![]() |
![]() |
![]() |
#2741 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Ja bih voleo da malo obrazlozis sta ti tu smeta.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2742 |
Starosedelac
Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka
|
![]()
Meni smeta jer izdizete snobove i licemere iznad Ubisofta i EA-a, a od njih su za nijansu-dve bolji, u klasi sa 95% ostalih developera i izdavaca. A tek cemo da vidimo na sta ce Witcher 3 da lici po pitanju tog filler sadrzaja koji treba da opravda 100+ sati igranja.
Ponasanje CDPR-a u poslednjih godinu dana se moze sumirati u 4 reci; "Usta moja hvalite me". Zato i jeste iritirajuce kad vidis sta su sve ljudi spremni da progutaju sve i da ne sagledaju situaciju realno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2743 |
Veteran
Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2.781
Zahvaljeno 833 puta na 389 poruka
|
![]()
Ma ljudi nemoj da ste naivni, pa niste vi od juče u gejmingu i baš zato ne treba da vam prodaju ove fore. Jedina razlika izmedju njihovog DLCa pardon expanzije i drugih je što je njihov DLC sa "obrazloženjem - izjavom".
Pozivaju se na old-school, na neko predhodno vreme gejminga, nostalgiju a onda urade isto kao i svi drugi. Još nisu izdali ni osnovnu igru, pitanje je dal će opet biti odlaganja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2744 |
Starosedelac
|
![]()
Da su old school, ekspanziju bi napravi za godinu, godinu i po dana, koja traje 30-40 sati, a ne posle 3 meseca neki DLC koji ce garantujem vam realno trajati 5-6 sati kao i svaki poveci DLC, sarena laza zvana ekspanzija od "10+ sati" je za decu. Zivi bili pa videli...
P.S. Jos kad vidim neke starije clanove foruma kako ih pravdaju, koji bi trebalo da znaju bolje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2745 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Stvarno ne znam u cemu je vas problem?!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2746 |
Član
Član od: 24.11.2014.
Zahvalnice: 449
Zahvaljeno 174 puta na 97 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Al Capone na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (8.4.2015) |
![]() |
#2748 |
Veteran
|
![]()
nameless pa ja od početka pišem na temi kako mi se ne sviđa CDProjektov marketing kada je W3 u pitanju. Da se razumemo, nemam ja ili mi kako si nas grupisao, problem sa igrom koja još nije izašla, nego samo kritikujemo njihovu marketing-hajp mašinu. Ovaj postupak sad je isti kao i kod drugih izdavača koje ste do juče kritikovali kada je politika DLC-ova i unapred najavljenog dodatnog sadržaja u pitanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2749 |
Član
Član od: 24.11.2014.
Zahvalnice: 449
Zahvaljeno 174 puta na 97 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2750 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nije isti. Kada kupis TW3 dobijas igru koja je potpuna, ista za svakoga, bez raznoraznih eksluzivnih dlc-ova, pack-ova, cega vec. Takodje, nije najavljen DAY ONE dlc, koji se kritikuje; niti ce nedelju dana nakon izlaska igre krenuti lavina sitnih dlc-ova koji se naplacuju. CDPR je samo unapred otkrio da ce u roku od godinu dana izaci dve vece kampanje (po njima, trideset sati trajanja), i da ce naplacivati 'season pass' od onih koji to zele unapred da nabave. Nema to nikakve veze sa 'hajpom', vec je u pitanju poslovna odluka, jer je ocigledno da taj model unapred dovodi do priliva novca. Stvarno ne vidim kako to nekome moze da smeta, na nekoj racionalnoj osnovi..
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci: | ||
Leonida (8.4.2015) |
![]() |
#2751 |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
![]()
E, sta se primate?
Svi smo preorderovali igru, samo vas lozimo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2752 |
Veteran
|
![]()
@nameless: Ta poslovna odluka i politika je upravo ista kao i kod drugih samo se "malo" razlikuje. Ti sad malo pričaš demagoški i sitničariš oko termina i shvatanja šta je šta, što meni zvuči "nije šija nego vrat". Namera i postupak je isti, aj da ne bude baš isti nego sličan kao i ono što kritikuju u industriji.
Poenta je da smaraju i da su smorili. To što je možda takva igra sad u industriji da moraš biti u top 5 vesti svake nedelje sa nečim o svom proizvodu je problem industrije i njih, što se meni lično ne sviđa! Moje je da kažem i da prokomentarišem da me to smara i da oni pogotovu smaraju mnogo u poslednje vreme! Dakle, nisi ti od juče počeo da pratiš industriju pa da ne umeš da provališ da ti se ista stvar prodaje sad u "drugom pakovanju" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2753 | |
Banned
Član od: 6.7.2013.
Zahvalnice: 346
Zahvaljeno 241 puta na 162 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2754 |
Starosedelac
|
![]()
Narativ koji je CDPR tim stvorio je da vecina izdavaca i developera otima pare od igraca tako sto im uvaljuje DLC-ove koje ne treba da naplacuje, svesno zanemarujuci da i ti developeri prave velike DLC-ove koje vrede placenog novca (da ne ulazimo sad u tu temu koliko zapravo stvarno vrede ti DLC-ovi i koliko su zapravo sjajna prilika da se za manje rada uzme vise para). Drugi deo narativa je njihova predstava "dobrog zakletog PC" developera koji postuje igrace i daje za dzabe sto vise moze.
A onda, kad na takav narativ koji je ocigledno prepoznalo puno ljudi, izadju sa obavestenjem da idu u stategiju Season Pass-ova i spremaju set DLC-ova, brane se retorikom kako su to zapravo ekspanzije sa velikim sadrzajem koji, eto kosta, pa su primorani da ga naplate. "Massive expansions", njihove reci. Dacu primer: Ekspanzije za Skyrim Dawnguard i Dragonborn u proseku traju u proseku traju preko 20 sati. Pa je li ih Bethesda nazvala masivnim ekspanzijama? Prva moja reakcija je bila, aha, evo ih rade isto sto i drugi (ne racunam tu ekstreme poput Ubisofta, mada su se i oni popravili dosta) a pricaju potpuno suprotno. Nema potrebe da racionalizujem nista sebi, niko iz CDPR-a mi nije rod ni pomozibog, a pojedinima ovde kao da jeste... P.S. Ako jeste, dajte bre sredite nam neke steam kljuceve za dz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2756 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Malo vadis iz konteksta....oni nisu kritikovali svaki DLC vec modernu DLC politiku. A ta politika je da se naplacuju Skin Pakovi i neki sitni dodatci i ostale sitne gluposti koje ne bi smele da se naplacuju. Ja se secam iz jednog intervjua gde su rekli da podrzavaju DLC-ove poput Bioshock-a, Dishonorda (ja mislim da su pohvalili i Skyrim) i rekli su da nisu protiv toga i da ih smatraju nekom vrstom ekspanzija. Kao sto rekoh po stoti put ![]() A inace se nikako ne bih slozio da je ovo sto CDPR radi isto sto rade i omrazene kompanije. Ja ne znam sta je isto u njihovoj politici gde su rekli da nece naplacivati DLC-ove( znate na koje mislim) da nece biti DRM-a, da nece juriti sa izlaskom, da nece zapostaviti PC igrace? Kako takav stav (koji je vise puta do sad bio opravdan i sa kecom i sa dvojkom) mozete da uporedjujete sa stvarima koje radi Ubisoft i EA recimo??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2757 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
@Asmodeus Neko iz CDPR-a je u jednom intervjuu naveo Dragonborn kao dobar primer dlc-a/ekspanzije. Nikada oni nisu bili protiv te ideje, vec protiv naplacavanja trivijalnih stvari. Sta vise, vise puta su napomenuli da ce naplacivati sadrzaj koji ima odredjenu supstancu. Prema tome, nista oni nisu uradili suprotno od onoga sto su pricali.. I zasto se hvatas za Bethesdu? Ko je njih kritikovao za bilo sta (osim za 'horse armor' dlc)? Ti sam tu stvaras nekakve paralele koje ne postoje u realnosti. Sa druge strane, EAWare (izmedju ostalih) je apsolutno zasluzio kritiku za svoju dlc politiku.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2758 |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
![]()
Pa kako ne postoje paralele, ako su im DLC (ne ekspanzije) za Skyrim, na neki nacin bili uzori, kao i Skyrim, na koji su se cesto pozivali tokom rada na W3, ali evo sta meni, upada u oci...
Skyrim je izasao novembra 2011, najava za prvi DLC (ne ekspanziju) bese, nisam siguran april-maj 2012, izasla za PC u avgustu iste godine, a Dragonborn je izasao 2013 godine, ispravite me ako gresim... Dakle, za najavu prvog DLC-a (ne ekspanzije) proslo je 6-7 meseci, a izasla je skoro godinu dana kasnije....ovaj drugi i da ne spominjem... Sa druge strane CDPR, mesec dana pred izlazak same igre, najavljuje ne jednu, nego dve ekspanzije, koje su svakako krace od oba DLC-a (ne ekspanzije) za Skyrim... A slicno bese i za Dishonored...samo u kracem vremenskom roku.... Mislim, totalno spontano i neplanirano... Hej, ipak nas postuju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2759 |
Starosedelac
|
![]()
Ovde ce svakom potezu CDPR-a da se nadje opravdanje, a u svakoj akciji drugih omrazenih izdavaca ce se traziti ugao iz kog moze da se napadne, tako da tracimo vreme pokusavajuci da ti objasnimo pogled iz druge perspektive.
Kad je se pricalo ovde o marketinskoj kampanji, pa i o tome u sta se Witcher 3 pretvara (open world igra), ovde su se uvek nasli fanovi koji su branili CDPR, kad urade ovako nesto opet ista prica, kad sutra izadje igra verovatno niko nece smeti nista da kritikuje jer ce ispasti da nema veze sa realnoscu... I BTW, ja sam prvi kritikovao Bioware i svadjao se sa Vuleetom i ostatkom ekipe fanova na Dragon Age temi, pre 5-6 godina, jer sam generalno protiv tog dodatnog sadrzaja koji je uglavnom nekakav spinoff na main pricu, koji vecina zaboravi nakon prelaska. Ekspanzije su nesto drugo, razradjena, zaokruzena prica koja obicno ili predstavlja potpuno novu pricu ili nastavak na onu iz originalne kampanje. Ono sto sam tamo video na DA temi sad vidim i ovde, grupu fanova koji po svaku cenu brane sve sto njihov voljeni developer uradi... EDIT: Da se razumemo, niko ovde ne napada igru, svi se nadamo da ce biti odlicna, kao i da ce DLC-ovi biti dobri, koje sam i ja poceo da kupujem mada, obicno nakon velikog popusta. Ovde neko dodje i spomene kakvi su Poljaci licimuri i odmah naleti na grupu lojalnih fanova koji ce da nas razuvere u svaku sumnju da bi CDPR mogao da bude za nijansu losiji nego sto jeste u nasim ocima. Meni to nije normalno i smrdi na racionalizaciju. Poslednja ispravka: Asmodeus (8.4.2015 u 15:40) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2760 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Velike kompanije se napadaju zato sto im nije prvi put da prodaju maglu za velike pare, gomila otkljucanog sadrzaja i bezvrednih pakova.....CDPR do sada nije imao nikakve propuste koliko se ja secam niti je prodavao maglu i pakove ili je zakljucavao delove igre pa otkljucavao preko placenog DLC-a. Kako je ono sto radi EA i Ubisoft sa ekskluzivnim sadrzajem za preodred/gamestop/PSn i ostalo ista sa situacijom W3 koji najavljuje ekspanziju par meseci pre izlaska, koja ce izaci verovatno pred kraj godine? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fantasy, rpg, witcher |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Witcher 2 - Assassins of Kings | Psycho13 | Role-Play | 4767 | 21.7.2020 14:23 |
The Witcher | The mighty Boo | Role-Play | 3333 | 6.5.2018 23:01 |