu i smeru... Film je romantičan, atmosfera dobra, ima taj pozitivan naboj i eto ne mogu da se setim ničega zbog čega ga ne bih preporučio. Jedna fina 8-ica od mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8154 | |
Veteran
Član od: 14.1.2011.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 140 puta na 103 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8155 |
Veteran
|
![]()
Captain America: The Winter Soldier
![]() Е ово се зове прави филм који има све што претходни немају. Први део сам гледао одавно и изузетно ми се свидео, а ето, после пар година, дочеках још бољи наставак. Ефекти, фантастична прича, радња, жестока атмосфера, темпо, глума...све боље од бољег. Чак и последњи минути филма остављају места за интезивне наставке. Лик који јури Капетана ми је најјачи. Краљ. Када је реч о ефектима, не упадају превише у очи као нпр. у Трансформерсима, али су неопходни у већој мери него код других филмова и ту места критици нема. Једва прижељкујем наставке и велика препорука, свакако. И да додам један елемент који је јако битан: овај филм НИЈЕ пропаганда, за разлику од нпр. Џек Рајана. Укратко: борбу против зла воде Амер и Рускиња, а зло је Америчка компанија која је наследила нацистички модел и води се том идејом. Тако да пропаганди као ни критикама овде места нема. Оцена 9/10. Transcendence ![]() Овај филм ме фасцинирао својим концептом, приказом и свим другим елементима. Да, знам да га критикују и да га не разумеју, али мени је ту све јасно. Глума, радња, ПОРУКА...све је идеално и у складу са само једним циљем: омаловажавање значаја технологије која је на свом максимуму. Ја се наравно не слажем са спречавањем доброг дејства технологије/науке на живот људи и планете, под условом да нас то не учини роботима или нечим сличним, до оне црвене линије задржавања људског. Препоручујем да се филм прати пажљиво од почетка па до самога краја и да се пажња посебно обрати код (мени) најтужнијег дела филма, а то је од 01:45:00 до 01:45:55. Дакле, ко не скапира све ово око филма, боље да гледа "празне" филмове. Оцена 8/10. The Amazing Spider Man 2 ![]() Нисам задовољан...Недостаје Џ. Џ. Џејмсон и тако неке финесе, али је филм сасвим просечан, а нисам сигуран ни да је бољи од првог дела. Не свиђа ми се начин на који је приказан Спајди, узевши у обзир да се Питер овде приказује као (претерано) кул опуштен, модеран, лик за разлику од оригиналног Питера. Негативни ликови су кул приказани, а опет ме изнервирало што су на крају убацили Руса као негативца. Добро је што нас очекује доста наставака Спајдија па се надам бољим филмовима са више лебдења по зградама Њујорка. Оцене 6/10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8156 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Stuck in Love (2012)
![]() Priča prati porodicu koja se mahom sastoji od pisaca a koja je videla i bolje dane. U principu još jedna heartwarming romantična drama sa simpatičnim likovima, ali sasvim korektno odrađena. Od mene opet preporuka i recimo solidna 7-ica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8157 | |
Deo inventara foruma
|
![]() ![]() How to Train Your Dragon 2 - Fantastican film. Nastavak definitivno bolji od prvog dela, mada je i prvi dobar. Uzivao sam od pocetka do kraja. Prica lepo zaokruzena, puno komicnih momenata tutlesa i kompanije i uz sve to besprekorna animacija (gledati 1080p je obavezno!). Najbolji animirani film ove godine, bez premca ![]() Jedan od reviewa sa imdba sa kojim se slazem 100%: Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci: | ||
Boomer (7.9.2014) |
![]() |
#8158 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 640
Zahvaljeno 292 puta na 235 poruka
|
![]()
Warrior - Dobar film sa glupim završetkom.
Doduše moram pohvaliti Toma Hardy-ja, pre par dana sam gledao Locke, potpuno drugačija uloga od warriora, ali mu sve paše. Zna čovek znanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8159 |
Veteran
|
![]()
Lone survivor
![]() За разлику од већине филмова о Америма као класичним херојима, ово је филм урађен заиста спектакуларно и са великом пажњом на детаље, а посебно је занимљиво што је урађен по истинито догађају. Одлагао сам гледање због страха да не буде нови Zero Dark Thirty кога сам избрисао после пола сата, али не, одушевио ме. Целокупна глумачка постава је феноменална. Није било глупих амеро-херојских фора, већ је све одлично. Огромна препорука. (сцене где се може видети приказ снаге америчких војника је претеравање, али то је довољно за критику). Ocena 8/10. Godzilla ![]() Лоше. Не помаже ни велики буџет ни маркетинг ни ефекти ни било шта слично, ако се кроз филм гледа искључиво профитирање неке (посебно дуго необрађиване) занимљиве идеје. Почетак филма је клише, прича чудна, мада пристојна (храњење радијацијом...? Хм), глума осредња, али хајде да напишем да је макар то добро и наравно ефекти су најбољи, али то није ништа ново са високо буџетним филмовима. Годзила је добро приказан, херојски, међутим, сцене са њим су јако кратке и недефинисане, док ми се остала створења нису свидела. Прича је стављена по страни, ликови немају везе са везом, а и наравно, опет Амери са својим носачима авиона ускачу као водећа светска сила да реше проблем...BOOORINNNG… Не знам како неко може да хвали овај филм или да каже да је бољи од филма Pacific Rim (ког ког је радња апсолутна и нема некаквих заобилажења, јер се све своди на праву чудовишну забаву), али свако има право на своје мишљење, тако да има свакаквих ликова, па и оних који Фримена или Клунија сматрају 1 од најбољих глумаца. Оцена 3,5/10. #DeCoy, знам за те филмове, али нисам баш нешто рад да их гледам. Poslednja ispravka: Romantic (4.9.2014 u 20:32) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8160 | |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |