Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.10.2014, 14:11   #201
Atwa013
Starosedelac

Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
Određen forumom Re: Middle-earth: Shadow of Mordor

Evo, priznajem, bio sam sumnjicav, nije mi se svidela igra na oko. Ondak sam gu prob'o i promenio misljenje. Odlicna igra, bre. Nisam jos puno odmakao, ali ovo sto sam do sada iskusio, me like very much.
Atwa013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Atwa013 na korisnoj poruci:
sale94 (3.10.2014)
Stara 3.10.2014, 14:18   #202
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Citat:
bojan1080 kaže: Pregled poruke
Ne kapiram zašto toliko pljujete po igri? Pa od samog starta se videlo na šta će da liči, mehanika iz Batman igara + oštar mač i gomila orkova za klanje, tako da ne mogu da dokučim šta ste očekivali kad toliko baljezgate?
Pa ko pljuje igru? Rekao sam samo da ima slabih dodirnih tačaka sa LotR i da se meni lično ne sviđa previše taj sistem generičke open world koljačine sa backtracking questovima koji služe čisto da produže "trajanje" igre. Istina, mehanika borbe je manje-više interesantna ali da se ne lažemo posle par hiljada naslaganih uruka nijedan novi potez nije toliko interesantan da može da nadoknadi očigledan nedostatak sadržaja u igri.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2014, 14:18   #203
James Vega
Član

Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 183 puta na 90 poruka

Ovde kada izvesna ekipica uzme temu pod svoje i odluči da li je neka igra dobra ili ne, teško bilo kome ko se usudi da napiše nešto što odstupa od njihovog suda o igri.
Samo vam još fali dragomix da napiše kako je igra "remek delo i to niko ne može da ospori".
James Vega je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2014, 14:20   #204
Atwa013
Starosedelac

Određen forumom Re: Re: Middle-earth: Shadow of Mordor

Citat:
James Vega kaže: Pregled poruke
Ovde kada izvesna ekipica uzme temu pod svoje i odluči da li je neka igra dobra ili ne, teško bilo kome ko se usudi da napiše nešto što odstupa od njihovog suda o igri.
Samo vam još fali dragomix da napiše kako je igra "remek delo i to niko ne može da ospori".
Ne brini, stigla ekipica kojoj se igra svidja. Kad se raspisem, nece oni doci do izrazaja.
Stara 3.10.2014, 14:32   #205
sale94
Deo inventara foruma

Član od: 26.4.2011.
Zahvalnice: 2.080
Zahvaljeno 1.638 puta na 1.357 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku sale94

I optimizacija je dobra barem do medium preseta sve kad se stavi kolko vidim .

Doduse video je 1336x768 al pokazatelj je dobar mozda uz koji tweak custom Medium/high zavisi .

Middle-Earth Shadow Of Mordor HD6670

Poslednja ispravka: sale94 (3.10.2014 u 14:49)
sale94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2014, 17:25   #206
MitraljezaC
Starosedelac

Član od: 24.12.2009.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 458 puta na 297 poruka

Probah igru.Nije losa na mojoj konfi (iz profila) sljaka na Medium podesavanjima odlicno ja sam zadovoljan.

Jedino sto mi se ne svidja je osetljivost misa i FOV.
MitraljezaC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2014, 17:32   #207
Atwa013
Starosedelac

Ma igra rastura.
Meni je dva-tri sata proletelo, ne znam gde cu i sta cu pre, malo koljem s ledja, onda skacem sa zidina, kad se osilim uletim u masu i pometem gamad. Sad sam otkljucao neki novi skill, orkici sede oko vatre, fijuu! stize strela, eksplozija i mjau, svi odose...

Borbe su zanimljive, nisu naivne, pogotovu kad je veca skupina u pitanju.
Stara 3.10.2014, 19:22   #208
Morca
Starosedelac

Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka

Citat:
Ne kapiram zašto toliko pljujete po igri? Pa od samog starta se videlo na šta će da liči, mehanika iz Batman igara + oštar mač i gomila orkova za klanje, tako da ne mogu da dokučim šta ste očekivali kad toliko baljezgate?
Od kog starta? Bukvalno do pre neki dan i pojave reviewa nismo znali šta je igra ustvari...da, videli smo pre toga da je borba "arkhamolika", ali ne i šta još donosi igra. A ispostavilo se da je to sve šta donosi...klanje Orkova, kraj. I, iskreno, već počinje da smara. Jurcaš od logora do logora po jednoličnom krajoliku, ripaš okolo, priko5eš čopor Orkova, smakneš ili branduješ kapetana, rinse & repeat. I taj open world/sandbox je pomalo šarena laža, jer šta tu realno ima za raditi? Opet klanje Orkova, kraj. Kako se leveluješ? Klanjem Orkova. Leveluješ se da bi bo5e...klao Orkove. Priko5eš dovo5no Orkova, postaneš naj-sasvim potpuno sasvim najjači dasa...šta ima za raditi? Klanje Orkova. Aman...smori, bre.

Dok sam gledao TB-jev "WTF is...", kroz glavu mi je neprestano prolazilo kako su ispustili loptu...imali su neviđen potencijal da od ovoga naprave jedan RPG kalibra The Witchera. Svet kao stvoren za epsku priču, lone wolf junaka...šta je sve moglo da se napravi s tim...a dobismo našminkanu open world simulaciju Orkocida (da reciklujem izraz) sa Arkham borbom. Assassin's Creed u Mordoru. Ok, zabavno je nekoliko dana, ali posle n-tog iseckanog Orka, mozak ode u ler i zapitaš se "što ja sve ovo radim, dokle?"...igra pokaže sve šta ima da ponudi nakon 5-6 sati. šta posle? Klanje Orkova, kraj.

PS: Igra je nekoliko dana bila u vrhu gledanosti na Twitchu sa 20-40k 5udi koji su pratili streamove...sad ih ima 10x manje. Već. To govori nešto...
U neku ruku je vrlo slična Destiny-ju. Ogroman hype (nakon release), pohvale, fanfare...posle kratkog vremena, smor i osipanje. Naravno, kopije su prodate, izdavače boli briga za da5e...ali da igre takvog kalibra smore nakon 7 dana, to nije uspeh.

Jednostavno, mislim da MLG Orkocid Pro 2014 ne opravdava onoliki hype i 35GB instalacije...ofkorz, mnogima će se svideti, neki će igrati ovo i nakon 3 meseca, ja već merkam onoliki prostor na HDD-u i razmiš5am čime da ga popunim nakon uninstalla.

Poslednja ispravka: Morca (3.10.2014 u 19:36)
Morca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Morca na korisnoj poruci:
Dusan-DDY (3.10.2014), Vladimirus86 (3.10.2014)
Stara 3.10.2014, 19:38   #209
Dusan-DDY
Član

Član od: 4.10.2012.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 23 puta na 17 poruka

^Podrzavam u potpunosti, kad sam poceo da igram sa low texturama jer je tako namenjeno za moju graficku od 1gb igra je izgledala totalno prazno a onda sam se oslobodio posto sam resio da brisem igru i pojacao sve na ultra. Optimizacija me je odusevila jer nisam primetio ni najmanji lag, grafika je super nalik witcher 2 bas po mom ukusu ali to ne opravdava monotonost. Vec sam se zasitio i sad se osecam istroseno i bezveze sto sam trosio to vreme na ovu igru. Lepse mi je bilo kada sam jurcao bezveze u gta ili u nekoj drugoj igri bez prelazenja i napredovanja a ovde sam se bas potrudio da se zadrzim i pronadjem neki smisao ali jednostavno mi sada sve izgleda tako dosadno.
Dusan-DDY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2014, 19:50   #210
Atwa013
Starosedelac

Ok, igra je mogla da bude RPG i onda verovatno nikom ne bi smetalo masovno klanje orkova, cak bi bilo i zabavno.... ali nije...ovo je akciona igra i to MLOGO zabavna, bar meni. Ukupno 14h u igri i zesce se zezam i zabavljam. Prihvatio sam je kao ultraturbo akcionu igru i razvaljujem se od igranja. Ponovicu, borba je mnogo dobra, ima dosta poteza, jako je fluidna i izgleda vrhunski. Stealth, nije nista posebno, ali cak i on ume da bude zabavan...
Stara 3.10.2014, 19:56   #211
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
i u najmanju ruku solidnu priču u LOTR svetu....
Ajd da se ne lažemo, narativna podloga i zaplet su užasni. Od trovanja uruka grogom preko rušenja Sauronove statue(!) pa do... Ajd neću da spoilujem. Priča nema apsolutno nikakvog smisla. Jedini svetli moment zapleta je otkrivanje identiteta Utvare tj. ko je i zašto je zapravo zarobljen u svetu nemrtvih. Sve ostalo je čist meh...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Psycho13 (3.10.2014)
Stara 3.10.2014, 20:13   #212
Morca
Starosedelac

Citat:
Od kada se pojavio prvi gameplay, neko ko ima bar malo mozga a pritom je imao prilike da igra Batman serijal mogao je da skonta da će ova igra biti orijentisana na akciju, klanje orkova i u najmanju ruku solidnu priču u LOTR svetu....ne znam kakve su tvoje impresije bile, možda si očekivao da ćeš voditi za ručicu dva hobita preko potoka kako se ne bi udavili ili da ćeš jahati Gandalfove orlove, a možda si mislio da ćeš u sred osvetničkog pohoda na armiju orkova svratiti malo do elfova u šumicu da ti daju koju porciju lembasa da prezalogajiš?

Nikada nećeš dobiti igru kao što je withcher od zapadnjaka jer je bitno da igra bude nabijena akcijom i da kad tad postaneš one man army, što prosečnom igraču odgovara, bezbroj je the most underrated lista na kojima sam video ime igre Witcher, to ne prolazi tako dobro na zapadu...

I još jedna stvar šta ti znače te silne petice, kapiram da jednom omašiš slovo, jel ti to radiš namerno?
Poenta nije u onome šta je igra mogla biti (a mogla je biti mnogo više od onoga šta jeste), poenta je da i ono šta jeste ne radi dovo5no dobro da te zadrži u njoj duže. To je neuspeh za igru ovakvog kalibra. No, kakav je trend sa AAA igrama zadnjih par godina, ne čudi me...
Stara 3.10.2014, 20:15   #213
Atwa013
Starosedelac

Određen forumom Re: Re: Middle-earth: Shadow of Mordor

Citat:
Morca kaže: Pregled poruke
poenta je da i ono šta jeste ne radi dovo5no dobro da te zadrži u njoj duže.
Gresis, ovaj, gresis silno.
To sto se tebi ne svidja, ne znaci da je lose i da ne radi dobro.
Stara 3.10.2014, 20:56   #214
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Mogla je baba biti deda al je jedan hromozom poremetio sve...napisao sam u najmanju ruku solidnu priču, igra je ispala tačno onakva kakvu sam očekivao, zato sam i pitao zašto pljujete jer ne kontam kakva ste očekivanja imali, i šta ste to zamislili da će ova igra biti kada smo svi gledali isti promotivni materijal a od samog starta se videlo gde ovo vodi
Za početak, igra je mogla da pozajmi dosta elemenata iz već solidnog "War in the North" umesto što je isključivo ciljala na akcionu klanicu u GTA stilu. Višestruko raznovrsniji (čitaj: "nisu dosadni") tereni, zanimljiviji questing sistem, neuporedivo zanimljivija priča... Sve je to "War in the North" već imao. U SoM-u ćeš već u prvih 20 sekundi videti svu "raznovrsnost" terena, questovi se svode na taksiranje od jednog challenge markera do drugog a priču smo već komentarisali.

Ja mislim da će se ova igra uglavnom svideti ljudima koji vole GTA jer su svi elementi gameplaya podređeni tom sandbox modelu načičkanom raznim "eventima" čiji je isključivi cilj produženje efektivne dužine igre. Ja nisam ljubitelj GTA igara, zato mi SoM očigledno ne leži.
Stara 3.10.2014, 21:39   #215
Morca
Starosedelac

Citat:
Mogla je baba biti deda al je jedan hromozom poremetio sve...napisao sam u najmanju ruku solidnu priču, igra je ispala tačno onakva kakvu sam očekivao, zato sam i pitao zašto pljujete jer ne kontam kakva ste očekivanja imali, i šta ste to zamislili da će ova igra biti kada smo svi gledali isti promotivni materijal a od samog starta se videlo gde ovo vodi
Mislim da smo u suštini rekli da smo imali veća očekivanja od ovoga šta smo dobili...i ne bih se složio se "od starta videlo gde ovo vodi"...nije. Da jeste, ova tema bi stajala u Akcione Igre subforumu, gde joj je i mesto.

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Za početak, igra je mogla da pozajmi dosta elemenata iz već solidnog "War in the North" umesto što je isključivo ciljala na akcionu klanicu u GTA stilu. Višestruko raznovrsniji (čitaj: "nisu dosadni") tereni, zanimljiviji questing sistem, neuporedivo zanimljivija priča... Sve je to "War in the North" već imao. U SoM-u ćeš već u prvih 20 sekundi videti svu "raznovrsnost" terena, questovi se svode na taksiranje od jednog challenge markera do drugog a priču smo već komentarisali.

Ja mislim da će se ova igra uglavnom svideti ljudima koji vole GTA jer su svi elementi gameplaya podređeni tom sandbox modelu načičkanom raznim "eventima" čiji je isključivi cilj produženje efektivne dužine igre. Ja nisam ljubitelj GTA igara, zato mi SoM očigledno ne leži.
Manje-više tako...TB je lepo rekao, igru će voleti oni koji vole igre poput Batman Arkhama i Assassin's Creeda, one druge će smoriti...što je sa mnom slučaj. Ko voli, nek igra, ne branim nikome...niti vidim potrebu da me spopadaju zato što mi se ne sviđa igra.
Stara 3.10.2014, 21:47   #216
Atwa013
Starosedelac

Jao, mukica spopadnuta...
Udarili ste tu u kuknjavu, bez razloga...
Jasno mi je, ocekivali ste RPG epskih razmera, smesten u LOTR univerzum, a dobili nesto drugo, mada, tu se slazem sa @bojan1080, na osnovu onih promo materijala, ne znam zasto ste tako nesto ocekivali, kad je bilo jasno da od toga nema nista...
I sta ako je TB to rekao, nisam stekao utisak da se njemu igra nije dopala....
Stara 3.10.2014, 21:50   #217
Sakiboj
Deo inventara foruma

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 380
Zahvaljeno 271 puta na 230 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Sakiboj

Slicno nesto kao edge of tomorrow, live.die.repeat
Sakiboj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2014, 2:20   #218
Morca
Starosedelac

Citat:
Atwa013 kaže: Pregled poruke
Jao, mukica spopadnuta...
Udarili ste tu u kuknjavu, bez razloga...
Jasno mi je, ocekivali ste RPG epskih razmera, smesten u LOTR univerzum, a dobili nesto drugo, mada, tu se slazem sa @bojan1080, na osnovu onih promo materijala, ne znam zasto ste tako nesto ocekivali, kad je bilo jasno da od toga nema nista...
I sta ako je TB to rekao, nisam stekao utisak da se njemu igra nije dopala....
Ne, već nisam očekivao da bude ovako monotona.
Stara 4.10.2014, 2:44   #219
Budimir_Trajkovic
Starosedelac

Član od: 16.7.2007.
Zahvalnice: 303
Zahvaljeno 676 puta na 365 poruka

36K ljudi ingame na Steamu je izuzetno velika cifra. CoD: Ghosts je imao sličan broj ljudi ingame kad je izašla. I jako je zabavna, jedino Morca smatra da je smor, svi ostali smatraju da je igra pravi biser.
Spoiler za skrinšot:
Budimir_Trajkovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2014, 3:01   #220
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.752
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka

Meni je neverovatno da je iko ocekivao RPG, pa se zbog toga razoracao.

Iz aviona se videlo da je u pitanju koljacina orkova inspirisana Ubisoft open world igrama, kao sto je Assassin Creed.

Verovali ili ne, ima mnogo ljudi koji mi se taj zanr vise svidja od punokrvnog RPG-a.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
bojan1080 (4.10.2014), Smrtonosna Šorka (8.10.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Universe at War: Earth Assault zdravkelja Strateške igre 47 7.3.2016 14:15
LOTR the battle for middle earth rezolucija ilic stefan Strateške igre 4 13.5.2015 22:18
LOTR - The Battle for Middle Earth 2 Do@ OldSchool Strateške igre 196 7.1.2014 21:21
Shadow Harvest: Phantom Ops DeCoy Akcione igre 7 12.4.2011 19:32
Battle for the middle earth II ARTEFAKTI !!? Devet1 Strateške igre 7 19.11.2007 0:32

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:31.