Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.12.2014, 12:36   #8781
Mac4LiF
Veteran

Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 264
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
Thumbs up Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Kidja kaže: Pregled poruke
Predestination
http://www.imdb.com/title/tt2397535/?ref_=nv_sr_1
Od svih mindfck fimova ovaj je najkomplikovaniji da se razume i dalje neke st vari nisam uspeo da povezem i verovatno cu jos jednom pogledati u nadi da cu shvatiti neke stvari.Ko voli filmove koje teraju na razmisljanje ovo je pravi film za vas.
Neznam sta nije jasno,film je prost ko pasulj.
Spoiler za Milenium:
U filmu se jednom spominje Zmijuga koja jede samu sebe(LOOP),stim da u filmu imamo vise njih.Jedna je sa senfom,druga sa feferonima,treca sa sirom,cetvrta sa kavijarom itd.

Citat:
Kidja kaže: Pregled poruke
Nema rupa , nisam odgledao opet ali posle gledanja sam razmisljao malo da povezem i veruj mi nema rupa sve ima smisla u filmu.Samo mi je ustvari jedna stvar nije bila jasna ali da ne spojlerisem sad.
Da tacno je,rupa nema ali ono sto tebe kopka je sigurno...
Spoiler za Bing Bang theory:
Pogledaj sledeci link tj.intro
https://www.youtube.com/watch?v=0XPmzFhtY-g (od 1.36 do 1.50 minute)(imamo kraj koji je u sustini LOOP,ali gdje je.........?!!!).

Citat:
uros@3D kaže: Pregled poruke
Predestination (2014)
Jako zanimljiv storytelling i gluma, uprkos uocljivom twistu jos na pola filma (a sumnjam da je reziser hteo drugacije) film na kraju tera na razmisljanje i vracanje kroz pojedine detalje koje u prvom gledanju uzimas zdravo za gotovo. Svidja mi se format od sat i po vremena, lepo skockano i upakovano.
Slazem se,sem da tera na razmisljanje ako se shvati na pravilan nacin.
Stim da se paradox tesko ikada moze shvatiti,pa se time vracamo na onu istu recenicu koju si i sam rekao.A to je :"zdravo za gotovo".

Citat:
JohnnyNT kaže: Pregled poruke
I od mene hvala na preporuci. Neke stvari se predvide tako na pola filma, ali totalno tera na razmišljanje nakon filma, totalni mind-blower
Jedini mind-blower je ovdje nacin na koji je sve ovo predoceno.
Jedan od vrlo rijetkih filmova sa ovakvom tematikom.Npr. sa Tom C.me je ubijao do bola.

Spoiler za Paradox-Loundry room:
Scena kad terorista objasnjava "novopecenom" u moguci ishod izvan LooP-a,kad vrti rukom i smije se kao ludi naucnik(tu sam se prosto ismijao)uvidjajuci i sam paradox pradoxa koji se moze shvatiti takodje i na ovaj nacin:ako budes uvucen u crnu rupe,neces biti rastavljen na proste cinioce.Nego ces imati oblik "*ebo lud zbunjenog.No nazalost "novopeceni" pod dojmom i ciljom misije izvrsava fatalnu gresku.

Zadnja scena je slag na tortu koja objasnjava kosekvence putovanja kroz vrijeme(LOOP koji sve ostale loop-ove zaokruzuje).

U biti film je prica o narcisoidnom Narcisu....
Spoiler za Splice (2009):
koji se pali na samog sebe i dijeli tematiku sa spoiler filmom.

To bi bilo nekih mojih 50 para.
Mac4LiF je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2014, 2:49   #8782
Miki1987
Veteran

Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

The Hundred-Foot Journey
Наш превод: Indijski začin na francuski način

2/10
Нема овде ни комедије, ни драме, али зато има оних најсморнијих холивудских клишеа на сваком кораку. Ако би ми неко рекао да му покажем типичан холивудски филм (у оном лошем смислу), онда то не би био овај, јер је овај холивудско дно. Од прве секунде знаш како ће се филм завршити, све мислиш, ајде ок, дај онда бар неку радњу и неке мале неочекиване обрте, али ништа од тога, само те више и више иритира плиткост карактера и радње из минута у минут. После сваке "драматичне" сцене једноставно знаш шта ће доћи за 5 или 15 минута. Најиритантнија ствар је то што глумци небитне ствари причају на индијском и француском, а остале на енгелском са индијским или француским акцентом. Ужас божији. Овако неуверљив филм ни б продукција Боливуда није у стању да избаци. Двојку сам дао због Елене, која ту и тамо успева да унесе живости у очај од карактера који глуми.

Ето, извините на мојој негативности, али 2 сата ми оде на филм који је, узгред, оцењен са невероватних 7.4 на ИМДБ-у

Са друге стране, Chef, филм који има сличну тему и пати од сличних бољки (безобртан, предвидљив) , али је доста скромнији, неупоредиво природнији и због тога има душу

6/10

Пс. Невезано за ове моје описе, једно питање:

Ел могу да предложим нешто? Да када неко постави своју оцену, опис филма или препоруку, у дну поруке напише и своју годину рођења
Није исто када на пример комедију препоручи неко са 15 или 35 година.
Miki1987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2014, 3:00   #8783
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka

Citat:
Miki1987 kaže: Pregled poruke
Пс. Невезано за ове моје описе, једно питање:

Ел могу да предложим нешто? Да када неко постави своју оцену, опис филма или препоруку, у дну поруке напише и своју годину рођења
Није исто када на пример комедију препоручи неко са 15 или 35 година.
brate, lakse valjda kad te zanima da udjes u profil onoga ko je ostavio post, i ako je resio da to podeli sa svima - pogledas (desno)...
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
Miki1987 (4.12.2014)
Stara 4.12.2014, 3:04   #8784
Miki1987
Veteran

Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
brate, lakse valjda kad te zanima da udjes u profil onoga ko je ostavio post, i ako je resio da to podeli sa svima - pogledas (desno)...
Супер, нисам знао да ту пише датум рођења.
Miki1987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2014, 19:19   #8785
Dark Magician
Veteran

Član od: 14.1.2011.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 140 puta na 103 poruka

Ako misliš da su godine merodavne za ukus, veoma si naivan.
Dark Magician je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Dark Magician na korisnoj poruci:
Rainman (4.12.2014), Sh0m1 (5.12.2014)
Stara 4.12.2014, 20:26   #8786
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Apsolutno. Evo ja 31, a smejem se na fore za 15-ogdisnjake

Al ajd, ovaj deo foruma je prepun ovih "starmalih", sve sami filmski kriticari, pa mora neko da drzi i protiv-teg.

Kad smo kod "decijih" filmova, tek sam danas, prvi put u zivotu odgledao Stand by me (1986)... Topla srca mogu da ga preporucim ako ga neko nije gledao. Nije ne znam kakvo remek delo, ali je lep film. Volim growin up filmove, sta ces...

A sada... Lets be cops (nisam ga gledao, al sam pustio da vidim jel ok snimak i titl, i oplakah na scenu - idioti ) (ovaj program nije preporucljiv za starmale osobe ofkors)
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2014, 20:33   #8787
Packy
Deo inventara foruma

Član od: 19.1.2008.
Zahvalnice: 1.787
Zahvaljeno 1.270 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Packy

Nisu uopste potrebne godine da zakljucis da li ce ti se film svideti ili ne, dosta su relevantniji su postovi tog forumasa na osnovu kojih mozes da ih shvatis ozbiljno ili ne,pa je na tebi da li ces njihove preporuke da uzimas u obzir.S druge strane, neki film neces isto prozivljavati kada budes imao lupam 20 ili 25 godina, mozda je i na to mislio.
Packy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2014, 22:36   #8788
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.792 puta na 1.851 poruka

Malo sam uleteo u DC animirani sektor...

Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 (2012)
Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)

10 godina nakon sto se povukao, Betmen se vraca na ulice Gotama.

Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)

Uglavnom film o Flashu, ali se pojavljuju i ostali Justice League karakteri. Veoma interesantno jer se radi o izmenjenoj vremenskoj liniji, gde npr. Betmen koristi pistolje Odlican zadnji animirani film pre new 52 reboota.

Justice League: War (2014)

New 52 reboot, kako je nastala Liga pravednika and all that shizz. Dosta humora, vise nego solo betmenovi filmovi, ali sta znam, meni odgovara. Na kraju odlican pocetak, vidim da su najavili 2-3 nastavka u narednih nekoliko godina Ko voli DC univerzum, a mrzi ga da gleda starije animirane filmove (oko 20ak ih ima), JL War je odlican pocetak
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci:
Belfegor (5.12.2014)
Stara 4.12.2014, 22:50   #8789
NOTTINGHAM
Član

Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 152 puta na 82 poruka

Vidim ovde neki opet preporucuju komediju Lets be cops koju sam na moju nesrecu i ja odgledao.Bez ikakve uvrede bez obzira koliko godina imate ovaj film zaobidjite u sirokom luku.Uostalom pogledajte pa dajte misljenje o ovoj komediji.Znam da su ukusi razliciti ali ova "komedija" u najboljem slucaju moze da nasmije nekog tinejdzera iz Oklahome koji nije izasao iz kuce zadnjih 10 godina.Vidim da se raspravlja i da li godine imaju veze sa ukusom.Naravno da ne,u tome se slazem.Ali los film je los film.Full stop.
NOTTINGHAM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2014, 23:22   #8790
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.792 puta na 1.851 poruka

^ da citiram druga rainmana

Citat:
Ma ko si TI da odredjujes sta je stvarno smesno a sta nije? Bas zato sto si zauzeo takav stav, upao si u diskusiju sa pola ljudi ovde koja traje 5 strana.
I ta diskusija je koliko se secam bas bila zapoceta zbog ovog filma...
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2014, 0:13   #8791
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 238 puta na 159 poruka

Spoiler za 5 филмова:
Disconnect

Утицај технологије на стварни живот. Одличан филм, урађен феноменално. Велика препорука.
Оцена 8/10.

The Perks of Being a Wallflower

Симпатичан филм, али ништа посебно. Прича се врти око дечка који је слуђен и покушава да нађе себе с обзиром на прошлост. Реч је о занимљивој тинејџ драми и то веома популарној, јер већина препоручује овај филм...али ја бих га тешко проценио као неку препоруку, иако ми се мање више свидео. Дао сам прелазну оцену, иако у овом филму нисам добио романтику коју сам тражио.
Оцена 6/10.

22 Jump Street

Добар филм са карактеристичним типом комедије. Доста зезања, асоцијација и све је на ту фору тако да је пристојно урађено, али ми се 1. део много више свидео, јер сам се више смејао гледајући га, а не само да благо набацим осмех као у овом. У сваком случају, препорука ако сте гледали први део и једва чекам наставке (који ће надам се бити у рангу 1. дела или бољи).
Оцена 6/10.

The A-Team

Пристојан филм. Мислио сам да ће бити врх, али сам мало и разочаран виђеним у смислу да је приказана добра акција, али не на неком високом нивоу као што је код Mission Impossible, Taken и слично. Вреди одгледати, добра је акција, глума, а има и доста смешних сцена које одржавају темпо филма складним. Има и америчког “патриотизма”, али добро, на то смо навикли.
Оцена 6/10.

Winter's Bone

Прецењен филм који у први план истиче глуму Џенифер Лоренс која ме нешто и не одушевљава својом глумом, за разлику од преслатке Шеилин Вудли, али у сваком случају је покушај да се направи нешто кроз као неку причу која се своди само на једно. Није ми се свидео и 9 и 10 за ово је сулудо.
Оцена 4/10.

П. С. Мики, имам 23 године.

Poslednja ispravka: Romantic (6.12.2014 u 21:04) Razlog: stavi spojler ukoliko postujes blok teksta i slika
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2014, 0:24   #8792
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Druze Notingeme, samo mali predlog - nadam se da ces ga shvatiti na pravi nacin:

1 - OK JE reci da je film po tebi glup, dosadan, ma najgori na svetu.
2 - NIJE OK reci da se film moze svideti samo "tinejdzerima iz Oklahome koji nisu izasli iz kuce 10 godina"

Nisam stigao veceras da odgledam film, ali moze lako da se desi da upadnem u tu drugu grupu. Meni licno ne smeta to sto cu po tebi biti tinejdzer iz Oklahome, ali moze se i bez toga.

Jer to jeste sve, samo nije "razmena misljenja" - kako je ti zoves.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2014, 0:38   #8793
NOTTINGHAM
Član

Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 152 puta na 82 poruka

Tinejderi iz Oklahome je bila samo metafora (sto da nisi iz Oklahome ) koliko je film los i nije smijesan.Ok mozda imam naviku da pretjeram sa kritikama kad mi se film ne svidi.Ali evo pogledaj ovaj film i javi mi sta mislis.Bez reakcija uvreda,na kraju krajeva zato i volimo ovu temu jer svi volimo filmove zar ne?
NOTTINGHAM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2014, 7:21   #8794
Packy
Deo inventara foruma

Član od: 19.1.2008.
Zahvalnice: 1.787
Zahvaljeno 1.270 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Packy

Meni su se komedije u poslednje vreme zgadile kao zanr, mogu samo par vrhunskih da pogledam.Nakon sto sam pogledao Intouchables(od toga je proslo 2,5 godine), mali broj komedija me je stvarno zasmejao i odusevio.Pokusao sam neke novije americke da pogledam i dosao do zakljucka da nisam njihova ciljna grupa.Let's Be Cops nisam pogledao, ali sam siguran da mi se ne bi svideo jer sam imao negativnog iskustva sa komedijama slicnog kalupa.Kada pogledas najbolje filmove u tom zanru, zasto da se spustam tako nisko?Preostaju mi samo klasici koje nisam pogledao.
Packy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Packy na korisnoj poruci:
ezenkiel (5.12.2014)
Stara 5.12.2014, 10:13   #8795
pedjosav
Starosedelac

Član od: 17.5.2008.
Zahvalnice: 1.189
Zahvaljeno 661 puta na 483 poruka

Ja bih i preporučio neke klasike koje sam posle nekoliko godina ponovo gledao i uživao:

Ferris Bueller's Day Off
Austin Powers 1,2,3
Waynes world
Jay and Silent Bob (svi filmovi da ne nabrajam, ako neko ne zna šta su-nabrojaćemo-vrede)
..............
pedjosav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pedjosav na korisnoj poruci:
nenad_kvrgic (24.1.2015)
Stara 5.12.2014, 11:39   #8796
zajchik
Starosedelac

Član od: 24.4.2011.
Zahvalnice: 314
Zahvaljeno 461 puta na 406 poruka
Slanje poruke preko AIM-a korisniku zajchik Slanje poruke preko Yahooa korisniku zajchik Slanje poruke preko Skypea korisniku zajchik
Određen forumom Одг: Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
NOTTINGHAM kaže: Pregled poruke
Vidim ovde neki opet preporucuju komediju Lets be cops koju sam na moju nesrecu i ja odgledao.Bez ikakve uvrede bez obzira koliko godina imate ovaj film zaobidjite u sirokom luku.Uostalom pogledajte pa dajte misljenje o ovoj komediji.Znam da su ukusi razliciti ali ova "komedija" u najboljem slucaju moze da nasmije nekog tinejdzera iz Oklahome koji nije izasao iz kuce zadnjih 10 godina.Vidim da se raspravlja i da li godine imaju veze sa ukusom.Naravno da ne,u tome se slazem.Ali los film je los film.Full stop.
I na moju nesreću i ja ga odgledao.
Nemam neki odredjen komentar, sem da film teško može da se dopadne nekom. Naravno nije nemoguće, ali ako nisi u bliskom srodstvu sa nekim od aktera, vrlo teško.
zajchik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2014, 14:20   #8797
xandar
Starosedelac

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 405
Zahvaljeno 125 puta na 100 poruka

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
^ da citiram druga rainmana
I ta diskusija je koliko se secam bas bila zapoceta zbog ovog filma...
Ne odredjuje nego poput nutricioniste dobronamerno skrece paznju na big mac-ove koje redovno konzumirate da zamenite sa npr kvalitetnom burbonskom piletinom u sosu od dagnje.

Ali ako i dalje zelite mac, vas izbor...
xandar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku xandar na korisnoj poruci:
goranmax (14.12.2014), Iris (6.12.2014)
Stara 5.12.2014, 14:25   #8798
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka

Одговорно тврдим да је "Two Cops", у односу на данашње стандарде попут "22 Street" врхунска комедија и уопште није лош филм како сте овде запенили. Стварно не разумем шта вам се ту толико није допада, надам се да није "није реална".
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2014, 14:27   #8799
Belfegor
Starosedelac

Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
Malo sam uleteo u DC animirani sektor...

Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 (2012)
Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)

10 godina nakon sto se povukao, Betmen se vraca na ulice Gotama.

Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)

Uglavnom film o Flashu, ali se pojavljuju i ostali Justice League karakteri. Veoma interesantno jer se radi o izmenjenoj vremenskoj liniji, gde npr. Betmen koristi pistolje Odlican zadnji animirani film pre new 52 reboota.

Justice League: War (2014)

New 52 reboot, kako je nastala Liga pravednika and all that shizz. Dosta humora, vise nego solo betmenovi filmovi, ali sta znam, meni odgovara. Na kraju odlican pocetak, vidim da su najavili 2-3 nastavka u narednih nekoliko godina Ko voli DC univerzum, a mrzi ga da gleda starije animirane filmove (oko 20ak ih ima), JL War je odlican pocetak
I ja sam ih relativno skoro odgledao, imas od pre:

Justice League: Doom

Justice League: Crisis on Two Earths

mada je meni DOOM vise legao. naravno ako nisi odlgedao vec.

Takodje imas jedan dobar animirani a nema veze sa DC

Dante's Inferno: An Animated Epic

Odlgedao pre neki dan pa mi pao na pamet...skroz je ok.
Belfegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2014, 18:01   #8800
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka

This Is Where I Leave You (2014) Vrlo iritantni likovi a sama prica je glupa i izfosirana kao i obicaj koj se provlaci kroz film gde 7 dana treba da sede u kuci i zale pokojnika a niko to ne cini.

Take Me Home (2011) Nije sjajan ali ima dovoljno sarma da ga vredi pogledati
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	MV5BMjkzNzQ2NDMyNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTY3MTcxMjE@._V1_SX640_SY720_.jpg
Viđeno:	33 puta
Veličina:	71,9 KB
ID:	51056   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	Take_Me_Home.jpg
Viđeno:	32 puta
Veličina:	52,4 KB
ID:	51057  
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:21.