Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.5.2015, 11:46   #3761
goranmax
Veteran

Član od: 4.4.2012.
Zahvalnice: 1.413
Zahvaljeno 341 puta na 185 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Citat:
hiperborean kaže: Pregled poruke
Ljudi, jel i vama na ovoj temi prikazuje kao da ima jos cetiri-pet neprocitanih strana? Izludjuje me, i na PaleMoon-u i na TpT mi je tako... I 37 more posts remaining..

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 7047D using Tapatalk
Da, postoji neki bug na forumu.
I iskljuci ovo
Citat:
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 7047D using Tapatalk
protiv pravila foruma je.
goranmax je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 12:14   #3762
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.924 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Al Capone kaže: Pregled poruke
Nije tacno. U Gothicu i Morrowindu (npr.) ti 10lvl vise nece toliko pomoci ,ako nemas i odgovarajucu opremu. Npr. Umbru ako napadnes na 10-om nivou sa iron opremom ugazice te u par sekundi,ako se vratis na 20-om (i vise nego dovoljno) sa istom iron opremom opet ces izgubiti.

To je opet odlika vecina danasnjih MMO-a (koji naravno nisu nastali zbog MMO-a, samo kazem da je taj trend popularan pre svega tu). Skupljas bolju opremu za teze raidove i bossove.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 12:35   #3763
Al Capone
Član

Član od: 24.11.2014.
Zahvalnice: 449
Zahvaljeno 174 puta na 97 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
To je opet odlika vecina danasnjih MMO-a (koji naravno nisu nastali zbog MMO-a, samo kazem da je taj trend popularan pre svega tu). Skupljas bolju opremu za teze raidove i bossove.
Van konteksta.
Al Capone je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 13:16   #3764
MitraljezaC
Starosedelac

Član od: 24.12.2009.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 458 puta na 297 poruka

Ljudi sta vi radite sa knjigama i papirima koje pokupite i procitate?

Ja ih imam jedno 20 sve procitane i strah me da ih prodam da ne izgubim neki quest.

Takodje sta ste uradili sa Temerian Lily kljucem kad ste nasli blago u prvoj regiji?Prodali, bacili?Da ne zatreba ponovo posle?
MitraljezaC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 13:22   #3765
hiperborean
Član

Član od: 21.2.2009.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 20 puta na 17 poruka
Određen forumom Re: Re: The Witcher 3

Citat:
goranmax kaže: Pregled poruke
Da, postoji neki bug na forumu.
I iskljuci ovo

protiv pravila foruma je.
Uprava d'uradi nesto! ... Sredio sam
hiperborean je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 13:38   #3766
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
MitraljezaC kaže: Pregled poruke
Ljudi sta vi radite sa knjigama i papirima koje pokupite i procitate?

Ja ih imam jedno 20 sve procitane i strah me da ih prodam da ne izgubim neki quest.

Takodje sta ste uradili sa Temerian Lily kljucem kad ste nasli blago u prvoj regiji?Prodali, bacili?Da ne zatreba ponovo posle?
Knjige i papire koji ti se u inventory ne nalaze u "Quest Items" sekciji mozes slobodno baciti/prodati kada ih procitas bez bojazni da ces zeznuti neki quest.
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
MitraljezaC (24.5.2015), Sakiboj (24.5.2015)
Stara 24.5.2015, 14:50   #3767
NedStark
Novi član

Član od: 21.9.2014.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Jel moze puno maceva u inventory da utice na trcanje?
Problem je u tome sto ne mogu da trcim pritisnem shift a on ide sporo, probao sam i da izbazim maceve odecu i opet nece da trci.

Poslednja ispravka: NedStark (24.5.2015 u 15:06)
NedStark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 14:54   #3768
Sakiboj
Deo inventara foruma

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 380
Zahvaljeno 271 puta na 230 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Sakiboj

Citat:
Iceman_37 kaže: Pregled poruke
Mnogi ne vide razliku sa hairworks ali bolje i da je ne traze. Razlika ima, pogotovo kad krstarite sa konjicem a na njemu griffin trofej. Zagledam se i uzivam u voznji dok se kosa na giffinu njise u pokretu, izgleda vise dinamicno, nisam trebao od starta da je upalim i da se naviknem. Ovde kad se prica o HW, svi traze razliku i misle na neke drasticne promene, pa ne aktivira se ta opcija zarad boljih teksutra, vise drveca i bog zna cega. Performance drop je veliki i moze se reci da u odnosu na to mozda ne opravdava. Ali vidim ovde komentare jao kakva je to glupost nema razlike, a i shit je teski, ugasio sam... Pa dobro druze to sto nemamo komp te snage da potera... Mislim kosa je oduvek bila govance u svim igrama, daleko od realizma, a ovo menja neke stvari ali trazi uber komp i to samo da bude aktivirana na odredjenim likovama i cudovistima. Da je kompa i tako isprogramirane igre da svaki lik u igri moze takvu tehnologiju da koristi za kosu, e onda bi svi rekli ima razlike.

Ja sam na kraju morao da ostanem sa HW ukljucenim, i jako mi je fluidan gameplay ukoliko u user.ini ogranicim na 40, 45 fps. Na ovom frejmu igra stvarno savrseno radi i combat je jako responzivan.

Ponavljaju se neke izrecene reci iz raznih review-eva od nasih clanova. Pitam se da li ste stvarno osetili to isto. Dosli ste do Velena i prokomentarisla o storiju kao fetch qvestu, eh i da u sustini jeste, tako zanimljiv fetch quest jos nisam video. Ako gledamo dnevnik, pod main quests....upravo sam zavrsio jedan deo sa Keira-om Metz. Mislim mozda je Geralt dosao do nje zarad informacije u vezi sa Ciri, ali avantura koju su oni doziveli nakon toga u potrazi za tom istom informacijom, zaplet, pa posle onaj "wraith posao" za Keiru... moze samo da dobije aplauz Igrao sam uvece sa slusalicama, i dok sam nosio onu lampu u tornju zajedno sa onim horor elementima, uopste nisam to ocekivao. Kakva je to avantura stopljena u kako je neko nazvao main stori kao fetch quest...I stvarno mislim da su slusalice za ovu igru veliki plus.

Druga stvar je prazan prostor. Nisam to doziveo ali je definitno bolje i tako da bude nego skuceno. Dosta puta sam imao osecaj da "putujem" kad krenem negde. U jednom momentu kada sam video gde treba da odem, kao da sam se smorio sto ima toliko ali u nekom pozitivnom smislu, jer pre tog mesta gde je quest ima gomila sadrzaja.

Moze biti dosta razlicito kako ko igra i na koji nacin, ipak je ovo open world RPG. Pa bude nekome i prazna... :S
Isti slucaj i kod mene. Kad vidim te neke sitnice i kako dobro izgleda hair works, jednostavno ne mogu da ga iskljucim vise.

Jel ti to sve na max daje 40-45fps? I foliage i shadows na high? Kod mene kad smanjim pomenuta dva a hair works upaljen, fps je u proseku 50-55, pada kad se kamera priblizi suvise geraltu i kad upalim onaj witcher sense.
Sakiboj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 15:14   #3769
Snipe
Starosedelac

Član od: 2.6.2006.
Zahvalnice: 663
Zahvaljeno 485 puta na 289 poruka

Citat:
NedStark kaže: Pregled poruke
Jel moze puno maceva u inventory da utice na trcanje?
Problem je u tome sto ne mogu da trcim pritisnem shift a on ide sporo, probao sam i da izbazim maceve odecu i opet nece da trci.
Ako ti je inventar pretrpan, pojavice ti se crvena ikonica u vidu torbe tamo negde kod health bar-a osim ako nisi pogasio u HUD podesavanjima. Isto tako mozes da proveris u gornjem desnom uglu kada udjes u inventar koliko tereta vuces u vidu brojeva, kod mene je 73/90

Ako ti je sve to kako treba onda ti nesto kontrole ne rade kako treba, probaj da ih resetujes na default.
Snipe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Snipe na korisnoj poruci:
NedStark (24.5.2015)
Stara 24.5.2015, 15:16   #3770
Atwa013
Starosedelac

Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka

Citat:
Sakiboj kaže: Pregled poruke
Isti slucaj i kod mene. Kad vidim te neke sitnice i kako dobro izgleda hair works, jednostavno ne mogu da ga iskljucim vise.

Jel ti to sve na max daje 40-45fps? I foliage i shadows na high? Kod mene kad smanjim pomenuta dva a hair works upaljen, fps je u proseku 50-55, pada kad se kamera priblizi suvise geraltu i kad upalim onaj witcher sense.
https://youtu.be/iiuMrShdT28

E, 'ajde lepo priznajte da ste par sati gledali ovaj klip pa videli tu razliku....

A ne tu da prosipate pamet... :P
Atwa013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 15:46   #3771
NedStark
Novi član

Član od: 21.9.2014.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
Snipe kaže: Pregled poruke
Ako ti je inventar pretrpan, pojavice ti se crvena ikonica u vidu torbe tamo negde kod health bar-a osim ako nisi pogasio u HUD podesavanjima. Isto tako mozes da proveris u gornjem desnom uglu kada udjes u inventar koliko tereta vuces u vidu brojeva, kod mene je 73/90

Ako ti je sve to kako treba onda ti nesto kontrole ne rade kako treba, probaj da ih resetujes na default.
Svetli mi crvena ikonica. Primetio sam ja tu ikonicu, al reko mozda treba tako da stoji
Ja nisam ljubitelj ovakvih igara, al ova me igra odusevila, steta sto nisam igrao 1 i 2 deo.
NedStark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 16:05   #3772
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka

Trazim po netu koji je default world state za trojku, i ne mogu da nadjem, tj. nigde ne pise zvanicno. Nisam stigao da obrnem opet W2 pre izlaska trojke, a ovakvu igru je nemoguce odloziti, bar se ja nisam mogao strpiti (jednom cu sigurno da opalim maraton od sva tri dela, ali otom potom).

Zanima me, da li neko zna kakve odluke su donete u prethodnom delu ako smo igrali BEZ save importa. Ono sto sam ja do sad zakljucio je:

Spoiler za TW2 SPOILER:
U Loc Muinnu je zapoceo witch hunt, tj. Geralt je pomogao Rocheu da spase Anais, ili je oslobodio Saskiu, u svakom slucaju nije isao po Triss.
Ne mogu da zakljucim sta se desilo sa Lethom, sa Aryanom la Valletom i tako dalje.

Ako je neko upucen, nek napise bez TW3 spojlera.
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 16:20   #3773
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Citat:
Sakiboj kaže: Pregled poruke

Meni se ne smanjuje foilage, samo mi je shadows na high. Ako mi nije limitiran fps tu je negde kao sto si opisao oko 50, i naravno pada kad sam u zatvorenom prostoru sa witcher sense upaljenim, ali nista sad da smeta mnogo.
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 16:38   #3774
Mandragora
Član

Član od: 31.12.2005.
Zahvalnice: 160
Zahvaljeno 57 puta na 36 poruka

Citat:
helen kaže: Pregled poruke
Ok stigao sam do Velena, prvi utisci.

Najpre tehnikalije fino radi sve (Nvidia HW isključeno, Vsync isključen, i senke na medium, ostalo sve na ultra, FPS od 50 do 60 pada do 45 ali nes ispod, dakle odlično). Štucanja, bagovi, izletanja na desktop ništa, dakle sve pohvale za to da ne ureknemo.

Fina je priča za za sada, mada je prostor malo veći nego što ima sadržaja, pogotovo ono "You have reached the worlds end" .

Idemo dalje, predzadnja težina, pa polako. Jedino onaj Gwent nisam ni probao možda bih trebao.
Ja sam utukao u Gwent jedno 5 sati do sad, nikad zanimljivija mini igra Obavezno probaj.
Mandragora je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 16:40   #3775
panta80
Član

Član od: 22.10.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 24 puta na 18 poruka

mene uzasno smaraju duge konverzacije u igri, skip space space space....
panta80 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 16:41   #3776
tommy gun
Veteran

Član od: 14.12.2008.
Zahvalnice: 248
Zahvaljeno 258 puta na 147 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku tommy gun

Šta da isključim u grafičkim opcijama što je neprimetno a spušta FPS?

P.S. Isključio sam Vsync
tommy gun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 17:04   #3777
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.390 puta na 717 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Citat:
warlock_sm kaže: Pregled poruke
Nije to samo u MMO igrama, nego u svakoj RPG igri gde npc-jevi ne prate tvoj level (a to je vecina RPG-ova).
Nisi lepo procitao, ovde je neprijatelj maltene invulnerable dok ne dobijes level razliku tj. postoji kod koji redukuje svu stetu nanetu za npr. 95% ako nisi odgovarajuci level.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 17:09   #3778
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka

Citat:
panta80 kaže: Pregled poruke
mene uzasno smaraju duge konverzacije u igri, skip space space space....
Kod mene bas obrnuto moram svaku da odslusam do kraja jer je VO u vecini situacija sjajan.
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 17:13   #3779
Sakiboj
Deo inventara foruma

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 380
Zahvaljeno 271 puta na 230 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Sakiboj

Citat:
Atwa013 kaže: Pregled poruke
https://youtu.be/iiuMrShdT28

E, 'ajde lepo priznajte da ste par sati gledali ovaj klip pa videli tu razliku....

A ne tu da prosipate pamet... :P
Ma ozbiljno se vidi, da vidis jos kad ti izleti grizli a hair works on. Snimicu neki put kad naletim ponovo na medveda.
Sakiboj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2015, 17:31   #3780
warlock_sm
Veteran

Član od: 20.2.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 109 puta na 85 poruka

Citat:
Andross kaže: Pregled poruke
Nisi lepo procitao, ovde je neprijatelj maltene invulnerable dok ne dobijes level razliku tj. postoji kod koji redukuje svu stetu nanetu za npr. 95% ako nisi odgovarajuci level.
Kao sto rekoh isto je u svakom rpg-u. Ovde bar mozes da uz malo truda i vestine pobedis protivnika koji je nekoliko levela iznad tebe, a u vecini drugih to nemozes, a to je normalna stvar. Kao i u realnosti. Na primer neko ko ima recimo plavi pojas u karateu tesko da ce uspeti da i jednom udari nekog ko je crni pojsa 3. dan, ili probaj ti da igrax basket 1na1 protiv nekog iz NBA lige.

Ako mislis da nije tako daj bar jedan primer.
warlock_sm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:45.