![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 19.2.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Drug ima brand računar Dell Optiplex gx620 i u zadnje vreme mu dosta baguje. Juče smo probali kod njega Win 8.1 i ne mogu opisati kako to ne ide na taj komp iako ima giga rama(to je minimum, ali je nemoguće i sa tim išta učiniti) pa sad on bi hteo da kupi još koji gb rama a zanima me da li isto mora frekvencija koju ima sada ovaj a to je 533MHz (DDR2).
Znam da su vremena takva da je ovaj ram jako zastareo i sve ali kad se nema za bolje ![]() Poslednja ispravka: Aurum23 (28.12.2014 u 13:01) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bolje mu je da izvadi taj (pretpostavljam) jedan modul od 1 GB pa da ubaci modul od 2 ili 4 gb, ima ih po oglasima za male pare. Ipak treba paziti na frekvencije ako bude eksperimentisao sa 2-3 modula različitih proizvođača, ja sam se nekoliko puta opekao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Ima on 4 slota pa bi dodao još koji modul ali zanima me da li mora biti 533 MHz ili može neka druga pa on sam to namesti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Može druga ali bi bilo mnogo bolje da ti je ista frekvencija svakog modula
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
A jel problem recimo ako uzme module od 800MHz a ovo izvadi, oće to raditi onda?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne vidim razloga zašto ne bi radilo, ploče su dovoljno "pametne" u većini slučajeva da spuste clock i da ga prilagode sebi, ali postaraj se da i ti svi moduli koje ubacuješ rade na istoj frekvenciji
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Upgrade do 60e (7000 dinara) | Dusan. | Šta da kupim? | 48 | 29.6.2014 22:30 |
Anytime upgrade za windows 7 | misadeks | Operativni sistemi | 2 | 7.4.2011 13:11 |
Jako jeftin, a funkcionalan upgrade? | ex-user | ŠDK - Osnovne komponente | 22 | 30.10.2010 10:58 |
Šta sad? To upgrade or not to upgrade? | Tornado | ŠDK - Osnovne komponente | 3 | 31.10.2008 0:50 |
Vodeno hladjenje - all in one / upgrade? | Pajo | ŠDK - Ostale komponente | 19 | 3.9.2008 20:11 |