![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Sjajan program za zaštitu računara.
Program koji pruža perfektnu zaštitu i ima besplatnu verziju.... Možete instalirati sve programe koji ne traže restart računara,testirati ih i videti da li vam odgovaraju ili ne.... http://www.sandboxie.com/ i forum http://www.sandboxie.com/phpbb/index.php gde možete praktično i sa piscem programa da komunicirate i saznate kako da najbolje koristite ovaj program. Izasla je i najnovija beta verzija koja štiti sistem na krenel nivou http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=10201 da li neko koristi ovaj program i kakva iskustva ima sa programom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Prvi put cujem za taj AV.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
To nije AV.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Pa da ,sam naslov kaze.Sporo sam upalio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandboxie
![]() Da ne bi ove teme ne bih znao šta je sandboxie. ![]() Ovo bi se najlakše moglo opisati kao karantin za eksperimantisanje sa potencijalno zaraženim fajlovima. Sličnu opciju mislim da nudi i eset smart security. Ispravite me ako griješim. Mislim prvenstveno na onu opciju za sigurno pokretanje sumnjivih aplikacija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Veteran
Član od: 3.10.2010.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 112 puta na 90 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Pomješao sam jer sam toliko softvera preko glave prebacio pa čoek više ne zna šta koji program ima a šta nema.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka
|
![]()
Sandboxie je malo više od igračke gde možeš da otvaraš sumnjive fajlove. Sa opcijama forced folders i forced programs možeš da nateraš da se na primer browser uvek otvara u sandboxu, tako da nema šanse da bilo šta uleti u sistem, ili možeš namestiti da se sadržaj sa fleš diskova uvek otvara u sandboxu, tako da i varijanta inficiranja na taj način može da se eliminiše. Možeš raditi sa više sandboxa u isto vreme, pri čemu svaki ima zasebna podešavanja, što ga čini daleko moćnijim od ostalih varijanti koje trenutno postoje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 22.6.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 112 puta na 85 poruka
|
![]()
A i da ne natrpaš registry i disk raznim smecem, ako samo testiras neki program. Da li ti se dopadne ili ne. Recimo ja sad probao da vidim na sta lici Safari 5. Bljak. Jednim klikom delete i nema ga. Kao rukom, bez tragova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
virtuelizacije koju koriste više vendora u svojim antivirus rešenjima nisu ni blizu sandboxie( i po strukturi i po koncepciji a moglo bi se reći i po načinu rada)....jer te virtuelizacije su deo antivirus programa i na osnovu nekih(nije bitno kojih)komponenti antivirus odlučuje hoće li staviti taj program u sandbox ili ne ili daje korisniku objasnjenje i mogućnosti da taj program premesti u sandbox..ili da sumnjiv program a preko antivirus rešenja premesti u sandbox. sandbox u antivirus rešenjima je samo po imenu isti sa sandboxie..... Ovo je program protiv kojeg niti jedan jedini virus uključujući i rootkit TDSS 1-4 nisu imali nikakve šanse. Ako neko želi postaviću ovde i moja podešavanja za sandboxie a neka druga podešavanja možete naći i na sandboxie forumu.....ili ssj forumu moja zaštita računara(laptop i desktop) je sandboxie+shadowdefender+keyscrambler free.....zadnje 3 god.praktično i ne znam šta je virus.... Poslednja ispravka: djenka (3.4.2011 u 14:56) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
a sandboxie http://www.wilderssecurity.com/showp...5&postcount=21 comodo forum http://forums.comodo.com/news-announ...-t58848.0.html i jos http://www.wilderssecurity.com/showp...5&postcount=54 Poslednja ispravka: djenka (3.4.2011 u 15:42) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Takodje sam probao i na vmware sistemu i ista stvar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
|
![]() Citat:
za shadowdefender kao sto i vidiš je bitno i na kom operativnom sistemu je testiran mada verzija .325 je najčvršća. da se vratim na sandboxie,probaj verziju koju sam naveo....testiraj i videćeš... šteta što obični korisnice ne koriste više sandboxie jer bi se rešili mnogih problema... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
sandboxie virtualizuje programe koje koristiš(koje pokrećeš u sandboxie) i u okviru trenutnog korišćenja tih programa štiti windows na kernel nivou a shadowdefender(ili recimo returnil) virtualizuje particije....u tom je razlika...
tako da sam miran do recimo rootkita tdss 105 ili 1005 ps:returnil može virtuelizovati samo c particiju a shadowdefender odjednom sve particije koje imaš trenutno u računaru.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
Pokrenem igru uz pomoc ovaog programcica jer navodno imam neki stem_fucker_dll file koji je neka vrsta virusa i lepo odem u instalaciju stanek na ikonu i kazem run in Sandboxie i igra krene sve super radi bez problema. Ali kad sam posle par sati pokusao ponovo da pokrenem igru izasla mi je poruka sa slike, e sad ja sam opet otiso i kliknuo run in Sandboxie i da li to moram da radim svaki put ili samo prvi a svaki sledeci put dovoljno je da igru pokrenem samo duplim klikom ako ne onda dajte neki savet sta da radim. I evo sad sam nekako uspeo sam da pokrenem igru ali sam video da mi je svae obrisan. Unapred Hvala.
Poslednja ispravka: Nestor (28.1.2013 u 16:19) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Novi član
Član od: 13.9.2010.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ljudi, znate li mozda da li postoji resenje da Sandboxie radi na Windows 10 Tech Preview? Naravno, pogadjate, treba mi zbog FIFA-e 15, jer je to jedini nacin da igrica ne crash-uje nakon pokretanja i biranja jezika. Pokusao sam da instaliram i sve to protekne lepo, ali kada treba da koristim program, desavaju se neke "cudne stvari"... Pise show errors, sto je jasan znak da ne radi kako treba i kad treba da pokrenem igricu sa njim, jednostavno ga nema u opcijama..
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku gabor sagmajster na korisnoj poruci: | ||
NIx Car (14.2.2015) |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
FIFA tad nece kresovati? U je hvala ti
![]() Jesi li probao compatibility mode da stavis? Poslednja ispravka: NIx Car (14.2.2015 u 17:01) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Novi član
Član od: 13.9.2010.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Jesam, najpre sam to i pokusao, medjutim nije dalo rezultata.. Sad sam back up-ovao Windows 8.1 i na njemu bez problema radi. Znaci, definitivno je do desetke
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|