Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.11.2014, 15:51   #1421
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
Određen forumom Re: Dragon Age III

Citat:
efil82 kaže: Pregled poruke
Mene nisu ja sam samo gledao LP a i to me smorilo mogu misliti kako je tek da igras.
To bi znacilo da ti je generalno zanimljivije da gledas kako neko igra nego da igras igru.
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2014, 15:57   #1422
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Citat:
Sarmatian kaže: Pregled poruke
To bi znacilo da ti je generalno zanimljivije da gledas kako neko igra nego da igras igru.
Nije istina.Volim da gledam LP interesantnih likova ako su igre koje sam vec igrao i dopale mi se.
Mada ovo je prvi LP koji me toliko smorio da nemam nameru da gledam dalje a nije do lika koji igra nego igre i ako je i meni blind.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2014, 17:21   #1423
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Korisnički interfejs nije ništa lošiji od bilo kog hibridnog naslova u poslednjih par godina. Journal, codex, inventar itd. su i dalje direktno dostupni klikom na ikonicu u donjem desnom uglu ili pritiskom na odgovarajući taster na tastaturi. Meni lično dovoljno.

Što se taktičke kamere tiče ni tu ne razumem kritike. Uporedo sa Inkvizicijom ponovo igram DAO i jedina razlika je u tome što se za kontrolu kamere koriste drugi tasteri, koji usput mogu da se promene. Mnogo mi više smeta traljavi sistem kontrole i borbe u DAO nego bilo šta tehničke prirode u Inkviziciji. Plus da se ne lažemo, najkorisnija stvar u svim Dragon Age igrama je u stvari bila pauza a ne taktički interfejs. Neka se javi neko ko je u kecu recimi prolazio detaljno kroz one tactical slotove za fino podešavanje borbe i nije koristio presete za defendere, archere, support itd.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Leonida (23.11.2014)
Stara 23.11.2014, 18:01   #1424
2SaiNt4U
Starosedelac

Član od: 1.2.2009.
Zahvalnice: 525
Zahvaljeno 1.136 puta na 594 poruka

Citat:
Neka se javi neko ko je u kecu recimi prolazio detaljno kroz one tactical slotove za fino podešavanje borbe i nije koristio presete za defendere, archere, support itd.
ja. ovo je bilo "pola igre"
ali ljudi govore najvise o nedostatku tog lepog upravljanja svojom ekipom kada pauziras u fajtu, ne o samim "tactital slotovima"

Citat:
Journal, codex, inventar itd. su i dalje direktno dostupni klikom na ikonicu u donjem desnom uglu ili pritiskom na odgovarajući taster na tastaturi. Meni lično dovoljno.
naravno da je na klik. ali je takodje moglo biti PC friendly da vidis 20ak itema na ekranu a ne 4.

Kao sto neko rece, ovo je vidno trebao biti MMO, samo se na pola razvoja odustalo od te ideje... Igra moze donekle biti zabavna, ali u vidu nekog ARPG naslova kao recimo Reckoning, suvisno je i useless uopste porediti vise DAO u istoj recenici sa ovom igrom.
totalno dva razlicita sveta.
2SaiNt4U je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2014, 19:03   #1425
Neutrino
Deo inventara foruma

Ja mislim da su ljudi jednostavno počeli previše da sude o igrama na osnovu onoga što nisu a ne onoga što zapravo pokušavaju da budu. Da se Inkvizicija pojavila u vreme kad se pojavio DAO danas bi verovatno bilo onih koji bi se kleli u nju i osuđivali svaki nastavak koji nije njena 1:1 kopija.

Druga stvar, DAO je dobra igra ali daleko je od toga da bude reper za bilo kakvo upoređivanje. Loš korisnički interfejs (dok uporediš statse dva itema oči ti ispadnu), užasna borba (treba da bacaš pasulj da li će desni klik da pogodi neprijatelja ili će da pomeri lika), užasan pathfinding (trčkaranje oko objekta u toku borbe), skršen AI (opet bacaš pasulj da li će na "Hold position" ceo party da se ukoči u sred borbe ili će na "Move frely" da jurne u kamikaza stilu na drugi kraj sobe prepun neprijatelja) itd. itš.

Nostalgija i sentimentalnost su opasna stvar - mogu očas posla da stvore predrasude i da izneverena očekivanja stave ispred objektivnosti. Razumem razlike u ukusima ali ne razumem da bilo ko ko je voleo prethodne dve igre (da čak i DA2 na neki način) može da ne voli DAI ili još gore donosi nekakve zaključke na osnovu, pazi sad, gledanja streamova.

EDIT: A evo screenshotova iz obe igre. Jeste UI je nešto veći u DAI zato što je hibridni naslov u pitanju ali ne vidim po čemu je to baš toliko velik problem. U DAO sam uvek imao problema sa praćenjem healtha i mane jer su indikatori bili užasno mali pa mi se dešavalo da pola družine jednostavno wipe-uje jer je UI premali.

Poslednja ispravka: Neutrino (23.11.2014 u 19:13)
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Leonida (23.11.2014), vlacke (24.11.2014)
Stara 23.11.2014, 19:06   #1426
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Ali najvise volim ove careve sto vec godinu dana pljuju po igri u ovoj temi ( makar 100+ postova ) i onda na kraju kupe original . Pa posle pljuvanja krece kukanje kako je igra totalni krs, a kao finale - plakanje za nekim proslim vremenima.

Poslednja ispravka: Leonida (23.11.2014 u 19:13)
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
Feferedon (23.11.2014), player1 (23.11.2014), vlacke (24.11.2014)
Stara 23.11.2014, 19:37   #1427
2SaiNt4U
Starosedelac

Član od: 1.2.2009.
Zahvalnice: 525
Zahvaljeno 1.136 puta na 594 poruka

Citat:
Nostalgija i sentimentalnost su opasna stvar - mogu očas posla da stvore predrasude i da izneverena očekivanja stave ispred objektivnosti. Razumem razlike u ukusima ali ne razumem da bilo ko ko je voleo prethodne dve igre (da čak i DA2 na neki način) može da ne voli DAI ili još gore donosi nekakve zaključke na osnovu, pazi sad, gledanja streamova.
Jedino sto ih spaja je Dragon Age u naslovu.
Mogu takodje i da budu igrive, i voljene.

Ali su totalno razlicite da se ne mogu porediti, jer je jedna nesto blize izvornim RPG igrama, a druga action h&s RPG bez ikakvih penala na greske.
2SaiNt4U je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2014, 19:57   #1428
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

Citat:
2SaiNt4U kaže: Pregled poruke
Ali su totalno razlicite da se ne mogu porediti, jer je jedna nesto blize izvornim RPG igrama, a druga action h&s RPG bez ikakvih penala na greske.
Nisam još igrao Inquisition (na moju neizmernu žalost), ali ovo su ljudi takođe govorili za DA2 pa sam skeptičan. Ako ti nije problem da na brzaka nabrojiš neke glavne razlike pod crticama or something, pomoglo bi. Prema ovome što sam video, Inquisition se u nekoj osnovnoj dizajn filozofiji ne razlikuje od MMO-aste prirode prošlih igara, samo što je open world dodatno pojačao taj utisak.

Jedino što mi pada na pamet je uklanjanje auto-attacka što je notorna glupost. Plus ovaj kretenski kompas umesto mini-mape.
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2014, 20:07   #1429
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
2SaiNt4U kaže: Pregled poruke
A šta po tebi pravi razliku između "izvorne" RPG igre i akcionog H&S naslova? Borba? Pa borba je apsolutno identična u oba naslova. Kako su se tukli likovi u DAO? Takmičenjem u lepom pevanju ili bacanjem kamena u dalj sa ramena? Možda razlika u prilagođavanju lika? Pa DAI ima neuporedivo više opcija na tom polju, toliko da se meni već negde na pola smučilo. Granjanje priče i uticaj odluka u toku igranja? DAI sve to ima. Možda priča? Da se ne lažemo, nijedan Dragon Age naslov ne blista na tom polju. Uvek se sve svede na "oh noez shitz haz hitz the fanz, can I haz an amryz to kickz the main villainz azz"?

Što se penala na greške tiče učitavanje prethodne pozicije nakon wipe-a je valjda ultimativni penal u svakoj igri. Hoćeš da kažeš da DAO nema load/save sistem? Probaj da igraš DAI na bilo kojoj težini iznad Normal. Na prvom boss-u ćeš već pošteno da se oznojiš jer su comboi i raspoređivanje družine itekako važni. I taj boss će te load/save sistemom podsećati na to sve dok ne naučiš pomenute stavke.
Stara 23.11.2014, 20:10   #1430
efil82
Starosedelac

Veze nije imao ni DA2 sa MMO a ovo je cist MMO koji je adaptiran u akcionu igru.
Te price o nostalgiji i sl. su gluposti, mozes lako da prepoznas sta je story driven rpg a sta je mmo.I to nema veze sa vremenom izlaska i sl. glupostima.Danas,juce sutra to su iste stvari.DA2 je bio los story driven rpg jer je prica bila retardirana i suplja a ovo vise jednostavno nije isti zanr.
U svakom rpg imas i fetch questove ili ubij 10 sakupi 5 i slicne monotone zadatke ali su oni mozda 10,20, 30%.Ovde sem glavne price prakticno svi sporedni questovi su MMO tipa.
Skill tree je i dalje redukovan, ne postoji healer nego imas neku retardiranu opciju sa 8 napitaka koje dopunjujes u kampu, skills se autoleveluju tako da su beskorisne, samo broj koji nicemu ne sluzi.Ne mozes cak ni da selektujes sve likove istovremeno, toliko o taktici.
Stara 23.11.2014, 20:14   #1431
Leonida
Deo inventara foruma

Steta sto nemam magicne moci dedukovanja koje poseduje Efil82, pa da na osnovu 1-2 let's play klipa zakljucim da je igra ( za ciji prelazak je potrebno preko 100h ) komplet sh!t...
Stara 23.11.2014, 20:16   #1432
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.657
Zahvaljeno 11.186 puta na 7.155 poruka

^^
Oni stariji se verovatno sećaju ovog izdanja Ezopovih basni...

DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
player1 (23.11.2014), Shonkas (23.11.2014), vlacke (24.11.2014)
Stara 23.11.2014, 20:19   #1433
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee

Citat:
Ne mozes cak ni da selektujes sve likove istovremeno, toliko o taktici.
Taktika je kada daješ istu komandu svim članovima? That's a new one. Mislim da sam to koristio otprilike nula puta u Originsu, a samo jednom u dvojci kod prvog bossa.

Uklanjanje opcija je naravno loše, ali selektovanje svih likova, come on...
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.11.2014, 20:20   #1434
efil82
Starosedelac

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Steta sto nemam magicne moci dedukovanja koje poseduje Efil82, pa da na osnovu 1-2 let's play klipa zakljucim da je igra komplet sh!t...
Jok i nije lol
Imam oci i vidim kako lik igra.
Koji god video da sam odgledao a odgledao sam 20-ak a ne 2 ne koristi nikog sem 1 lika- ispamuje sve iz quickbara a ostale i ne koristi da im da naredbe jer je igra tako napravljena-sad je ko u mass effect, ti sustinski kontrolises 1 lika ostali su podrska.
I to nije zato sto je lik koji igra tool (naprotiv) nego sto je gameplay takav da je bilo koja taktika (ono sto je od nje ostalo) beskorisna.Igra te sama tera da tako igras jer je sve ubrzano ko na steroidima.
Ova borba veze nema sa DAO ili DA2 borbom, obican konzolitis button mash.
Stara 23.11.2014, 20:23   #1435
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
U svakom rpg imas i fetch questove ili ubij 10 sakupi 5 i slicne monotone zadatke ali su oni mozda 10,20, 30%.Ovde sem glavne price prakticno svi sporedni questovi su MMO tipa.
Pa koji to RPG nije pun fetch questova. DAO nije izuzetak.

Juče sam se smorio kao žvaka igrajući "go kill ten bears" i "go kill three bandit groups" questova u Lothering-u a i ostale zone nisu mnogo drugačije. "Isporuči posmrtne ostatke osobe XYZ familiji osobe XYZ", "idi očisti lokaciju XXX u močvari od Deathspawna" itd. Ne kažem da su questovi glavne kampanje loši ali moja poenta je da nema RPG naslova koji se debelo ne oslanja na fetch questove kao fillere sadržaja.
Stara 23.11.2014, 20:25   #1436
efil82
Starosedelac

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
Taktika je kada daješ istu komandu svim članovima? That's a new one. Mislim da sam to koristio otprilike nula puta u Originsu, a samo jednom u dvojci kod prvog bossa.

Uklanjanje opcija je naravno loše, ali selektovanje svih likova, come on...
Jok taktika je da klikces misem sto brze ispamujes sve 1-9 a drugari sta urade urade.Tako smo svi igrali u DAO i DA2.
Stara 23.11.2014, 20:29   #1437
efil82
Starosedelac

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Pa koji to RPG nije pun fetch questova. DAO nije izuzetak.

Juče sam se smorio kao žvaka igrajući "go kill ten bears" i "go kill three bandit groups" questova u Lothering-u a i ostale zone nisu mnogo drugačije. "Isporuči posmrtne ostatke osobe XYZ familiji osobe XYZ", "idi očisti lokaciju XXX u močvari od Deathspawna" itd. Ne kažem da su questovi glavne kampanje loši ali moja poenta je da nema RPG naslova koji se debelo ne oslanja na fetch questove kao fillere sadržaja.
Ko sto rekoh, u rpg takvi questovi su do 30%
Ovde je sve sem glavne price grind.
Stara 23.11.2014, 20:30   #1438
Leonida
Deo inventara foruma

U DAO SVAKI sidquest je bukvalno fetch quest. Idi ubi 10 paukova u pecini X. Idi ubi 10x medveda. Donesi mi 10x elf roots...

Reci da borba nema veze sa DAO je zaista glupost. Identicna je kao u kecu samo sto je izbacen auto attack + brzeg je tempa, ali ipak ( srecom ) sporijeg od onog u raspalom DA2.
Stara 23.11.2014, 20:34   #1439
efil82
Starosedelac

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
U DAO SVAKI sidquest je bukvalno fetch quest. Idi ubi 10 paukova u pecini X. Idi ubi 10x medveda. Donesi mi 10x elf roots...

Reci da borba nema veze sa DAO je zaista glupost. Identicna je kao u kecu samo sto je izbacen auto attack + brzeg je tempa, ali ipak ( srecom ) sporijeg od onog u raspalom DA2.
Duhovito.Ocigledno nismo igrali istu igru jer za DAO niko nije tvrdio da je konzolitis MMO klon.Ko zna mozda do DA5 bude jasno da su ove igre oduvek bile Devil may cry.
Stara 23.11.2014, 20:39   #1440
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Ko sto rekoh, u rpg takvi questovi su do 30%
Ovde je sve sem glavne price grind.
Ma ja se ne bi složio sa tobom. Ja bih zaokružio bar na 31,47%

Nema smisla da se raspravljamo dalje dok ne odigraš igru. Mislim smešno je iznositi nekakve definitivne zaključke na osnovu gledanja streamova. To ovde jedino može nameless da radi ali njega i onako niko ne shvata više ozbiljno
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
dragon age, fantasy, rpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Dragon Age 2 Vulee Role-Play 3206 30.6.2019 22:49
Dragon Age: Awakening Goldfinger Role-Play 285 11.2.2012 14:38
Dragon Ball online VladarTame Mrežne igre 4 26.2.2009 2:38
MSN - pomoć Pedinho Aplikativni softver 3 4.12.2008 16:45
Metalci spasavaju princezu Covenant Cvet kompjutera 28 12.10.2007 16:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:27.